Румънци масово погребват у нас близките си

Румънски граждани масово посещават българския град Русе, за да погребат най-близките си, тъй като разходите за погребение за много по-ниски отколкото в Румъния.

Обратно в новината

Коментари - Румънци масово погребват у нас близките си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а общинската администрация или Тъжните ритуали то вече и чсници има...издват ли кокумент за наследниците,че точно това лице с три имена и егне е погребано в парцел номер...или със смъртния акт всичко свършва?Чувал съм че за да се изнесе трупа от болницата до родното място се дама документ но след погребението прави ли се протокол за свършената работа от фирмта в гробището и следи ли някой дали не е подменен трупа на изнесения от моргата.Май силно се разчита на доверието на близките.....

абе вече и мъртвите на света ли приемаме!!!!!!!!!!!! страшна държава!!!

Братя българи според УВ/по последни изследвания на водещи македонски историчари ,намерено е ново тефтерче-Левски се е борил против бугарите -татари за създаването на македонска империя.Яд ги е че ние се развиваме ,а те трябва да работят при нас.Ето един друг пример за тотална лъжа и манипулация с Вапцаров,написан на език ,който не е съществувал през 1942. Ние сме Македонци. Затоа и нашето творештво треба да биде во служба на македонската кауза Никола онков Вапцаров На денешен ден во Банско, Пиринскиот кра на Македониа, 1909-та година е роден еден од наголемите МАКЕДОНСКИ поети, Никола онков ВАПЦАРОВ. ПРОШТАЛ жена ми Понекога е идам в твоот сон Ко нечекан и далек гост... Ти не ме остава на патот, вон, Од порти иста го лостот! е влезам тивко, кротко е си седам Кра тебе, в мракот втренчен, да те гледам сам! И кога наситен е запрам да те гледам, е ми те бакнам и -- е заминам. Дори най упорито се твърди ,че е роден в Банско/Вард.МК, а не Пиринска/

Какво сте ревнали? Власите си погребват умрелите на МАКЕДОНСКА ЗЕМЯ.ЩЕ СЕ ТЕПАМЕ И С ТЯХ.

ТЪП0 П0 ТЪП0 МАКЕД0НСКИ ВЕСТНИК НАИ ТЪП0

Май пак ни връзват тенекия на опашката за да ни гледат сеира как дрънчим.?Нещо като случая с изнасиленото (неизнасилено ) от баща си дребно цигле. Все пак трябва да бъдем много внимателни защото оттатък Дунава живее многобройно население родеещо се с нашето дискриминиранома на което всякакви далавери са му присъщи.

Това просто не е вярно. Не мога да си обясня на кого са нужни подобни измислици, но докато партенките за тълпите русенски учители, които печелели по десетина хиляди евро в Румъния и ордите наши шивачки, минаващи всяка сутрин за работа през Дунав мост будеха насмешки, това бече предидмиква гняв в Русе!

Май нашата територия България става само за гробище. Приемаме боклуците и умиращите пенсионери от другите страни, сега вече и труповете. За българите никой не мисли те постепенно се изнасят другаде защото тука вече все по-трудно става за живеене.

Това заедно с ръста на брутния вътрешен продукт е признание че сме по напред от румънците. И въобще щом имаме имигранти макар и умрели значи бъдещето пак е розово.

Това ако е вярно се питам как пренасят труповете през КПП-тата - с лична карта или фактура? ХА-ХА А може с подкуп...

не се очудвайте братя и сестри, румънците които до средата на ХV в. са имали за официален българският език просто искат да погребват мъртавците си на родна земя. Дали обаче го осъзнават?

не се очудвайте братя и сестри, румънците които до средата на ХV в. са имали за официален българският език просто искат да погребват мъртавците си на родна земя. Дали обаче го осъзнават?

Абе той сега няма проблем с визите, но след няколко месеца, когато ни изгонят от ЕС, ще видят много зор да си преливат гробовете на роднините.

Македонците няма ли с какво да си пълнят вестниците?? В Русе никой не е чул такова нещо, пък те знаят.... трънки... Тези от гробището ще погребат румънец в купен от българин гроб??? Измишльотин отвсякъде

E tova veche e koshtunstvo! Tia romaneshi niamat li moral?

Бе тия серсеми що не си донесат и боклука тук ??

ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И ИЗМИСЛИЦИ ! В днешния брой на русенския вестник Утро във връзка с този материал са публикувани мненията на хората от Русе, които се занимават с погребения и те ясно и категорично заявяват, че такова нещо няма. Но това е съвременната журналистика. Измислят се всякакви групости, звучащи скандално и се публикуват за някоя и друга бройка тираж в повече.

защо това се разрешава,ако е истина разбира се?Всички живи чужденци идват тук ,че им е евтино сега и мъртвите ще идват у нас ,а ние къде да ходим с тези доходи. Погребенията не са ни по джоба и погребалните агенти ,за да не фалират си търсят клиенти отвън-безобразие

Na kakvo prili4a tova ne6to sega i grobnica stanah me na tiq gadni cigani malko sa ni na6ite.A posle 6te tarsime grobni masta za na6ti te blizki no uvi nqma da ima a ako ima 6te sa na troina cena za6toto i tezi agencii tova 4akat da ima tarsene i da pe4elqt.Nie sme gadni dupedavci prodavame si i grobnite mesta.

boje, boje...dokade ia dokarahme...

