Интервюират на турски в общинския съвет на Батак

Общинарите на ВМРО и БСП в Батак напуснаха вчера сесията на Общинския съвет. Причина за напускането стана факта, че екип на турска телевизия е започнал да прави интервю на турски език в залата на Общинския съвет.

Обратно в новината

Коментари - Интервюират на турски в общинския съвет на Батак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво решение се взе от прокуратурата в крайна сметка?

Какво решение се взе от прокуратурата в крайна сметка?

temata may mnogo barzo se iz4erpi ? Kade ste be rodoliobtzi?

Много отворен го даваш бе помияр; Турчин с БЪЛГАРСКО гражданство -няма такова понятие никъде!

abe izrodi takiva ,zaşto nikoy nişto ne pişe kogato se pravi intervu na angliyski ili frenski ------mamka vi smotana

do anonimen (15.12.2007 ,,,, hey smotan gqvur koy ta pita kıde i kak da jivee ,ta ti ebat mayka ti smotana hubavo vi beşe kogato raboteha horata i si plaştaka danatsi , bg e moyta rodina i vinagi şte sım bılgarsko grajdanstvo ,turçin sım i se gordeya s tova a i jiveya v tursiya ,znam nqkolko ezika i şte si jiveya kıdeto i kato si iskam ,ako ne ta otırva idi si ebi maykata gqvurska

така се случва когато някои хора искат да спечелят на всяка цена сега ше си траят а гадните мръсни турци начело с преводачкат ще ги ч--ат 4 години

Българийо, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха. И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх

Българийо, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха. И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх

До Хан Тукту: Признаване на образование в което са пропуснати елементарни неща като различните часови пояси наистина е под въпрос. Поздрави

И в крайна сметка ще има ли действия от страна на прокуратурата или позиция от нашето МВнР или не? До кога да чакаме?

Виждам, че не ти дава да спиш това мое ниско образование. Нищо ново под слънцето. Преди 18 години не го признаваха в България, въпреки че в нормалния свят беше признато за висше. Оставям на безсънните ти нощи да познаеш какво е то;-)

До Хан Тукту: Ще ти го напиша по-просто. Изрази от типа на Може би от само себе си нещо така ти светна.., а също така думи и изрази като: беи празни лейки са с ниска литературна стойност. Подобни думи и изрази са характерни за хора с ниско или незавършено образование. Надявам се, че сега ти стана ясна темата на разговора.:) Поздра

абе дайте най после да напрайм един истински тупаник в тоя овчарник и да видим кой е фес и кой воевода абе д абе дайте най после да напрайм един истински тупаник в тоя миризлив овчарник та да видим кой е фес и кой комита

Нашите велики патриоти са си показали нетолерантността и простащината!!! А вие тук продължавате... Уж сме в Европа, а държанието ни - нецивилизовано, като на туземци. Точно това са си помислили журналистите от Турция! Срам, срам, срам и простотия!

Странно, не съм ти казвал, че си празна лейка, а ти се обиждаш! Може би от само себе си нещо така ти светна..

До Хан Тукту: Спести си усилията. Няма какво да дадеш на другите. Липсват ти както познания по история така и елементарна обща култура. На такива като тебе когато им свършат аргументите им остават само жаргонни думички като бе, празни лейки и т.н. Един безплатен съвет - дообразовай се, а после се опитвай да изказваш мнения. Поздрави

Който се чувства Турчин да върви в Турция,където ще живее добре,защото нали там се живее добре. Пак ще може да си лае срещу България по форумите, макар, че не е много ясно защо жителите на една процъфтяваща държава си губят времето с упадъчни типове като Българите. Например Американците хич не ги е еня какво става в България. И съвсем правилно. А който се чувства Българин да си седи тука и да се мъчи такава им е орисията. Струва ми се обаче, че друго е в основата на този смешен плач. Господата,които така ревностно защитават по форумите всичко турско съжаляват ,че България преди години с помощта на Русия и Европа се е освободила от Турско РОБСТВО и е една свободно развиваща се демократична държава. И сега ТЕ са принудени да живеят съвсем нормален живот, вместо да са робовладелци и да размахват камшик над превитите гърбове на робите от български произход по полето. За протурски настроените дами не говоря въобще, защото според тяхната религия и обичаи те нямат право на глас. На фона на това смешно изглежда изказването на една госпожа, че живеели в сараи. Т.е.дворци. Не е важно обаче КЪДЕ, а в качеството на КАКЪВ живееш. Така,е напразни са напъните да ни убедят, че в България и в Европа е лошо и жиеят зле, а в Турция всичко цъфти и там е рай. Ако ще като зайци да се размножават турците в България акъла им стига само да си представят, че вземат територия от нашата страна. Преди повече от два века благосъстоянието се е определяло от това колко земя имаш. Сега качеството на живот зависи от съвсем друго - от развитието на интелекта на дадена нация и оттам до развитието на производството и технологиите. Дори и да се изселят от земята си Българите са интелигентни и културни и ще си намерят работя по цял свят и отново ще живеят добре, а дори цяла промишленост и научен потенциал попаднали в неуки ръце ще бъдат разсипани за броени месеци. Така,че не Българите имат нужда от Турците, а точно обратното, но Турците това не могат да го разберат никога, защото нямат тази възможност за разсъждение, Както всеки примитивен етнос междувпрочем.

