Топи се броят на здравно неосигурените

С 200 000 са намалели здравно неосигурените българи до средата на март 2010 г. в сравнение с месец по-рано. Това съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Обратно в новината

Коментари - Топи се броят на здравно неосигурените | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да,ама във вестник Сега на трета старница пише точно обратното,а именно,че поне 200000 повече от миналата година нямат права.Кой лъже и кой казва истината.или някой пак е забравил да си сложи очилата.

Не плащам здравни осигуровки от 2000г., когато ми се наложи да ползвам здравни услуги си плащам , както и повечето от осигурените всъщност с разликата, че аз мога да избирам. Ходих на ски през февруари в Австрия, наложи се да проверя чрез познат митничар каква е тази глупост за ненапускането на страната без здравна карта е...оказа се глупост, трябва да си криминално проявен за да не те пуснат. Така че стига сте им пълнили гушите и вземете здравето си в свои ръце.

Значи можете да плщате по 25 лв всеки месец за интернет,за да плещите глупости тук,но не можете д съберете два пъти по-малка сума за здраве,така ли?

ДО ВЪПРОС (23.03.2010 г. 14:39ч.) Драги господине, ако се казваш Симеон Дянков и не си платил 9 години здравните вноски, детето ти ще бъде лекувано по спешност в Пирогов, след като е паднало от 4,5 метра височина и е оживяло. Това ще стане, какво му е чудното?! Този прецидент е на широко оповестен в пресата и електронните медии, в началото на тази година. ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ СА ПЪК ДРУГА КАТЕГОРИЯ БОГОПОМАЗАНИ ХРАНТУТНИЦИ, БЕЗ ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ.

А защо търчите на зъболекар като дойдете тука? Защото там е евтино?

Как си стигнала до Англия не зная и кой те държи там също не зная, това, че не знаеш да пишеш също е вярно, затова стой си там. И така пише се ЗЪБОЛЕКАР,повтори и 100 пъти напиши за домашно ЗЪБОЛЕКАР. Думата ослуги се пише УСЛУГИ, хайде още 100 пъти УСЛУГИ. Абе тъпия си е тъп и в Англия да отиде пак ще си е такъв.

Ако някой е на ясно, моля да ми отговори. Значи, ставам здравно неосигурен ако неплащам и в същото време има и някакви лихви, но ако си платя за 36 месеца назад ми възстановяват правата. Т.е. ако не плащам 5 години и после си платя за последните 3, то тогава за какви лихви говорим...изобщо не съм наясно. Само знам, че всяко правителство се опитва да изнуди емигрантите или поне онези дето успее да сплаши за да си напълни гушата. Това правителство показа някакви положителни различия, но в изнудването на емигрантите, повтаря ходовете на другите

Това което не ни убива, ни прави по-силни. не могат да схванат наши и чужди българофоби. Един Кемал Ататюрк е завещал на наследниците си, да не унищожават българи, но те не се съобразяват със заветът му в днешните дни. Господ е БЪЛГАРИН, от м. ноември 1993 година, след голът на Емил Костадинов отбелязан във вратата на френския национален отбор по футбол, класирал ни за САЩ'94. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ. АЛЛАХ АКБАР?!

на снимката се вижда нарочно обзаведен офис за тотално сканиране и евентуално увреждане на жертви вкарани чрез зарибяване или насила в него виждат се и разлики пред гишетата жертвите зад гишетата в близък план тия са добрите осигуряват жертви

Свръхсили събирах до миналата година по 10.40 лв. за ЗО, от 2010 ги направиха 16.80 лв. Да, ама таксата 3.50 лв. в СИБАНК остана и защо въобще само по банков път могат да се внесат ЗО, не може ли да има просто каса в общините или в НОИ, дето да плащаме без излишни финансови натоварвания. И според новия закон, ако не платя 3 месеца, 1-ва глоба 500 лв, 2-ра 1000 и после... Направо, съкратени, безработни и повечето пенсионери да ни разстрелват и правителството на ББ си решава ппроблемите с бюджетния дефицит. Що се оставяме да ни правят на идиоти бе, хора!? Кога и ние като гърците, дето уж ги смятаме за по-глупави от нас, ще започнем да се борим за човешките си права?

Тук пък всичко ни е без-пари. Извадиха на мен и моето семейство карти от тяхната здравна система ( NHS ) с, които може да ползваме заболекарски ослуги, докторски ослуги и всичко БЕЗ ПАРИ. Тук го определят по дохода ти. Нашият е 38 000£ на година ( не се срамувам да го кажа ), и въпреки това ни е безплатно :) Успех в БГ.

Когато човек е безработен и не получава от никъде средства, как да плаща? Държавните служители, с няколко хилядарки заплата, че и странични доходи, протестират, защото трябва да плащат осигуровки. Какво да прави бедният човек, който е на минимална заплата или безработен? Почвам да мисля, че точно това е целта на управляващите ни - бедните, болните и старите за изчезнат. Така България ще стане просперираща страна, само с богати и здрави хора.

Тези 200 хил да не са гушнали букета. Опазил ни господ от здравеопазването в България!

НАП да си оправят информацията която предоставят. Сина ми не е осигуряван от 9 месеца и постоянно ходи, за да си провери и плати здравните осигуровки, но постоянно излизат че са платени. По какъв начин да си плати вноските, за да не го търсят после да ги плаща с лихвите, че някой сега не си е гледал работата.

