Автобус падна от мост - 1 загина, 7 са ранени

Жена загина, а седем души са тежко ранени, след като автобус падна от мост край Хасково.

Обратно в новината

Коментари - Автобус падна от мост - 1 загина, 7 са ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Patia e slednia.. idvash ot harmanli i trqbva da napravish desen zavoi zada se kachish na most-a sled kato se izkachvash ima znaci da prepusnish vsichko koeto idva i zaminava po mosta i togava da stapish na nego i da prodaljish do edno krygovo ot kydeto trygvash za Haskovo... mislia che ako se spazvat vsichki znaci i ogranichenia na skorosta i tamno kato v rog da e pak nqma da se blusnish v absolutno nishto.... moje i momcheto koeto govori za nachina po koito upravliaval vodacha da ne e bil na mqsto ot koeto da precenia vsichko to vse pak 6 chustvo nikoga ne luje vse pak e patyval kolko 50km nai malko s toq vodach i go gledal po patia kvo laino e... nqma kvo da si govorim te ne spazvat nikvi pravila nagli sa i sa super protivni fesove ne mogat da govoriat bulgarski i si misliat che sheva im kato e v obshtinskia savet i kiha na KAT - haskovo (sponsor) nqmat problemi po patishtata... suda da razgleda ARDA tur vsichko koeto stava v tazi firma ne samo za tozi incident... ne spazvat razpisaniata... karat kato ludi ne spazvat pravilata i kato cqlo avtobusite im sa v okaeno systoqnie!

ne obviniavayte i dvamata,pirvo ne ste bili tam,za da vidite pitnata obstanovka,----to 4ovek na krakata si ne moje da sedi,pak kakvo e ostanalo za avtomobilite po piti6tata,nay malkoto ne be6e opyasa4eno.pomislete ako vie byahte na myastoto na 6ofyora kakvo bihte napravili.

Значи живея на не повече 6/7км. от мястото катастрофата и знам за тази детелина много добре,просто теоретически не е възможно да се развие висока скорост.Значи карате по международния път стигате до една детелина минавате под един мост и веднага след моста завивате на дясно да се изкачите на него.След което навлизате пътя Узунджово-Хасково точно малко преди моста а катастрофата става малко преди края на моста.При навлизането на пътя и мястото на катастрофата разтоянието е не повече 25/30метра,теоретиче и практически не е възможно да се развие висока скорост все пак това си е автобус.И доколкото видях по новините този руски трактор модел 'Т' от големите нямаше желто сигнална лампа/тя беше разбита/и също така беше разбит и единия фар,като почистваща техника то си беше под всякакава критика.Според мойте впечетления едва ли се е разбрало,че това е почистваща техника което има и гребло а греблото е със извън габаритен размер.Както е в случая автобуса се удря в лявия край на греблото след което занася и пада от моста.Но не обвинявам или защитавам нито един двамата шофьори.Но мисля,че тракториста ще се окаже виновен тъй като шефа на фирмата Арда-Тур е влиятелно лице,общински съветник и пряко свързан с ДПС.Едвали такива хора ще си опетнят фирмата.

Aide pi4ove...ot 1 ianuari...nikoi da ne kupuva vinetki...

А освен това аз незнам да има знак пропусни - а ако е знак Б1 - Пропусни движещите се по пътя с предимство - той не е задължен да спира, ако няма движещи се превозни средства по пътя с предимство, задължение за спиране има само при знак Б2 - Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство. освен това, ако този шофьор е карал толкова безумно - защо е прошепнал на приятелката си, а не е направил забележка на шофьора???? Това ми прилича по-скоро на измислица на младежа, който явно няма понятие за това какво гласи законът за движение по пътищата и е ясно, че няма книжка, а ако има - може би трябва да се преразгледа изпитът му. А ако колата е нямало къде да мине - как е изпреварила автобуса??? Кой е този безумен шофьор, който ще тръгне да изпреварва пързалящо се превозно средство???? Аз ще спра и няма да рискувам да ме блъснат. И как, аджиба, е видял и снегорина, и знака, и колата.... мнооог въпроси към един младеж, който обвинява, без (явно) да има основание за това.