Наистина какво друго да очакваш освен фанатизъм и нетолерантност? От това постоянно блъскане на главите им в земята по време на постоянните молитви мозъка им се е превърнал на айрян. Айрян е също турска дума между другото и са необходими няколко поколения за да се нормализира умствената им дейност и да заприличат поне малко на хора в разсъжденията си. Учудващото е, че въпреки достъпа до телевизионни канали от цял свят и неограничените възможности на интернет те продължават да упорстват със средновековното си поведение, но най-лошото е, че непрекъснато войнстващо се опитват да го наложат на другите нации по всякакъв начин.Дали след едно бъдещо влизане на Турция в Европа няма да се опитат да ни накарат всички мъже да ходят с бради, а жените със забрадки и да си блъскаме главите като тях в земята? Кой знае?

Ти луд ли си бе?! Кой плаща за писане на истини?! Плаща се за забавления, за заблуди, за шоу. Аз пиша за пълнене на празни лейки.

До Батак (15.12.2007 г. 17:24ч.), Батак може да е турска дума, но тя си остава символът на турското робство в нашата история и символи не могат да променят имената си!

Не разбрах колко ти плащат за глупостите които пишеш тук. И кой ти плаща.

Това кога го сънува?Е и,какво стана като се събуди?

А само като си помисля,че батак е турска дума,се обезсмисля всякакъв спор!Първо сменете името на града тогава,защото батак е турска дума!

Знаете ли разбрах, че тези господа от турската телевизия са от една седмица в България и явно ще правят голям филм за успехите на ДПС след местните избори. В момента били във Велинград и там ще снимат. Какъв разграден двор е нашата държава. Чрез нас ли Турция ще си прокарат път до Европейския съюз??????

А, е, ето някой да дойде на думата ми. Така е, но проблема е, че за разлика от споменатите неграмотни извън Анкара и Истамбул у нас такива ги има и в центъра на София, както виждаш според коментарите във форума. Но тук спора е за нашите си идиоти, а не за тея от Анадола. П.С. Не съм бил в Анадола и не зная дали концентрацията на IQ е по-ниска от тая у нас.

до българка никой не се е връщал върнаха се да си продадат къщите сега там живеят в сараи а вие в каруци

Знаете ли защо бълг. турци не заминават за Турция? Защото и там не ги харесвали! Преди години доста семейства продадоха жилищата си у нас и заминаха за Родината си. Изкараха 1, 2 год. и се върнаха още по - бедни и озлобени. И в Отечеството си останали недолюбени. Наричали ги ГЯУРИ. От такива етноси, които не могат да намерят мястото си под слънцето, очаквам само фанатизъм и нетолерантност.

