Без прецедент: Бум на желаещите да касират вота

Исканията за касиране на местните избори в неделя се множат с всеки час.

Обратно в новината

Коментари - Без прецедент: Бум на желаещите да касират вота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато Бай Ганьо е жив , българите винаги ще са в лайната.

Уточните, моля, какво допринесли гражданите с неопределен антропологически произход за страната. С данъци, с работа, уважение към самата страна? нещо не разбрах от вашето писание

Прав си бил бай Алеко/Алеко Константинов/Бог да те прости.Байганьовщина ни е национална черта.

Дени (01.11.2007 г. 22:24ч.), не си на ясно по въпроса.За всички се изисква 10 месечна уседналост, ако живееш на временен адрес, но не и за регистрираните на постоянен адрес. На всички - и емигранти от ЕС и турски изселници-български граждани в Турция са регистрирани на постоянен адрес в България. Следователно, за да гласува западноевропейската емиграция,от САЩ и Канада, трябва да дойдат да гласува в България. За Западната емиграция това значи някъде от 500- 1500 евро разходи, което е непосилно за много хора, които отделят половината си заплати и изпращат в България всеки месец да изхранват родители и близки. Само юпитата имат такива пари, но те не са емигранти, нито имат нещо с редовия емигрант, който наближава СТРАШНАТА цифра 2,5 милиона. Западната емиграция продължава да е най-големия инвеститор в България, внася над 2 милиарда евро инвестиции всяка година. да се каже, че тя нищо не допринася за страната е напълно несправедливо. Турските ни изселници идват на екскурзии безплатно, защото ДПС плаща автобуса и командировки. Освен това те нямат лични карти и си взимат на место хвърчащо свидетелство и с него гласуват което е връх на корупцията и фалшификацията. От къде взима ДПС тези пари- от държавния резерв и бюджет който се намира в техни ръце и тези пари са народни пари- пари на всички български данъкоплатци. Тук е огромната несправедливост и използване на властта от ДПС и БСП и НДСВ коалиционни партньори си затварят очите за тези кражби на ДПС във властта. Докато Западната емиграция няма кой да й плати екскурзията до България и ето ти двойния стандарт? Продажното българско правителство и БСП с толерирането на ДПС във властта и затварянето на очите си пред нейните кражби е равносилно на НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

Системата и моделЯ ,приятели ,е виновен.МоделЯ на обществено устройство наложен през т.н. преход- уродлив модел, в койтогражданинът УЖ ПО КОНСТИТУЦИЯ ИМА, А ДЕ ФАКТО НЯМА СВОБОДЕН ИЗБОР.Търговията с гласове в последните избори е демонстративно явление за уродливи процеси в българската реалност. Явление - обезсмислящо самата същина и самият възлов сакрален акт на упражняването на модела ни за обществено управление. По същество проблемът е в това, че гражданите не виждат смисъл в свободния си избор и нямат нищо против да продадат нещо, което е без стойност за тях. Защото цялата уж политика, която им се сервира е опростачена, безотговорна, нагло грабителство на общите ресурси. Уж избират, но вече 17 г. техният избор НИЩО НЕ ПРОМЕНЯ.Това явление е израз на всеобхватна криза на българската политическа реалност, която изисква категорични действия за оздравяване - от интелектуален елит, правителство, всякакви групи на гражданското общество. Искат се радикални действия. Правителството е редно да осъзнае тази криза и да излезе - или с план за излизане от нея, или да напусне сцената. Всичко друго е безотговорно. И антиконституционно.А е също, това правителство да си стои и да твърди, че заплюването му от неговият народ е дъждец божи. Какво всъщност чака this government за да разбере сигнала? Иска взривове по улиците? КРЪВ? Този културен и внимателен народ, чрез своето най-масово цивилизовано съсловие, народните учители, им каза - не ставате. Какво повече искат?Истината е че имаме вече ЕДИННА олигархия от всички парламентарно представени партии БЕЗ ЦВЕТОВЕ!!!И КОЯТО УПРАВЛЯВА И ДЪРЖИ ЦЯЛАТА РЕАЛНА ВЛАСТ(ПОЛИТИЧЕСКА, СЪДЕБНА И ИКОНОМИЧЕСКА) И НЕ ИСКА ДА СЕ РАЗДЕЛЯ С НЕЯ!НА МНЕНИЕ СЪМ,ЧЕ вече мирни пътища за борба с олигархията практически няма.КРЪВ ЩЕ СЕ ЛЕЕ!

