8 съвета на Джак Ма за правене на бизнес

Един от най-богатите и успели хора в света- Джак Ма, собственик на Alibaba Group има какво да каже на начинаещи бизнесмени.

Обратно в новината

Коментари - 8 съвета на Джак Ма за правене на бизнес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля че тези съвети са важни за всички които искат да успеят.

Джак Ма е извънземен от вида който е паднал в Розуел 47 година

а бе жълтурко, добре че е партията ви и изобщо националната ви политика, добре че запада и японците ви внесоха ноу хау-то и висшите технологии, за да ви използват малките работливи евтини ръчички :) а вие просто откраднахте технологиите и започнахте да бълвате клонинги на големите марки... затова и станахте икономика номер 1 в света... добре, че сте 2 млрд. та да има кой да прави продуктите на света и да са евтини, некачествени и да се свръхконсумира и задоволява свръхпотребността на запада дето ви експлоатира ... тръгнал да дава акъл, пф! тръгнал от едно статично сайтче, а по-късно фирумче и напазарил китайски програмисти да му изкодят мултивендора и вече се мисли за бог на екомерса, брех :) а аз чакам вече месец и нещо да ми дойдат три стоки закупени чрез тая миризлива жълта платворма дет' за нищо не ста' ... но инак ня' как да се свържа с жълтите отрепки манифактуристи, за да ги използвам да ми направят нещата :) да ня' да създавам фабрика тук с 5лв в джоба дет' ги и нямам :) навремето к'ви фабрики, заводи имахме и бълвахме на макс за целия свят... но имахме една партия, една единна политика и т.н. ела жълтур скапан тук в бг сега та да правиш бизнес и да видиш к'ъв зор е... а ако случайно дръпниш с материала, тогава да се чудиш кога ще бъдеш отвлечен или кога ще дойдат бойковите хора, за да ти заграбят бизнеса ... и те така... мога да ви дам повече от 8 съвета :)

Човека е милиардер, ти си 0.

Точно милиардерите са 0 като хора, иначе нямаше да допуснат да са милиардери.

Хайде още един съвет - ако може да сте китаец и партията да ви финансира :)

Странно, че китайците допускат да има милиардери. Частна собственост - да!, милионери (до известна степен)- добре, но милиардери е повече от неразумно.

Все едно да съветваш лаици как да композират класическа музика. Ти не си ли се родил с това в кръвта и сто съветника няма да ти помогнат. Виж, съвтениците добре заработват на гърба на глупаците.

Едва ли има милиардер, който да не си е продал душата за тези пари.

Наистина ли още има глупаци да вярват на такива очеизбождащи лъжи??? Хора, научете малко математика и ми кажете как от нищото някой става милиардер с честен бизнес? Колко влага в началото, колко процента печели на година (и колко е реално това) и след колко години натрупва милионите, след колко милиардите? Айде, не е толкова трудно. Хинт: нормален добър доход за бизнес се смята около 10 процента, вече ако правите 25% сте мнооого добре. Разбира се има и някои бизнеси дето правят огромни печалби, но те не са дълготрайни. По интересното е обаче защо в "ръководствата" за финансови успехи никога не разискват тая тема, абе даже някаква каквато и да е конкретна икономическа тема, а ни дават "съвети" от рода на "бъди позитивен" и "поставяй си цели"??? Само аз ли бих се чувствал обиден да слушам такива тъпотии и да им се връзвам като последния безмозъчник?

Създаваш търсачка, която дава 1000-и пъти по релевантни резултати от алта-виста (гугл) и ставаш милиардер - не е трудно ако ти обеснят точно какво са направили сигурно и ти ще можеш да го повториш -просто болшинството от хората не го умеят това опитване и повечето от опитите разбира се са неуспешни.

М да ето и силата на китайската народна партия.

На г-н Ма му е лесно, има достъп до пазар от над един милиард клиенти. А един български бизнесмен, трябва да оперира на 200 пъти по-малък пазар.

Виж СЪВЕТ номер 2 на Джак Ма ;)

Погледни се в огледалото. Сега си задай въпроса: аз наистина ли съм толкова тъп или просто лъжа другите за изгода?

В случая с Джак Ма има важна специфика - той е преуспял КИТАЙСКИ бизнесмен. Следователно към всички негови съвети следва да се прибави един много важен (за китайците) - трябва да си одобрен за бизнесмен от Китайската комунистическа партия, без което всички останали съвети са гола-вода ;) Така в зората на демокрацията и у нас определени лица бяха одобрени за бизнесмени от БКП/ДС. Някои взеха парите и се опитаха да ги ползват не за бизнес, а за лични цели и без отчисления на когото трябва. Но дългата ръка на спонсорите им даде възмездие...

Ъхъм. Преписах си съветите на г-на и направих проучване за претворяването им в български и на ЕС условия. Резултатът е следният: Единствено създаването (старт-ъп) на Организирана престъпна група може да осигури личен просперитет, а също и необходимите условия за издигане до високите властови позиции в държавата. За прикритие на основнитя доходни пера и пране на пари, добре тази ОПГ е да се занимава и с електронна търговия, която да работи на загуба.

