Първи военен парад с изцяло професионална армия

17 бойни знамена от освети епископ Наум, Главен секретар на Светия синод на Българската православната църква на площада пред паметника на Незнайния войн.

Обратно в новината

Коментари - Първи военен парад с изцяло професионална армия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много жалка работа.Професионал не можеха и да маршируват.Явно и за строевата подготовка трябват много пари.

До abe tapak stranik Ти си толкова военен, колкото и Ясер Арафат е евреин.

a nabornata kak e tam i za bez pari 6e trqbva da si jertva6 jivota!a dano q vurnat nabornata i tovito dedte doide pri mene 6toto az sum voenen i nqma da mislq za tozi do men kato za kolqga!6te go smaja razbira6li 6te se samoubie dokato e narqd!

до кан Тервел - Много точно си го казал - шепа наемници без мотивация!,както и другото - и преди някой да каже,че света е друг аз да си кажа,че историята е колело и всичко се повтаря! Точно така е! Светът си е все един и същ!За държавна измяна има да отговарят с главите си мноооого политици! КАЗАХ!!!

Честит празник на воините от Българската армия. А на ония, които смятат, че като сме в НАТО и в ЕС не ни е нужна армия, само за сведение ще им кажа, че Гърция е най-голямия купувач на съвременно оръжие в Европа, (над 2 милиарда долара годишно ), дори пред Турция. Задайте им на тях въпроса против кого се въоръжават.

Ама какви нещастници са се набутали в тази професионална армия! Пълни некадърници, които нямат никакъв шанс да си намерят истинска работа. Че и от заплатите недоволни! За какво изобщо са им тия заплати - не стига, че всичко друго им осигуряват, ами искат и пари! Само да ходят да се напиват. Пъпеши загубени!

Днешният парад, спокойно може да се нарече парад на непрофесионализма на професионалната армия. Стара техника, бездомни кучета и кривокраки гвардейци това ще се запомни. Великите Кугари с таван на полета 8000+ метра представени с такъв патос все едно утре ще хвърляме десант на Еверест. Другаря Първанов нямаше как да накара хората да махат със знаменца и да маршируват за 1 май, но военните какво да правят - служба, направиха му кефа. Колко ли струва а? Шестаците четете трескаво, а?

Боже, наемна армия, какво е това чудо бе? Значи ако трябва някой да ни победи, е достатъчно само да ни спре заплатите ;-) То пък едни заплати в армията - 300-400 лева или нещо подобно /доколкото знам/. И кой ще си жертва живота за някакви пикливи стотинки? Или пък не смята, че ще се наложи, но тогава за какво е там - на курорт ли е отишъл? А като гледам на парада сме изкарали цялата си бойна техника, сигурно сме взели и назаем от комшиите, предполагам.

Не вярвам цензорите от ДИРа да поместят постинга ми, но, казано в маниера на Пушкин, румени критици мои, в статията отбелязах израза по традиция. Каква традиция за военни паради? Нещо не си спомням скоро да е било, освен днес. А и днес беше, за да размахат пръст на Путин. От НАТО ги е яд за парада на Червения площад на 9 май, па използват нас като кукли да отвърнат на Путин. Иначе кой е правил такива помпозни паради у нас от години? По едно време Петър Стоянов беше забранил на патриарха да освети знамената по Гергьовден. Все едно, жабата да каже на слънцето да не грее... Не възразявам против парада днес, хубаво е, обаче не е искрено и точно тая неискреност разваля всичко. Прави се не толкова заради България, колкото против Русия. Ако беше само заради нас, никой нямаше да троши пари и разкарва войски за парад. Въпреки това, оценявам усилията. Като няма риба, и ракът е риба. Българско е, значи добро.

ДЯДО ИЧКО, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ! От твое име поздравяваме героите на Срацин и Драва Соболч и българското офицерство.

Помните ли когато преди няколко месеца ни се хвалеха с новите италиянски военнотранспортни самолети C-27J Спартан?Колко ни обеждаваха че са страхотни?А сега гледах парада,коментатора заяви че е трябвало именно този самолет да открие парада самоче поради лека повреда преди известно време неможело да се оправят толкова бързо...е добре де нали бяха последна дума на техниката как така се чупят самолети на няколко месеца нали дадохме доста милиони за тях???

