Путин: Не дрънкаме, а показваме оръжие

Президентът на Русия Владимир Путин възрази на правозащитниците, критикуващи участието на бойна техника в парада на Червения площад по случай Деня на победата над хитлеристка Германия - 9 май, не е дрънкане на оръжие, а демонстрация на нарасналите отбранителни възможности на Русия.

Обратно в новината

Коментари - Путин: Не дрънкаме, а показваме оръжие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ Е ВАЖНО КОЙ КОГА Е ИЗОБРЕТИЛ НЕЩО И КОЙ КАКВО ИМА КЪМ ДАДЕН МОМЕНТ,А ПО КАКЪВ НАЧИН И ЗА КАКВО СЕ ИЗОЛЗВАТ ТЕЗИ НЕЩА. КОГАТО АМЕРИКАНЦИТЕ ВЕЧЕ ИМХА НЕОБХОДИМАТА ИЗЧИСЛИТЕЛНА ТЕХНИКА,СПОСОБНА ДА ОПРЕДЕЛИ ТРЕАКТОРИИТЕ ЗА ИЗСТРЕЛВАНЕ НА СПЪТНИК И ЦРУ ДОКЛАДВА НА АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗВЕДАТ СПЪТНИК В ОРБИТА ,ПОРАДИ ЛИПСА НА ИЗЧИСЛИТЕЛНА ТЕХНИКА ,РУСКИТЕ УЧЕНИ СЪЗДАДОХА СЪВЪРШЕНИ ЧИСЛЕНИ МЕТОДИ И С ПОМОЩТА НА СМЕТАЧНИ ЛИНИИ ,НАПРАВИХА НЕОБХОДИМИТЕ ИЗЧИСЛЕНИЯ И ПЪРВИ ИЗВЕДОХА СПЪТНИК В ОРБИТА. КОГАТО В НАШАТА СТРАНА ПРИТЕЖАНИЕТО НА ТЕЛЕФОН ДЕИЙСТВИТЕЛНО БЕШЕ ЛУКС И ЕДВА ЛИ НЕ ПО ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ ,А КОКА КОЛА МОЖЕШЕ ДА СЕ КУПИ САМО С ВРЪЗКИ БЯХА ПОСТРОЕНИ 6 ЕНЕРГОБЛОКА В КОЗЛУДУЙ ИМАШЕ ТАКИВА ПОНЯТИЯ КАТО СЕЛСКОСТОПАНСКА АВИАЦИЯ,АГРОНОМИ И ВЕТЕРИНАРИ ВЪВ ВСЯКО ТКЗС ,СТОМАТОЛОГ И ЛЕКАР ВЪВ ВСЯКО УЧИЛИЩЕ.СЕГА ВСЕКИ ИМА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ,НО ЗА ТЕЗИ ГОДИНИ ПРЕЗ КОИТО КОКА КОЛА ИМА НА ВСЯКЪДЕ, НЯКОЙ ДА ЗНАЕ ДА Е НАПРАВЕНО НЕЩО СВЕСТНО В ТАЗИ ДЪРЖАВА.АЗ КАТО ЧОВЕК РОДЕН В СТОЛИЦАТА СИ ЗАДАВАМ ВЪПРОСА ?КАКВО ЛИ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ПОЛОЖЕНИЕТО НА СОФИЯНЦИ ,АКО ЯЗОВИР ИСКЪР НЕ БЕШЕ ПОСТРОЕН И ТРЯБВАШЕ СЕГАШНИТЕ УПРАВНИЦИ ДА РЕШАВАТ ТОЗИ ПРОБЛЕМ?

Да - това е адресът на института където работи сега. Познавам много български специалисти които също са на американски адреси, но това което публикуват сега сме го коментирали преди 15 години в България. Въобще системата за събиране на най-добрите специалисти от целият свят е доста хитра. Жалкото е за държавите дето не могат да си задържат мозъчният потенциал в това число и България. Защото се превръщат в държава от послушни тъпанари дето се мислят за много хитри. И докато това в Русия почти не се забелязва, в България още сега положението е плачевно. А парадът беше готин...

