Завърнаха се 38 оцелели от кошмара в Охрид

Първоначалната версия за потъването на кораба "Илинден" в Охридското езеро, при което загинаха 15 българи, е проблем при кърмата на плавателния съд. Това каза министърът на външните работи Румяна Желева на пресконференция на летището в София.

Обратно в новината

Коментари - Завърнаха се 38 оцелели от кошмара в Охрид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

vednaj neshto da se napravi v tazi darjava kato horata i vsichki go opluvat,tipichno po balgarski!!!bravo na pravitelstvoto,spomn si za predishnite ypravliavashti dali stiaha da napraviat sashtoto??????

ЗА ПЪРВИ ПЪТ АДЕКВАТНИ ДЕЙСТВИЯ НА ПРЕМИЕР И ПРАВИТЕЛСТВО!

nekompetentnata postavena ministerka sa nischo ne stava da saplatat na sem.na jertvite milion eur.na tschovek kakto na sestrite ot libija koito sa si jiveli i sa se takovali s libiizite otide dalgat na bg.sa tesi gorbedjii tova e bg.bedna isulena darjava

Da moje da se yredi prati maikasi i detoti na ekskurziq i se moli da izgori avtobusa s tqh . Taka 6e si s 20 hilki napred a za 2 no pogrebenie moje i ostapka da ti napraqt taka 4e 6e si mnogo napred .... Vie neste narod a papla4 ....

как може хората да не са имали договор за екскурзията и застраховки? много лесно - позволява го така наречената Комисия за защита на потребителите и нейното рушветчийско ръководство, което започва своя четвърти мандат. Не е ли време ДАНС да вземе мерки и да провери как действа председателя?

Не се притеснявай за празника. На такива уроди като теб по им отива да празнуват на 9.Х

както македонския министър на транспорта си даде оставката, така и българският му колега трябва да го последва - те не са членове на ЕС, а защо нащият превозвач с автобуса няма ни застраховки, ни договор, никакви документи - къде са контролните органи към МТ, защо първият автобус се е счупил, може би е минал фалшив преглед и през коя фирма?

Не харесвам Бойко Борисов, но той и министрите заслужават поздравления за бързите и адекватни действия. Паричната помощ от 10 000 лв. обаче е твърде много. Държавата можеше само да поеме погребенията. На мен също ми трябват 10 000 лв- някои да ми ги дава?

до Мария Как не те е срам!Според теб трябваше да се оставят тези хора сами да се оправят?Не ги ли видя?Едва отделили някой лев,за да си позволят едно пътуване и да ги сполети такава беда.Ами ако и ти беше там?За първи път управляващи постъпват адекватно и навреме и пак оплюване.Доста изроди има тук.Затова сме на това положение-за съжаление

Бог да прости загиналите. За пръв път правителство действа веднага и адекватно.

BOG DA PROSTI JERTVITE!NAI-DALBOKI I ISKRENI SABOLEZNOVANIJA NA BLIZKITE!

Това не е инцидент а поредната акция на македонските тайни служби за избиване на българи в навечерието на националния празник 6 септември.Дори името на кораба не е избрано случайно -Илинден победи Съединението , как добре звучи това за всяка македонска душа , някой ако не вярва просто не познава македонците. и

...българските туристи не са имали нито договор за пакет услуги с превозващата ги фирма, нито застраховка... Това май е практика на доста превозвачески фирми, които организират екскурзии до близки дестинации. Събират парите на пътниците и насреща никакъв документ. Май проверките са само ,когато се случи трагичен инцидент. И всяко чудо за 3 дни- после по старому.

Съчувсвие на близките на загиналите. Възмуще от поведението на управляващите.Не мисля,че трябва да се изпращат самолети и дават парични помощи на хора,отишли да се забавляват.Не затова плащам данъци.Аз немога да отида никъде и ако ми се случи нещо няма кой да ми помогне, и в това положение са множо хора.Нека управляващите се замислят и правят подобни жестове от собствените си средства, или да вземат решение да отпуснат по 10000 лв. на всеки останал да живее тук.

Покойници, вий в други полк минахте, де няма отпуск, ни зов за борба, вий братски се прегърнахте, легнахте и Лека нощ навеки си казахте - до втората тръба. Но що паднахте тук, деца бурливи? За трон ли злат, за някой ли кумир? Да беше то - остали бихте живи, не бихте срещали тъй горделиви куршума... Спете в мир. Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх. Но кой ви знай, че спите в тез полета? Над ваший гроб забвеньето цъфти. Кои сте вий? Над сянката ви клета не мисли никой днес освен поета и майките свети. Борци, венец ви свих от песен жива, от звукове, що никой не сбира: от дивий рев на битката гръмлива, от екота на Витоша бурлива, от вашето ура. И тоз венец - той няма да завене, и тая песен вечно ще гърми из българските планини зелени, и славата ще вечно пей и стене над гробни ви хълми. Почивайте под тез могили ледни: не ще да чуйте веч тръба, ни вожд, ни славний гръм на битките победни, към вечността е маршът ви последни. Юнаци, лека нощ! Иван Вазов, 1885г.

