Освен за тази на Емел Етем, еколозите настояват и за оставката на Николай Цонев, Михаил Миков и Джевдет Чакъров, съобщиха от партията, цитирани от БГНЕС.
За липсата на информация и координация след взривовете в Челопечене би трябвало да отговаря Министерството на извънредните ситуации, коментира председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов, цитиран от БТА. Той посочи, че не вижда смисъл от това министерство. По думите му министърът на вътрешните работи Михаил Миков е представил пред парламента информация, която е събрана от служителите на МВР от хората от Челопечене. Той посочи, че трябва да има оставка и на министъра на отбраната Николай Цонев.
Според независимия депутат Лъчезар Иванов случилото се днес е поредното потвърждение, че държавата отсъства. Той заяви, че е крайно време Емел Етем да подаде оставка, тъй като в поредица от събития, когато държавата има необходимост от информация и яснота по настъпилия проблем, Емел Етем отсъства.
Не смятам, че прибързано трябва да се иска оставката на който и да било министър, каза пред журналисти заместник-председателят на ДПС Юнал Лютфи във връзка с искания на опозицията за оставка на министъра на извънредните ситуации Емел Етем.
Правителството за пореден път показа, че няма адекватна реакция на кризисни ситуации. Това каза депутатът от ДСБ и член на комисията по политиката при бедствия и аварии Евгени Чачев. Той отбеляза, че мястото както на президента, така и на министър-председателя не е да ги снимат на мястото на събитието, а да отидат в кризисния щаб и да поемат "на ръчно управление" ситуацията.
Парламентарната комисия по политиката при бедствия и аварии ще изслуша на заседанието си следобед информация за ситуацията след взривовете в Челопечене. Това каза председателят на комисията Венелин Узунов от Коалиция за България. Помолен да коментира искания от страна на опозицията за оставка на министъра на отбраната Николай Цонев, Венелин Узунов каза, че опозицията може да предяви всякакви претенции.
Депутатът от БНД Илко Димитров заяви, че в складове на Българската армия се съхранявят приблизително над 50 хиляди тона боеприпаси. Той отказа да посочи къде има други такива складове, тъй като това е класифицирана информация.