44 български града спорят кой е най-добър за живеене

„Кой е най-добрият град за живеене в България" - за трета поредна година на този въпрос ще отговори проучванет, чиято кампания стартира днес и ще продължи до 23 октомври.

Обратно в новината

Коментари - 44 български града спорят кой е най-добър за живеене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кънтри бой, ти също си тичал към София, ако не си ти, тогава е майка ти. София изкуствено набъбна през комунизма и понеже сега ни управляват същите боклуци си е така. А щом не можеш да си отговориш на този въпрос, значи имаш проблем. НА ВСИЧКИ - СОФИЯ БЕШЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО УРЕДЕНА ДА СПЕЧЕЛИ. ТОВА Е СТАРА МЕЧТА НА БОЙКО, А НЕГОВИЯ ПРЕМИЕРСКИ ПОСТ ЩЕ БЪДЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО В ПОЛЗА НА СОФИЯ. ЖАЛКО ЗА ДОБРАТА ИДЕЯ - ОПОРОЧЕНА Е САМО ЗА ТРИ ИЗДАНИЯ. ДАРИК СЕ ИЗЛОЖИХА ЯКО. ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ КОЛКО СОФИЯНЦИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ВАРНА, ТОЧНО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА, Ч ЕЕ НАГЛАСЕНО ВСИЧКО.

ЗАЩО ВСИЧКИ ТИЧАТЕ КЪМ СОФИЯ ТОГАВА

Най-отровния град е Бургас.Всяка нощ НЕФТОХИМА ни трови не се диша,затваряме прозорци,но никой от управата не се прогва,като имшарат пари.А ЗНАЕТЕЛИ КОЛКО МНОГО ДЕЦА СЕ РАЖДАТ С АНОМАЛИИ.Това не е държава-подобре да се махама и да живеем на по чисто и децата ни да са здрави

да се делим, да се делим ..докато станем еуглени.

МНОГО ПРОСТ НАРОД ИМА ТУК.НА КОГОТО КЪДЕТО МУ ХАРЕСА ТАМ ДА ЖИВЕЕ.НА НЯКОЙ МУ ХАРЕСВА МРЪСОТИЯТА,БЛЪСКАНИЦ И ТЪПОТИЯТА В СОФИЯ,НА ДРУГ КРАСИВ И ЧИСТ ГРАД КЪДЕТО Е РАЙСКО КЪТЧЕ.ИМА ТАКИВА В БЪЛГАРИЯ,НО ИМА СЛЕПИ ЗА ТЯХ

Добре де хайде кажете конкретно кое му е лошото на Варна.Вярно сега изпитваме малко трудности с трафика,но всичко това е за добро и всеки ден се вижда как вървят работите с улиците и инфраструктурата.Сез свърши,но огледайте се колко коли с регистрационни табели от други населени места има.Някой заставал ли е сутрин на входните пътища да види как се стичат от другите градове.Това не са само гости на града,а хора които работят или имат бизнес във Варна.Това лиши лие?Знае ли някой колко агенций за наемена на работа в чужбина има в града,които работят много добре и голяма част от изкараното навън се харчи в този град.Нека хората пътуващи примерно от София за варна слижат ръка на сърце и често да казат,как им се струва чистотата при навлизане в града(сетествено,оча простички хорица да се направят на умни,но то си е за тяхна сметка).Да,вярно е,че строителството позмря,но все пак има работа.който познава района около Варна,нака каже,има ли друг град с толкова и така устроени вилни зони.За красотата да не говорим,защото само Бургас може да се похвали със същата природа,само,че там горите са малко по-далече от града.Кирил Йорданов,кмета,може да е всякакъв,но поне държи за града и в последните годининс малки изключения,не е имало проблеми с електрозахранване и водоснабдяване.За магазини,молове,супе и детски заведения,спортни площадки и заони за отдих и развлечения,също се работи,макар и да има недостиг,но всичко е в поносими граници,така,че давайте си мненията против,да видим какви са,но при положение,че при вас е по-добре.