До опонента ми до(дедо Йоцо гледа (15.12.2007 г. 13:46ч.), Господине, предполагам ,че вие сте същия клониран в постинг (до дедо Йоцо гледа (15.12.2007 г. 14:26ч.) Тук е дискусионен форум и щом ме предизвиквате на тема Костоф, като ме нагрубявате най-безцеремонно, аз съм длъжен да ви отговаря за ИСТИНАТА около управлението на Костоф и другарите му и го правя с факти и тези, от които да се подмокрите. Другаря ви Костоф по нищо не се различава от Лукановци , Ф.Димитровци, Беровци, Жанвиденовци, Станишевци, Първановци, мадридския мошеник, царските лакеи от БСП и производни(НДСВ, ДПС , ГЕРБ), всички те са двете страни на един и същ медал. Всички са в момента Парламента, монолитно държат цялата реална власт ( политическа икономическа и съдебна) и си играят на управляващи и опозиция или играта на котка и мишка, но да сте видели някой да е извадил кирливите ризи на другия или наказан за лошо управление и корупция! НЯМА! Защо ли ? Защото са замесени от едно и също тесто, с един и същ морал и крайните цели са им еднакви- ИЗПОЛЗВАНЕ МАКСИМАЛНО ВЛАСТТА ЗА КРАДЕНЕ НА НАЦИОНАЛНИ БОГАТСТВА, ОГРАБВАНЕ РЕДОВИЯ БЪЛГАРИН И ЛИЧНО БОГАТЕЕНЕ. Що се отнася до ДПС и случая в Батак, аз излагам подробно становището си по въпроса в първите мои два постинга най-долу.

BRAVO NA TURKINQ. SAMO TAKA PRODALJAVAY. CHE V TURCIQ SE GOVORI NA KAKVTO SI EZIK ISKASH V OBSHITNITE. GOLQMA RABOTA CHE SA GOVORILI NA TURSKI. HORATA SA DOSHKI DA NAPRAVQT INTERVYU. DA POHVALQT BULGARIQ. A VIE PLYUETE TURCITE. ZASHTO NE KAJETE NA ANGLICHANITE NESHTO KOITO JIVEQT V BG. KOITO SI MISLQT CHE VSICHKI SA DLUJNI DA GOVORQT ANGLIYSKI.

Костов се опита да въведе малко ред Костов въведе ред в кръжеца на роднините, приятелите, и столовете в кръчмата 'Орион'. Тея ла.на, дето сме затънали в тях, има да се копат още мнооого време (ако изобщо имат изкопаване). А за интервютата - дано не проверяват и за други специфични за Анадола умения :-)

Тукту много си прав за тая поговорка с езиците.Тя важи много...за всички на тоя свят.ИСкам да те питам.Ако махнем Истанбул,малко от Анкара и един два по светски курорта....останалит колко ли езика знаят?Питал ли си или аз да кажа.За образование няма да говорим.Особенно за интелигентния капацитет на точно тия десетки милони след Анкара,надоло.Става ми неудобно,а не обичам така.Междо другото-нямам компютър само в банята.А питай ме сега,защо нямам само там!

Да ве светна малко люде..:)Излезнаха някаккви доц филми за произхода на бг и т.н. Ако малко почетете история - просто от интерес, а не да я научите, бг или тр произлизат от едно място някъде в Хималаите, езическия им бог е бил Тангра (Tengre). Но по грозното е или по-точно, слабоста на един народ е да плюе другия и да живее с някакви предразсъдъци..

Какво ми се правят на ощипани булки бе джанъм? Телевизията бълва новини на Турски език, Турска партия влиза в правителството и ни управлява, а те седнали да ми се кахърят, че господарите им си говорели на техния си език. Луд изяда и сто баници стига да има ПРОСТ да му ги даде!!

Все си мисля, че въпреки всичко живеем в РБългария. Доколкото имам информация тук на обществени места задължително се говори на български. Може ли тези, които толкова много обичат и хвалят Турция да ми обяснят защо ако това се случи там на участниците ще им се върти свят? И защо не разрешават имена като Иван, Петър, Димитър и други такива? Да е чул някой някъде за турски гражданин с име Михаил? За американски гражданин Иван? А за български гражданин Ахмет? Ние българите сме известни с етническата си търпимост. И не само етническа. Ама ми е интересно тези, които се смятат повече за турци, отколкото българи дали са виждали някога побеснял българин. И се питам защо ли в многото битки в които сме участвали нямаме пленено знаме. Щото пленени турски знамена в българските музеи колкото искаш.

Тукту много си прав за тая поговорка с езиците.Тя важи много...за всички на тоя свят.ИСкам да те питам.Ако махнем Истанбул,малко от Анкара и един два по светски курорта....останалит колко ли езика знаят?Питал ли си или аз да кажа.За образование няма да говорим.Особенно за интелигентния капацитет на точно тия десетки милони след Анкара,надоло.Става ми неудобно,а не обичам така.Междо другото-нямам компютър само в банята.А питай ме сега,защо нямам само там!

Мит или къпан, нали аз Седефчооглу ага, станах отново президент на тези МЪРШИ-българите? В Батак, то и името му е синоним на тресавище, когато са клали, нали на майчин език са комуникирали? Какво искат тези съветници? Преводачи?! Да не би на Коледа в синагогата да говорят на турски когато ще съм на празнична служба за Ханука?

