Катастрофата със Стависки ”потъва” за 2 месеца

Разследването на катастрофата на пътя Приморско-Бургас миналата неделя, причинена от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки, е в начален стадий и в момента не могат да бъдат изнасяни никакви данни заради следствената тайна.

Обратно в новината

Коментари - Катастрофата със Стависки ”потъва” за 2 месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а бре хора, какво значение има дали е шампион, да не е ударил момичето с кънките, като се е пързалял, че намесвате професията му. Що не излезе пиян да се пързаля... Ама не бил искал, не бил убиец.... Какво значение има професионализма на някого, след като сяда зад волана употребил алкохол??? МОже и тенекджия да е , или хладилен техник. Ами като си е шампион и не може да пие, да си вземе шофьор. Или да отиде и да се пусне с джипа си по ВИтоша, както каза колегата... Едното с другото няма ама абсолютно никаква връзка. Дано момичето да се оправи, другото са приказки и рушвети!

Аз не съм садя И идвали някой от вас е такъв Но всеки от вас е садя на своите постъпки Всеки от вас има собствена идеология с която оправдава своите действия дали е правилна та другите решават Колко хора загинаха само тази година по пътищата а колко ще загинат догодина а след две и повече години колко са трайно осакатени Колко мъка се събира в душата на техните близки Давали сметка държавата за това Какво прави да спре тази война по пътищата ? А по- известните от нас са известни за да дават личен пример Пример който да се следва от останалите От празни хубави приказки няма слисал Простичко казано трябва да има ред Всеки един от вас може да бъде на местото както на загиналото момче също така на пострадалото момиче и на бившия световен шампион И един последен въпрос колко труд, любов и средства са били необходими за отглеждането на един загинал младеж застанал пред прага на живота и колко за направата на един бивш шампион и колко за пострадалото момиче Някой трябва да плати сметката Докога някои все няма да плащат Много е лесно да извадиш малко пари от многото да ги хвърлиш на масата а за останалото което в много от случаите е по- важно да не си даваш сметка защото така ти изнася

Как може да защитавате някакъв УБИЕЦ. И аз сам карал пиян преди години, но никой не съм убил, щото карам бавно. за такива нарушения трябва да има затвор и без книжка до живот. Колкото до Максим, той ще се оттърве от затвора. В България няма закони , или ако има не ги прилагат.

Кво ,толкова станало един хвърлил фира , другия се бори да стане инвалид,ми нема ядове ,човеко изпил едно кило ракия,на деда му ,ако беше водка Горбачов друго щеше да е СМЕШНИЦИ

NOVATA KAMPANIQ NA BTV - AKO SI JIV SLEZ, ISKAM DA STIGNA PIL... A INY4E 6TE SE IZMYKNE, AMA I TAKA TRQQ DA STANE, V BG SME VSE PAK...

Естествено , че ще потъне с такива черногледи като Вас, много Ви бива да ругаете.Помогнете да не потъне без да ругаете. На ли знаете народната поговорка : Това , което не искаш да стане дори не го и помисляй

Естествено, че потъва! Тя държавата потъва, вие за една катастрова се впрягате. До 20-на години тая държава ще изчезне или ще стане циганска.

Ще се измъкне. Бъдете сигурни. Такива затвор ги не лови.

На тоя Максим, ако му пукаше, първо нямаше да кара като бесен, второ нямаше да е пиян. Утрепал някой - праз голям - ако не го осъдят, ще забрави бързо бързо след следващото натаралянкване. М да изгуби единствено много пари и статуса си - за това има да съжалява. Изказванията са ясни - очевидно по стила им си личи, че са писани от професионалист PR ;)

До учителката Първо,ед учителка би трябвало да знае, че егоистично се пише със с , а не със з. Второ, не мисля, че Максим с изявлението си е искал да ни насочва към личната си трагедия(поне аз не го усетих така). И трето, ако ти, учителко, си един нормален човек (какъвто за мен е Максим), как ти самата би продължила да живееш, знаейки, че си отнела живота на един млад човек и си направила друг един инвалид (най-вероятно последствията за момичето ще са доста тежки). Достатъчно тежко е да живееш с подобна мисъл живота си. И нека всички тук, които плюят, да не забравят, че никoй не е застрахован срещу грешки и животът на всеки един от нас е пълен с изненади. Човек не може да избяга от съдбата си...