Хасково

ДА,ИМА Б/ЧИК ХУБАВА ПРИРОДА,НО НЯМА КОЙ ДА Я СТОПАНИСВА.САМО АКО ЗНАЕТЕ КОЛКО Е МЪРСЕН ЩЕ ПАДНЕТЕ.ЗАД ИНФОРМАЦИОННИЯТ ЦЕНТЪР НА 30.05.Т.Г. СЕ СПУКА ГЛАВЕН ВОДОПРОВОД. НАПРАВИХА ГО ,НО ДУПКАТА ОСТАНА И ДО МОМЕНТА ВСЕКИ ТУРИСТ МОЖЕ ДА Я ВИДИ. НЕ Е ДЪЛБОКА,ПОЗАПЪЛНЕНА Е,НА НЕ СА ПОЛОЖЕНИ ТРОТОАРНИТЕ ПЛАЧКИ.А ВСИЧКО ТОВА СЕ ВИЖДА НА КМЕТА ЦАНКОВ ОТ ПРОЗОРЕЦА.НО ТОЙ НА ДАЛИ Я ВИЖДА,ЗАЩОТО МНОГО РЯДКО Е В КАНЦЕЛАРИЯТА СИ.И ДА ИСКА НЯМА КАК ДА Я ВИДИ,ПЪК И ЗАЩО ЛИ. СЕДМО ЧУДО ЛИ, НЕ 77 СМЕ.ЖАЛКО,ЧЕ ПРИРОДАТА НИ Е ДАЛА,ЧЕ ПРЕДАЛА,НО НЕ НАПОДХОДЯЩИТЕ СТОПАНИ!!!!!!!!! ЖАЛКО!!!!!!!!

от Варна съм но да ви кажа че цялата страна е замязала на едно голямо мръсно село е това е.

Zivjal sam 5 godini w Plovdiv kato u4enik, 5 godini v Sofija kato student, 5 godini waw Warna sam rabotil, i ot 10 godini ziveja w DE (Nuernberg, München, Erfurt). Moga edno da si priznaja 4estno: Nai-dobre mi e w BG - za6toto tam sa mi prijatelite i rodninite. Tuk w DE moze da e 4isto, podredeno, no winagi 4akam s netarpenie da se pribera w BG. Spored mene na wseki mu hareswa tozi grad, kadeto 4owek e izpital polozitelni emozii i ima dobri spomeni. A mezdu drugoto ot trite grada spomenati gore kato nezawisim, sam za Plovdiv. Ne samo zaradi istorijata na grada, no osnowno zaradi atmosferata. Estestweno mnogo rabota trjabwa da se swar6i za da stanat tezi gradowe gradowe ot ewropeiski tip.

Това ,което си написал означава само,че освен жабар си и манаф.Не ми пука от нещото ти,защото не вярвам да е дълго 400км,че да ме достигне.Освен това в София имате достатъчно гейове.Може да се позавъртиш към Позитано и да си намериш другарче.Хайде,наслу

В България има много и прекрасни места за живеене, само че.... Винаги това само че... По-малките градчета, които за съжаление, не са туристическа дестинация се обезлюдяват с бързи темпове, защото няма работа, няма и препитание. И пейзажа заприличва на кадри от филма Зоната на здрача... А големите градове, се задъхват от все повече прииждащи хора, спасяващи се от мизерното си съществуване в малките селища. И се получава един омагьосан, безкраен кръг, от който излизане няма... Просто защото всичко е свързано с непоносимите условия на живот, в които сме принудени да живеем... И градовете нямат никаква вина за това, а кметовете, депутатите, министрите и прочая политическая .

Много мразя хора, които плют това което имат, и все гледат в чуждата паница. Ходил съм на много места в страната и чужбина, и мога ви кажа има много плюсове, но и толкова много минуси. Така че ценете това което имате, че после да не страдате и за него. Варна е по пътя на хипер застрояването, но все още е един от градовете с най-много зеленина, една от най-добрите инфра структури, социални мрежи/връзки, така че не знам кво сте против. Това, че дойдаха хора от селата и сега не може се оправим с този трафик по улиците е друг въпорс, но и по него се работи, виж новия ТПО и после пак плюйте. То това и си можете, нищо чудно, има други теми които са далеч по-значими от това кой град е най-добър за живеене.

Мога да кажа , че по - отвратителен град от моя любим град надали има. - да ама на избори си избирате пак Кирчо нали, явно варненци си падат малко мазохисти. Истината е че града се задушава от групировката ТИМ, а те са навсякъде където има пари във Варна. Града умира, това е !

Я сподели къде по-точно живееш на центъра, че ми стана интерсно, понеже и аз живея на центъра ?! Много мразя хора, които плют това което имат, и все гледат в чуждата паница. Ходил съм на много места в страната и чужбина, и мога ви кажа има много плюсове, но и толкова много минуси. Така че ценете това което имате, че после да не страдате и за него. Варна е по пътя на хипер застрояването, но все още е един от градовете с най-много зеленина, една от най-добрите инфра структури, социални мрежи/връзки, така че не знам кво сте против. Това, че дойдаха хора от селата и сега не може се оправим с този трафик по улиците е друг въпорс, но и по него се работи, виж новия ТПО и после пак плюйте. То това и си можете, нищо чудно, има други теми които са далеч по-значими от това кой град е най-добър за живеене.