Мимисторът е направен от Dmitri B. Strukov, работещ за Хюлет-Пакърт в Palo Alto, California. Мога да ти дам дори точен адрес на института, където работи Дмитрий Струков: HP Labs, 1501 Page Mill Road, Palo Alto, California 94304, USA. Както забелязваш, в адреса не пише Москва или Русия. Колкото до мен, аз не чета за тези неща от медиите. Считай ме за някой, който е много навътре с материята.

Малко бъркаш фактологията приятелю. Мимистора е публукуван в САЩ. А къде е изобретен не пише. Братя Райт първи патентоваха самолет, но преди тях бая народ се беше изпопребил с това изобретение. Просто много гледаш Дискавъри. И аз го харесвам този канал, и отвреме на време го гледам на запис по задръстванията, щото нямам време иначе, но не винаги журналистите разполагат с най-достоверна информация, а и не винаги са в час с материята. А играчка с която двама човека могат да превърнат цяла Европа в пустиня за 10 минути определено не е за публикуване или патентоване. Не за друго ами щото китайците ще ги пуснат в масово производство съответните играчки 3 месеца преди публикацията на патента. И въобще нещата не са такива каквито ги пишат по медиите....

Използваш създадения от хамериканците Интернет за да си напишеш анти-американското мнение. Когато в Русия и България е имало по един телефон за цяло село, янките вече са имали мобилни телефони в колите си. 30 години по-късно некъв анти-американски лумпен като теб ми се прави на голем гъзар с последния си модел телефон и изобщо неможе да живее без него. Не се ли чувставш смешен ???? Дори супермаркетите в Русия и България са направени по американски модел. Всички русофили мразите хамериканците, въпреки че вече 20 години се опитвате да живеете по американски.

Да и всичко е изобретено от американци /в кавички , защото такова животно като американец няма!!!/. Хвали си ги още и си ги обичай ... аз няма да ги призная като хора .

Каква клетка ве. Ето, вчера видях научна публикация за създаването на първия мимистор в областта на електрониката. Създателят е руски физик, който работи в Калифорния. На този руснак музата му е дошла в САЩ, а не в Русия. То почти всичко от модерния живот е изобретено в САЩ. Първият полет на самолет е в САЩ, първият ядрен реактор е създаен в Чикаго, първата атомна бомба е американска, първият микро-чип е създаден в САЩ, първият персонален компютър е създаден в САЩ, Интернет е създаден от американските военни. Сега и първият мимистор е изобретен в САЩ, и то от руснак. Къде тук има липса на мотивация, според теб?

Чудя се се що за психопати могат да се радват на оръжия, способни да затрият Земята. Без значение чие е това оръжие - руско, американско, китайско. Вие не сте наред бе, хора.

Sa da ne zapo4ne grajdanska woina ?!?

Сякаш американците не дрънкат оръжие, и то така, че вече години наред избиват хора в Ирак и Афганистан. А този Лев Пономарьов е представител на еврейската опозиция в Русия, открито работещ то се знае в полза на САЩ и Израел.

