Седем топ лекари от ”Пирогов” са пред уволнение

Седем шефове на клиники в "Пирогов" сезират Комисията по професионална етика към БЛС заради заплахи от уволнение, отправени от новоназначения член на Съвета на директорите д-р Емил Таков.

Обратно в новината

Коментари - Седем топ лекари от ”Пирогов” са пред уволнение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майче, ако изобщо се зовеш така, защо първо не си докажеш думите??? Питам на теб кой плаща, за да пишеш такива неща?

За много компетентни и запознати с темата се мислят всички тук и плюят ли, плюят. Но никой от тези, които са против Пирогов, не си дават сметка, че утре може да им се наложи да са пациенти на тази болница и тогава ще са на друго мнение по въпроса за лекарите, компетентността им, състоянието на оборудването и т.н. Бил съм пациент там, благодарен съм на лекарите и сестрите и не разбирам защо говорят хора, които никога дори не са стъпвали там?! Осъзнайте се и си намерете по-смислено занимание.

Ama ti verno si negramotna be... leleee...i prodyljava milata da pi6e s gre6ki i da se izlaga. Ne6to za punktuaciq da si 4uvala niakoga? Zapetaika da si vijdala prez jivota si? A da pomisli6 da ia izpolzva6...poniakog pone? E, edno ti se priznava - pone sama si kazva6, 4e si neobrazovana.

bravo bravo! tova e istinata i tja vinagi boli

Dragi, na koia sergiq na pazara moga da te namerq? Da ne te try6ne niakoi udar v tazi jega, che 6te te namerim kyde - v Pirogov!

nikakva podkrepa na lekarite,te ne zaslujavat,ne sa dali edna stotinka za tova obrazovanie.vsichki sa hraninici na darjavata i da ne zabravjame kak goljam procen ot tjah ne zaslujavat da praktikuvat tazi humanna profesija.

ХОРА, И АЗ ПОДКРЕПЯМ СТАНОВИЩЕТО, ЧЕ ЛЕКАР НЕ МОЖЕ ДА ПОЛУЧАВА ПО-НИСКО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ОТ ШОФЬОР, МОНТЬОР,ПЛАСЬОР,МИНЬ И Т.Н., НО ОТКАКТО В ПАТОЛОГИЯТА НА ПИРОГОВ ПРЕДИ 5 ДНИ МИ ПОИСКАХА 60 ЛВ.НА РЪКА, БЕЗ БЕЛЕЖКА , ЗА ДА МИ НАПРАВЯТ УСЛУГА, ДА ОБЛЕКАТ БАЩА МИ ЗА ПОГРЕБЕНИЕ, ЗА 15 МИН, ОТ САНИТАР, НО С ПЪЛНОТО ЗНАНИЕ НА ЗАВЕЖДАЩИЯ ЛЕКАР, ...НЕЩО ВЗЕХ ДА СЕ ЗАМИСЛЯМ.... ДАЛИ НЕ ОТИДЕ ТВЪРДЕ ДАЛЕЧ В ПРЕКВАЛИФИКАЦИЯТА СИ В ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА ЛЕКАРСКАТА ГИЛДИЯ?!... А, БАЩА МИ , СЪЩО БЕШЕ 45 ГОД.ЛЕКАР. НО, ОТ ОНЕЗИ, СТАРИТЕ ДОКТОРИ.

А ти сигурно си завършил на свинското пладнище на Горно-Нанадолнище. Само там приемат умници като теб!

Другаря доктор Пенчев да си внесе получения хонорар от Митьо очите в касата на Пирогов.Ако така постъпят негоните колеги с хонорарите си от различни пациенти ще има пари за всички

Dragi, na koia sergiq na pazara moga da te namerq? Da ne te try6ne niakoi udar v tazi jega, che 6te te namerim kyde - v Pirogov!

ПРАВИ СА, КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ГИ ПОСЛЕДВАМЕ, ЗАЩОТО НА МАЙМУНИ НИ НАПРАВИХА!!!! НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА МУТРЕНСКИТЕ ИМОТИ , ЗА ТОВА ЧЕ У НАС НАЙ-ЛЕСНО КРАДАТ ОТ ЧОВЕШКИЯ ТРУД!

