Свежа нотка в конкурсната програма ще внесе и изпълнението на най-новият квартет у нас - Борис Годжунов, Николай Урумов, Николай Калчев и Теди Георгиев, които ще изпълнят хумористичната песен “Карето”. Сред другите очертаващи се хитове е песента “Мимето е от Бургас” в изпълнение на Васил Петров, авторската песен “Утре” на Пламен Ставрев, както и “Рапсодия” на Роберта и цигуларя Емил Ганов, предаде Бургас инфо.
Журито с председател композиторът Виктор Чучков имаше трудната задача да избере 13 от 72 песни, участващи в предварителния кастинг. Още пет песни, пристигнали в последния момент, ще бъдат допълнително оценявани. Ако някоя от тях събере необходимия брой точки, ще бъде добавена към финалистите, уточниха организаторите.
“Нивото на кандидатите тази година беше изключително високо, дори големи звезди, като Маргарита Хранова и Петя Буюклиева не успяха да се класират на финала, но крайният резултат ще изненада приятно зрителите”, сподели Весела Йорданова, директор на дирекция “Култура, маркетинг и връзки с обществеността “ към община Бургас.
Тази година “Бургас и морето” е под патронажа на Кмета на Бургас Димитър Николов. Конкурсът ще се проведе на 2 и 3 август на сцената на Летния театър.
Конкурсната програма ще бъде предавана директно по bTV, която вече започна излъчване на клиповете-финалисти. Слушателите на другия медиен партньор – “БГ радио” пък ще имат възможност да определят десетте най-големи хита, свързани с морето, които ще бъдат изпълнени през втората вечер на фестивала. По същия начин ще бъдат определени десетте най-големи хита с българска филмова музика, които ще звучат през първата фестивална вечер.