Отборите са от Русия, Украйна, Казахстан, Турция, Нова Зеландия, Израел и отборът на България. Това каза началникът на отдел „Спорт” в община Бургас Веселина Деведжиева за радио "Фокус". Всички спортни клубове от България ще вземат участие в престижния турнир, включително и трите бургаски клуба по художествена гимнастика.

Спортната проява ще се проведе в спортна зала „Младост”, като официалното откриване на турнира ще бъде утре от 13 часа. Днес се провеждат традиционните преди всяко спортно мероприятие технически конференции.

По време на откриването ще се направи и представяне на младата бургаска състезателка Мария Матева. Тя е включена в националния отбор и след една седмица ще вземе участие в световното първенство в Москва. Момичетата са разделени в няколко възрастови групи – от деца, до девойки младша и старша възраст.

Представянето на момичетата започва утре в 8 часа. Бургаските граждани ще имат възможност да съпоставят два международни турнира - Международният турнир „Гран при”, който се проведе в началото на годината в морския град, и „Морски грации”, който е организиран от община Бургас, със съдействието на спортен клуб „Олимпия 74”.