Не те знам от колко време и в кой център живееш,но аз съм израснал на ул.М.Колони и нещо не мога да ги видя тея неща за които говориш.Да вярно е че от 17-до 18 часа е леко задръстено,но нищо повече.А че и Варна като всеки по голям град се напълни с плюещи и хрърлящи боклук чобани си е факт.А колкото до класацията,то това си е пълна простотия,защото то си е като да гласуваш за парламент.Трябва да избираш между нищо и нищо на квадрат...

Ясно е, че най-добрият град е София. Иначе нямаше да има толкова милиона жители! :)

само стара загора.рай е тук,а който си иска нека си ходи в софия.1000000 лв да ми дават там няма да отида.ако трябва да избирам в БЪЛГАРИЯ само СТАРА ЗАГОРА или ХАСКОВО

Със сигурност щом е в България, не е хубав който и да е град за живеене. То пък един живот - чисто мизерстване...

Велико Търново Другите са панелни ЖК.

да ме прощаваш!аз имам както сантимент към Пловдив,така и пряка роднинкса връзка.Но честно казано ,дори и да се забавлявам по заведенията,повече от 1 седмица трудно бих изкарал в Пловдив.Причини:тари западналост на града,наркоманчета,п футболни фенове!

Хайде първо да си оправим инфра-структурата,ку и азиатската простотия,пък после да спорим за този приз!Сигурна съ,ще има голяма конкуренция.

Ясно е, че 'навън' е по-добре. Хората там са газили мърсотия и са бачкали за родината си, не като вас - да емигрират и после да се пъхат където не ги питат. Справка: класацията не е за Дания, а за България. Чао, и поздрави на Хамлет.

Мани София, за нея знаеме обаче пусни малко въздух да дишат и останалите градове.. Пловдив НЕ е първия и въобще като история не е толкова напред колкото дори Ямбол.

Живея в центъра на Варна 50 год.Мога да кажа , че по - отвратителен град от моя любим град надали има.Всичко е потънало в боклуци от препълнени кофи смет,данъците са най големите в страната,движението е отвратително ,за култура въобще не може да става и дума,агресия и бандити властват безнаказано и арогантно.Не заслужава и 12 -то место.Всичко е лъжа на кмета и групировката.

да благодарим на Зельо и синигерите за това, че твърде бързо махнаха жителството. Така и градовете се обезлюдиха, и София се усра. Факт - роден и отрасъл съм тук...

Stara zagora i Zuruch sa nai dobrite grodove za ziveeve b Europe !!! vie si pravete izvodite koi e nai dobriat grad za ziveene v BG ! The Foreign Direct Investment magazine, which is a division of Financial Times Group, ranked Stara Zagora equal to Zurich in 2004 for city of the future and was ahead of all other European cities for quality of life based on low cost living, new accommodation and cultural heritage. eto go i linka !! http://www.thetr

Най-добрият град за живеене е Копенхаген. Този български град, който отговаря на стандартите и нивото на Копенхаген- без никакви копромиси е най-добрият град за живеене в България.

Живея в чужбина и е толкова чисто,че без проблем мога да си нося обувките без да съм ги почиствала 6 месеца.На автогара София само докато слязох от автобуса и вече бяха окаляни.Минавам през столицата?не съм столичанка/и гледам само ол щени мазилки,потрошени входове,разсипани и кърпени тротоари.Грозотата ме залива отвсякъде.Малки дюкянчета,грозни витрини,потрошени автобуси-грозни и мръсни.А най-гадното е липсата на приветливост у хората.Обидно,безцер отношение към клиентите,мързи ги да отговарят на въпроси-троснати,нак провинцията по си личи малко да са се постегнали хората.По-често срещам къщи с нови покриви,подредени градини,но инфраструктурата навсякъде е в плачевно състояние.Няма развита магазинна мрежа в затънтените селища в провинцията.ако закъсаш в някое малко селище в късен час,не се знае дали няма да осъмнеш гладен.Бетон навсякъде където помина и....човешко безхаберие.Удивена съм как може да си щастлив и доволен когато всичко наоколо е само разруха ,алчност и мизерия.Няма кметът да дойде да ни вароса фиданките пред дома,няма властта да изрине боклука от къщите ни.Тях,управниците ги търсете какво са направили или не са направили,за да е ежедневието на всеки един облекчено за пазаруване,работа,за до услуги и развитие на същите,здравеопазван се прави за инвалидите?Може ли инвалид с количката си да излезе на разходка и да отиде навсякъде където пожелае?По тези неща си личи грижата на местната власт.От многото ми пътуване из България напоследък,може би донякъде Разград полагат усилия да се измъкнат от мизерията и да дадат на съгражданите си едно усещане,че са част от Европа.Прави са долупишещите.Излезте само за 2 дни извън България.Не ходете чак на запад.Европата много по-близо до нас отколкото си мислите.То е отношение,вътрешен порив и стремеж към красотата.Друг въпрос е коя е слилата,която смачква всичко това у нас и можем ли да я преодолеем.

