Мярката се налага заради извършването на строително-монтажни работи по проект „Интегриран градски транспорт на Бургас” за обект „Преустройство и реконструкция на Автогара Юг и прилежаща територия”.

Налага се цялостно затваряне на зоната около автогарата за преминаване и престой на автобуси от градски и междуселищен транспорт.

Поради тази причина от 25 април - събота, Автогара Юг временно ще спре да функционира.

Началната, съответно крайна спирка на автобусните линии за Несебър, Слънчев бряг, Поморие, Созопол, Приморско, Китен, Царево, Синеморец, Резово, както и на линия № 15 ще бъде изместена на Автогара Запад.

Фирмите превозвачи запазват началните часове на тръгване от Бургас.

По горепосочените линии се въвежда нова организация на движение по маршрутите, която може да видите в сайта на общината - тук >>>

Допълнителна информация може да получавате от диспечерите на автогара "Запад" на телефон 056/831 427. Всички новини и промени се публикуват своевременно и на сайта на "Бургасбус" ЕООД.

Модернизация на автогара "Юг" трябва да приключи през лятото. Преди това - в края на април, началото на май, ще бъде пусната в експлоатация новата Централна автобусна спирка на Бургас.