излизаме от евросъюза

Нап първо да си оправи информацията. По сто пъти даваме една и съща информация и все липсва или не е реална

Топи се здраво броят на българите!

От две години съм студент в Холандия. Държавата не превежда парите за здравното ми осигуряване и дори в момента съм с неосигурен статус.

ЯВНО Е ВЕЧЕ ВРЕМЕ НИЕ БЕЗРАБОТНИТЕ ДА СЕ ОБЪРНЕМ КЪМ БРЮКСЕЛ ,ЗА ДА БЪДЕМ ЗАЩИТЕНИ ОТ РЕКЕТА ,КОЙТО НИ ПРАВЯТ.НЯМА КАКВО ДА ЯДЕМ А ТЕ НИ ИСКАТ ПАРИ ЗА ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ.НЯКОЙ ЗАПИТАЛ ЛИ СИ Е АКО НЯМАШ ДОХОДИ ДА ХОДИМ ДА КРАДЕМ ЛИ ЗА ДА ДАДЕМ ПАРИ ЗА ТОВА ОСИГУРЯВАНЕ.Българск простотия е безгранина.И стига са ни успокоявали с ЕС ,че ние плащаме най ниската вноска,а защо не казаха,че сме и най ниско заплатени.За него мълчат...

vsichki koito plastat zdravni vnoski sa maloumni poluidioti :)))

Мисля.че след като сме членка на ЕС мога да си плащам здравната осигуровка в която си страна искам.Поне така ще знам къде отива и тия Лапачи от Здравната каса няма да ги поддържам.Хора не виждате ли какви далавери стават.Вече има и мъртви души,които са ходели на прегледи и са ползвали клинични пътеки,понеже в отводното не искали да им ги плащат.Ега ти мизерниците ,промиващи мозъците ни до последно.......

а защо никой не казва един безработен без право на обещетение от къде да вземе въпросните пари да се осигури?!!?

Операция Наглите трябва да се нарича реката от Здравната Каса ,защото ни репетира на сила.Това е една бездънна каса,която няма напълване.Питам защо ,след като човек е безработен пак трява да плаща ,след като той в момента не ан границата на оцеляване,камо ли да дава пари на тия ламтурници.Защо държавата със своите механизми не подпомогне ако не друго то поне здравето на обикновения човек.Явно в България да си беден е престъпление.Значи може да се съобразявате с този или онзи от който е на държавна работа да протестират поради факта,че трябва да си плаща здравните осигуровки,а безработните кучета ги яли.Защо най бедните винаги са пр....ни? Това ли беше така желаната ДЕМОКРАЦИЯ?

намаляването на броя на здравно НЕосигурени се дължи на изпозваната измама/лъжа/заблуда, че хора с прекъснати здравни вноски няма да получат здравни карти рес. да напускат БГ. Не е заради добра работа или заради информационната кампания!!!

Топи се - защото не се намалява броя на държавните служители който не плащат нищо и балъците вече не искат да плащат . Вече не искам да ми дават и бележки в магазините като пазарувам и защо са ми тези бележки след като не мога да отида в данъчното и да получа сума срещу тях . Какво ми пука имат ли регистрация по ДДС или нямат ,мен какво ме гее това . Доган като няма регистрация по ДДС но взе ли 1,5 милиона за консултантски услуги . Да ви пикая на законите в Прламента 2-3000 заплата и други различни доходи . Парламентаристи в директорски бордове има ли ИМА !

нормално ....те измират хората...предварител отписани от мафиотската каса....

Скоро няма да има и осигурени, и неосигурени, бъдете сигурни, щото при тази система всички ще изпукаме; нищо и никого няма да има. Това от заглавето добра или лоша новина е ? За държавата, бъдете сигурни, е по-добре да има ПОВЕЧЕ т.н.неосигурени - хем им вървят лихви за забавени плащания и санкции за невнесени осигуровки, хем им се отказват здравни услуги, което значи икономия /неизвършване/ на плащания в системата. Здравната ситема има полза да отказва услуги, а не да ги върши, а държавата да събира от глоби за просрочени и невнесени вноски. Така че ИСТИНАТА е точно обратната на заглавието - колкото повече здравно неосигурени, толкова по-добре за този, който плаща. Права ли съм?

ДО ВЪПРОС (23.03.2010 г. 14:39ч.) Драги господине, ако се казваш Симеон Дянков и не си платил 9 години здравните вноски, детето ти ще бъде лекувано по спешност в Пирогов, след като е паднало от 4,5 метра височина и е оживяло. Това ще стане, какво му е чудното?! Този прецидент е на широко оповестен в пресата и електронните медии, в началото на тази година. ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ СА ПЪК ДРУГА КАТЕГОРИЯ БОГОПОМАЗАНИ ХРАНТУТНИЦИ, БЕЗ ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ.

TOPI SE SHTOTO POLOVINATA IZMREHA. DRUGATA POLOVINA SA SAKATI A OSTANALITI IDIOTI KATO MINISTRITE NI I DEPUTATITE

синът ми за да излезе в чужбина на работа бе принуден да си плати за три години здравните осигуровка на когото надвият това правят на циганите които не са си плащали с години какво ще им направят ще ги лекуват на нашия гръб

Браво Симеоне, браво Дянков! Другият път обяви увеличение на здравната вноска не с 2 , а с 22% та осигурените съвсем да се стопят. Галфон!!!

Боклуцииииииииииии