Лондон иска берачите да говорят на английски с ягодите

Всички квалифицирани работници от страни извън ЕС ще трябва да научат езика на Шекспир преди да пристигнат във Великобритания. Така имигрантската вълна ще намалее с около 35 000 души годишно.

Обратно в новината

Коментари - Лондон иска берачите да говорят на английски с ягодите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а 2-ри език нещат ли да им науча че и полиглог да зема да стана за техните лайна,ше зема и на танци да се науча че да им танцувам та и песнички ше им пея

i aza iskam kato doidat v bg da giovorat balgarski no te hal haber si naimat hahaha ami da im podarim bukvar4etata opredlagam

А на Хари Потър рецептата за отвара против дрисък не щат ли да знам?

V momena e prepodavatel v college,a predi e bila u4itel v secondary school.Nqma razlika ina4e:).Razlikata e v rabotnoto mqsto

Трябва и компютърна грамотност, за бране на ягоди и в строителството.

ами те футболистите собствения си език не знаят та чужд. От друга страна т е най-лесно научават езика, На бълкгарски си служат с 300 думи , колко му е да научиш 300 англииски думи ;-)

вярно са много дебели тия англичани

основната емигранска маса не работи в селското стопанство на великобритания, а в строителството, затова че за какво ограничение говорим. просто хората с това си изискване искат да ни покажат че не ни харесват,че не ни искат, но в края на краищата няма англичанин който да работи подобен род работа.

Това важи само за страните вън от европейския. Стига с тези тенденциозни статии тъпаци журналисти, дето даже не са прочели материала си както трябва!

Ако британец иска да купи имот в БГ, първо да държи изпит по български - ама-ха

Гордън Браун да си прибере хората, които са в България и не знаят български. Че ще ги принудим да берат ягоди в България.

А бре Касп, след като се толкова голям умник и велик българист, защо не пишеш на кирилица, а пръскаш мъдрости на маймуница. Пиши на родната си азбука, за да ти повярваме, че наистина милееш за българското.

СТЕФАН e напълно прав. Ония дебели говеда са 90 процента неграмотни и тъпи като дирници! А и какви ли мутанти-ягоди растат в тая мъглива страна...

Хм, някъде наскоро прочетох, че понеже вече боклука на София се събирал от двама финландци, било изискано всички официални обръщения към тях да са на английски (щото те друг освен английски и финландски не знаели). Ми да вървят да съберат английските боклуци, като ще искат да им се говори на английски.....

И това ако не е поредната подигравка.Не могат да стъпят и с малкия си пръст на истинските българи,нищо че нямаме добро управление.

e to tova e osnoven pokazatel za neshtata,vajnoto e ne kakvo kazvash,a dali e napisano na kirilica ili latinica. drebni dushi.

Хорат ни казват, че предпочитат да си вземат работници от Индия и Пакистан, вместо български и румънски цигани! В индия и Пакистан английският е официален език. Иначе там във всеко село си говорят някакви диалекти и наречия, едно с едно несравними!

До Премиер-Министъра на GB: Гордъне, по-леко, че да не се изтърсиш от ягодата и да се претрепеш :-)))) !!!

Майната им и на англичаните и на ягодите им!

Е ,ти така си ги овладял чуждите езици,че си забравил да пишеш на азбуката на родния си език.

Всички квалифицирани работници от страни извън ЕС ще трябва да научат езика на Шекспир преди да пристигнат във Великобритания ..А това ли пише в заглавието? Защо настройвате хората срещу Великобритания? За да угодите на Някяква отрепка с пост министър?

Да си берат ягодите сами, ако искат и да си ги заврат някъде! Ама то и нашите печалбари са виновни, дето са тръгнали натам. Аз лично не бих отишъл

Нека после пак ще мрънкатИзгни ни реколтата от тоя дъжд са им мухлясали мозъците.

Ми,бива.В бившето ми уилище имахме обмен с англичанчета.Ми,горк бяха чували за Вавилонската кула!!!Да не говорим,че трудно ни разбираха неправилния,книжовен english,а ние не разбирахме техния правилен, измислен от някаде си жаргонен :)

А когато наемаха пенсионираните английски ченгета от Краун ейджънтс,те в каква степен знаеха езика на Иван Вазов ?Които работят не за жълти стотинки,а за тлъсти и по английския стандарт пачки.Някой от управниците ни чувал ли е за т.нар. реципрочни мерки?

