БДЖ губи 10 млн. лв./год. от гратисчии

Ограждения ще спират гратисчиите да се качат във влака. През тях ще минават само пътниците, които имат билети.

Обратно в новината

Коментари - БДЖ губи 10 млн. лв./год. от гратисчии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До до аз Как няма да те опровергая, пътнико? Хората наистина нямат пари и затова правят какво ли не за да оцелеят. А ти ако наистина плащаш 1000 и повече лева за данъци, осигуровки... трябва да знаеш колко харчиш месечно. И да си зададеш естествения въпрос: Как оцеляват хората с минимални доходи?. Ако заплатите са нормални и стигат за едно нормално човешко съществуване тогава и мерките срещу кражбите трябва да са драконовски. Но тъй като заплатите не позволяват изобщо да оцелееш... трябва да крадеш ако можеш. А ако не можеш просто умираш! Няма друга алтернатива!

Аз съм от тези, които пътуват всеки ден и съм се нагледала на какви ли не простутии никой в БДЖ не го е еня, че няма влак тръгващ и пристигащ на време, че хората закъсняват за работа, че и новото разписание енаправено така, че просто влака ще закъснява, пример сутрешния влак от Перник за Пловдив за цяла седмица с новото разписание не е тръгнал веднъж навреме, но какво от това?БДЖ са велики ти си пеят, че са подобрили услугата. Просто тезе от ул. Ив. Вазов трябва да си ходят, там е абселютно спокоиствие ходиш на работа и чакаш деня за заплати всичко останало е е на второ място!!! Ние си пишем плащаме си три месеца предварително и след това пътуваме с часове закъснение!Какво щеше да стане ако беше влезла онази прослувата деректива на ЕС за възстановяване на пари за закъснения и лошо обслужване? А това с пътниците без билет е смешно, просто някои не може и незнае да управлява и си го избива на нас пътниците.

Смешници-БДЖ ще дава пари и за огради.А кога ще направи огради срещу своите служители-кондуктори и началник блакове.След като на практика политиката на БДЖ е да закриля своите служители-кондуктори вместо да искат билет прибират по 50 ст.или 1лев.И после процент от тези пари,които дрънкат в джобовете им или чантите отиват на много по-високо ниво-на Ив.Вазов 3 в генералната дирекция на БДЖ.

и поне двойно повече се крадат чрез НКЖИ от белите якички там

БДЖ не си прибира 10 млн. лв. / год. Защо ли? На някого да е потърсена отговорност?

Ако сега някой предложи да не се допускат цигани близо до района на гарата сигурно ще го обвинят, че е расист. Обаче такава една мярка би намалила загубите на БДЖ поне 5 пъти.

Често ползвам влак и винаги се чудя как е възможно да се подиграват с пътниците тия от БДЖ... Тръгва влак в натоварен ден (неделя) от Бургас за София... Закачили всичко на всичко 4 вагона - нормални (имам предвид не-спални) 2 от които имат проблем с ел - инсталацията - нито топлина, нито светлина, а навън е някакъв студ? Що се отнася до загубите - времето все още не е много студено , но парното е включено... Бичи си то на 6.... всички прозорци и вратисеотворени, но на никой не му пука... Минават си кондуктори насам - натам... Ами машинистът, който би трябвало да го спира и пуска през определен интервал от време (в зависимостот външната температура) Явно не е заинтересован ... Толкова, колкото и кондукторите имат интерес ...

ZABELEJETE PO KOIA LINIYA SA NAI MNOGO GRATISCHIITE PERNIK-SOFIA DA GI TAKOVAM V TUPITE SHOPSKI TIKVI!

Че те правилата не бяха ли за другите? Нека си ги спазват те! Аз съм по-хитър и следователно те не важат за мен. Възмущавам се на такива безобразия, само докато не ми дойде реда да черпя от благините и спестеното левче.. и за какво да се променям? Аз съм си добре - променете се вие!

БДЖ трябва да помисли как да спре вътрешните кражби: ето ви случай. качвам се във влака, без билет, касиерката още я няма на работа. Идва леко подпухнало длъжностно лице и ме пита дали имам билет. Нямам, казвам, и подавам точна сума (3.90). Е сега какво, ще се рисуваме ли или не? Ми да, дай ми билет. Абе гледай сега... абе..... абе я си вземи тия 1.90 и ако те пита някой, кажи, че си си платил. НЕ ми е за двата лева, при положение че плащам близо 1000 лева месечно осигуровки, здравно, и прочее. Но докато не набият някой пътник, или кондуктор за незакупен билет/непроверен билет няма да се оправи тая фирма. И не ми обяснявайте, че пътуващите нямат пари. Как искат да имат пари, като се опитват да минат тънко... по този начин и работодателите им се опитват да минат тънко, и всички тънко минават. Е докога?????? Я се качи с 20 лири в лондонски автобус? Казват ти: слизай веднага, нямам да ти върна. и ходи се оплаквай на арменския поп ако искаш. Докато не си изчистим чалгарското мислене, все други ще са виновни. Българинът обича да минава тънко, да пощипва от облагите и живее на принципа след мен и потоп. Докато има шефове които знаят че подчинените им крадат и нищо не правят, ще има и гратисчии, които се опитват да минат тънко. Ха опровергайте ме.

и да влязат тези суми все ще се намери някой да ги открадне за собствени нужди и пак пари за нови вагони - немааааа.

БДЖ по добре да помисли как да задържи и малкото останали съвестни клиенти - цените са изключително високи за ниското качество на предлаганата услуга - мръсни и изпочупени вагони и тоалетни. Човек трябва да се къпе всеки път след като се качи на влак а дрехите да праща на химическо чистене. Липса на адекватно обслужване във влака-контрольори с дрехи отпреди 20 години - изпокъсани, с висящи копчета и т.н., ... който се е качвал - знае. наистина е жалко, защото влака е много по-удобен от автобус.... но скоро няма да го има, както са тръгнали нещата.

Браво!Най-после да спрът да дрънкат с монети чантите на кондукторите.90% от тези нередовни пътници дават по 1лв на тях ,а те не пишат билет.Докато ние останалите глупаци дето имаме билети и карти стоим в коридора -тези със стотинките си седят!Най-после някой да направи нещо по въпроса!Пак казвам БРАВО!

няма как да влязат тези суми, тъй като тези нередовни пътници просто не са платежоспособни...

da bre gubi ot mangalite deto za nishto ne plashtat i vse sa nedovolni

свързан съм БДЖ и това което става там не е никък розово, но не там е проблема то цялата държава потъва