JALKO ZA ZAGINALATA JENA V RAZCVETA NA MLADOSTTA SI,NA POSTRADALITE JELAYA BARZO VASTANOVIAVANE VSICHKO DRUGO NIAMA SMISAL DA SE KOMENTIRA PRI TAKAVA TRAGEDIYA!

vse 6ofiorite vinovni..vse avtobusite kalpavi...a toja 18 godi6en kele6 i toi goliam filosof 6e izlezne..a kakvo za 100 godi6nite antiki s koio 4istat patishtata i karat beter kamikadzeta..i men v4era po patia kam borovets edin 6te6e da me vkara v kanafkata makar 4e sam s malka kola..

Всички дето не знаете за какво плащате дъници си земете пенсионерите роднини и емигрирайте възможно най-далече. Тогава тук ще стане далеч по-добре. Не ви е виновна държавата, че карате като идиоти.

Аз не разбрах снегоринът какво е правил там.... извинете ме , но ... Движел ли се е или си е стоял на платното. Като чета коментарите, май не се знае и автобусът защо е бил на този участък, след като не е маршрутен.... Изобщо - пак сме там. На съда всичко е ясно, да влезе убития!

Не е тайна,че на шофьорите в Арда тур мноооого рядко им се случва да почиват.Тежката пътна обстановка+невнимани или умората на шофьорите е фатална комбинация. Пътувала съм стотици пъти с Арда тур. Много често се е случвало да попадаме в рискова ситуация...Понякога се качват по около 15 правостоящи пътници за Варна от Хасково,което е недопустимо.А за автобусите им да не говоря...незнам дали изобщо някой се грижи за безопастността и доброто им техническо състояние. Но за съжаление в България за общинските съветници няма закони,дори и когато става въпрос за човешки живот.Не обвинявам шофьора...ако трябва да бързаш и да спазваш часове (абсурдни при това) в такова време и ако си спал последните 2 седмици по 4 -5 часа е съвсем нормално да не си на 100 %способен да реагираш на ситуациите. Незнам докога обаче ще продължи да се дава власт на пълни безхаберници в тази държава.

И автобусните шофьори се мислят за рали-състезатели. При положение, че всеки се мисли за най-добрия шофьор на света, никога няма да намалеят катастрофите.

За вас не знам, но от личен опит знам, че Хасковлии хич ги няма като шофьори. Преди години щях да отнеса един хасковски мерцедес, който спря пред мен на зелен светофар. През годините имах и други фрапиращи случаи. Сега като видя Х ---- -- номер и изтръпвам. Пускам го да ходи да си чупи главата и да е възможно по-далече от мен. Много по зле са от набедените голфаджии... За щастие до сега не съм срещал по пътищата хасковски голфаджия...

вРЕМЕ Е ОРГАНИТЕ,КОИТО ОСЪЩЕСТВЯВАТ КОНТРОЛА И ПРОВЕРКАТА ПРЕДИ ПУЩАНЕ НА АВТОБУСИ И АВТОМОБИЛИ ПО ПЪТИЩАТА НАЙ-НАКРАЯ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА КАКТО ТРЯБВА.кАКВО ОТ ТОВА,ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ Е АВТОБУСА ИЛИ АВТОМОБИЛА.чЕ,ШОФЬОР НЯМАТ ПОЧИВНИ ДНИ В ТАЗИ ФИРМА Е ВЯРНО,НО ПЪК И КАК КАРАТ-ДА ТЕ Е СТРАХ ДА ТЕ ВОЗЯТ.нО ПЪК ДРУГИ ГИ Е СТРАХ ОТ СОБСТВЕНИКА И СИ ЗАМЪЛЧАВАТ ЗА ВСИЧКИ НЕРЕДНОСТИ-БЕЗ ВИНЕТКИ,БЕЗ ПРЕГЛЕДИ, С ПОВРЕДИ.НЕ Е НОРМАЛНО,АВТОБУС ДА НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ НА АВТОГАРА!!!и КАКВО КАТО Е СЕБАХТИН,ТОЙ НЕ Е ЛИ СМЪРТЕН???????