Цялата далавера е за увеличениеееееееееее да се дигнат заплатите на хилядите общински чиновници из погребаните бюра. Хората предпочитат църковно погребение и тези се наакват от яд. До ден днешен не правеха нищо и когато им бръкне конкуренцията в джоба, започват да съченяват екшъни. Вън бюрокрацията, клиентът ще си избере къде и кой да погребе скъпия човек, не чиновнички, които вземат държавни заплати и ходят по линията на НОИ в евтини почивни станции. Между другото, каква е тази работа с този НОИ ? Абе човеци, изчистете се от всички чивонвичества, идват гладни години на жестока конкуренция. Тези отрепки с образования за телегледачки, се ширят из общините. Чистка..

Това не е морално. Трябва да се отдаде последна почит подобаващо. Не да се пести, още повече човек да бъде в гроб на място което никога не е бил

Е, вече мЪнкидонците съвсем изтрещяха! Трън в очигте сме им! То бива злоба, завист и злъч от тази малоумна псевдодържавичка ама пък чак толкова не бива!

Вчера погребах бабалък си. Бог да го прости. Не ми се вярва да може да стане такова нещо като погребение на румънец в България имайки предвид процедурата за погребенията. Още повече че съм от Русе и щях да чуя такова нещо. Просто братята македонци за пореден път избиха рибата и показаха че нищо не става от тях. Абе тия наистина май не са българи ше знаете!

ЩЕ ВДИГАМЕ ЦЕНИТЕ НА ПОГРЕБЕНИЯТА А А А! ДА НЕ МИСЛИТЕ ,ЧЕ Е ЗА ДРУГО ТАЗИ СТАТИЯ!

I as mislia 4e towa preminawa wsiakawi granizi.Kak moje do tam stignem ve4e ne rasbiram????? Prosto ujus.

Че не може да се вярва на тези македонски вестници,които само провокации правят,не може.Но ако наистина е така, е ние наистина сме много тъпи българите.След като си продаваме гробовете,на румънците и после да кажат,че и северните ни градове не са наши.То македонци,то турци,то цигани и сега и румънците,сигурно и други държави ще имат скоро претенции към нашата земя,култура,език и история,ние за какво се трепем като сами не си пазим бащинията.То правителството не му пука за нас и ни продава на турците.Явно ние българите не я искаме земята,да направим един търг и да я продаваме!!!!Не мога да си побера в главата,как може да сме такъв народ!!!!!!!!!!!!!!!

Айде бе, сега и гробище станахме, ужас!

Гробищен свят на Клифърд Саймък Не е лъжа, земя като една човешка длан. И всеки ден си взема по един заклан.

shte nareda da me pogrebat v RUMANIA:))))

Mnogo typa statiq,chiudq se do koga shte vqrvame na prostotii,ta romancite da ne sa maimuni?Hem pishem kak ne izprevarvat,hem gi pliuem,nqma po po nai ot nas na li?

То живите хора масово бягат от града поне умрелите да идват

Македонският вестник вечер е анти-български настроен жълт булеварден парцал. На него дори датата под заглавието не му е вярна.

Predi ne sam poznavala rymanci,no ot 3godini sam v 4yjbina i gi vijdam-DOLNO CIGANSKO PLEME

ТЪПИ МАКЕТА СМОТАНИ КОМИТЕ

Ако оставим проблемите, с които тази практика може да се свърже.... вие бихте ли погребали някой близък далече от вас???

Не трябва да се позволява, ако това става значимо често, то е необходима някаква правна норма - как, кога, къде... Такси. А кой къде е по пътя на развитието(България и Румъния) и какво е всъщност развитие - всичко е въпрос на време. Рано е за оценки.

масово? мирише на журналистическа сензация

Не ни стигат живи мошеници,ами и мъртви. Разбира се,че най-търсеният начин за мафьозки бизнес е да заличат следите на престъпници.

Това ми напомня романа Гробищен свят на Клифърд Саймък.Там цялата планета Земя се използваше за гробище /и контрабанда в ковчезите/.

Абсолютна измислица, типично в стила на македонските медии.

Наистина странно. Вече се знае, че сме задният двор на Европа, но това че сме и гробище е вече твърде много.

Лекуваме ги погребваме ги ,господа депутати замислете се дали Русе след време ще е България или той просто е далеч от София

Така България един ден ще може да да покори Румъния или те да ни прецакат ,че имат малцинства, изваждайки пренесените днес трупове. Всяко цивилизовано общество и личности ,където и да са, връщат мъртъвците на родната си земя. Този случай ми намирисва на чиста чаргарска история. Не е за подценяване, защото бедните и гладните са най-силното и безобидно оръжие за хитрите и желаещите да забогатеят чрез чаргарите. Има ли власт в България?

ЧУДНО !!!

ПО ПРИМЕРА НА РУМЪНИЯ ТРЯБВАШЕ ДА ПРОЧИСТИМ БЪЛГАРСКОТО СЕКУРИТАТЕ И БЪЛГАРСКИЯ ЧАУШЕСКУ ТА СЕГА ДА СМЕ ПРЕД ТЯХ

Е, това е просто върха! Нищо не може да се добави! No coment...

това са чисти глупости, то бива фантазии... но не бива кощунство да става