Чета мненията и все повече се вбесявам. Как може да има толкова тъпаци.Заради такива като вас зарязах медицината и сега взимам 4-5 пъти повече пари. Но не съм щастлив просто трябва да храня семество. Повечето ми свестни колеги нап уснаха или се преквалифицираха. Накрая ще получите каквото заслужавате ще ви лекуват такива като вас. Единственият шанс- подкрепете другият дори да е различен. Ако някой вземе повече пари днес това не е за ваша сметка това е вашият шанс да вземете Вие повече пари утре. Когато се научите да мислите и за другите може и да мръднем напред.

Злобното ми съскане е истина която не те кефи и не само теб и те разбирам. Но за разлика от теб и без образование мога да кажа истината и само истината а тя е такава каквато вече я казах.

Лекарите смятат ли се за виновни, когато се отлагат дела в съда по тяхна вина?

Няма значение дали компроматът срещу д-р Пенчев е истина или не. Фактът, че стачниците му гласуват доверие въпреки това, е далеч по-смущаващ. След като стачниците са готови да го приемат за лидер въпреки всичко, кара нормалните хора да се замислят за това, дали стачниците и техният шеф не са един дол дренки?!

Dragi, na koia sergiq na pazara moga da te namerq? Da ne te try6ne niakoi udar v tazi jega, che 6te te namerim kyde - v Pirogov!

Предлагам да закрият всички болници в страната и остане само Пирогов.Тогава пироговци ще са доволни,а лекарите от страната постепенно ще измрат от срам защото една е софия и нейния пророк Пирогов.Алилуя братко

Kvo stana be brato? I tvoie interesi li nastypiha, 4e vze da se penqvi6 i da obijda6 be? Sme6nik!

Rapidfire e prav i zapu6i ustite na mn. hora. Osobeno v kraq na postinga! :))))))))))

Свят ми се зави докато прочета пълното ти с грешки, неграмотно и злобно съскане. Поредната без начално! образование. Търсиш под вола теле! 5 часа стана, не ти ли свърши работното време та да ни отървеш от присъствието си?

Точно Румен Петков ли е тръгнал да вади компромати??? Точно той ли с ен-броя висящи дела като кмет? Поредната манипулация на комунистите и ДС, поредното отвличане на вниманието на хората от много по-сериозни и голями проблеми. Къде се потули писмото на Вальо Топлото до /Р.Овч./???? Защо за тези милиони вече не се говори??? Разбра ли някои от Вас каква по-точно помощ е искал В.Топлото от Р.Овч???? Ще разберете, ама не, или на кукуво лято. Така изпечени, червените са пуснали корени навсякъде, те нямат срама, ТЕ СЕ ГАВРЯТ С НАРОДА СИ!!! А ние,какво? Търпим и се плюем помежду си. Но питам хората от народа, които пишат във форума: Къде ще отидете посред нощ, ако Ви се наложи, къде ако не в Пирогов? Единствено от там не връщат. Там лекуват и мафиоти и селяни и учени.... Те наистина заслужават едно по-достойно заплащане, а за остарялата техника да не говорим. Хора, помислете, сериозно помислете, това е СПЕШНАТА БОЛНИЦА НА БЪЛГАРИЯ. Не я затривайте! Подкрепете докторите. Не се оставяйте комунистите съвсем да Ви изтият мозъците. Те вече са ни изпити, но от нас зависи докога ще ги търпим! УСПЕХ ДОКТОРИ!!!

NASAM NARODE,NASAM,KOIT RAZBIRA TUK SE SPIRA...I4 NE VIZIRAH PIROGOV..IZVADIHTE LI SI MRASNITE OSRANI DRIPI NA TEZGIAHA...IZVADIHTE GI...AZ OTDAVNA RAZPRAVIAM 4E VONI NA MAR6A,NA LAINA I NA GNUS U TOVA ZAVEDENIE,TARGA6ESKO DRUJESTVO ,MA NA SLU6A LI MA NIAKOI...BILI BEDNI,KAK NIAMALO DA SI ISKAT GORKITE..AM 6A ISKA5T,PREDLAGAM DA OSNOVEM FOND...SOTSIALNO I MATERIALNO PODPOMAGANE NA PERSONALA NA PIROGOV...I NEKA SUMATA DA NE E PO MALKA OT NAISET MILIONA,TA ZAPLATA OT 1500 E SRAMOTA...UTROIAVAM ZALOZITE....KOI RAZBIRA TUK SE SPIRA...

Браво max! Ти си един от малкото останали умни хора!

Във световнонеизвестния Североюжен университет ли си студент бе?!? Ако обичаш стига си пълнил форума с глупости!!!