вечно виновни няма а всички са виновни.Ние караме като че сме се качили на самолети,сняг 3,5см и бедствено положение ако навали истински незнам какво ще стане.Вчера цял ден който беше и работен нямаше кой да изчисти София и задръстванята бяха уникални.Управия няма ние сме си виновни !Сведете глави овчици и си трайте че на крив ... вълната му пречи

Най-важното е човешкият фактор. Срещу природата не може да се рита. Като тръгваш на път в такова време, трябва да имаш едно наум, че може да закъсаш някъде(значи трябва да имаш достатъчно гориво, нещо за ядене и вода, както и телефон). Живял съм в северните части на САЩ. Понякога не се виждаше след навяване къде е пътя. И там стават произшествия. Но безумците шофьори са по-малко.Преди много години в България имаше тежка зима 1962-63. Стоял съм във влак с часове на едно място.За кола не можеше и да става дума да се движи. Тази зима все още не е такава.Така,че умната. Съдбата ви е преди всичко във вашите ръце.

Няма закони !!!, при смъртни случеи от всякакво естество при доказана виновност по невнимание ,при изпълнение на дейността си повремена работа -а,шьофорлъка е и работа ,трябва да има бърза процедура и в затвора на топло ,но тогава трябва да ни увеличат данаците за да можем да ги храни ДЪРЖАВАТА ,че тогава ще са препълнени занданите !!! но уви - споко в България сме,- не всичко се съобщава от пресцентъра на МВР а и от медиите . На 14.12. пътувах от Бургас до Д.град по пътя имаше обърнати коли ,бус и прицип с коли в канавките и нивите-дано няма пострадали. Пожелав на всички весели празници иуспешна нова 2008година.

pozdravleniq na KAM tiq ot patnoto sisa e.... m...... gledat samo parata da vzemat a na koi mu puka za horata deto iznemogvat ei KAM evalati za prikazkata

Заабелязал съм в чужбина, че външните габарити на греблата на снегорините и други извънгабаритни съоръжения са виннаги маркирани с високо вдигнати знаменца или мигащи лампи. Някои от колите на Волф в София също ги имат. Би трябвало да стане задължително изискване. Случвало ми се е и на мен да мина на сантиметри от гребло на снегорин, което е зарито в снега и не се вижда, което в условията на мъгла и силен снеговалеж става още по-опасно. Нашите законодатели да помислят за поправка в закона.

А освен това аз незнам да има знак пропусни - а ако е знак Б1 - Пропусни движещите се по пътя с предимство - той не е задължен да спира, ако няма движещи се превозни средства по пътя с предимство, задължение за спиране има само при знак Б2 - Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство. освен това, ако този шофьор е карал толкова безумно - защо е прошепнал на приятелката си, а не е направил забележка на шофьора???? Това ми прилича по-скоро на измислица на младежа, който явно няма понятие за това какво гласи законът за движение по пътищата и е ясно, че няма книжка, а ако има - може би трябва да се преразгледа изпитът му. А ако колата е нямало къде да мине - как е изпреварила автобуса??? Кой е този безумен шофьор, който ще тръгне да изпреварва пързалящо се превозно средство???? Аз ще спра и няма да рискувам да ме блъснат. И как, аджиба, е видял и снегорина, и знака, и колата.... мнооог въпроси към един младеж, който обвинява, без (явно) да има основание за това.

как един 18 годишен младеж (в случая) може да даде мнение за това кое е правилно и кое не, при условие, че не се намира на шофьорското място и най-вероятно няма видимост напред!!! Според изнесените данни снегоринът се е движил в насрещното платно, а в този случай няма значение дали си снегорин или танк или каквото и да е - си в нарушение със закона за движение по пътищата и вината е твоя! Ако изнесените данни са верни (за което може много да се спори, защото е публична тайна, че медиите не са особенно адекватни по отношение точност на информацията) следва да заключим, че вината е на шофьора на снегорина, който по незнайни причини се е движил в насрещното платно за движение. Шофьорът на автобуса в този случай няма вина за това, както няма да има вина и който и да е на негово място.