За креативността ама хич не си прав - муза в клетка не вирее. Вярно е че в САЩ имат по-добри условия за работа, но това не води автоматично до по-добър краен резултат. Американеца като му се счупи колата насред прерията, чака да му докарат чарк от 1000 километра и да му го сменят. докато руснака слага на Тойотата чарк от Лада и продължава. Защото на него докато му докарат чарка ще му поникне брада. А Аерофлот ползва Боинг и Еърбъс поради една елементарна причина - просто харчат по- малко гориво. На никой вече не му трабват самолети които да летят след попадение на зенитна ракета и да кацат на грунт. (И Боинг и Еърбъс след кацане на грунт се бракуват, докато почти всички руски самолети след такова изпълнение само се почистват от калта). И за автомобилите не си прав съвсем - както казах предпочитам Лексуса пред всички останали, но ако ще карам в Русия ще взема Лада. Нищо че е отвратителна за каране. Защото като ми угасне лексуса насред Урал на 1000 километра от най близкото населено място там ще си и остане. Защото най- близкият сервиз който може да го обслужи ще е на 6000 хиляди километра. Докато ладата ако не мога да я оправя с подръчни средства все ще намеря в първото село някой чарк или парче тел дето ще ми свърши работа за да я подкарам. А за това дето положението в Русия е критично си е в реда на нещата - кога за последните 300 години в Русия положението не е било критично? А за какво да се отваря Русия към запада - за да купува от тях китайски стоки ли? В САЩ почти всичко което се продава по магазините е китайско. Само че от истинското китайско, а не от 19 качество боклуци които се внасят в България.Защото съм купувал от САЩ китайски стоки и знам какви са там а и знам какви са тука. Между другото една от колите ми е с китайски накладки. И спира перфектно. Само дето тези китайски накладки струват двойно колкото европейските им аналози.Та Русия си внася китайски стоки от Китай, и ги плаща с парите на западняците. И по принцип икономиката на Русия няма нищо общо със западната - просто условията са коренно различни.

Изобщо не е вярно, че креативността и комбинативността на един човек в Рсуия е по-висока от тази на човек живеещ в Западна Европа или САЩ. Един руски учен в САЩ има 1000 пъти по-добри условия да постигне онова, което иска. Това е и причината, американските научни институти да са пълни с чужденци от Европа и Азия. В областта на иновациите, Русия може само диша прахоляка на янките. Няма нито един иновативен руски продукт, който да превъзхожда с нещо западните технологии, и който да се наложи на пазара. Това включва: автомобили, гражданска авиация, електроника, фармацефтика, медицина, и всичко друго за което се сетиш от обикновенния живот. Ще ми е интересно да ми кажеш, защо след като Русия разполага със супер-инженери, руският Аерофлот използва ЕърБъс и Бойнг вместо руските самолети Ту и Як? Положението на Русия е критично, и това го признават водещи руски финансисти. Инфлацията в Русия расте, а механизмите за нейното спиране са малко, понеже почти всичко което руснаците използват в ежедневието си се внасия от чужбина, а не се произвежда в Русия. Неможеш да използваш Топол М за да спреш инфлацията. Единственият начин е да увеличиш производството. Една от главните задачи на новия руски президент е да отвори Русия за иновационните технологии, така че да не се разчита само на петрол и газ. За да го направи, Русия трябва да бъде отворена към запада, т.е. сегашната политика на изолация от Путин води Русия към финансова пропаст. Това го твърдят всички финансисти в Русия, и не е мое мнение.

За изтичането на мозъци, което доста спъва технологичният напредък на Русия си адски прав. Но инерцията набрана от времето на Съветския Съюз все още бута Русия напред. А и все още се намират способни хора там които да вършат работа. А и креативността и комбинативността на един човек поставен при руските условия е в пъти по-висока от тази на човек живеещ в Западна Европа или САЩ, а това са факторите които са необходими за да се създава нещо ново. А примера за пишещата машина в случая с оръжията е доста неуместен. Една пишеща машина колкото по- бързо и по- леко пише - толкова по добре. Докато при оръжията въобще не е необходимо да стрелят по- бързо. нито да са по- леки. Те трабва да стрелят точно колкото е необходимо и да тежат точно колкото трябва. Затова на автомат калашников например (5.45 вариант) темпа на стрелба му е умишлено ограничен на 600 изстрела в минута. И теглото му се движи около 3.5 килограма. Защото аз не ща да стрелям с автомат който тежи 1.5 килограма. Защо ли? Ами защото не става - много боли от отката. Поради подобни причини никой не ходи на война с УЗИ - много патрони хвърля а те трябва да се носят, да се лентоват и да се сменят пълнителите. А освен това в бойни условия колкото е по просто едно нещо - толкова е по- добро. И това е основата върху която се създава всяко едно руско оръжие. Примери бол - като почнеш от легендарният Т-34 който се води най-добрият танк на втората световна война. И това при условие че повечето немски танкове го превъзхождат по скорост, огнева мощ и броня. Но той пък ги превъзхожда по 3-4 показателя които се оказаха фатални - подвижност, маневреност, простота и лекота на обслужване. И поради тази причина ако един немски танк получи попадение то той в повечето случаи е унищожен окончателно. Докато Т34 след попадение за една нощ ремонтните бригади го връщат отново в строя. И поради тази причина загубите на танкове по официални данни от немска страна надвишават с по 30-50 процента броят на наличните от руска страна танкове. И тази тенденция за максимално опростяване и ремонтопригодност е заложена и в най новите модели руско оръжие (изключвайки ту160). И затова аз предпочитам Т90 пред Абрамса. И Лексуса пред Ладата. Но ако трябва да карам из Русия ще избера Ладата пред Лексуса - познайте защо.