Българските гражданите с неопределен антропологически произход, живеещи извън страната и ЕС допринасят много за развитието на БГ, докато такива като теб - бг граждани, живеещи извън страната и в ЕС, работещи като обслужващ персонал, не само че не допринасят с нищо за развитието на БГ, а вредят с писанията си и тъпотията си...Но поради антропологичната си определеност, те отдавна са изчезнали (слава богу!) без това да се отрази на политическата и икономическа обстановка в Бг!

Избирателния закон е дискриминационен и противоконституционе за българските граждани живещи в България и за тези които живеят в ЕС ,защото за тях се иска отседналост 10 месеца в населеното място .Но ...не е така за т.н. български граждани ,живеещи извън България и извън ЕС, защото за тях ,не се изисква отседналост 10 месеца,а само да са живели в страната ,преди датата на изборите,т.е. преди полунощ.Много облекченои истинска отседналост няма що! Прекалено лесно ,а дали това съответства ли на директивата на ЕС за отседналост и на Конститутуцията за равни права на всички.?Няма как!Защо пък да съответства, скълъпен закон ,в полза на една полит .партия , срещу правата на всички граждани ,с благословията на президента ,който се реваншира за президенските избори и стана както иска ДПС .Явно е кой команда парада .Много жалко!Не, че тогава са направили нещо лошо ,като са избрали Първанов ,по -малкото зло,но така помогнаха да се роди Атака и да напредне ,което на фона на цялата помия е все пак някаква съпротива. Колко ще помогне ,отделен въпрос. Явно е, ,че б.граждани живеещи ,извън страната ,но в ЕС, не допринасят за страната ,а повечето се мъчат да се изхранват, но с какво и за кого допринасят другите т.н. български граждани с неопределен антропологически произход,живеещи извън страната и ЕС?

Де да можеще цялата държава да се касира! Аз съм юпи ,но такава мерзост като тая година не помня през смисления си живот,най- долната циганска държава в света,бизнесмени измамници,управници измекяри и навсякъде слухтящи и подкупни лешояди играещи ролята на добри ченгета ,жалко, много жалко!

До инКасатор20,58ч-напъ подкрепям!Така ще е супер!И ще се отървем от пингвините с автобусите!

Калашников,Калашнико

Абе, проста работа. Където има съмнения за купени гласове - изборите се касират и другата неделя - пак избори, като пак има купени гласове, отново се касират и така до дупка. Да видим кой ще свърши пръв парите - държавата ли за да отпечата десетина хиляди бюлетини в повече и да плати на няколко пуяка да висят в стаята за гласуване, или купуващите гласове. Ще видим тогава кой ще вади пачките всяка седмица и кой ще пътува от Турция до България постоянно, ха напред, ха назад! А извънредните разходи, които държавата ще има за повтарянето на изборите - от бюджета на общината, в която са касирани изборите! И като остане общината без пукнат лев - да се замислят тогава продаващите гласа си! Ареее, избори до дупка! :-)))))

Най -платени и манипулирани са изборите в Кърджали и Ардино.Безплатен транспорт,безплатно настаняване,безплатн екскурзия.Кой не обича безплатна екскурзия?Гласуват и си отиват и никой не ги търси за нищо.Няма данъци ,осигуровки ,т.е. нищо към бюджета.Докога ,ще се подиграват с родния измъчен български избирател? Пришълците не познават кандидатите ,защо ли пък трябва да ги знаят,след като , не ги интересува нито България ,като България ,нито българите. В кабината ,човек им посочва какво да подчертаят,което е извън всякакви норми. Нямат никакви избирателни права ,защото не живеят в страната,не само през последните 10 месеца,ами и през последните години.Или пък ,ако са дошли ,през тези 10 месеца за 2 дни ,това не ги прави отседнали.С какво допринасят за България с това си българско гражданство изселените т.н. етнически турци с облик на славяни или българи с мюсюлманска вяра,които не познават българския език ,а пък на тези които живеят тук всячески им се пречи да научат езика ,за да нямат информация какво става в страната . Района трябва да е на ДПС ,но не за интересите на България ,а за частни интереси .Партиите си траят ,ако закъсат ,отиват при Доган.Противна история !

