Десетте най-големи заблуди за спортуването

Всички знаем, че спортът помага както за преодоляване на стреса, така и за постигането на добра фигура. При спортните си занимания обаче трябва да избягвате някои грешки. Дойче Веле представя 10 от най-големите заблуди в спорта.

Обратно в новината

Коментари - Десетте най-големи заблуди за спортуването | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шах?Еврейски бокс!

Заблуди-10.Заблудени

Никога не вярвайте на доктори,защото ще дойде ден , в който ще ви убеждават в обратното на това , в което са ви уверявали,че е полезно за здравето ви.

Заблуда е тая статия, писана от някой който го мързи да спортува. Все едно аз да напиша статия за излизането от следродилната депресия. Особенно оная част, която казва, че разтягането преди тренировка не помага срещу контузии. Айде, повече спорт, по-малко висене пред компютъра.

Аз съм 1.73 , 66 кг. и съм на 38 г. Спазвам диети и спортувам, чувствам се прекрасно. Жените и приятелите ми завиждат за фигурата, всичко е до волята и желанието. Българинът по принцип си е мързеливец и дървен философ. Той разбира от всичко и само той е правият. Цар е да си намира извинения и да се скатава.

Заблуда номер 11 - пушенето на трева и постоянното седене пред компютъра продружено от изпиването на големи количества алкохол е вредно - грешка , много е полезно даже. ПИСНА МИ ОТ ПОМИЯРСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ВЕЛИКИ УЧЕНИ , ДЕТО НЕ СА СЕ ЗАТИЧВАЛИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ. нЕМА ЛИ ДА ИЗМРЕТЕ НАЙ-НАКРАЯ ДА ВИ Е.А МАЙКИТЕ.

заблуда 98 - това сериозно - гладуването те прави слаб и във форма. Не се подвеждайте по тази глупост. Истината е само в ежедневно физическо натоварване...при това си хапвайте здраво.

Според мен всичко си е строго индивидуално. Има хора, на които спорта помага и изглеждат добре. Има и хора, на които не помага особенно. Аз лично съм стигнала до извода (от личен опит), че трябва да се приема толкова храна, колкото може да се изгори след това през деня. Разбира се и движението е от голямо значение.

Какъв е бил този секс бе!?! И аз съм се вихрила по 1 цял уикенд (с малки почивки за бързо отскачане до банята), но 3 кг не свалих... :о(

с този Боди-Мас-Индекс. Това е пълна идиотщина, никой не трябва да вярва на подобна формула. 90% от усилено трениращите бодибилдинг и фитнес при ръст от 175-185 тежат около 90-100кг. Според формулата са направо затлъстяли. А те нямат и грам подкожна мазнина! Всичко е чиста мускулатура. Същото се отнася и за почти всички тежкоатлети - борци, гребци, боксьори. Този смешен индекс изобщо не отчита мускулатурата, натрупана при спорта, да не говорим, че не отчита и съвсем елементарни човешки специфики като едър кокъл например и изобщо структурата на човек. Нещо повече - 28 и нагоре от този индекс вече е затлъстяване. Според него наднормено тегло е дори 25-26. Идеалното е 22-23. Е, при ръст от 1,78, за да си нормален, следва да си 72кг?!? Кой мъж при ръст почти 180 и над 25-30 години е 72кг? Ще ви кажа кой - някой наподобяващ клиент на Освиенцим. Или да не е чак скелет, но в никакъв случай не може да има каквато и да е мускулна маса с тези параметри. Така, че изхвърлете на боклука този смешен индекс.

Абе кво да ви кажа - мързи си ни и това е...

Abe avtorche - ia mi pravi po 4 razhodki na den i prodaljavai da tvardish, che tova e sport. Ha ha misernik!

Уинстън Чърчил е доживял 90 години. Към края на живота му журналист му взема интервю. Като приключили, журналистът го попитал: Господин Чърчил, как при вашата работа доживяхте до тази възраст? Чърчил му отговорил: пия бутилка уиски на ден и пуша по кутия пури. И никакъв спорт, момче! Това е истински случай, не е виц.

Всичко в тази статия е абсолютно вярно!

umno! i mi se struva dosta vjarno :)

Светът е за манекени и столетници!Да,ама не!Светът е за всички,и както и да живеем,накрая умираме.

Качествено уиски, скъпи пури и елитни жени - това е истинският живот, няма значение колко е дълъг, но по-добре да изпълниш годините с живот, отколкото живота с години. Спорта е за наивници с много свободно време и безмислени надежди за здравословен живот ! 21-ви век сме - какъв здравословен живот ???

Що да е грешна? Вярна е! Но другите неща са шменти капели!

Съгласен съм с ХАХО.Практиката показва, че човек упражнявал се с мотика 7 има далеч по -добри резултати от бегачите на дълги разстояния.Няма контузии, кръвното се нормализира и най-важното по залез слънце юзче ракия и салата собствено производство на тиферич е най-голямото блаженство.Вирвайте ми!

