Огнище на бруцелоза пламна край Любимец

Огнище на бруцелоза е регистрирано в село Вълче Поле община Любимец. Има една заразена жена на 65 години. Тя е приета в болница в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Огнище на бруцелоза пламна край Любимец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези,които ядат сурово месо/канибалите/и пият сурово мляко/икономия на ток/да внимават!Тези,които обичат за мезе/или др./сирене и кашкавал да спрат да ги консумират!Тези,коит гледат животни да му мислят!Симптомите са като на грипа/висока температура,отпаднал да пострадат бъбреците!

НЯМА ЛИ НЯКОЙ ДА НИ КАЖЕ КАКВИ СА СИНПТОМИТЕ НА БОЛЕСТА? ДНЕС Е НЕДЕЛЯ МЕДИЦИНАТА СПИ ДА СЕ НАДЯВАМЕ УТРЕ ЩЕ ПИШЕ НЯКОЙ ДОКТОР!

Бруцелоза в България винаги е имало. Друг е въпросът как е била контролирана. Навсякъде около България има регистрирани огнища и тъй като инфекцията се пренася от диви животни през границите, то оформянето на това наше огнище е логично. Вероятно то не е от вчера. Спасението е да се просвещават стопаните къде да изпращат проби (вкл. и мляко) и какви изследвания да изискват. Най-важно е да не се консумират мляко и млечни продукти от съмнителни животни.

Тук дали някой виновен българин ще го отнесе?Той ги е заразил нарочно животните!Затвор!

трашна . нима няма кой да контролира???

ami nali ti pisa doktorkata, no to e nedostatu4no, samo da se ot4ete, a kakva e borbata sve4e bolnite