Спират строежа на новия лунапарк в София

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) спира строеж на детския актракцион "Замперла Лунапарк" в София.

Обратно в новината

Коментари - Спират строежа на новия лунапарк в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Част от терена на Южен парк е предвиден за спорт и атракции.Земята до карето на улиците "Сребърна " и "Козяк"е предимно частна собственост(бивши ливади на фамилии от Драгалевци.Аман от политика!Къде може човек да си заведе децата и внуците в София сега?Там мястото е голо,леко мочурливо и никога,ама никога не съм виждала хора или деца да се разхождат там.Има хора ,на които всичко им пречи.

Аз не мога да разбера - София Ленд пустее, те нов лунапарк щели да правят. Ама така е, друго си е да налееш един бетон в земята и да усвоиш паричките. А тези дето си мислят, че ще има къде да си водят внуците са в голяма грешка.

Най-сетне! Браво на ДНСК!

Пак поредна далавера за земята.Някъде в нета четах, че това парче земя не се води към парка но всъщност е в парка(регулационна неяснота) от която са се възползвали за да го вземат. Сега симулират "строеж" на лунапарк, след някоя друга година ще кажат "парка не е рентабилен", ще предизвикат фалит и ето ти евтино а може и безплатно придобита земя.Първо:Ако собствениците искаха да работят в този бизнес нямаше да отварят парк с името на производителя на съоръженията а щяха да си направят собствен бранд. Второ: след като инветират 3 000 000€ (тука данъчните трябва да проверят от къде са) защо ще отварят в края на сезона а не в началото????? Кой трезво мислещ бизнесмен го прави освен ако не иска само да пере пари.Но като видиш кои са инвеститорите ти става ясна цялата картинка. А това що се отнася до Замперла основен доствачик на Дисниленд, хайде да не прекаляваме.....

Фирма с име "Глобъл груп ЕКО" незаконно копае в Южния парк - едно от малкото оцелели зелени места в столицата!

Преди години бившите собственици искали да реституират част от парка, за да строят блок. Отказали да бъдат компенсирани с терен на друго място. Явно, сега са намерили друга вратичка. Мястото е оградено с ламарини, които пречат на видимостта на превозните средства и става твърде опасно да се пресича на пешаходната пътека.

а къде е спала районната управа,затова на доклад при столичния кмет.

И днес багерите работят с пълна сила - кой може да ги спре?

На всеки първокурсник по право е ясно, че отново, за пореден път имаме случай на незаконно строителство върху терен, придобит по съмнителен начин. Боко ако не озапти мутренските си дружки ще гледа парламента като Сакса - през крив макарон. И да - рано или късно ще има ревизия и всички ще идат в панделата вкупом, мръсна крадлива пасмина !

"...Възложител на строежа и собственик на терена е фирма Глобал Груп Еко...". Собственик на терена! Собственик на терен в най-хубавия столичен парк! Скандал! Може ли някой да ми обясни как се става собтвеник на общински имот,при това в централен парк? Прокуратурата би следвало да се самосезира и да разследва това престъпление!

Ако се прави нещо защо се прави -Ако не се прави защо не се прави ! Вие Българите сте много опък народ затова сте в това положение в момента от всичко разбирате и дълги години ще сте зле !!!

Абе Austria-та... ти какъв език говориш? Малко не те ли е срам да се обръщаш към ОНИЯ БЪЛГАРИТЕ на родния им език?!

първо земята е частна и е придобита по съмнителен начин - все пак е в парка - публична общинска собственост. Т.е. или са излъгали в поземлената комисия, че там не е парк а са земеделски ниви, или са я приватизирали незаконно, скривайки че е публична държавна или общинска, а за да я купят са излъгали, че е частна общинска или държавна. трето инвеститора - няма опит в такива паркове е е скандален производител на водка Селект излизал в предшни разработки, а официалната дейност на фирмата е разправяне с боклуци не с деца.

Бял ден да не видят тези, които са допуснали започването на строежи в зелени площи! А до редакцията - пише се "атракционни съорЪжения".

Е, то цяла България е един голям лунапарк, пълен с лунатици.

Във всички столици на развитите държави или в техните морски или планински курорти има съуражения за детцки забавления като Дисниленд.Там може да се видят единствено щастливи и весели лица на деца и родители,това е в следствие само на един фактор и той е че там липсва Профанското мислене което винаги е било спирачка в която и да е що годе носеща радост човешка кауза и прежда от която е истъкана душевноста българска!Жалко за децата вие си имате гряната ракия и суровата трушия!

Усмихнатите лица, които си успял да видиш в увеселителните паркове, се дължат и на факта, че във въпросните държави закона се спазва и налага. Не зная колко от всички развити столици с атракциони като Дисниленд си видял и посетил ... със сигурност обаче си нямаш и идея какви са изискванията, за да се започне някакво строителство в България. Също със сигурност може да се твърди, че си успял да напишеш мнение, без почти нито една вярно написана дума.

Искам да ви попитам, представете си виенско колело високо 50 метра, вие бихте ли се качили ако е поставено на каросерията на един камион? Не е възможно нищо динамично и голямо по размер, здраво и гарантиращо живота на хората да няма масивен фундамент. Това, че са го спестили като обяснение е за да се построи по-бързо, но толкова. Много се надявам това да е на мястото на онези бараки в посока стадион "Раковски" да е, защото инак наистина ще е много жалко, а също дано земята да е общинска да не стане като със софия ленд.

А, още един лунапарк? Навярно да поеме тълпите от желаещи да направят едно кръгче с влакчето, които надхвърлят капацитета на Софияленд...

Stiga ste iali ot Ujen Park. To tam veche niama miasto kude da se hodi sybota i nedelia ot narod, zastroiha go po kraishtata, sega lunapark. Detsata i taka mu se radvat na zelenkoto i sportuvat. Aide nema nujda ot oshte edin kalpav stroej!

е възможно да пишете на български?!...

абе нямаме държава и това е . МУХОБОЙКО изрода само се надува като гайда, а нищо не се върши - няма ли кой да им сложи някоя глоба от стотина хиляди еуро и да си ходят у италия да работят така - мръсна сган

Това вече е доста нагло.

...жалко