Ей,другари,господа и дами,през почивката ги пуснахме под одъра!!!В Косово вече се излегнаха на дивана.

Виж сега, приятелю :) Аз имам много познати българи, говорещи турски. С тях съм в прекрасни отношения. Някои тук са прави за едно - турците са по-работливи от нас. Искам само да ми кажеш, кога тази земя е била турска, че ми е много интересно колко съм заблуден наистина? Д ане би 500 години да е била турска? Едва ли, наша си беше, само че турците бяха тука. И всичките днешни Велики сили дето се барат велики, не си мръднаха пръста да ни спасят. Ама после активно участваха в нашето разделение. Не знам как да го кажа за да е ясно на всички, че идеята е България просто да я няма. Да не ви отвлизам вниманието с маловажни неща като масоните например... Моля д ами кажеш къде съм се заблудил, да се докажеш ако можеш. Благодаря:)

Днес гледах едно интервю - Българин, живеещ и работещ в чужбина - беше интервюиран от българи. Познайте на какъв език говориха--ха-ха - Български разбира се. Дали местните ще го съдят че не е говорил на техния език и преводач. А дали този човек го изхранват местните хора /явно той не работи а патки пасе/. Жалко че малко от вас във форума мислят като хора. Повечето от вас имат пердета пред очите си. Мислете като хора, трезво - миналото не може да се промени, престанете с тази злоба.

Народната власт направи много за да образова турските/или в някои случаи -турчеещите се/ ни братя.Когато заминаха за Турция те се отличаваха ясно от местните именно с приличната си образованост.Продажн през последните 17г.страната прекъснаха връзките както със заминалите/освен по избори/,така и с тук останалите и е ясно, че този вакуум се зае и заема от протурски и проислямски среди,които в никой случай не са пробългарски и проевропейски!Докато нашия башибозук е зает да краде активите,чуждия ще ни откраде държавата или поне част от нея!!

До / дедо Йоцо гледа /Да си жив и здрав дедо , трябва да има повече такива като тебе .Смърт за предателите и източване на сметките им в полза на НАРОДА !!!

Приватизацията започна при Беров и Жанко, ако си забравил. Тогава ни раздаваха книжки за масова приватизация, които за нищо не ни служат. Костов се опита да въведе малко ред, и да махне тежащите на икономиката ни стари, неработещи и задлъжняли социалистически предприятия, както и да възпре новоизлюпилите се червени капиталисти да крадат по-малко. Затова цялото комунистическо войнство-преса, медии, слуги, червени новобогаташи се включиха в борбата за очернянето и отстраняването на Костов. Жалко, че и него го слагаш в кюпа с царистите и тройната продажна коалиция. А икономиката се срути, не заради приватизацията, а затова че бяха останали едни стари, непроизводителни предприятия, с лошо управление, без пазари и бълващи боклуци, с окромен раздут щат. Онези придприятия, които не бяха измислени, а произвеждаха истински стоки, те и сега работят, но гушнати от червените капиталисти-захарта, олиото, нефтопреработването, обувната промишленост, част от каростроенето, фаянсовото производство, мините, винопроизводството и др. Либелизирането на икономиката даде възможност да се създадат и много нови частни предприятия, услуги, ферми. И това го направиха десните, включително и Костовото правителство. То ни докара в Европа, не някой друг. Другите сега берат плодовете на онзи курс, който заложиха десните и Костов. Аз не знам Костов да е крал. Ти ако знаеш, може да ни светнеш. Не че нямаше и грешки-Бисеров и Цонев например. Но Костов ги разкара, не ги скри, както сега крият Овчаров. Божков бе оклеветен за 10 %, нищо не се доказа, както и Върбанов. Не това са хората, които имат хотели по морето или държат вериги от магазини и предприятия. Такива се оказаха техните клеветници-прокурора Манчев, социолога Райчев. Жалко е, че тези които не искаха Костов, се подлъгаха по 800 дни на Царя, докаран от комунистите, за да не може Костов да има втори мандат. Така юпитата, комунистически отрочета си разпродадоха необезпокоявани БТК, приватизираха си митниците, горите и т.н, докараха в управлението хора от кол и въже и резултата е налице. Олигархията от бивши ченгета и апаратчици е завладяла цялото ни общество, трови го с пропагандата си и жалко, че много хора им се вързват. Комунистит замениха сполучливо политическата си власт, с икономическа и това ще е за поколения напред. И единствената партия, която води принципна и последователна политика срещу тази тенденция е тази на Костов. Аз поне, не се считам за излъган от Костов, ти ако имаш основание да се чувстваш излъган, сигурно си прав да мислиш така и човек трябва да приеме с уважение твоето решение.