Представям си как загиналият Петров,който също е бил спортист се е радвал на успехите на Максим.Аз плаках от радост,когато станаха шампиони и първият и вторият път.Каква ирония на съдбата да загинеш от безразсъдството на човек,комуто си се възхищавал,обичал ,уважавал!?Тъжна,нел работа,но ...нещастията никога не идват сами.Разбира се,че учителката на Мариела е права,защото в този живот всеки носи отговорност за постъпките си,а понякога и за бездействието си.Всички познават и обичат Максим и са готови всичко да му простят,защото Мануела е световно неизвастна?Не,уважае пред Закона и пред Бога- всички сме равни!И известните и неизвестните! Всеки трябва да понесе своята отговорност.Бог да прости момчето,което си отиде толкова младо,и дано момичето поне се освести,защото всеки има право да живее.реанимационна сестра съм и съм виждала да се случват всякакви чудеса,дори когато човек е бил в кома 8м.Пожелавам сила на родителите й,а на нас памет и разум,че най-после тази война по пътищата трябва да спре,в която като по правило винаги жертви са невинните.

Немога да разбера само едно нещо.Защо нападате само богатите и известните,при положение че досега няма нито един осъден и вкаран в затвора за убииство В НЕТРЕЗВО СЪСТОЯНИЕ ИЛИ НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ

Do Alina: Ti v etni4eski li prevarna problema? Mnogo si svetnata - mangal bil. I da e, kakvo ot tova - da se preglatne po-leko ubiistvoto li? Jivota na vseki edin 4ovek e sve6ten i dokato ne go proumeem takiva ujasii 6te se povtarqt. Maksim e vinoven i pro6ka i pokoi za nego nqma da ima, vse edno kak 6te priklu4i taka nare4enoto razsledvane. Za moral nqma smisal da govorim - 4ovek, koito sqda zad volana piqn e li6en ot takav, no mislq, 4e toi ne e glupav i sam znae, 4e ot geroi se prevarna v pala4 za dva mladi jivota i v jertva na sobstvenite si sueta i slabost. Toi sam kak 6te si prosti se pitam. A 4e ostanalite nqma da mu prostim e qsno. Jalko, porednoto ogromno razo4arovanie za balgarina! Toi i Albena me trogvaha do salzi s tancite i s uspehite si, Maksim zali4i vsi4ko, sega e samo ubiec! Jestoko e za vsi4ki - i za martviq i za jivite! Dano Manuela ima kasmet i sila za jivot! Molq se za neq i za semeistvoto i!

Хайде стига сте оплювали Максим. Поиздъни се наистина. Най-вече заради противоречието с кампанията да не се пие. Но катастрофата можеше да стане по същия начин и без да пил. Въобще никой не знае колко стриктно е карал загиналият. Тъй че стига сте ревали. Журналистите се нахвърлиха на случката като лешояди. Тъкмо взе да им се одъвква темата медици и изкочи удобна нова плячка.

Ай стига с това - не бил искал, не било нарочно, не бил виновен! Аз ли му наливах алкохол в устата? Аз ли го качих на джипа? Аз ли му натисках крака върху газта? НЕ! Направил го е сам! Злъчни сме били и злобни!!! Ти колко пъти си се отървавал/ла от такива лумпени по пътищата? Имаш ли близки, осакатени за цял живот или вече в гробищата? Детето ти по улицата ли ходи или си го държиш заключено в къщи? Ами ако утре аз се натряскам, кача се на колата и ти сгазя детето... дали ще продължиш с върховната си простотия? Да сме ги оставили на мира! Да бе! Да утрепят още някой! Велик спортист - да! Беше!