в плевен бяха купени дори членове на сик от квотата на други партии, за да си затворят очите и да участват във фалшификации в полза на спечелилия кандидат за кмет и неговата листа съветници

За второто сте прав, но доставя по-голямо удоволствие!

БАЙ ГАНЮ на квадрат ПРАВИ ИЗБОРИ! ОЩЕ ЕДИН РЕЗИЛ ПРЕД СВЕТА!..При толкова нарушения, за какъв втори тур говорим???Нови избори и..да се готвят турските автобуси!.. Taka e,когато в едно нещо като държава няма национални закони!!!

е.ати и изборите е.ати и държавата

ei mnogo gladni za vlast sa si4ite tiq partii be.nqma otkazvane.zalogut e golqm zastoto koito o izberat 6te ima da krade,da kupuva bmw-ta i apartamenti.

Изборите трябва да станат платени-който пусне бюлетина-20,30,50,10 лева,да се риши на референдум,може и повече.Народът заслужава 1 премия годишно.Тогава ще има небивала избирателна активност и няма изборите да бъдат купувани от частни лица,а от държавата.Иначе парите няма да са проблем,бюлетините ще се публикуват във вестниците,само ще се подпечатват в секцията,като доказателство,че не са предварително попълнени...само пликовете за тези избори струваха 6 000 000 евро,приблизително 12 000 000 лева,на гласували 2 400 000 прави по около 5 лева на човек.Орешарски,Васи е безплатна,може би.

То и в Благоевград требва да се касират.Никеде така явно не се купуваха гласове от подводния свят в полза на Р. Т.Тъка се получава,когато държавата допуска твърде лесно да се окрадва и забогатвява уж от законоприлежни бизнесмени.Пълна измамаВсички го знаят!Новобогаташите искат пряко да се набутат във властта и да командват без посредници. Нахалст и безочието взеха връх над държавническото поведение ...........

Това е демократичната ни изборна система от Желю Желев насам! Който си е мислел, че е в демокрация за съжаление сега вижда в каква огромна заблуда е бил.

За какво ни е таз демокрация. И без туй никой не я брои за нищо. Дайте оръжие на кандидатите и който мърда последен печели като в добрите стари временна.

Честита ЕУРОПА НА ВСИЧКИ!!! ПОВЕРВАЛИ, НЕПОВЕРВАЛИ, ВЕРВАЩИ И НЕВЕРВАЩИ!!! Нашето лекарство е ... автоматичното оружие. С мотики и коси е нецивилизовано!

Жалка история ... Всеки народ си заслужава управниците. Тъжно, но факт, това е българският народ - крадлив, лъжлив, подъл, алчен, лицемерен, страхлив и т.н., а от това какво следва - управниците са в пъти по - лоши от народа, защото знаят, че са безнаказани.

учудваш ли се? ТИМ-аджии да не мислиш, че лесно пускат кокала.

ДА СЕ ОТМЕНЯТ В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА!!!! Цял свят ни се смеееееееее! Продажници алчни! В ада да горите! За ва България не струва и петак!

ПАК НАЙ-ГОЛЯМАТА МРЪСОТИЯ ВЪВ ВАРНА!!!ЕГА.И СКАПАНИЯ ГРАД!!!

Битият си е бит, е.....т си е е..н

Циганиадата продължава!

