Днес в съда приятелката на Атанасов - Дияна Райкова и приятелят му, с който са били заедно във фаталната нощ, бяха обвинени от бащата на убития бодигард Румен Рачев, че лъжесвидетелстват, предаде БГНЕС.
Наблюдаващият делото прокурор Емил Христов каза, че за лъжесвидетелстване двамата ще бъдат подведени под отговорност и по време на следобедното заседание на съда това стана факт за Райкова. Срещу нея беше повдигнато обвинение по чл. 294 от НК за лъжесвидетелстване.
Точно в 9 часа в Бургаския окръжен съд започна делото за жестокото убийство на бодигарда Румен Рачев. Минути преди да бъде даден ход на делото посърналите от мъка по детето си родители- семейство Рачеви държаха огромен портрет на сина си. „Вече я няма моята гордост. Всички в душата ми е заличено. За мен вече нищо няма значение. Не знам дали е ден, дали нощ. Не правя разлика между радостта, мъката и скръбта”, нареждаше бащата Димчо Рачев.
Майката Рени не желаеше да отговаря на никакви въпроси на журналисти. Минути преди да влезе в съдебната зала тя се разплака. Ивайло Недялков, приятел на заподозрения за убийството на бодигарда се яви на разпит пред съда. Той предостави на съда съдебно-медицинско удостоверение, че е бил бит. В показанията си той отрече да е видял подсъдимия Атанас Апостолов да използва нож или каквото и да оръжие. Нещо повече, твърдеше, че приятелят му не носи оръжие в себе си.
Ивайло Недялков твърдеше, че бил пребит и изпаднал в безсъзнание. Наблюдаващият прокурор Емил Христов го попита :”Вие ли сте жертвата”? По думите на Недялков, след като изпаднал в безсъзнание, той бил прибран с такси от две момичета- приятелката на подсъдимия Дияна Райкова и друго момиче на име Яна. Извършена беше очна ставка между Ивайло и бившия полицай Атанас Райнов, за да се установи евентуална връзка или познанство между двамата. По-късно стана ясно, че те не се познават.
На въпрос на съдията Събев към задържания за убийството кога ще даде показания, Апостолов каза, че ще говори последен.
Вижте снимки от съда