Най ми хареса изказването на НАДЕЖДИ наистина на входа на България трябва да стои табела с надпис: Надежда всяка тука оставете. Тази класация е израз на безкрайната българска комплексираност вечно и за всичко да се доказва колко е велик. Да, ама НЕ! Бг черноморието е пълна клоака, няма какво да му се обсъжда, на който му харесва да си кисне там и да е жив и здрав. Не виждам примерно Пловдив с какво е различен от София - пълно е с претенциозни майни дето се мислят за културтрегери само щото са родени там. Пак комплекси, този пък майненски. Малките градове са предпочитани за живеене ама там няма поминък затова хората идват в големите градове.

Защо е тази неприязън на софиянци към хората, които са се родили и живеят на други места? Простичката истина е че в София има повече работни места и с по-добро заплащане. Много от пришълците с радост биха се завърнали от там, откъдето са дошли, ако успеят да си намерят подходяща работа. Навсякъде в големите градове има приходящи. И не разбирам защо това е такава трагедия. На тия дето вдигат най-голяма врява за софийското жителство им предлагам да се допитат до мегаполиси като Лондон, Ню Йорк, Токио.....да обменят опит :-) Пък що се отнася до плащането на данъци...софиянци да целуват ръка на тия, дето изнесоха управлението на ЛУКОЙЛ в София и плащат данъци там. Странно.... в Бургас нефтопреробатвателен завод, пристанище, летище, още немалко прилично работещи предприятия и някой смята, че сме длъжници на София?????? Те на нас са ни длъжници, не ние на тях!

Град в който всяка година намаляват зелените площи за сметка на поредното бетонно лайно никога не може да се нарече добър за живеене град. За двадесет години тези площи във Варна намаляха почти тройно. Лошото е, че има трайна тенденция е за постоянно намаляване на зелените площи за сметка на алчността и пренебрежението към себеподобните и вече изглежда необратима. Не само на мен и на много като мен им се иска да извикат Да спрем бетонното безумие, Искаме кислород, а не отработен въглероден двуокис. Варна отдавна е един изключително задръстен град в който майките с малки деца много трудно могат да се придвижват из улиците. Има изградени места за преминаване на инвалиди, но те са неизползваеми, защото не може да се достигне до тях от автомобили. За 20 години алчността и неразбирането съсипа труда на няколко поколения българи - Морската ни градина - символа и гордостта на града отдавна не е място за отдих, а вече е жилищен квартал в който алчни мошеници си изпраха и продължават да си перат незаконните доходи в най-причудливи кичозни бетонни недоразумения . Златните пясъци е едно от най-обезобразенитте места в България. Заедно с Дружба (Св.Константин и Елена) и прилежащите им територии те отдавна са квартали на град Варна. Единственото което ги отделя са само табелите. Те не са нито място за отдих, нито място за почивка, вече не са и място за туризъм. Лошото е, че в последните години се съсипаха и много малки градчета по Черноморието и Балкана. Кича, мръсотията и простотията са основният фактор в развитието през тези години . Питам се кому е нужна тази анкета и какво показва тя ? Може би, на някой тщестлавен кмет, за да му покаже, колко е навредил на природа в желанието си да се облагодетелства за сметка на влошеното здраве на себеподобните си съграждани. Прав е stefan (28.09.2009 г. 08:28ч.) - класацията е наистина символ на безумие и простотия - Тя само показва съсипията до която сме докарали прекрасната си целуната от Господа земя. Само нискоинтелектуалните туземци се гордеят с мънистата и дрънкулките - Ние не сме и не бива да ставаме като тях в собствената си страна.

