Това каза нейният председател Минчо Спасов след края на извънредното заседание, цитиран от БТА. Той изрази задоволството си, че след известно напрежение по време на заседанието, докладът е бил гласуван почти единодушно без в него да са нанесени съществени поправки.
Спасов поясни, че най-конфликтните точки са били желанията на някои негови колеги от доклада да бъдат извадени пасажите, в които се правят конкретни изводи по отношение на срещите на министъра на вътрешните работи Румен Петков с оперативно интересни лица - бизнесмените Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви.
Филмът е с отворен край, тъй като Илия Илиев отказа да се яви пред комисията и да обясни контактите си с братята Галеви, каза депутатът от БСП Татяна Дончева. Председателят на комисията Минчо Спасов каза също, че за него е налице укоримо поведение на вътрешния министър. Ако бях на негово място, щях да си подам оставката, добави Спасов.
Стенограмата от днешното заседание ще бъде публично разпространена в четвъртък, обявиха още от комисията. Докладът ще бъде изпратен на председателя на Народното събрание Георги Пирински и на премиера Сергей Станишев, а копия от него ще бъдат предадени на Главна прокуратура и на Държавната агенция "Национална сигурност".
Депутатът от ОДС Йордан Бакалов коментира след заседанието на комисията, че от опозицията е било направено предложение да се включи текст в доклада за разкриването на секретния сътрудник на ДАНС Алексей Петров от страна на вътрешния министър Румен Петков. Този текст обаче не беше приет от колегите от мнозинството, добави Бакалов.
По думите му, е било направено предложение заедно с доклада комисията да поиска оставката на Румен Петков, но това също е било отхвърлено.
В подкрепа на документа са гласували 19 народни представители, а 4 са били против и 3 са се въздържали. Заседанието на комисията продължи повече от час и половина.
Вижте снимки от заседанието на комисията