Абе отгоре отдолу секса си е спорт и то най - добрият!Иначе да ви питам как за 12 часа ще свалите 3 килограма!???

Думите спорт и прост се състоят от едни и същи букви. Какво искате повече? Някакви изключения? Стоичков?...

Дойче Веле се излагат като кифладжии... човекът писал статията е някакъв зубър в бяла престилка и си няма ни най- малка представа за какво пише.

Ne e ...ako ti si otdolu i jenata samo deistva vyrhu teb:))))))))))))))))

формулата за БМИ е грешна

Много точно! И в допълнение - косенето раздвижва кръста много...

Ако спортът беше полезен, на всеки лост или успоредка щяха да висят барем петима евреи...

Заблуда номер 14 - яденето не е спорт. Не е вярно - спорт е - знаете ликолко калории се изгарят при дъвченето на жилава пържола. :)

Ей,вий сичкити дибели пачи,размърдайти си задницити ут кънапету и утювайти да спуртувати,щоту ша слеза и ша ва запаткам към някуя плуштатка.То ни мой саму да са тъпчиш и да та аресват,па аку ни тъ аресват-няма да ва плюштът,сештати са,нъли?

Аз имам велоергометър и го карам 5 пъти седмично по 30,35 минути.Добри резултати дава.

Кгато имаш на лице Боди-Мас-Индекс надвишава 28 може съвсем спокойно да си скъсаш задника на велоаргометъра и ефективноста на топене на мазнините ще е същият ! Имайки обаче предвид ,че на велоаргометъра ефектът на топене идва след минимум 20 минути въртене но не тип (въртя си за да си прочета весника на спокойствие ) :P

Заблуда 14: Сексът не е спорт. Не е, ама е!

Боди-Мас-Индекс ? Тази идиотщина, при което с формула с 2 параметъра се описва сложно нещо като човешкото тяло добива все по-голяма популярност

Заблуда No 13 - Интернетът е спорт и развива мускулите на поне едната ръка...многочасовто киненен пред компа и формуте не е спорт,и не само не развива ръцете ви,а може да доведе и до някои изменения в ставите. Ако искате тренировка ръкоделие, мога да ви препореъчам...ръколб дясната ръчичка...:),сменяйк с лявата))

Като човек 3 пъти слизал от 120 кг до 70 кг, мога да кажа само че трябва хъс и много търчане (Всеки ден по 50 стъпки повече). Букварите са само за бизнес. Иначе си яжте колкото искате.

zabluda 1 - cheteneto na statii za sportuvane zamestva sportuvaneto

Заблуда номер 13 : Пиенето не е спорт . Не е ама е !!

някой може ли да ми каже добре ли е ежедневно да се кара велоергометър

И В КРАЙНА СМЕТКА НАЙ-ДОБРЕ Е МОТИКАТА ПО-ГОЛЯМ НАМЕР,ЗАЩОТО Е ХЕМ СПОРТ,ХЕМ ПОЛЕЗНО!КАКВО Е ТОВА ФИТНЕС-БЕЗЦЕЛНО ЗАНИМАНИЕ С ПАРИ?

По отношение на заблуда номер 6 ,трябва да кажем ,че редица проучвания посочват период за възстановяване на мускулатурата 48-72 часа.Този период може да бъде удължен до 7-10 дни при много интензивни тренировки. www.sev

Заблуда номер 12: Шахът е спорт! Да, би бил ако фигурките тежаха поне над килограм... Но от слонова кост? Айде моля ви се :)

Спазвайте ги тези неща и наистина ще се радвате на пълноценен живот и здраве.

Заблуда номер 11: Фитнесът е спорт! Говоря за онзи фитнес, чиято цел е да се трупат маса и мускули на всяка цена. Дребни червендалести набитаци да ми твърдят, че спортуват - Айде моля ви се!

Сладури сте от дир.бг... ;) Заблуда номер четири: Разтягането на мускулите преди тренировка намалява риска от контузии - това може да го напише само човек, който наистина не е спортувал през живота си... освен шах ;) Или вдигане на чашка ;) Цялата статия е ела-ме-ритни, дори и само заради изчислението на BMI без да се включва пол, възраст, начин на живот, структура на тялото и тн ;)

канабиса е вреден ! по-голяма заблуда от тази незнам да има - да кажеш за НАЙ-ПОЛЕЗНОТО растение на света че е вредно ! има ли единомислещи ?

Тоя дето е писал статията, предполагам не се е занимавал много със спорт и е лекар. Заблудил се е човека, всичко става с ПОСТЯНСТВО! Почвате кой, колкото може и продължавате напред с постоянство и в един момент вече, можете много.

Не съм чувал за всичките заблуди. Но за танците специално мога да потвърдя че доста се повталих докато тренирах танци!

От мотиката нямало контузии... как ли пък не! Ами плюски по ръцете?

В чукането е истината!

Заблуда номер 12: ти не си малоумен!