Сергей Янков, от синдикат на пристанищните работници, каза, че служебният кабинет трябва да проведе избори, а кадровите промени насочват обществото за политическата му принадлежност, предаде "Фокус".

Работниците не искат никакви промени, защото пристанището работило много добре през последната година, когато начело е Тишев, има високи приходи и са увеличени социалните придобивки, и заплатите на работещите.

Според синдикатите новият директор на държавния порт Диан Димов ще продължи да работи за идеята за затваряне на от 1 до 4 корабно място, въпреки решението на Общинския съвет от миналия месец.

Сега пристанищните работници обработват както пасажерски кораби, така и товарни. Ако обаче корабните места бъдат закрити или има идея за това, те са готови на стачни действия.

Те нямат нищо против личността на Димов, а са против водената от него политика. Все още не са се срещнали с него. Възможно е такава среща да се проведе утре. По думите на Янков Димов все още не бил назначен за директор. Той имал заповед за назначение в Борда на директорите, което обаче не е провело още свое събрание.