МОН праща родители на компютърни курсове

Просветното министерство разработва 5-годишна национална стратегия за развитие на информационните и комуникационни технологии в училищата.

Обратно в новината

Коментари - МОН праща родители на компютърни курсове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия от министерството не са ли чували, че всеки се простира според чергата си? Или си мислят, че във всяка къща има компютър? Повечето хора няма с какво хляб да си купят, камо ли - компютър. Нали съдят за другите по себе си... Явно не се чували и, че ситият на гладния не вярва. Нека първо да дадат по един компютър на всеки ученик, пък тогава да говорят за компютърно ограмотяване на семейството. Глупостите на МОН не свършват. Какво ли ще измислят утре? Съсипаха училищата, сега се захванаха със семействата - да им повишават интелигентността. Живков не можа да ни направи нация техническа, току-виж сегашните управляващи успеят.

МОН ДА ПОМИСЛИ ПЪРВО КАК ДА ПРЕКВАЛИФИЦИРА ПЕРИОДИЧНО УЧИТЕЛИТЕ , КОИТО НЕ СЛЕДЯТ НОВОСТИТЕ В ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ ПРОЦЕС, ДА ОБОРУДВА ЗАЛИ В УЧИЛИЩАТА С КОМПЮТРИ И ДА НЕ ЗАБРАВЯ ДА ИЗИСКВА ОТ ПОДЧИНЕНИТЕ СИ АДЕКВАТНИ МЕТОДИ НА ОБУЧЕНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ ! А ,РОДИТЕЛИТЕ КОЙТО КАКТО МОЖЕ ЩЕ ПОМАГА В ПОДГОТОВКАТА НА ДЕЦАТА СИ ! НАЛИ ЗА ТОВА УЧИТЕЛИТЕ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ !НЕКА НЕ ИЗЗЕМВАМЕ ПРИДОБИТИТЕ ИМ В УНИВЕРСИТЕТИТЕ ЗНАНИЯ ,НЕКА ГИ ДОКАЖАТ И ПРЕДАДАТ НА ДЕЦЕТА!!

Много си права,стига човек да държи да се развива!Аз също работя за 400 лв,но имам 2 РС,и двата ги взех на изплащане!Единия струва 2000 лв -преносим,другия 1200-настолен!Въпрос на желание!

Обучение ще е необходимо за тези родители, които са купили компютри на децата си, но не са наясно как се борави с тях. От една страна им е неудобно да искат от децата си да ги учат, а и да се чувстват по некомпетентни от тях в някаква област, от друга - децата нямат нерви да обучават родителите си...

Поддържам Радина - компютрите вече не са толкова скъпи, а могат да се купят и на изплащане. Между другото има и такива, с по-ниски показатели и по-ниски цени - естествено не стават да предпечат, 3D, но за по-обикновени неща и програми, изискващи по-малък ресурс, стават.

Мйтап бе, Уили... Синът ми е на 5 години и се справя доста добре, докато тръгне на училище, дали ще знае повече от учителите?...

Радинке, Радинке, явно не знаеш какво е да броиш стотинките за хляб, затова говориш за прогрес. Вярно, цените на компютрите не са високи, но за много родители си остават в сферата на мечтите. Относно курсовете, наистина не са първа необходимост, който има компютър умее да борави с него, а който няма няма къде да приложи наученото. И е истина, че това ще е чисто прахосване на средства, които ще излязат пак от нашия джоб.

Стига харчихте държавните пари за такива обучения. Няма ползва от объчения, ако искат самообучения има. - Икономии ?

Компютрите били достъпни, а? Ако работиш за заплата 200-300 лв., компютърът е 500. Това дето ще го купиш за 200-250 лв. е боклук. Горе-долу като оная приказка, че ако искаш да ядосаш комшията, хвърли в двора му развален часовник.

Компютърът не е лукс, а необходимост. И вече като цена са напълно достъпни. Стига да има желание. За някои е по-важно да си купят нещо за ядене и пиене, вместо да вървят в крак с прогреса. Не е необходимо МОН да прави курсове. Важно е някои от българите да си сменят спещно чипа в малките си мозъчета.Иначе все някой или нещо ще им пречи.

