Димитър Екимов е видян заедно с тях на бензиностанция на магистрала "Хемус", но след инцидента следите им се губят, съобщи bTV. Имало е някакви мотористи с него, които още не можем да установим кои са и защо не са се върнали, каза пред телевизията Наталия Бързакова, семеен приятел на Дими. С 250 км/ч. се е движил с мощния си мотор "Сузуки" 38-годишният Екимов, който загина вчера на магистрала в неделя сутринта на 7-ия километър в посока Ботевград, пише вестник "24 часа".
Дими изпуснал управлението на 1000-кубиковото "Сузуки", ударил се в мантинелата, изхвърчал от мотора и паднал в 15-метрова пропаст край пътя, ударил си главата в камък и издъхнал. Моторът е продължил на собствен ход още около 200 метра.
Вестник "Труд" съобщава, че според очевидците след удара Екимов бил с отрязан десен крак.
Екимов е купил фаталното "Сузуки" преди две години. Било внос от САЩ, но заедно с още няколко мотора от същата пратка били задържани в КАТ-София. Само три дни преди удара Дими успял да му уреди документите и си го прибрал. Вчера излязал да го пробва Според приятели на Дими моторът му е бил върнат без така нареченият демфер. Без този стабилизатор контролът над машината е значително по-труден. От МВР отказват официална информация преди да приключи техническата експертиза.
Няколко часа след катастрофата е трябвало да започне партито на дъщеричката му Дара. На 25 юни тя навърши 6 години.
"Моля ви. Не мога да говоря. Съжалявам", бяха единствените думи на съпругата му Ива Екимова пред вестник "24 часа". Според негови приятели той карал мотор от 15 години.
Димитър Екимов - Дими е роден на 6 януари 1970 г. в София. През 1988 г. завършва средно образование в Националната природо-математическа гимназия. През 1996 г. завършва Медицинска академия в София - специалност "Медицина". От края на 1998 г. Дими специализира акушерство и гинекология. През 1992 г. създава групата Cats In A Trunk, а през 1995 г. започва да пее в група Сателит. В началото на 1997 г. създава група СЛЕНГ, на която е и вокалист.
Екимов ще бъде погребан в сряда в 11 часа на Централните софийски гробища.
По повод зачестилите катастрофи в летния сезон от КАТ вчера съобщиха, че пускат специален видеоклип срещу войната по пътищата. Премиерата на песента, която ще се казва "Промили мини-недраги", която е кавър на музиката от филма “Козият рог”, ще бъде представена в 11.30 часа на 1 юли в салона за обслужване на гражданите в софийския КАТ. Срещу шофирането след употреба на алкохол и наркотици пеят рапърите от “Стереотипове” и Елена от "Music Idol. От МВР предлагат песента да се завърти в летните класации на радиостанциите и телевизиите.
Вижте снимки на Дими и на мотора след катастрофата