Skoro si govorih s edna prepodavatelka v college,koqto predi tova e bila u4itel.Ta to4no tq mi spodeli,4e 80%ot u4enicite i English studentite ne govorqt i ne pishat pravilen English.A da ne govorim za testa za British sitizend i za ILR na koito se podlagat 4ujdencite jelaeshti da vzemat British passport.90% ot angli4anite si nqmat predstava ot otgovorite vav testa.Ta neka parvo te si go darjat i togava da imat pretencii sprqmo drugi.Neka vavedem sashtiq test i za angli4ani i vsqkakvi drugi,jelaeshti da se zaselqt i rabotq v BG.Da se integrirat taka da se kaje.

Берачите да са прочели събраните съчинения на Шекспир и Байрон и да знаят наизуст монолога на Хамлет и най-малко три сонета в оригинал,естествено. тези освен ягодите са им изгнили и мозъците.

На Митко идеята е отлична!

Що се правите че не разбирате? Англия просто гледа как да ограничи наплива на емигранти предимно с мургав тен, за да не стане като Германия която прелива от турчоля,араби,цигани и прочие утрепки.

както гледам заглавието няма нищо общо със статията :) От кога берачите на ягоди се броят за квалифицирани работници ??? или при вас са ;)

Samite native speakers sa s mnogo elementaren ezik, literturniqt angliiski ezik ne e lyjica za tqhnata usta. Mnogo malko britanci go Govorqt i Pi6at pravilno! he he he 6te me umorqt ot smqh.

Да, и на летището индийци те питат какви смяташ да ги вършиш с особено трудноразбираем пранаунсиейшън, но дис из деър нейшън, сешс :) Ще ги питаме после, ако стане исляма официален...кой е трябвало да влиза и кой не, но май ще е туу лейт, фейт.

Реколтата от ягоди ще си остане по полетата!Вечните ягодови поля!-каза Ленън на времето и пророчески е смигнал на сегашния премиер на Англия!Тези които берат плодове на острова ,обикновенно незнаят дори езика на държавата в която живеят!Кой ще работи за малко пари,заровил се в калта по цял ден и минал успешно тест по английски!Да ограничиш притока на оскотяли и допотопни емигранти е цел на всички правителства на развитите страни,но кенефите не се чистят от професори!:)

На времето Битълсите са имали проблем с езика говорим в Лондон поради силния си акцент, а на първото си турне в Америка са имали проблем с езикова бариера.Всъщност кой е английския език?

Strawberry juice, ispi li si hapcheto? mai ne si.

Мисля, че няма да има кой да им бере ягодите обаче. Аз като бях там дойдоха двама студенти англичани във фермата. Здрави, прави и не изкараха и ден на полето. Друг е въпроса, че мерките им засягат само източноевропейците обикновено, а арабите и китайците ги завладяват постепенно. Да но да не дойде време да са съжаяват, че са се пазили не откъдето трябва.

Когато берачите говорят английски с ягодите, те узряват по-бързо, стават по-големи и по-червени. Нашите ягоди си остават дребни и зелени, защото нашите берачи не им говорят на английски, а на български. Ягодите се сърдят, защото знаят, че сме в ЕС, но с нищо не го показваме към тях. Апелирам да сме по-толерантни към ягодите, за да не ни дадат на съд в Страсбург.

Езика на Шекспир,ще почина от смях! Англичаните никога не са го знаели,само в тетралните школи го ползват:) За разлика от нас,които,като изучаваме езика,наистина е на Шекспир! Това обаче нашите журналисти също не знаят,не защото няма кой да им каже! Тогава нека циганите и турците у нас да могат да говорят и пишат на старобългарски! Светът е луднал!

Интересно ми е колко от англичаните ще могат да покроъат изискванията за емигрантите.

И ГБ не знае добре английски защото е шотландец но е МП. Иначе е много свестен човек, само че не знам каква марка уиски пий! Чете Р Бърнс в оригинал, а езика на Шекспир е поблизко до шотландския от съвременният английски.

Ха-ха-ха. И ингилизите почнаха да се правят на голямата работа. Май ще им изгние реколтата по полето. :)

навсякъде се търсят квалифицирани работници

ТАКА се прави държавна политика!

а така

а пък англичаните да вземат да научат български преди да купуват имоти тука! Тамошните работодатели да научат някои ключови фрази от българския език, за да разбират по-добре отношението им към ВБ общо и към тях самите - в часйност

Като реципрочна мярка мисля че би било коректно да се изисква знаенето на български от островитяните, купуващи къщи в България...

И България трябва да въведе такива езикови ограничения , за тези СВОИ граждани идващи да гласуват в България .