Русия си държи резервите в злато, а не в долари. Китай никога няма да премине в евро, защото няма кой да им купи ширпотребата. А сега, имам един въпрос към PMI. Защо цените на бензина в САЩ са 2.5 пъти по-ниски от тези в Европа?

Wapros do Global Dimming - Kakwo ste stane ako Rusija ili Kitai pusnat zelia si waluten reserw (USD) na swetownija waluten pasar?

Потърси си сам да прочетеш нещо за план Seeloewe преди да ръсиш такива бисери и да се излагаш. Вземи да чететеш сериозни книги за история, прабългарото фентъзи на Издателство Тангра ТанНакРа за телепатичните способности на (пра)българите и непобедимото ушу което практикували не спада към тях.

Не съм русофил но мнението ти е световна глупост. Въобще не следваш хронологията на войната. Я ми кажи колко според теб щеше да изкара дебелака Чърчил, ако немския план за въздушна атака откъм Ламанша и десант при Корнуъл беше приложен, а Германия не беше прахосала сили и средства да започне война със СССР на Изток?

Ако вървим по твоята логика, защо им беше на САЩ да харчат пари да създадат компютъра, след като пишещатата машина е годна за употреба и върши добра работа. Изобщо, Русия от 30 години не сътворила нищо градивно, с което да направи живота на обикновенния човек по-добър, нито се опитва да движи прогреса в технологиите напред. Причината за това е, че елитът от руски инженери и учени, с които Русия се гордееше, много отдавна е напуснал Русия и от много години работи за благото на САЩ, които за разлика от Русия се стремят да създават нови технологии, които светът ще използва вбъдеще. Русия няма как да създаде нещо ново, защото САЩ и Западна Европа изпи мозъците на руската наука и техника. От всичките руски учени в САЩ, които познавам, нито един не иска да се върне в Русия, и се срамуват от управлението на Путин.

С този парад просто Путин показва че е извадил Русия от положението в което я бяха поставили Горбачов и Елцин.И проблема на Русия не е САЩ както и проблема на САЩ не е Русия. САЩ престана да е проблем на Съветския Съюз още преди повече от 20 години. Но повечето хора които пишат във форума още се крият в Балкана, нападат мандри и се борят с фашистите. А останалите гонят партизани по баирите.... А този парад Вовката си го е заслужил, жалко че той няма на го приема. А какво показват на него - показват каквото имат - ширпотребата Топол-М,Ту-160, танкове и друга техника която е в употреба повече от 30 години. Парада не е място за показване на нова техника. А и за какво да се дават пари за нова техника при условие че старата си е още годна зая употеба и върши добра работа. Защото има ли значение ракетата дето затрива цял град дали ще попадне в целта с отклонение 10 сантиметра или 10 метра.

АМЕРИКАНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ АНАЕ КАКВИ ОРЪЖИЯ ИМАТ РУСНАЦИТЕ И ЗА ТОВА СИ ПЕРЕ НАДРИСКАНИТЕ ГАЩИ ОЩЕ

ТЕ И АМЕРЕКАНЦИТЕ СА СИЛНИ САМО НА ДУМЕ.В АФГАНИСТАН ОСВЕН СКАЛИ ДА БИЯТ С УМНИТЕ' СИ БОМБИ КАТО ИНТЕЛЕКТА ИМ,ДРУГО ПРАВЯТ ЛИ?А ДА ХВЪРЛЯТ МИЛЯРДИ ЗА ТОЯ ДЕТО КЛАТИ ГОРАТА И СТАНАХА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ХЕРОИНОРАЗСПРОСТРАНИ В СВЕТА. В ИРАК ОСВЕН ДА ХВЪРЛЯТ БОМБИ В ПУСТИНЯТА И ДА КРАДАТ НЕФТ,ДРУГИ УСПЕХИ НЯМАТ. А МОЖЕ И ДА ИМАТ ДА СА НАЕБАЛИ НЯКОЙ КАМИЛА,АМА ИРАК Е ПО-НЕСТАБИЛЕН И ОПАСЕН ОТ КОГАТО И ДА Е.

Всички и ти в това число, всеки ден виждаме цигани, каращи леки коли. Предполагам, че много от от тях нямат и начално образование. Същото е и с интернета. Не всеки, който пише нещо в DIR.bg задължително е образован човек! Хубавата страна на демокрацията е, че всеки може свободно да си каже мнението. Лошата е, че най-неграмотните са най-гласовити!

Абсолютно е прав Nephrit!РУСИЯ Е ЧУДОВИЩЕ!!!

Всички русофили са дълбоко сбъркани хорица с тежко детство или редовно изнасилвани от бащите си!Иначе няма как да развиеш този синдром...да обожаваш нацията опитваща се да унищожи България вече два века!Русия е най-големия враг на страната ни!!!

Ако Путин дрънка с оръжия на 9 май, какво правиха нашите войски днес, на Гергьовден? - парад, въртолети, самолети, машини... Същото. Е? (Друг е въпросът - защо от толкова години насам не е имало паради, а сега има. Петър Стоянов по едно време беше забранил на патриарха и да освети бойните знаена на Гергьовден. Знам аз защо сега правят парад - натовци размахват пръст на Путин. Щях да се радвам повече на парада у нас, ако той беше истински, а не размяна на мнения с Путин). В края на краищата, всеки си прави парадите. И никой да не се бърка в работата на другия.

to4no 6toto podcenqvate si4ki vkliu4itelno i Russia i se mislite 3a edinstveni i nepovtorimi dano ne vi sabudqt ot dalbokiq vi sun i maniqta 3a veli4ie. Vie ste se prevurnali na tva koeto be6e Russia v nai-lo6ite si godini na kumoni3ma!

Seki si ima mnenie ne ka3vam 4e rRussiq i Putin sa perfektni prosto ka3vam 4e USAi Europa se prevru6tat v tqh rano ili kusno 6te go ra3berete pol3vat i3nudva4eskite metodi na KGB! V slu4aq stigam do edno 3akliuenie tva si e 4ove6ka priroda koito opravlqva toi se prevru6ta v GAD! 3a tva i dobur normalen 4ovek ne moje da ocelee v na6i dni imam predvid dobrite namereniq umirat purvi! 3amislete se!!! A oi 6te e po po nai boli me ...

pro4eti pak kakvo sam napisal nqmam da ra3qsnqvam i da ispadam v kru4marski sporove s 4ovek tvurdo re6en da se skara a dali e prav ili ne nqma 3na4enie. Pro4eti obmisli i togava otgovarqi!

До всички злобни хулители на Русия. Да не стане после да не можем да се гледаме в очите, когато се срещнем пред чейндж бюрото, където се редите да си купите рубли? Но това е малко вероятно. Когато стане изгодно и общия хор запее дитирамби на Русия, вие ще сте сред най-гръмогласните.