Ей фиромци! Ще дойдем и повече няма да си тръгнем, сърбомани долни! БОГ С НАС!

Братя Българи! Имаме проблем! И проблемът ще се реши по следният начин! Незабавно Благоевградската дивизия да предприеме настъпателно-освобод маневри! Да завземе плацдарм по източният бряг бна река Вардар, до идването на основните части на Българската армия! Незабавна мобилизация на Първа Българска армия, с усилен марш на Горнобанската такова бригада. Десант в дълбочи в тила на противника, на парашутно-десантният батальон на Втора армия! Трети армейски корпус идва след 1 седмица в резерв! Ако шиптърите се разсъдрят....пращаме още три дивизиии! Бог с нам! Съединението прави силата!

Поклон пред паметта на загиналите.

Bog da gi prosti .Uvi, Gospod ne e bylgarin.

Долни скапаняциии, в какво превърнахте хората в тази ненормална държва! Само и само, дори на тези години, да удовлетворят нормалната си нужда от удоволствието, свързано с пътуване, посещение на нови места, почивка, която ТОЧНО ТЕЗИ ХОРИЦА СА ЗАСЛУЖИЛИ, ЗАЩОТО СА СЕ БЛЪСКАЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ, тези хора са били жалко подведени от някаква сума, която е удовлетворявала финансовите им възможности!!! Не ви ли е срам! Ако западен пенсионер предприеме подобно пътуване, той въобще няма да се притеснява, защото знае, че на никой няма да му мине през ума да му вземе парите, обещавайки му чудеса, а след това да го прати на майната му, пък и да е спокоен, че никой няма да мрънка. Измамници долни, точно за сметка на тези хора ли се сдобихте с кирливи пари ? Те са си мислили, че са нормални туристи, а се е оказало, че са жертва на ДОЛНА уговорка за някой и друг лев печалба на техен гръб!!!!! Предлагам тази фирма да се затвори, да се отнемат всичките й лицензи, а собственика-печалбар да плаща кръвнина поне по 50 хиляди лева на човек и да лежи до живот. Само с такива мерки другите ще си помислят следващия път как ще обезпечат екскурзията на отрудените хора, които са блъскали цял живот, за да си позволят и те да видат Охридското езеро. Защото мръсници, които не са си мръднали пръста за нищо, имат къщи, накацали във всеки край на света, и си живеят край езерата, без дори да са наясно, от какво се прави хляба. Трябва да си пълен дебил, за да търсиш от тук нататък каква е вината на тези хора за тяхната собствена смърт! А явно така ще се развият нещата. Долна, оцеляваща пасмина!!!!Станишев, тази фирма сигурно е на щерката или сина на някой червен скапаняк от твоите....Ужас, нямам думи, остава ми само съвестта, но аз държа моята да бъде чиста, за това ще продължавам да се мъча и да ме боли дущата, защото на този етап нямам друга възможност. Който не си дава гъза под наем, ако ще да е най-трудолюбивия, нищо не постига в Булгаристан.

След като е разговаряно с шофьора на автобуса и съпругата на собственика на превозваческата фирма,защо не се оповести точно кой каква роля е играл в пренебрегване сключване на договор за пакет услуги и застраховка.Тази фирма ще носи ли отговорност ,ще бъде ли заличена като фирма,ще заплати ли обезщетенията и разходите поети от държавата.Или е на....

Хора, това е специално от скапаната Македония за деня на Съеднинението. Предлагам просто да разположим там военни части, нещо като в Афганистан - за умиротворяване на кретените от държавицата Македония!

Ако загиналите са като тези на снимката загубата не е никаква,дори напротив.

Това не е инцидент а поредната акция на македонските тайни служби за избиване на българи в навечерието на националния празник 6 септември.Дори името на кораба не е избрано случайно -Илинден победи Съединението ,, някой ако не вярва то е защото просто не познава македонците.И още , снощи президента Гоце съобще че не е било уместно да говори с макоднския президент за Спаска Митрова ..

Напред Братя Българи! Шуми Марица окървавена плаче Вдовица смъртно ранена. Марш, марш с Генерала наш в бой да летим, врага да поразим! Got mit uns! България над всичко! Бог с нам!

Мобилизация на Българската армия! Нека дивизиите тръгнат в марш-на-скок както дедите са ни завещали! Да влезем в бащините земи и никога повече да не излезем! ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО-ГРЕБНА БАЗА НА СОФИЙСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ! Got mit uns!

Саботаж е.Тия македонци са мръсници !Виновни са ! Бог да прости нашите и да накаже мръсните македонци.