Наводнени са ниски участъци на улици, селскостопански постройки и дворове. Нанесени са щети на селскостопанската продукция и на овощните насаждения, предаде БТА.
Без електрическо захранване са селата Септемврийци, Бъзовец и Черни връх, Якимово и Г. Дамяново в област Монтана. След буря в Търговище е паднала топола в двора на училище "Христо Ботев", която е затиснала спортни съоръжения. Спасителен екип на министерството е отстранило падналото дърво.
Проливните дъждове през последните дни нанесоха значителни щети на инфраструктурата в смолянските общини Неделино, Вишнево, Баните, Девин и Чепеларе, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации.
В селата Давидково, Стърница, Баните, Дрянка, Оряховец и Вишнево има запушени водостоци, наводнени улици и дворове. Общинските пътища са трудно проходими, а на места и напълно разрушени. Пропаднали са участъци от пътната настилка между Смолян и село Тикале. Активирани свлачища има на разклона Жребчево-Триград, а пропукана подпорна стена - в село Селча.
В чепеларското село Забърдо от интензивните валежи се е активизирало старо свлачище. Пропаднал е сипей и големи каменни отломки и скални маси застрашават от срутване 17 къщи. С бързата намеса на кметството и на спасителните екипи на Министерството на извънредните ситуации късно снощи са евакуирани семействата от четири къщи. Засегнатият район е сигнализиран и обезопасен, е казал директорът на териториалната дирекция на МИС в Смолян, инж. Недялко Горанчев. Той е посочил, че е забранено преминаването на хора и животни в района, електричеството също е изключено. Предприети са мерки за обезопасяването на ската.
В петък сутринта в района на село Тикале се свлякла земна маса, която е отнесла лек автомобил в реката. Шофьорът е без опасност за живота. Екип на министерството изтегли автомобила на безопасно място. Няма опасност от преливане на реките в областта, уточнява инж. Горанчев.