Ти си болен, според мен. Какви зверства, какви 5 лева?! Ти ходил ли си в Прибалтика по съветско време? Ти си болен. Русия ги направи от ябълкари и събирачи на кехлибар в най-развитите републики, с най-добрата инфраструктура. И ги пусна, без да им поиска нищо ... Съветската армия има 7 милиона бойни загуби. До 30 милиона са го докарали цивилизаторите наТретия Райх. Руския народ е станал кръводарител на цяла Европа, особено източна. Няма добро ненаказано! И злото е вечно живо, както виждам. За мен най-позорното зло е да казваш на черното бяло, било от тъпота, било от личен интерес, било от страх да не се впишеш в общия хор на певците към щаба.

Абе не знам как е сделан Топол-М, ама знам, че вече доста време няма аналог в света като мобилна установка, а относно техниката, май англичаните още си перат гащите, откакто два доста демоде ТУ-160 им прелетяха над главите:-))))))

Хахаха, алоооуу ти ли си компетентния бе? Това, което пишеш за Топол М си го прочел някъде във вестник Шок (ренюмирано издание за ядрени технологии), а историите за Звездни Войни си чул на някоя вечеринка в кварталната кръчма. Човек, като се напие с мастика, не звездни, а направо хипер-галактически войни ще му се привидят.

Русия освен да продава петрол и старо оръжие, друго може ли да прави ? Знаеш ли, че парите, които Русия печели от петрол, газ и оръжие, изобщо не се харчат за благополучието на държавата и руския народ, а отиват в чужди банки на запад, под формата евро и долари. В същото време, всички русофили си мислите, че Путин ще възроди Велика Русия. Велика Русия, глупости на таркалета, ала бала. Всички русофили се тъпи баламури!!! Топол М ще стане за само скрап, язък за парите.

Какво православие, какви 5 лева, леле колко сте наивни, да не кажа кухи....... Напълни са ви главите с Хитлер и САЩ, ама защо не попрочетете малко руснаците-православн какви са ги вършили в Естония, Литва, Латвиа, Полша, Чехословакия и Германия в края на Втората световна?! Няма такива зверства, и хората които са ги извършили са били под закрилата на СССР, и са се прибрали вкъщи, и никой не им е потърсил сметка, разбирате ли? Много от руснаците са преки потомци на чудовищни убийци, никакви православни не са. Затова има толкова алкохолизъм. Хайде да не си говорим за Голодомора в Украйна през 1932-33-ДЕВЕТ МИЛИОНА невинни жертви, русофилке, с поклона.

До глупака Калоянчо.Че си глупав и некомпетентен-е ясно.Защо трябва да го демонстрираш на всички?Знаеш ли ,че Тополь М са ново поколение стратегически ракети?Знаеш ли,че те обезсмислиха стратегическата космическа програма на САЩ или,както ти си го чувал вероятно програмата за звездните войни?Знаеш ли,че до сега няма неуспешен пуск на тази ракета-а в стратегически учения тя покрива 10 000 км за минути и поразява цели с точност до см?Като не умееш или не искаш да четеш и знаеш-живей си в миналия век в Долно Бусманци и не тормози хората с вещите си мнения.

Руснаците воюваха в Афганистан от 1979 до 1989. Разултата беше пат-факт!. Когато янките влезнаха там, всички казваха- тея са луди. Щом руснаците не можаха да се справят... Разултат беше след 1 месец талибаните изтикани в планините- факт! Ха сега се замислете и сравнете военната мощ. На руснаците всичко им е велико, ама май само на думи

Абе не знам как е сделан Топол-М, ама знам, че вече доста време няма аналог в света като мобилна установка, а относно техниката, май англичаните още си перат гащите, откакто два доста демоде ТУ-160 им прелетяха над главите:-))))))

Калоянчо...Я питай некой дърт немец за Т 34...