А ти не мислиш ли, че Максим по-добре от теб знае дали се е случило или той го е случил ? Вярваш на вестници, защото много мислиш .. или съдиш неосъждан човек поради що, учителке ??! А това дали живота на Максим и Албена ще се преобърне има значение за световното изкуство, което правят и което е значимо за целия свят. Ако не си даваше сметка за това, не би могъл да го прави. А нещастието си е нещастие, всички съчувстваме на жертвите, но това не дава на никой право да се държи непочтено !

Ne iskam da opravdava piania MS, no kakvo e pravila Manuela v kolata na slivenskite mangali boksori? Roditeli znaete li s kogo sa decata vi v momenta? Mislete...Gdenicata go 4aka v Sliven, a toi v kolata s druga, Kak pozvolavate na dcata si da kontaktuvat s mangali???

Трагедията е голяма наистино но моля Ви. Най лесно е да обвиняваме нали.Стия грозни упреци на кого помагате освен на себе си. В смисъл да избивате собствените си комплекси.Нищо не се случва случайно в този живот. Жалко за загиналото момче . Един току що започнал живот. Мир на праха му.Моля се за момичето да оцелее и вярвам че ще е така. Но толкова грозни нападки към Стависки с нищо не помагат. Ако на негово място беше вашия син брат или друг близък.... какво тогава. Всеки си плаща греховете и той ще си ги плати но не благодарение на Вас че сега имате възможност и тема да го плюете. Той знае какво е направил повярвайте ми и това му стига да живее на половина от сега нататък. Не е нужно да сме съдии защото и ние сме грешни.Дори лошите думи които изричаме са грях за който си плащаме.

А ти не мислиш ли, че Максим по-добре от теб знае дали се е случило или той го е случил ? Вярваш на вестници, защото много мислиш .. или съдиш неосъждан човек поради що, учителке ??! А това дали живота на Максим и Албена ще се преобърне има значение за световното изкуство, което правят и което е значимо за целия свят. Ако не си даваше сметка за това, не би могъл да го прави. А нещастието си е нещастие, всички съчувстваме на жертвите, но това не дава на никой право да се държи непочтено !

А ти не мислиш ли, че Максим по-добре от теб знае дали се е случило или той го е случил ? Вярваш на вестници, защото много мислиш .. или съдиш неосъждан човек поради що, учителке ??! А това дали живота на Максим и Албена ще се преобърне има значение за световното изкуство, което правят и което е значимо за целия свят. Ако не си даваше сметка за това, не би могъл да го прави. А нещастието си е нещастие, всички съчувстваме на жертвите, но това не дава на никой право да се държи непочтено !

ало, учителката-егоиСтичн знаЯ

Дано се оправи момичето... Но жалко и за Макс! Не вярвам обаче да е такъв злодей, седнал в колата си с намерението да убива някого! Не го наричайте убиец! А тези които така жестоко го упрекват, дали се сещат как се чувства и какво преживява той? А ако беше техен близък дали щаха да мислят така...? И друго, всички вярваме на медиите които се опитват да ни внушат, че единствено Максим е виновен...но дали наистина е така? И как е станало всичко? Излиза, че след като е пил, само и единствено той е виновен!!!! Предполагам, че се чувства ужасно....сам, в чужда страна.....и всички го обвиняват, само за това , че е известен! На никого на го пожелавам! Ужасна помия!

Nikoi ne usporva vsichkata slava, koiato donesoha Maksim i Albena za Balgaria! BRAVO!!! no poluchihte golemi oblagi za tova ot danacite na bednia narod. Kolko li struva edin choveshki givot v tazi dargava ima li zakoni koito triabva da se spazvat. Sega e momenta na istinata, neka go sadiat, kakto biha osadili vseki izvarshitel na podobno prestaplenie. Pred KONSTITUCIATA vsichki sme ravni.

