Тежко ранена е 19-годишната му съпруга, съобщиха от областната дирекция на МВР-Хасково, предаде БТА.
Убитият се казва Бейтула Юсеинов. Българското му име е Бойко, предаде Дарик. Съпругата му се казва Невена.
Съседи разказаха пред Дарик, че Бейтула и Невена са били тихи и кротки хора. Напоследък Бейтула се е занимавал с продажба на автомобили. Преди това е работил в торовия завод „Неохим”, след това в група за саниране на жилища.
Бейтула е баща на 4-годишен син. В момента на убийството детето не е било в дома.
Сигналът за убийството е подаден в 11.30 часа от брата на жертвата в Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ в Хасково, от където са съобщили на районното полицейско управление в Димитровград.
Пристигналата на място оперативна група е открила ранената с куршум в главата съпруга в спалнята, а убитият й мъж - в хола на апартамента на ул. "Гео Милев" в града.
Медици от неврохирургията на УМБАЛ „Св.Георги“ в Пловдив извършиха успешна операция на простреляната в главата 19-годишна жена, предаде БЛИЦ. Състоянието на пациентката е тежко, съобщиха от здравното заведение. Въпреки че двата куршума са извадени, мозъкът на жената е засегнат и има сериозна опасност за живота й, каза изпълнителният директор на болницата Константин Зисов. Лекарите се въздържат да дават прогнози дали простреляната ще оцелее.
От МВР съобщиха, че полицаи от Хасково и от Стара Загора са заловили извършителя на убийствота - Н.Д. (42 г.) от Хасково, който е рецидивист.

Вижте снимки