Идеята е да бъдат срещнати представители на бизнеса със студенти, които предстои да се реализират на трудовия пазар.

Двойно повече са компаниите, които предложиха студентски стаж и кариера при това седмо издание на форума в Бургас.
Те са в сферата на IT технологиите, финансите, кол центровете, агенциите за подбор на персонал, производствените фирми, предаде БНР.

„Статистиката и практиката показват, че всеки шести от форума си намира работа или стаж. Работодателите търсят млади хора, които имат желание за работа, да владеят поне един чужд език, защото това са водещи както български, така и международни компании. Като започнат на стажантска позиция, студентите имат възможност да се обучат и да се развият в дадената компания“, каза Елеонора Тодорова от организаторите на форума.

"Младите хора искат да натрупат опит, за да могат да се реализират след това по лесно на пазара", коментира Деница Петрова, студентка 3 курс, Компютърни системи и технологии“.

Тя си набеляза три компании, които са от нейния сектор.

"Надявам се да ми бъдат полезни, тъй като в днешно време връзката с бизнес-обучение куца малко и затова точно такива мероприятия са много важни за нас студентите, съответно и за бизнеса",
сподели Деница.

Форумът в Бургас е финалният през тази година за „Националните дни на кариерата“, които се проведоха в седем университетски града в страната за 12-та поредна година.