Такова нещо като безплатен обяд няма!Никой от нас не очаква като отиде на пазара да си купи кило домати без пари. Следователно и като отидем на лекар, пак трябва да си платим. Ще кажете - нали плащаме осигуровки? Да, и тънкият момент е там, че вместо директно парите ни да влизат в някаква наша си сметка, от която ние ще решим дали ни изнася да платим съответната такса на нужния ни лекар, те потъват в дълбокия джоб на държавата. Така ние издържаме безбожно големия брой чиновници на НЗОК, РЗОК и всякакви дрги ЗОК-ове, министерства, комисии, агенцийки и др. Полезно е за някои да си пишем простотийки - един умен го е казал: Дайте на народа хляб и зрелища. Е, сега сме по-модерни - имаме Internet да си правим сеир, но не сме по-умни.

To4no na mqsto kazano! Evala!

Вярно е че в Хипократовата клетва не пише за заплати но кой ти каза че трябва да взимаш повече от всички 500лв. + рошветите под масата + доходите ти от часния кабинет + благодарностите на бедния човечец най малко 5лв.+прослуженото време + нощни +вредни +кво ли още не. Каже ми само 1500лв. ли искаш? Ако е така нека минъстъра да си помисли и да види дали не трябва да върнете нещо. Щото ми се струва че сте прекалили. Трябва да Ви се наложат сериозни глоби за нелюбезност за нечетливи, неверни диагнози,за това че пациентите са длъжни да пребивават докато са болни в мръсните ви стой и накрая да ви платят такса престои и за кво ли още не. Драги лекари ние сме пациенти и когато сме болни все мрънкаме и все сме недоволни но вие не ни давате шанс да се държим по добре.

Драги Макс, може и два живота някой да е дал да стане лекар, но да не е станал-нали знаеш Не от всяко дърво става свирка! И сега им личи-който е лекар-лекува, който не е -стачкува!

otnovo matiat vodata s tezi skalapeni obvinenia za da otkloniat vniamnieto na horata ot spravedlivite iskania na lekarite, za6toto daje i politicite ne mogat da obiasniat kak triabva edin lekar da se bori za jivota na edin pazient sled kato mu davat 400lv zaplata sram i pozor

Айде стига вече.Един път Пироговци искаха да са търговко дружество, после да не са.Един път уж са със социлани искания, след това политически.Ако в едно търговско дружество те викне шефа, ти и ти каже, че ако не озъптиш отдела си ще те уволни, началник отдела получава сърдечна криза.Много нежни души са тия лекари, направо нямам какво да кажа.

Стават досадни вече......В края на краищата ,като не им харесва да са лекари ,да стават леяри.

аз се опитах един ден да пиша по темата за Пирогов, но се отказах като видях няколко малоумни поста. ХХХ личи си колко си образован. Тоя лекарски боклук, за да започне да ти лекува безполезния задник е учил цял живот и е отдал цялото си здраве, енергия и лично време само, за да може да работи в Пирогов и да взима тези космически 500 лв. Образовани хора като теб има под път и над път. Лошото е, че ако утре направя катастрофа няма да отида при теб. такива като теб си заслужават рушветите!

За n-ти пореден път ще публикувам текста на хипократовата клетва и моля модератора най-сетне да го допусне. В името на Аполон - лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва. На учителя, който ме е учил да лекувам ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча без пари и без никакви задължения в бъдеще. Ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни обяснения, ще им развивам доктрината, като на свои деца, както на тях, така и на учениците си, които са записани при мен и са положили клетва. Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща. Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо. Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само, за да лекувам някой болен, като се предпазвам от всякаква волна неправда и най-вече от всякакви сластолюбия към жените и мъжете, били те свободни или роби. Всичко, каквото видя или чуя при изпълнението на своята професия или извън нея и което не бива да се разправя, аз ще го пазя в тайна и ще го смятам за нещо свещено. Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство. Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут во веки веков, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава. Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна. ЗАКЛЕХ СЕ! Уважаеми пациенти, никъде в тази клетва не пише, че трябва да работим за без пари, да търпим безропотно грубости и да бъдем поучавани от вас самите как да ви лекуваме. Колкото до частните клиники.... съвсем скоро ще разберете как е там, защото скоро други няма да останат. Това е и целта на занятието. Бях свидетел, как в една новооткрита суперлъскава частна болница свариха да уморят 18-годишно момче. И къде мислите го препратиха когато видяха, че нещата отиват на е....... ти страна? Пак в Пирогов. Само дето вече беше късно. А за записа? Ами какъв точно желаете да ви направя? Разговор с Осама Бен Ладен? Със Саддам Хюсеин или със Светия дух? Живеем във века на високите технолгии, все пак.

