На този етап къмпинг "Ахелой" отпада от първоначалния списък с дванайсетте плажа, с които, според заповед на Министъра на регионалното развитие и благоустройството, се разпорежда областният управител.
Причината за това е, че комисията проверяваща плажовете, назначена със заповед на Гребенаров, е установила, че подпорната стена отделяща бреговата ивица е силно наклонена и представлява опасност за плажуващите. От областна администрация подготвят писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и община Поморие с молба за вземане на спешни мерки по брегоукрепването на въпросния плаж.

В списъка с останалите единайсет плажа влизат "Поморие - почивни станции", "Сарафово - юг", "Бургас - централен", "Крайморие - север", "Крайморие - юг", "Вромос", " Черноморец", "Алепу", "Малък плаж - Лозенец", Къмпинг "Делфин", "Резово". Сред изброените най-скъпа е първоначалната наемна годишна цена за бургаския плаж - 254 061 лева, а най-евтин плаж-"Резово" в община Царево - 847 лева. Новото е, че за първа година, първоначалните тръжни годишни наемни цени на всички плажове са намалени с около 30 процента, също така срокът на договора е променен на пет години.

Заявления за участие в търга се приемат всеки работен ден до 17.30 часа на 31 май в Центъра за административно обслужване в сградата на Областната администрация в Бургас.