Дончева направи фурор с изказването си и спря с коментарите, пише БЛИЦ.
В соцбюрото има двама души, работили преди години в банка – главният секретар Димитър Дъбов и председателят на предизборния щаб Евгений Узунов. Не е тайна за обществото, че за да се застрахова от повторение на събитията от времето на Жан Виденов, сегашният председател на БСП и премиер на България Сергей Станишев реши да разшири ръководството на партията и предложи в изпълнителното бюро да влезе един от участниците в събитията от онези години, тогавашният подуправител на БНБ Евгени Узунов. Той обаче след като е бил управител на митниците в първите години на промените, от 1993 г. е създател и шеф на Първа източна международна банка (ПИМБ). В доклад на службите от 1995 г. се казва, че тя е обсебена от „силовата и криминално проявена групировка, действаща под прикритието на застрахователната компания СИК (SIC) и „Интергруп“ АД“. Сред акционерите в банката тогава са Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Оцелелите от СИК може да придобият самочувствие, още повече ако е вярно, че Евгени Узунов е предложен в ръководството на БСП от зам.-председателя Румен Петков. А и последният дон - основателят на враждуващата групировка ВИС-2 Георги Илиев, си отиде преди десет години от ръката на наемен убиец.
Споменаването на митичния банкер на Маджо от Дончева било по повод тезата й, че "лицата, които взимат политически решения, трябва да са свободни от бизнеса и ъндърграунда, иначе се получава зависимост".
"Лицето на партията е много по-важно от единството й, защото са ни викали комунисти, чугуни, ретрогради, но никога не са ни обвинявали в тотална корупция", заявила още Дончева.