Аз си мисля, че по голям резил да се блъснеш в бавно движещо се превозно средство няма при това обозначено с мигаща жълта светлина че е такова. Бях свидетел на един дето натреси буклукджийски камион

Скъпа ,Грета изпи ли си хапчетата преди да пуснеш дози си пост?

Do koga shte ni uprawlqwat razni chichkovci ot minaloto s mantalitet nasleden ot komunizma, swiknali da kradat i da si gledat rabotata prez prysti! Koga shte naprawqt krachka w strani da pusnat mladite, koito iskat da naprawqt neshto za tazi strana... 20 godini typchem na edno mqsto... Ostawat oshte 20 da obikalqme v pustinqta (spored Bibliata). Naucheni sme da se strahuwame i da previvame vrat... Partii - wsichki sa ednakwi... Kryv li trqbwa da se lee, za da poemem w prawilnata posoka... Zashto wse chakame nqkoi da ni oprawi. Da vikame nevolqta sednali w kalta.

Година по-късно: Мостът край Бяла си е същият, а Синан е на свобода 07 декември 2007 / News.dir.bg ..... 18 души, а 10 бяха тежко ранени. По този повод русенският митрополит Неофит отслужи панихида в църквата Свети Георги в Бяла. КАК ЩЕ СЕ РАЗВИЯТ НЕЩАТА СЕГА?!! КАКВО МИСЛИТЕ!?! 18-год Димитър Димов, цитиран от Дарик. От пътя за Пловдив, отбивката вдясно, той влезе с много висока скорост, автобусът поднесе. После не спря има знак Пропусни, той не спря изобщо, и автобусът поднесе отново. Една кола ни изпревари, защото нямаше къде да мине. След като мина пред нас, ние се забихме в снегорина, разказва потресен младежът. Той дори преди катастрофата споделил с приятелката си, която пътувала до него, че шофьорът кара безумно. По думите му снегоринът се виждал ясно. Автобусът се движи по линията Капитан АндреевоХасково веднъж дневно. Управител на хасковската фирма Арда тур е общинският съветник от ДПС Себахтин Исмаил

Само който не е пътувал днес, не знае за какво става дума. Пътищата са мокри, кишести и замръзнали. Държавата, пътната поддръжка и полицията може и да имат някаква минимална вина, но за останалото са виновни самонадеяността и тъпотията на българските шофьори. Тези два дни се нагледах на глупаци по пътя, всеки качил се на по-стабилен автомобил, решава, че е безсмъртен. Имайте в предвид, че и най-добрата гума няма шанс при висока скорост и лед. За талибаните от АрдаТур, няма да коментирам... за някои, дори прости дейности се иска мозък и не е все едно дали ще караш автобус с хора или ще ореш в средата на полето!

Ако нямаше снегорин, виновни ще са пак тия със снегорините че не чистят снега... Винаги виновни...

Карайте внимателно , и господ да ви пази. През зимата трябва да сте много внимателни шофьори.

jalko

Шофьорът се е блъснал може би заради преумората, защото няма почивен ден, който по договор му се полага. Там се работи всеки ден без почивка + всички празници с изключение на стюардесите, които почиват 2 пъти седмично. Не само заледените пътища, но и преумората поставят в опасност пътниците.

jalko za postradalite

pak li patnite slujbi gi iznenada zimata. trqbva li pak da stane ne6to takova za da se ukrepqt mostovete. bravo na upravlqva6tite, a nie danakoplacite 6te pla6tame vinetki, paten danak i kakvo li o6te ne.

Престанете да обвинявате властите!! Те се опитват да се справят с извънредното положение на сняг през декември месец, когато е нормално да пече слънце, температурата на въздуха да е поне 25 градуса и пътят да е сух!!! Управниците ни са доблестни, честни, некорумпирани и работливи хора, попаднали на неблагодарен и зъл народ!!

palen ama palen haos malee pak ni iznenada snega tctc ...skapana darjava ! ne pati6ta a samo grobi6ta

Никой няма да иде на топло,зщото сме овчи народ и ще мрем по овчи начин.