А РС за вкъщи ще им купи ли?Аз имам два,но не всеки може да си позволи!И искам да кажа на абв (16.12.2007 г. 14:02ч.),че министъра на образованието се казва Вълчев,не Велчев!

Пешо, искаш ли да ти инсталирам кирилица

Г-нът велчев /нарочно е с малка буква/ направи сериозна далавера с доставката на безплатните учебници за малките. Там далаверата изглежда беше за 5-6 милиона. Сега велчевчето /защото е еврейче/ търси пак начин да се добере до много пари.

PRAV E PE6HO!TEZI KADARNITE S KOMPUTARNA GRAMOTNOST BIAGAT OT NAYKATA I OBRAZOVANIETO !I AZ IZBIAGAX OT OBRAZOVANIETO!6TOTO TAM NIAMA PARIA !LO6OTO E 4E I V NAYKATA NIAMA PARI I OTTAM 6TE IZBIAGAM SKORO I 6TE SE XVANA SAMO 4ASTNO DA RABOTIA!6TOTO ZA KADARNITE IMA RABOTA!A DECATA ZNAIAT POVE4E OT RODITELITE SI KAKTO I OT MNOGO XORA S TITLI KAKTO V NAYKATA TAKA I V OBRAZOVANIETO KOETO E POREDNIA SME6EN ABSYRD V BG

Електронните дневници и сега ги има. Инициативата на МОН е хубава. От компютърни курсове не се нуждаят родителите, а учителите / изключвам преподавателите по информатика/. Съгласна съм напълно с учителката по информатика.

Предлагам да има кусрсове и по математика, физика, химия, биология, физ. възпитание, бълг. език и др.

Вълчев, идеята е добра, ама недостатъчно. Когато вземе училището да раздава компютри за домашна подготовка (както учебниците), тогава ще говорим. Аз на гърба си изнесох такова обучение, в което ходиш на курс по компютърна грамотност, обаче нямаш компютър в къщи. А проблемът на родителите не в това, че компа им си седи като мебел в къщи, а в това че просто го НЯМААААТ. А го нямат, щото не могат да си го позволят. Капиши?

Децата и родителите се справят перфектно с ИТ. Тези курсове са само начин за източване на финансови средства!

Зависи от количеството на парите, които трябва да се усвоят от еврофондовете. Повече пари, повече безумни идеи. Вместо да направят физкултурни салони, басейни, тенискортове в училищата, те организират безмислени обучения в няколкозвездни хотели,ядене, пиене и преливане на парите в обръча от фирми. От тези дву- или тридневни обученив никой нищо не научава, но хотелиерът прибира солидна сума. Кой иначе ще отиде в хотела му през зимата? Така се усвояват парите за обучение.

От МОН още не са изпратили по всички училища софтуера за ранно обучение- -V клас по ИКТ, въпреки че отдавна са утвърдени и закупени. Няма кой да ги вземе от фирмата и да ги разнесе -и това с години...

Това е поредното умотворение на МОН,т.е. последната им глупост. 90% от родителите знаят как да използват компютъра поне като потребители. А нашите дечица и без това по цял ден и нощ висят пред компютъра и чатат или играят и защо ли да не ги стимулираме за още?! Единствено идеята за електронните дневници я подкрепям, защото наистина има полза. В училището на детето ми вече има такъв и получавам ценна информация от него, стига да се попълва редовно. Какво ли още ще измисли МОН??!!

Вълчев, Мутра безпардонна! Що не си го завреш в гъ-зъъъъъъъъъъъъ то проект или стратегия! Да гориш в АДА! Бай ТОШО

Предлагам да има кусрсове и по математика, физика, химия, биология, физ. възпитание, бълг. език и др.

Ако не ме лъже паметта, у нас едва около 45 % от хората имат някакви начални компютърни умения, около 25 % от семействата имат домашен компютър. В ЕС сме на последно място в статистиката, което разбира се не е учудващо. ;-)) Не виждам с какво Интернет може да подпомогне учебния процес. Почти всички ресурси в Интеренет, които съдържат нещо наистина полезно, са ПЛАТЕНИ. Българския ученик какво може да направи - е, да чете примерно дядо Вазов онлайн. Толкоз.

Родителите в големите градовете знаят как да използват компютри, голяма част от населението все още дори не може да си позволи да си купи такъв....