Бургас е домакин на двудневен рибен фестивал. Събитието гостува през октомври в осем града в страната. Организира се от Министерството на земеделието и е по проект "Фестивал на рибата - вкусно и полезно". Участниците предлагат разнообразие от пресни български риби и морски деликатеси.

40-килограмов сом и прясно сварени пясъчни миди, уловени в Черно море, са едни от най-впечатляващите морски деликатеси на рибния фестивал в Бургас.

По време на фестивала беше представена и една от най-скъпоструващите есетрови риби у нас - веломост. От години тя нама популация в България, а улова й е строго забранен.

Микроводорасли, наречени "Спирулина", заинтригуваха най-много посетителите на фестивала. Те се отглеждат в индустриални биореактори и се използват за производство на хранителни добавки.

В рибния ресторант посетителите опитаха и разнообразие от пресни морски деликатеси.

Импровизираното градче на рибата ще гостува и в други от по-големите градове в страната.