В нея ще участват представители на изпълнителната власт, банковата система, на работодателските и синдикалните организации, неправителствения сектор, дипломатическия корпус и др., предаде Дарик.
Домакини на срещата са вицепремиерът, отговорен за управлението на европейските фондове, Меглена Плугчиева и министърът на финансите Пламен Орешарски.
Идеята е изпълнителната власт, бизнесът и социално-икономическите партньори да обединят усилията си за справяне с ефектите върху България от глобалната финансова криза. На форума ще бъдат обсъдени мерките и действията за противодействие и намаляване на отражението на световната финансова и икономическа криза у нас и оптималните възможности за използване на еврофондовете като мярка за минимизиране на негативните ефекти от кризата.
Вчера по време на дискусия за сивата икономика министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров предложи България едностранно да въведе еврото от 2009-а и всеки българин да получи данъчна карта, която да удостоверява, че "се простира според чергата си" (виж линка).