Ако живееше у нас, щеше да разбере, че има само едно правило - Кой държи бухалката - ххахах

най-добре е покрай теб всички да са пълни с пари и да се чудят кво да ги правят ... тогава можеш да почнеш направо от яхти нагоре да продаваш

деветото правило...??? в ,,мутренска държава,, бизнес не прави...!!!

По света може и да пробие човек, ама тук в БГ всичко е монопол. Да почнеш от нулата или да теглиш кредит е почти невъзможно, а и монопола ще те смаже. Всяка ниша е заета от дадени хора, другото е на преживяване. А даже дори и да успееш което е малък шанс, веднага ще светне лампата че правиш пари и ще те рекетират. Виж ако имаш обръчи от фирми по партийна линия да лапаш поръчки е друго.

Или по-точно казано държавата и големия бизнес се държат от определена група хора.

В друга държава, правил си там бизнес, пробил си и знаеш? Или Знам, аз знам... Там е така??

Имам приятели и в Англия и Америка. В Щатите човеко почна от шофер, а сега си има камиони и работят за него. В Англия също имат фирма и се развиват добре.

Тук, освен мутренския бизнес друго не процъфтява.

Яла Ма да прайш бизнис, с тия 8 тъпотии, в БГ и да видим ко ши стани.

В България е, в другите страни също но в по/малък размер, нормално да си песимист и самосъжалител. Вечно се започва всяка стъпка с Ами ако не стане? Ами ако загубя? Нормално е да не стане и да загубиш, особено когато започваш бизнес който смяташ, че е лесен а никой бизнес не е лесен. Да не говорим, че никой не е сигурен, няма сигурен бизнес с който не може да фалираш. Да не говорим за бизнесмените с кредитите които първо си купуват джип а после и цици. Преди кризата 2008 имаше по европата статистики, че бизнесите фалираха в над 70%, сега със сигурност и повече. Но мнозина се захващат с неща от които нямат идея излъгани, подлъгани и надъхани от този или онзи. Други се надяват да имат бизнес за да не работят... Няколко съвета от мене... 1. Не започвайте бизнес от който нямате идея. Правете неща които сте учили и работили. 2. Докато се канализират нещата трябват няколко години, 5, 6...10. Не се надявайте, че утре ще стане. 3. Има случаи бизнесът с години не става но човек се е вкопчил в него от безнадеждност и защото е вкарал прекалено много пари, време или не иска да се призане за победен. Вгледайте се и ако цената в здраве и пари е прекалено висока и ако не можете да проемните нищо на добро, опитайте се да сложите чертата преди да се закопаете прекалено много. 4. банката Не е ваш приятел, държавата не е ваш приятел, четете какво подписвате и си вземете един адвокат. Изглежда скъпо но може да ви спаси живота.

5. Не правете бизнес с роднини и приятели за да продължите да ги имате като такива. 6. Хубаво е да имате вуйчо влдика но дори и с него нещата е добре да ги имате написано черно наа бяло и дори пред нотариус. 7.Лесно нема 8. Всяко нещо си има цена, трябеа да я платиш, никой не може да ти даде опита си. Гледай да платиш по/малко, особено във нерви. 9. Една елементрана математична сметка е най/смисленият отговор на всеки въпрос. Седни и направи един списък на разходи, приходи... Говори с хора от бранша, смятай, после сложи поне още едни 20% разходи от горе които не си видял но ще дойдат. После виж колко клиента и на каква цена ще трябва да продадеш за да си избиеш разходите. Много пъти не е необходимо да си учил в Харвард за да направиш една сметка...но Честно, без да се самозалъгваш ... и т.н. и т.н.

Нещо да кажеш за факта, че всички пазарни нисши се държат от едни и същи хора и посмъртно не можеш да се намърдаш там дори да си далеч по-добър от тях. Или ще си плащаш или ще те смажат с държавни способи. А ако случайно си усетил нисша където още бейновците не са си намърдали задниците, със сигурност бизнеса ти ще стане техен . Сега разбра ли ? За простолюдието са оставени само кварталните магазинчета и тротоарната търговийка.

знам ли що пиша

Създай бизнес за да храниш Цоко и Боко иначе няма бизнес...

Бъди в България. Огледай се за бизнес, който някой човек с кръв и пот е градил 20-30 години. Отиди и му го вземи.

Огледайте се в коя страна сте. Ако това е България - откажете се навреме!

Томас Едисън направил над 200 опита за изобрети ел. крушка и накрая успял. Накрая казал че при тези 200 опита не се е провалял, а че е измислил 200 нови начина за изобретение.

А един друг обяснява как от прост обущар е станал собственик на най голямата фирма за производство на обувки в говедарника. Само че в цялата си биография никъде не е споменал че преди да стане прост обущар е завършил харвард и че предишния собственик е бил баща му.

Нещо като Рокфелер с ябълките.

опитите са около 10.000 и репликата е, че в тях е разбрал как не трябва да се прави крушка

И пак не е гаранция че ще успееш. Трябва и късмет и често пъти вуйчо владика. Тия две неща ги е пропуснал.

Китай не Ви е Булгаристан с БХ начело.

9. Като умреш, не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите. Същата работа е и като си тъп! :D