Снежанка Маринова и двете й внучета - 6-годишните близнаци Любо и Вероника, бяха обгазени със серен диоксид преди няколко дни в хотелски апартамент на последния етаж, съобщи БГНЕС.
Пострадалото семейство обмисля дали да не подведе под наказателна отговорност и собствениците на хотела. Росица Кирова, която е заместник-председател на Общинския съвет във Видин от партия ГЕРБ, споделила пред адвоката си Петър Атанасов от Несебър, че е потресена от бездействието на персонала и затова че след нещастния инцидент не са били навреме уведомени полицията, пожарната и Гражданска защита.
След замерването беше установено повишена концентрация на серен диоксид и метан. Първоначално от Гражданска защита предполагаха, че причината за инцидента вероятно е повреда в климатичната инсталация. Разбита е била междинна стена в апартамента, за да установи каква е причината за инцидента. По-късно от компанията собственик на хотела - "Сигма Кепитъл", съобщиха официално, цитирани от БГНЕС, че причината не е повреда в климатичната инсталация.
"Поради високите температури ламариненият купол-покрив на таванския апартамент се е нагрял и е отделил вреди емисии, които са причинили неприятната миризма и задушаването на хората, намиращи се в стаята", се казваше в съобщението.