Не гласувам още от ТАТОВО ВРЕМЕ. Защо ли ? Ами тогава ИЗБОРИТЕ бяха предопределени- знаеше се всичко - и колко процента ще гласуват и кого е избрало партийното и държавно ръководство. След това дойдоха така наречените демократични избори - толкова смрад лъха от тези избори, че ми е жалко заради тях да се наричам българин (то ня бяха лъжи, то не бяха машинации, то не бяха пари във власта, то не беше политически натиск, то не беше купуване на гласове, то не беше изборен туризъм). Е, кой малко уважащ се човек ще участва в подобен маскарад, камуфлаж, цирк, спектакъл ? Както и да се нарекат няма да се сбърка. Също като във всичко останало в държавата ни се обръща внмание на онова, което се нарича кокошкарска работа. За един вътрешен министър не будеше възмущение изборния туризъм в един регион като Кърджалийския с 20 000 фалшиви гласа, но ЗАКЛЕЙМИ такъв резултат в Благоевградския регион понеже се понаруши статуквото, което си бяха предвидили макар че ставаше въпрос за 1800 гласа. Да не говорим за вопиющата изборна машинация във Варна. Тук не става въпрос за един случаен кандидат като Веселин Марешки, а за над 25 000 фалшиви гласа за Кирил Йорданов. По една отработена схема се променяха изборните резултати на цели секции и в крайна сметка се получи какво - ОЧАКВАНАТА ИЗБОРНА ПОБЕДА. ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМА във Варна. Нищо различно от онова което беше преди 1997 година. Да за мен това е годината на началните наченки на демократизация, но тя е толкова побългарена , че дори не може да се нарече с това име. С една дума отврат. А аз нали съм учил в социалистически институции - все се питам като чичко Ленин :-А кому это выгодно? И все си го вързвам с библейското - По плодовете им ще ги познаете. Та вижте кой, кога, как и с колко печели изборите и ще разберете на кого му е изгодно. Така и си обясних кога, как и защо се появиха МУТРИТЕ и кой кога и как ги ИЗТРИ от картата на битността ни. Същия онзи който ги създаде той си ги и ликвидира, защото в един момент те станаха пречка за ситемата им(СЛУЧАЙНИТЕ убийства на Кюлев и др. вече наречащи се бизнесмени). Е ... сега разбрахте ли, защо просто е излишно, да си хабите нервите по такива псевдоизбори и да участвате в ИЗБОРИ за които се знае месеци преди тях, кой ще е избраника. А мутри в България вече няма , нали!!! - Дали ? Е, който иска да живее в такава смрад. Аз ще бягам някъде, където тези работи или се правят по цивилизовано, защото не им пречат на системата, и защото са част от нея или изобщо не съществуват.

Не гласувам още от ТАТОВО ВРЕМЕ. Защо ли ? Ами тогава ИЗБОРИТЕ бяха предопределени- знаеше се всичко и колко процента ще гласуват и кого е избрало партийното и държавно ръководство. След това дойдоха така наречените демократични избори - толкова смрад лъха от тези избори, че ми е жалко заради тях да се наричам българин (то ня бяха лъжи, то не бяха машинации, то не бяха пари във власта, то не беше политически натиск, то не беше купуване на гласове, то не беше изборен туризъм). Е кой малко уважащ се човек ще участва в подобен маскарад, камуфлаж, цирк ? Както и да се нарекат няма да се сбърка. Също като във всичко останало в държавата ни се обръща внмание на онова което се нарича кокошкарска работа. За един вътрешен министър не будеше възмущение изборния туризъм в един регион като Кърджалийския с 20 000 фалшиви гласа, но ЗАКЛЕЙМИ такъв резултат в Благоевградския регион понеже се понаруши статуквото, което си бяха предвидили. Да не говорим за вопиющата изборна машинация във Варна. Тук не става въпрос за един случаен кандидат като Веселин Марешки, а за над 25 000 фалшиви гласа за Кирил Йорданов. По една отработена схема се променяха изборните резултати на цели секции и вкрайна сметка се получи какво ОЧАКВАНАТА ИЗБОРНА ПОБЕДА. ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМА във Варна. Нищо различно от онова което беше преди 1997 година. Да за мен това е годината на началните наченки на демократизация, но тя е толкова побългарена , че дори не може да се нарече с това име. С една дума отврат. А аз нали съм учил в социалистически институции все се питам като чичко Ленин :-А кому это выгодно? И все си го вързвам с библейското - По плодовете им ще ги познаете. Та вижте кой, кога, как и с колко печели изборите и ще разберете на кого му е изгодно. Така и си обясних кога, как и защо се появиха МУТРИТЕ и кой кога и как ги ИЗТРИ от картата на битността ни. Същия онзи който ги създаде той си ги и ликвидира, защото в един момент те станаха пречка за ситемата им(СЛУЧАЙНИТЕ убийства на Кюлев и др. вече наречащи се бизнесмени). Е ... сега разбрахте ли, защо просто е излишно, да си хабите нервите по такива псевдоизбори и да участвате в ИЗБОРИ за които се знае месеци преди тях, кой ще е избраника.