За съжеление това подобие на армия т.е шепа наемници без мотивация много ми напомня на шепата наемници от края на 14 век. резултата е печално известен.......за съжеление и неоспорим факт е,че дефакто страната ни е без отбрана с тази остаряло техника от 80-те и със скраба пратен ни от американците не можем да се защитим от никого......никога не съм мислел ,че ще го кажа,но.....дано по бързо създават европеиската армия,защото от другаде защита не виждам.....а комшиите продължават да си държат 200 000 армия на няколко километра от нашата граница......а ние пък си махаме отбранителните съоръжения макар и остарели от там.....та защо ние така,пък те така.....а-а-а ДПС е на власт.....аха......д пази господ,че иначе ще стане страшно......е аз и много други ще посрещнем на прага си врага с оръжие в ръка......ама и това се е случвало през 14 век. и резултата също е печално известен.....и преди някой да каже,че света е друг аз да си кажа,че историята е колело и всичко се повтаря!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!!

Голям специалист се извъди,само забрави да кажеш,кой ще ни напада или на кого ние ще обявим война,за да ни трябва свръх модерно въоръжение.И най-важното,готов ли си да плащаш по-високи данъци,за да си го позволим.

ТЪРЛЪЦИТЕ ЗА ТАНКОВЕТЕ КОИТО ЩЕ МИНАТ ПО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА СТРУВАТ ЕДИН МИЛИОН ЛЕВА!!! НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ!! Н Е Щ А С Т Н И Ц И Г Р Ъ М Н Е Т Е С Е!!! ЗА КАКВА АРМИЯ ГОВОРИТЕ !!!

Цитат: След тях ще прелетят тройка транспортни вертолети Кугър, следвани от учебно-тренировъчни самолети Пилатус РС-9М от Военновъздушната учебна база Долна Митрополия. А, бе, хора, това да не е парад на Министерство на транспорта или на Министерство на образованието?!!! Стига сте си излагали с тези летящи боклуци!!!

Освен да трещят и да гърмят пред слисаните граждани, т.нар. професионални военни не могат да правят нищо друго. Българската армия е прекалено малка и твърде неспособна за каквато и да е отбрана на страната ни. Това са фактите. Какво ми показват една пускова установка С-300 - ние толкова и и имаме?!!! Аз ли да обяснявам, че бойната единица не е пускова установка, а дивизион?!!! И аз ли да обяснявам, че сегашното поколение ПВО е С-400, а не С-300?!!! Да не говорим и за петото поколение ПВО, което в момента се разработва! Няма да коментирам и смехотворните писания за недоразумението на компанията Текстрон. С такива т.нар. БТР-и нито една армия не може да премине един ров, да не говорим за битка или за война. Въобще не ми се коментира, щото само се ядосвам...

Всички дето оплювате армията си ебете майките курвенски

до кан Тервел - Много точно си го казал - шепа наемници без мотивация!,както и другото - и преди някой да каже,че света е друг аз да си кажа,че историята е колело и всичко се повтаря! Точно така е! Светът си е все един и същ!За държавна измяна има да отговарят с главите си мноооого политици! КАЗАХ!!!

Не сте прави да плюете М1117 Гардиън - новата американска играчка. Знаете ли, че струва на американските данъкоплатци по 615 000 долара (825 000 лева), а ние я купихме по 2,0 млн. парчето. Я сега си направете сметка колко гушна екс-министър Близнаков от това доходно мероприятие. Има няма 8,0 млн. левчета. Да има да си губи агнешко за гергьовден до 2250 г. А за Спартан4-а, счупено му е клилото и дясния пропелер, защото в една мартенска буря италиянския инструктор и нашите наемници са се правили на мъже и опрели пистата на крило, пак добре че не са катастрофирали, че щяха да затворят летище София за дни. Добре, че е добрата съветска и българската техника от бай'Тошово време, че да има какво да покажем.

Помните ли когато преди няколко месеца ни се хвалеха с новите италиянски военнотранспортни самолети C-27J Спартан?Колко ни обеждаваха че са страхотни?А сега гледах парада,коментатора заяви че е трябвало именно този самолет да открие парада самоче поради лека повреда преди известно време неможело да се оправят толкова бързо...е добре де нали бяха последна дума на техниката как така се чупят самолети на няколко месеца нали дадохме доста милиони за тях???