По думите на Галя Дичева има известно подобрение в състоянието на Кардам и всеки ден около леглото му е майка му царица Маргарита, предаде БГНЕС.
Днес Кардам навършва 46 години. В църквата "Св.Иван Рилски" към Семинарията бе отслужен молебен за негово здраве. На службата присъстваха народни представители, близки и поддръжници на царското семейство, духовници и общественици.
Най-големият син на Симеон Сакскобургготски е в кома след жестоката катастрофа, която претърпя заедно със съпругата си Мириам Унгрия на 15 август до Мадрид. Колата му се преобърнала няколко пъти преди да спре в непосредствена близост до жилищен блок. Княз Кардам беше с тежка черепно-мозъчна травма и двете му ръце бяха с тежки фрактури. Съпругата му получи фрактура на единия лакът и множество контузии.
Галя Дичева сподели, че се надява добрите помисли на хората от България в този ден, когато князът навършва 46 години, да помогнат за по-скорошното подобрение на състоянието му. Бащата на Кардам - Симеон Сакскобургготски, като човек, сблъсквал се с трудностите на живота още от 6-годишен и отгледан от майка си, е изключително привързан и предан на семейството си, каза още Галя Дичева.
Кардам е роден на 2 декември 1962 в Мадрид. Той е княз Търновски и като първороден син на цар Симеон II и законната му съпруга доня Маргарита би могъл да предяви претенции за престолонаследник и глава на българската царска фамилия.
Завършва философия и международна икономика в университета “Кларк” САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания.
Започва работа в Буенос Айрес през 1989 г. в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”. Живее и работи в САЩ като агроикономист в компанията GIC, Вирджиния. Търговски директор е на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал”, ген.-директор на проекти UMTS.
На 11 юли 1996 г. княз Кардам се жени за испанската благородничка Мириам Унгрия. Те имат двама сина - княз Борис (роден на 12 октомври 1997) и княз Белтран (роден на 7 април 1999).
Вижте снимки