Да живее Максим Стависки. Браво шампионе. Станалото станало.Наздраве ! Що не се пуснеш с хамъра по бул.Витоша. Ще настане веселба. А след нея ще искаш справедлив и прозрачен процес.

Подкрепям ви напълно. Вие го казахте най-правилно! Хора четете Учителката, тя знае точно как са нещата от близо. Убиеца на съд!!!

Дрън,дрън ярина.

Всичко , което се пише е разбераемо защото се случи най-лошото отнет е един човешки живот ,убита е радостта на много хора . Но мислите ли , че сте прави като с крайните си мнения правите невъзможен живота на най- засегнатите в момента - близките на пострадалите от катастрофата. Мислите ли , че като четат всичките Ви излияния се чувстват по-добре, или ,че ще върнете времето назад ? Твърдо съм убеден , че ще има справедлив процес и виновните ще понесат последствията си независимо дали ще бъде след 2 месеца или повече, защото ако не го направи българския съд ,Господ няма да забрави виновните . Въпросът е какво правим ние обикновените хора за да стане животът ни по-добър . Изходът не е в озлобление ,плюене , псувни и прочие , а борба в името на доброто . Всичко , което говорите в момента е с последствия за Вас. Размислете.

Признавам си, не съм безпристрастна. Мануела е моя ученичка и й предстоеше да завърши ЕГ идващата учебна година. Единствено дете е на родителите си. Ще кажа - за мен има смущаващи моменти в изявлението на шампиона Максим. Изразено е искрено съчувствие към близките за случилото се. Неее, уважаеми, шампионе, не се е случило, случил си го ти с безразсъдното си поведение на пътя и трябваше мъжки да го заявиш. Има и друго - след съчувствието следват думи, насочващи към собствения му живот - щял бил да се преобърне, както и този на Албена. Безкрайно неуместно!!! При условие, че си причинил смъртта на един млад мъж - за него няма вече какво да се преобръща. Че едно 18-годишно момиче по твоя вина бере душа във ВМА и въобще не се знае, ако оцелее, дали ще ще има нормални жизнени функции. Да ни насочваш към личната си трагедия в такъв момент е най-малкото егоизтично. Не знам кой ти писа изявлението за медиите, но в него аз не откривам осъзнаване на личната вина и разкаяние. Не е по шампионски!

За да стане световен шампион са работили дълги години много хора, които след това са изгонени и забравени. Пази Боже аз да съдя някого. Нямам това намерение. Но федерацията по кънки вече се оглавява от Албена, която е в роднински отношения с Весела Лечева. Правете си изводите от тук нататък. Връзките вече са в ход. Никъде не се показва надписа на Хамър-а, че е подарен от ДАМС /В. Лечева/, новината бързо слезе на по-заден план и т. н. Жалко за безспорния им талант, но самозабравата не е случайна.

Мила, не бъди наивна, тези, които сега плюят Стависки никога не са били горди с победите им. Те едва не са се задушавали от злоба последните две, а сигурно и повече години, защото е нямало какво и как да го кажат. Е, сега имат някакъв повод от вестниците - мръсна газ до дупка, сега им е паднало на боклуците .

Мила, не бъди наивна, тези, които сега плюят Стависки никога не са били горди с победите им. Те едва не са се задушавали от злоба последните две, а сигурно и повече години, защото е нямало какво и как да го кажат. Е, сега имат някакъв повод от вестниците - мръсна газ до дупка, сега им е паднало на боклуците .

Обаче аз предлагам да се даде под съд тази мръсна медийна кампания. Това, което си мислят, че могат да причиняват на хората е нечувано. Не могат безнаказано да нарушават гражданските права на хората !!!!!!