Турция не я приеха досега,защото не се гъзят на всеки срещнат като вас!Я виж само Станишев,от сега е готов да признае Косово!Иде ред и на Кърджали!

До Жоро (15.12.2007 г. 13:35ч.), Господине, вие така ли оправдавате Костоф и управлението му?- Че не били измислени от него масовата е касовата приватизация.Тук не е важно ВИДА на приватизацията, важни са НАЧИНИТЕ НА ИЗВЪРШВАНЕТО й И ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ НЕЯ?!!!! Следствието от нейното прилагане във всички управления в прехода до ден днешен СА ВИДНИ ОЧЕВАДНО- пълно разрушаване на икономиката и държавността на България и извършен ГЕНОЦИД над нейното население. За твое сведение европейския Запад също започна да извършва приватизация от средата на 80-те години, следствие на излизане от стадия си на планов държавен капитализъм, който Западна Европа строеше след II Световна война и либерализацията на икономиките им като процес все още не е свършил-продължава до ден днешен, Европейския Запад също прилагаха тези видове пирватизации, НО резултатите от тях са АБСОЛЮТНО РАЗЛИЧНИ в сравнение с България- ТАМ нито една сделка не се извърши клиентилистки, нито в нарушение на обществения целокупен интерес, нито се разрушиха икономиките, нито държавността им- напротив, даже в последните 20 години много западноевропейски държави вдигнаха над 15 пъти брутния си национален продукт и жизнения стандарт на населението и се превърнаха от най-бедни в най - богати- примери много- най очеваден е този на Ирландия и Финландия също малки държави като България! И знаете ли ЗАЩО!- Защото политическата им класа и общество имаха РАЗВИТО ДЕМОКРАТИЧНО СЪЗНАНИЕ и извършваха всички ОТКРИТО И ПРОЗРАЧНО, а тези МАЛКИ държави заеха пълен неутралитет във външната си политика и неприсъединяване към никакви военни блокове. Ами как се извършва управлението на държавните естествените монополи пак в Западна Европа- в енергетиката, топлофикация ,ВиК, транспорт, телекомуникации и др.- ИЗВЪРШВА СЕ ПЕРФЕКТЕН ДЪРЖАВЕН МЕНИДЖМЪНТ, ОТКРИТ И ПРОЗРАЧЕН със запазване силни функциите на държавата а с това поддържане и силни социалните й функции. Българския народ ще си плюе на бъдещето, ако не роди НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА, която да приведе в действие природните закони за почистване на плевелите, преди да посади новите цвета за бъдещето на България, а именно ТЪРСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ ОТ ВСИЧКИ УПРАВЛЕНИЯ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПРЕХОДА за унищожената икономика, нанесен огромен материален ущърб на държавата и извършен ГАНОЦИД над населението ни, с извършване ЛУСТРАЦИЯ на партиите. и използване международното право! НО най-първото което д.трябва да се обяви е КРИМИНАЛИЗИРАНЕ на извършените приватизации. Така българската съдебна система ще прогледне за истинските крадци и престъпници в прехода и ще има храна да заработи най-сетне !!!

Най сигурния начин да кажеш нещо неправилно и да обидеш някого около тебе е да правиш класификации на етническа, религиозна или национална почва. Българи престанете да обиждате турците- те са тук 600 години. те никъде вее няма да отидат. Балканите са и техния дом. Турци- престанете да обиждате хората другите народи около Вас- исторически те имат основание да не ви обичат и да Ви презират. Докажете им, че има за какво да Ви уважават и да Ви обичат. към двете страни- агресията ражда агресия. омразата- омраза. пролитата кръв пролива нова кръв. крайно време е да престанем да разсъждаваме с категории като нация. народ, религия, етнос. всички велики имерии са биби построени на наднационална основа. ти или си гражданин на империята или не си. Отоманската империя първа въвежда нов елемен- религиозната принадлжежност. в резултат това е била една от най слабите и регресивни империи в историята на човечеството.

Ти си много заблуден !