Винетки платихме ли?Ще ги плащаме ли пак ?! ЗАЩО?Пътен данък-защо?Данък автомобил щял да се вдига? Алоооооооооооооооооо измислиците наречени управляващи-не ви наричам и боклуци ,че ще изцапате боклука ,ако ви изхвърлят там.В Судан е по-добре,а на вас мястото ви е там в пустинята да търсите и да питате камилите има ли пясък в Сахара.

кво е търсел тоя автобус в Узунджово, Това е заобиколен маршрут с адска настилка и се ползва само от харманлийските автоджамбази да прекарват коли без номер до кат хасково

ujas :(

Тук, в Кайро, ми е много сложно да им обясня в какво се е блъснал автобуса...

Хиляда години са малко, за да разберат диваците, живеещи по тези земи, че докато все търсят причината в другиго , тя е една и съща.Оскъдно мозъчно вещество и безотговорност.Навън от страната, където няма наши коалиции, политиции пр., защо българите са пак най-големите нещастници-без чувство за етност и единство, с робска психика, българин българин прекарва, крадливи и масово проституиращи, вечно оплакващи се.Там пък мразят местните, там пък те са им виновни.Жалък народ...

Отново трагедия с млади хора...докога? Днес пътувах в района на Хасково--сняг 20-25 см., пътища УЖАСНИ ! Доста коли по канавките, за нещастие ЕДИСТВЕНИЯТ снегорин по пътищата/аз не видях други/ и голяма беля.

Евала на човека че е тръгнал поне да работи! Искренно съжалявам за загиналата жена и на никой не го пожелавам......,НО пътните ни служби са под всякаква критика! Днес ми се наложи да пътувам служебно по пътя Самоков - Ихтиман и не мога да ви опиша какъв беше ужасът.От 12 г. съм шофьор и по голям ужас от днес не бях виждал :( .......път просто нямаше..... всичко беше равно......ако не познаваш пътя трябва да разчиташ единствено на късмета си :( Баси за какво плащаме тези данаци....., за какво плащаме тези винетки??????? СКАП ДЪРЖАВА СМЕ :(

dneska mnogo patuvah i nikade nevidqh snegorini a teq vinetki pak shte poskapvat vikam trqbva celiq narod da sprem da si plashtame danacite vinetkite zastrahovkite pak dano se setqt v taq darjava i za naroda si.

Защо плащаме данъци, след като всяка година пътищата не се почистват след падналия първи сняг?/Независимо кои са управляващите/.

Тоя поне е тръгнал да работи. Ами като на повечето места така ги изненада зимата, че се вцепиха и никой не почиства... Седят на греяна ракия и прясна мръвка и не смеят да излезят на студа... Ще измрем по пътищата, заради нашите пътни служби... Ама какво им пука: Катаджиите си имат параграф несъобразена скорост. Всяка сутрин по БНР някакви зомбирани от СБА съобщават, че пътищата се почистват и опесъчават... Някой да ги е срещал - не е... Те все почистват там, където не сме ние... Пътищата ни заприличаха на бойни полета - копки, ями, затворени участъци (минни полета), лед, сняг... А накрая шофьорите виновни...

az ne si spomnqm nqkoga bulgariq da e izprevarvala zimata ... makar 4e ima i mesta kudeto dobri hora si vur6at rabotata ama takiva sa nai mnogo 10%

Виновно е лошото време

И Хасково попадна в черната хроника на катастрофи с автобуси. Какво става бе хора, едно шепа народ останахме. Катастрофи, катастрофи....... Това е голяма трагедия.

kato se zamislq kolko pyti sym pytuval s tozi avtobus na firma Arda Tur ot Svilengrad do Haskovo i kolko moi priqteli patuvat trypki me pobivat

да си честитим празниците с тройната коалиция и това че отново ни изненада зимата. тоя път вече трябва някой до отиде на топло.

ФФФф! Верно ми е мъчно!!! Ей сега прочетох цялата статия-тя българка загинала...А скапания шофьор турчин ,оня с двойното гражданство и останалите мюсюлмани са си живи. Чудя се само ...Къде е нашия господ в надвечерието на Коледа,защо все турците пази?!