Zhalete za ubitoto momche i drugite zhertvi! A ne- za ubieca! U nas vsichko e obyrnato naopaki. Za tova ji dyrzhavata ni e na tova polozhenie! Po konkretniya sluchaj rabotata na kompetentnite organi mi e yasna- protakane, protakane, protakane, i t.n....Do pylna zabrava na sluchaya ot obshtestvoto! Samo che az ne zabravyam lesno. I vseki pyt, kogato tozi piyan UBIEC izleze da igrae, ili za drugo po TV, az shte gasya TV-to! Kazah!

аз питам защо не е в затвора

Браво на всички защитници тук!! Съжалявал, не бил искал, не нарочно, даже и ПРАВИ МУ ЧЕСТ, ЧЕ НЕ Е ИЗБЯГАЛ!?!?!?! Абе вие не виждате какви ги пишете! Нека вместо затвор да му датат втори орден, понеже не е избягал и помага на ранените! Баси и изкукалите защитници...

Кой написа тази глупост за промилите?Винаги кръвната проба показва по висока стойност от тази установена от използваната апаратура от полицията.Извършено е криминално престъпление-укриван на доказателство,издава на документ с невярно съдържание.Е,целия случай мирише на ......пикаене в държавността.

Някой да е прочел някъде новината НА МАКСИМ ПОЛИЦИЯТА МУ Е ОТНЕЛА СВИДЕТЕЛСТВОТО ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ!? Няма и да прочетете, защото той, горкият страдалец трябва да си кара другия джип. Внимавайте хора, пазете се като сте на улицата, защото ГОЛЕМИЯ ШАМПИОН все още има шофьорска книжка!!!

Изпратете вашата най-позитивна мисъл и енергия към блоното момиче, към момчето, което се бори за живота си във Варна след като бе покосено от гръм.Дано тези млади животи победят смъртта!! И оставете Максим на божието провидение и на съвестта му, ясно е че от нашата корумпирана и прогнила държава адекватност не може да се очаква.Присъединявам се, макар и с различна мотивировка от Ивите и Тулиите-недоразвити фенки на недорасъл шампион. Нека не изливаме тук злоба, а позитивни мисли за спасение, включително и духовно на самия Максим.

Ако Гунди беше с хамър още щеше да е между живите, но пък нямаше да го изберат за футболист на века.

Galko za slu4aq! az kato praven zashtitnik bih se angagiral - nali v momenta bezdeistvam!!!

аз питам защо не е в затвора

vi beche sin brat blizak...........tog kak shtiaxte da mislite .....

До ДРУГ СВОБОДЕН ЧОВЕК : Напълно съм съгласен с теб в предния ти пост. Дори те цитирах(дано не се сърдиш много) в един друг форум - този на войните на Тангра - и изложих поста ти за дискусия и мнения на предложението ти. Георги.

съжалявам,че трябва да цитирам американски филм,но цитатът от големия бои - ако си построил 1000 моста,но си направил само една свирка,историята те помни като духач,а не като строител на мостовеми се струва удачен.много жалко за максим направи много за българското фиг.пързаляне,показа завидна воля,но си е един ПРОСТ УБИЕЦ вече.истинските жертви от тази катастрофа са имено мъртвото момче и момичето в кома.нека не го забравяме и не леем сълзи за максим,какъв пич бил,ами да си дадем сметка какво става по пътищата ни.

Много хора не лият, когато карат - не всички са безотговорни. А за Максим - след дъжд качулка.

Я всички фенчета вън от тоя форум! Писна ми да защитават виновника разни заблудени хора. Факт е, че Стависки е бил предупреден за шофирането си. Факт е и че доста хора, писали във форумите, са го видяли как шофира застрашавайки участниците в движението.Затова стига сте го оплаквали, че само се излагате.

Сорри..че пак В един не-тъп американски филм( беше отдавна) чух нещо умно НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ЗАКОНЪТ ДА ВЪЗТЪРЖеСТВУВА -ТОЙ ТРЯБВА ДА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА СЕГА И ТАКА , ЧЕ ВСИЧКИ ДА ГО ВИДЯТ!!