Сигналът за пожара е получен минути след 1 часа. Огънят е лумнал в клило на хотела. Евакуирани са 15 туристи от съседни на огнището стаи и са настанени в други стаи на същия хотел.
"При инцидента няма загинали и ранени хора. Унищожени са пет голф колички, нанесени са щети на два автомобила и на магазин за дрехи, който е бил в близост до местопроизшествието", каза Николай Николаев.

Пламъците са потушени от служителите на „Пожарна безопасност” в Несебър. В гасенето на огъня са участвали пет пожарникари и един противопожарен автомобил.

По първоначални данни, огънят е тръгнал от пет голф колички, паркирани под терасите на хотелските стаи на първия етаж на "Несебър бийч". След това се разпространил и обхванал градинската мебел (пластмасови маси и столове) на терасите на четири от стаите. От разликата в температурите два от стъклопакетите на хотелските стаи, разположени най-близо до огнището на пожара, са се счупили.

Хотелският комплекс е притежание на покойния Димитър Янков, който беше прострелян в Бургас преди три години. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на установяване.