Това каза пред журналисти в Бургас министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус”. „Туризмът е много динамичен, има много българи, които почиват в Гърция, създават проблеми на моменти, има и гръцки туристи, които идват тук и също създават проблеми, така че работим на съвместен екипен принцип с нашите съседни държави”, обясни министърът.

Предстои той да се срещне с ръководството на „Слънчев бряг” АД, където ще бъдат обсъдени организационните мерки, които трябва да бъдат допълнително предприети.
„Идеята е да можем действително да гарантираме сигурността и спокойствието на всички почиващи, а вие знаете, че в последните години Слънчев бряг многократно увеличи, както строителството, така също и посещаемостта на туристи, което натоварва с много по-голяма отговорност Областната дирекция на МВР и аз смятам, че тя се справя добре", похвали той униформените.

Няма да бъдат правени поредните експерименти в системата на МВР, защото служителите на министерството се умориха от постоянните промени, коментира още Цветанов, цитиран от Дарик радио.

Според него, в момента МВР работи много ефективно и показател за това била  положителната оценка в доклада на Европейската комисия. Освен това в момента имало политическа воля МВР да работи добре, каквато в предишното управление липсвала. „В момента всички директори и всички работници имат пълна оперативна свобода да вършат това, за което са призвани. Който извършва престъпления и който все още успява да избяга от наказателното преследване, рано или късно ще бъде хванат", обясни Цветанов.

На 120 деца на загинали полицаи може да бъде осигурена почивка в Бургас и по Южното Черноморие, предложи по-късно министърът на среща с кмета на община Бургас Димитър Николов, областния управител Константин Гребенаров, директора на ОД на МВР Милен Димитров и депутата Димитър Бойчев.