Двама гардове на Национална служба охрана (НСО) отговарят за сигурността му, съобщи Дарик.
Самият Сидеров разказа вчера, че в централата на партията са пристигнали 3 писма - за него и за двамата му съпартийци Павел Шопов и Антон Сираков. На пликовете като подател бил посочен Волф Грау, бул. "Витоша" 2 - адресът на Съдебната палата. Лидерът на "Атака" обясни, че Волф Грау означава "сив вълк" на немски език. Текстът на писмото до Сидеров гласи: „Смъртта е вече вътре в теб. Няма спасение. Остава ти по-малко от месец”.
Той обяви днес, че няма намерение да се откаже от охраната, както направи при предишната заплаха за живота му през 2006 г.
Преди дни Софийски градски съд оправда Волен Сидеров и съпругата му Капка по двете обвинения за подбуждане към лъжесвидетелство на Павел Чернев и за прикриване на хулигански действия при инцидента на автомагистрала "Тракия" през 2006 г. Тогава автомобилът, в който е бил Сидеров, се блъсна в колата на Явор Доков. В хода на следствието Чернев първо потвърди, а после отрече, че е шофирал, като заяви, че е бил заставен да излъже от политическия си лидер.