Бинев е отправил призива си в изказване пред Европейския парламент в Брюксел, предаде БТА.
В съобщение на Информационния център на евродепутата се казва, че "поводът за изявлението на Бинев са последните показни убийства в София и продължаващото бездействие на прокуратура, съдебна система и МВР".
Във връзка с убийството на Георги Стоев Слави Бинев е заявил, че това "поредно поръчково убийство показва безпощадно ясно, че прокуратурата, съдебната система и Министерството на вътрешните работи в нашата държава или нямат сили да се справят с престъпността, или, което е още по-страшно, нямат желание за това. С бездействието си те се превръщат в съучастник на престъпленията и се ползват единствено за политически рекет срещу инакомислещите", е казал българският евродепутат в Брюксел.
Без помощ от Европа самата държавност в нашата страна е поставена на карта, е заявил Слави Бинев пред евродепутатите в Брюксел.
Българските евродепутати, избрани с листата на партия ГЕРБ, са изключително обезпокоени от показните убийства в България през последните дни. Тоав се посочва в разпространено съобщение до медиите. Евродепутатите от ГЕРБ искат оставка на правителството и избори.