ВАНГА КАЗВАШЕ ЧЕ НЯМА СИЛА КОЯТО ДА СЛОМИ РУСИЯ И ЧЕ АКО Я НЯМА РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Я ИМА.МОЖЕ ДА СЕ ПОЗАМИСЛИМ МАЛКО ВЪРХУ ТЕЗИ СЛОВА.....КОЙТО ЗНАЕ ФАКТИТЕ ЩЕ РАЗБЕРЕ ИСТИНАТА В ТЕЗИ ДУМИ!

Всяко дрънкане на оръжие е простотия. Кого Плаши Путин?. Разузнаването на САЩ не знае какво и колко оръжие има Русия и трябва да им се покаже ли? Чеченците ли? Китайците? На нас българите не ни пука. Чудя се на идиотите, които се радват на това.КОГА ШВЕЙЦАРСКАТА АРМИЯ ЩЕ ПРАВИ ПАРАДИ? ВСЯКА СОЛДАФОНСКА ИЛИ ЧЕНГЕДЖИЙСКА ДЕМОНСТРАЦИЯ Е ХАРАКТЕРНА ЗА АНТИНАРОДНИТЕ РЕЖИМИ И Е НАСОЧЕНА СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ НАРОД.

това, какво става в москва, е вътрешен въпрос на една суверенна страна.това, което се случва в софия, би трябвало да е вътрешен въпрос на една страна-членка на ес.

Всичко написано от теб е научна фантастика от 1960-та година. САЩ са най-големият консуматор на петрол в света. Консумацията на петрол в САЩ, контролира цената му. Представи си, какво ще стане, ако изведнъж американците спрат да използват бензин? Това е няма да стане веднага, но може да стане постепенно. В момента, в САЩ хора се пренасочват към мало-литражни коли, коли с хибридни двигатели, и коли с етанол. Проблемът с цените на храните в световен мащаб се дължи на все по-голямата консумация на етанол за гориво в САЩ. На световните борси, всичко зависи от САЩ, а не от Русия, защото САЩ има най-голямата икономика, и най-голямото потребление в света. Точно заради това, Русия не може да победи американсия долар. Русия няма толкова силна икономика, нито има голяма консуматорската мощ, за да влияе толкова силно на пазара в САЩ. Спадът на долара е временно явление, което се контролира от самите САЩ, а не от Русия. САЩ не зависи от Русия, нито енергийно, нито финансово.

Топол - М, сделано както и Т34, единственно само количеството ги спасява. Сигурно от 5 изтреляни 4 въобще няма да тръгнат, жалкото ще е че 5-та ще нанесе невероятни разрушения. Дано руснаците никога не ги използват, а иначе нека си плашат, на никой не пречат.

Армията на една суверенна държава е огледало на самата държава. Така че Русия е просто длъжна да върви в тази посока. Тук няма място за това на кого това му харесва , или - не.

Дупедавеца Горбачов предаде и съсипа всичко.Путин исправи родината си на крака.На всички русофоби,ще им кажа да неплачат на чужд гроб,защото незнаят къде плачат,на главата или на краката.

едно време в немските учебници по история пишеше - победител във войната - ГЕНЕРАЛ ЗИМА. Просто са измръзнали

Хане Кубрате /15:58/ Поздравявам те за приноса ти в историческата наука . Надявам да се появят и други свесни /а може би свесТни!/ историци, които да развенчаят мита за победата на СССР срещу хитлерофашизма и да покажат славните победи на амеркиканците в Ленинград, Сталинград, Курск, Яш-Кишинев и т.н. Дерзайте!

Може ли някой да ми обясни защо изпращането на няколко десетки хиляди войника в Ирак, погубването на двеста хил. иркчани и на над четири хиляди американски войници се нарича миротворческа операция, а преминаването на военна техника през Червения площад - дрънкане на оръжие? Защото ако питат мен и на русофилите и на русофобите ще кажа , че този военен парад има много повече вътрешно-, отколкото външно политически цели.

toq parad da go napravqt v havana pyk da vidim kvo 6te kaje hrasta dali nqma da ocapa ga6tite kato mu zadrynkat desetina raketi koito mogat da pometat cqla amerika