Трийсет и един стълба с общо 93 мощни лампи осигуряват тристранно осветяване на плажа в к.к. "Слънчев бряг" нощно време. Ивицата е първата по нашето крайбрежие, която по цялото протежение е с изградено осветление. Вечер са осветени пясъкът, част от морето и крайбрежната алея. Новите лампи са монтирани на високи пилони, на всяка точка има по три тела. Това съобщи управителят на плажната ивица Кирил Спасов.

От Областната дирекция на МВР коментираха, че това е една от новите мерки този сезон, за да се подсигури безопасноста на летовниците.

"Целта е осигуряване на безопасност, комфорт, естетична нощна атмосфера, максимална сигурност за туристите. За нас това е основен приоритет. Гостите, без да имат притеснения, могат да се разхождат по плажа и нощем. Непрекъснато получаваме много високи оценки и добри отзиви от експерти, проверяващи, туристи, за нивото, на което се поддържа ивицата - чистотата, сигурността, охраната, осветлението. Постигнали сме 100 процента удовлетвореност на посетителите на плажа", каза Спасов, цитиран от БТА.

Ивицата в "Слънчев бряг" е дълга над 10 километра и на места е широка повече от 60 метра. Специални машини почистват плажа, използват се най-ефективните техники за обработка на пясъка, които улавят боклука след пресяване, а после заравняват обработените терени. Машините чистят всеки ден в часове, в които не създават дискомфорт на плажуващите. Освен машинно, плажът всекидневно се почиства и ръчно. Забавлението на туристите е гарантирано с разнообразни атракции - водни спортове, сърф, плажен волейбол и други, коментира управителят на плажа.

Вижте снимки от днешния плажен ден на плаж "Какао бийч" >>