ПИРОГОВ Е МОЖЕ БИ НАЙ-ВАЖНАТА и НАЙ-ПОЛЕЗНАТА БОЛНИЦА ! Говорите за чужбина... много от наште специалисти смея да твърдя че са класи над много европейски специалисти ! Казвате корумпирани.. ясно е защо са ! Има и негативни черти в поведението им, но то се дължи на годините безхаберие към здравеопазването ! Ако някой си мисли че може да издържи психически, му пожелавам да прекара не цяло денонощие, само една вечер пред 111-ти кабинет... да види за какво става въпрос ! И тогава да говори тук или където и да е !!!

Честно казано взе да ми писва от тази история. Лекарите се изкараха наместници на бога на земята. Спасявали живота! Еми целта на тази професия е такава. Сега пък йок, малки били заплатите. Ами кой ви е обещавал, че ще взимате в пъти повече от средната българска заплата? Поставят някакви нереални искания, пък се чудят защо хората не ги подкрепят. Да не говорим, че 90% от лекарите са изнудвали хората от които чакат подкрепа. Аз лично не заставам зад исканията им.

Тези, които се обърнаха към всички във форума са най-здраво стъпили на земята.......... да не говорим, че използвате форумите за да се обиждате и псувате на селяни - това само показва и доказва, че каквото и да се случва в България --- НЯМА ОПРАВИЯ---

Сега ни трябва едно яко земетресение или една сериозна авария, или голяма злополука - и ако Гайдарски изришно не нареди пострадалите да не се карат в Пирогов - тогава ще разберем защо протестират там. Пак ще се напълни болницата, нищо, че е излишна според някои умници. И тогава дано издържи техниката, за лекарите се знае - те пак ще са там.

Dosta glupavi hora ima na tozi svyat.Ne znaete ,che lekarite cyal jivot uchat za da badat na nivo,a vie se cheshate i otgore na tova vzimate tripati poveche.Ba6a mi,i capruga mi pochinaha v Pirogov ,no horata se boriha za jivota im.Nemoje da doydesh v okayano sastoyanie i da iskash s magicheska prachka da stanat chudesa.Nie ne uvajavame sebe si ta kamo li drugite.Osaznayte se hora!Pitam:za6o Ochite do sega ne e osaden ,za6o ministar Petkov e o6e na tozi post makar izlagaciyata s P.Ovch.

Сега ни трябва едно яко земетресение или една сериозна авария, или голяма злополука - и ако Гайдарски изришно не нареди пострадалите да не се карат в Пирогов - тогава ще разберем защо протестират там. Пак ще се напълни болницата, нищо, че е излишна според някои умници. И тогава дано издържи техниката, за лекарите се знае - те пак ще са там.

Сега ни трябва едно яко земетресение или една сериозна авария, или голяма злополука - и ако Гайдарски изришно не нареди пострадалите да не се карат в Пирогов - тогава ще разберем защо протестират там. Пак ще се напълни болницата, нищо, че е излишна според някои умници. И тогава дано издържи техниката, за лекарите се знае - те пак ще са там.

Май си сбъркал една буква в името си, но добре си го докаралл Ти да си чувал, че в германия правят болница по подобие на така оплювания от теб Пирогов? Как така не са се сетили да ти поискат компетентното мнение?

ПИРОГОВ Е МОЖЕ БИ НАЙ-ВАЖНАТА и НАЙ-ПОЛЕЗНАТА БОЛНИЦА ! Говорите за чужбина... много от наште специалисти смея да твърдя че са класи над много европейски специалисти ! Казвате корумпирани.. ясно е защо са ! Има и негативни черти в поведението им, но то се дължи на годините безхаберие към здравеопазването ! Ако някой си мисли че може да издържи психически, му пожелавам да прекара не цяло денонощие, само една вечер пред 111-ти кабинет... да види за какво става въпрос ! И тогава да говори тук или където и да е !!!

Не си прав - може да дойдат да ни лекуват гърци или румънци вместо тайландци и виетнамци, кое е по-лошо - всеки да прецени сам.