SAMO STANİMAKA!!!!Ro sım i jivyal v ASENOVGRAD ot1955-do 1989 godina!!!Prekrasna priroda-zelenina,rek i pavnini!!!!Blizo e do PLOVDİV!!!!Otno riska ot zemetreseniya-nay mnogo 3-4 po RİHTER!!!!!!!DR PO KRASİV GRAD NADALİ İMA!!!!!!

sofia e nai mrasnijat i rasruschen grad napraviha go takav selendurite i provinzialistite da ne govorim sa sektite ot usa i jupitata a i mutrite ot pernik varna i t.n.vseki da si sedi tam ot kadeto e roden pravilno besche sofiskoto jitelstvo na diktatora jivkov a turziljata da si hodat v turzia ziganite v ispania i sofia sche greine kato selendurite se mahnat i provinzialistite

Факултето, е най-доброто място за живеене. Винаги когато са давали репортажи, е имало весели жители на тоя квартал. Жилищата не са от най-елитните ама щом са весели значи всичко им е наред.

Ако в цяла България имаше достатъчно добре платена работа, нямаше София да е предпочитано място за живеене! Истината е, че в София има всичко от което имаш нужда, но има още какво да се желае! Няма европейска столица с толкова дупки навсякъде, та дори и в центъра. Трябва да се подобри инфраструтктурата. Много е прашна и мръсна столицата ни и доста пренаселена вече. За хората няма да коментирам ...има всякакви и интелигентни и простаци и комплексари ...като нявсякъде! Навсякъде извън София е по-спокойно за живеене, ако не си свикнал да живееш под напрежение и не си търпелив в Сф ще ти е трудно, но пък работа колкото искаш, стига да имаш желание да работиш...:))))

Най добрия град за живеене се намира извън България хахахх..Просто няма такъв град!

Скъпи ми Жавер, спестих ти някои нещица от рода на....ще стоя зад теб с нещо мнооого дълго и стърчащо и колкото повече мърдаш, по-голям кеф ще му правиш анадък му.

Тая класация е неуместна.От видяното в чужбина,нашите т.н. градове са много далече от действителността.Там няма такова безобразно строителство.Всичко е по план.Прави се план на инфраструктурата и тогава се строи.Учудвам се, че Варна е водела класацията до сега.Тесни улици,задръствания,н места доста мръсно.Като се строи ,не се мисли за бъдещето.А да не говорим ,за заработващите момичета по пътищата ,преди навлизането във Варна.На 5 км.приблизително 20 броя.Един ден на път за Варна си направих труда да ги преброя.Такова нещо в нормалните страни няма.В страната ни, като че ли по калъп състоянието в почти всички градове е едно и също.Не се обръща внимание на озеленяването,на инфраструктурата,поч всичко е хаотично,няма ред.

абе вие си пишете каквото искате, обаче в момента Варна пак води в интернет-гласуването с 218 гласа. Няма спор- Варна е!

Ако не беше болярският Търновград ,шопендерите,гларуси и майните щяха да се бръснат на дувара на кочината !

Разбира се, че София. Колкото и да не го разбират някои. Пловдив може да стане най-красивия град но трябва много и интелигентни действия. Сега е една мръсна, прашна и кална кочина.

Всички са комплексирани до няма и къде!! Така като чета всеки хвали своя град в който живее,а за София какво да пиша не е най добрия глад за живеене и това е!ПЪЛНА ЛУДНИЦА! ПЪЛНО Е С КОМПЛЕКСАРИ!!!

Нито един. Като изключим малките градчета край морето и в планината, но и там българският модел прозира депресиращо и отблъсващо. България просто не е за живеене в състоянието ,в което е. Иначе- би могла да бъде най-добро място, или сред най-добрите места в света, за живеене

+1 :)

Ясно е, че София е най-добрия град за живеене в България, иначе нямаше да тук от цялато страна. Не злобейте срещу столицата 80% мечтоете да дойдете тук, вие, децата ви или внуците ви. Да ви кажа, стойте си по родните места. Преди живеех на улица, на която всички се познавахме. Сега надойдоха всякакви недооценени личности от цялата страна, които прокарват провинциални порядки. Мекат на висок глас по улицата, оставят си изрязаните калеври пред вратите, държат си кофата с парцала и щайгите на балкона. И понеже потъват в анонимността на големия град смятат, че всичко им е позволено. Не може да си живял в затънтено село или градче и да искаш веднага да станеш гражданин. Просто не става, време трябва.

София трябваше да бъде представена като тоалетна чиния в Брюксел! А какво привлича новозаселниците? Молът, разбира се! приятните магазини с др. думи. Нищо, че не е за джоба на всеки...След като това е основният критерий, дано се построят достатъчно молове навсякъде, за да не остане скоро от България само една грозна София!

Аз от твоя ник какво трябва да разбирам ,че живееш в блато с жаби ли?Сигурно за това не си разбрал,че София не е единственият град в тази държава.Моят град е бил ГРАД по времето,когато великата София е била прашно,мръсно ,шопско СЕЛО.Винаги ще си зад мен-по интелект и грамотност,верно е.