1000 лв. глоба и 1 г. без книжка за Ангел Джамбазки, шофирал пиян

Резултатът от кръвната проба на евродепутата е 1,08 промила алкохол

Обратно в новината

Коментари - 1000 лв. глоба и 1 г. без книжка за Ангел Джамбазки, шофирал пиян | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От средствата за масова информация научавам , че ченгетата не пият и не карат МПС.Като ги спре вади картата и вика Аз съм колега и от другата страна му отговарят карай колега.Да сте виждали великите пазители на закона да слагат колани като се возят в служебните коли.За тях закони няма.Този "велик" депутат по слечъност е наказан.

Глобата трябва да е спямо доходите !За него около 20 000 лева !

В доскорашната наредба за алкохол беше написано еди колко си милиграма на литър кръв. Изследва се от химици а не физици и всеки начетен адвокат (но такива няма) можеше да бори всяка присъда с аргуменнта, че не можеш да съпоставяш тегловна единица с обемна такава. (

Ако така нареченото ни общество имаше поне някакъв защитен механизъм срещу такива използвачи, тарикати и лекомислени длъжностни лица, то сега щеше да бъде нормално тоя да бъде доброзорно изритан от мазният си пост и да не може повече да си намери никаква друга работа, освен като пазач или управител на лопата! Защото само малоумник няма да се досети, че такъв човек мърси името на България, дава лош пример и се възползва от положението си.

Интересно, за шофиране със 140 км.ч. на МАГИСТРАЛА , която от 1 година стои вече 'в ремонт' и 90 км.ч. глобата е 700 лева, в същото време пиян , в градски условия - 1000 лева. Only in БълХария...

1,08 промила, ама нанай си..

в белите страни за това си подават оставка но тук е България, а и този е патриот. пример за подрастващите. Каракачанката все едни такива ги намира. от мастия по мастия.

ей гарсон, сипи ми един промил шльокавица за илядо лева.

то срам, срам, срам....

Този е срам за България ! Да не говорим за неговия шеф, оня с торбичката !

го плюете човека, мое да е пил ама и разреждал с бира ... колко да са му промилите 3-4? 1 промил е нормално а и санкциите са приемливи...

А условна присъда?

Явно и тоя приема вината само с мезета.

А бе да не сте на неговото място! Че сега като отиде в Брюксел западняците ще о сочат с пръст какъв е мискинен! А те не знаят че хайдуците от ВМРО без мезелък, без алкохол не могат да вадят калъчката и да сечат ли сечат неправдата!

Той доказа,че наистина е тръбач.Но не жител на село Тръбач!Похвално,за пример,юнак!

преподавател по фзкултура с тая биография, защо не? Какъв пример само за подрастващите и абитуриентите, дето ги гонят, че се надвесвали и били прави в колите и подпийнали... А да ходиш в парламента като кютук може, а?

Нормално е лабораторните изследвания да показват по- ниска концентрация на алкохол. Алкохолът е инертен и се изпарява през дихателните пътища, особено ако е приет няколко минути преди теста и още се намира в лигавицата на устната кухина. За това и дрегерите показват в повечето случаи по-високи стойности от лабораторните. Това го знаят всички, които редовно карат, след като са употребявали алкохол, а такива в България са мнозинството.

Сиреч... Джамбазки добре е наясно, че кръвната му проба винаги ще покаже по-малко от дрегера? Полезен и интересен житейски опит е придобил човекът, признавам му го.

И защо, ти не го ли знаеше? Айде бе? Аз това съм го учила по медицина, за да не бързаме да се нахвърляме върху пациентите, без да са толкова виновни.

И още нещо. Алкохолът в кръвта е този, който дава информация за това, доколко един човек е способен да управлява мпс и каква е скоростта му на реакции. Защото определено ниво на алкохол в кръвта се толерира от закона, защо така? Алкохолът в лигавицата на дихателните пътища макар и дава ориентирачна информация, всъщност е "добър" алкохол , който напуска тялото през въздуха, който издишваме, без да достига до нервната система.

Е, аз не съм учил медицина. Джамбазки също не е, така че явно не го е научил там, където Фифито. Ама няма лошо - сега като се оказа, че е пил само за един промил преди да седне да шофира, вече не е толкова виновен човекът, нали! Пък освен това вие, медицинските лица, така или иначе нямате правомощия "да се нахвърляте" на пациентите, пък аз му се нахвърлям в качеството си на гражданин, който ходи по улиците, по които шофират пияни шофьори (и нерядко прегазват), и то такива шофьори, дето заплатите им идват от държавни пари и се бият в гърдите как ми защитават националните интереси и дават мило и драго за България. Ама явно не достатъчно, че да ѝ спазват законите. Лицемерие, Фифи, където и да си научила как точно пробата от алкохола става по-малка.

Причината поради която кръвната проба в болницата винаги показва по-малко е съвсем проста. Алкохолът в кръвта намалява след преработването на кръвта от черния дроб.А от първата проверка на улицата до болницата винаги минава известно време. През това време кръвообръщението си работи, работи и черния дроб.Така че винаги пробата в болницата показва по-малко. Извода е, ако сте пили, направете 3-4 обиколки на квартала лек тръс и ще свалите малко нивото на алкохола. Естествено, ако сте пили 2 литра водка, разликата няма да е голяма, да не говорим че няма да можете и да ходите, не да тичате.

Аре стига бе! Дори няма 1.2, и пак му слагат най-тежкото наказание. Разкъсахте го тоя човек, все едно той няма право на грешки... Нито се е правил на велик, нито нищо - понася си наказанието тихичко. И тук и в Европейския парламент го направихте на 2 стотинки, не е убил човек все пак! Само преди 30 години ако си пил алкохол и направиш ПТП - това беше намаляващо вината обстоятелство.

Да къркаш и да седнеш да шофираш не е "грешка", а съзнателно взето решение, без да даваш пет пари че може да прегазиш някого.

Какви грешки ще правиш когато си един от тези, които управляват държавата бе??? Ти трябва да си за пример на другите, а не да нарушаваш закона! Замислете се защо депутатите имат имунитет? За какво ти е имунитет ако няма да нарушаваш закона????

Да ви еба мамата дираджийски курви, турски местански, ша дойда при вас и ша ви еба мамста.

Да съберем пари из форума и да ти наемем една труженичка от Лъвов мост, като така те е напънал нагонът?

Вай, вай, вай - нещастник...

имаш ли идея колко е " Дрегерът е отчел 1,55 процента концентрация "??? Правиш ли разлика м/у промили и проценти?

Въъъх, 1.55 процента вместо промила алкохол в кръвта... То требе да си Терминатор, че да изпиеш толкова и да не се гътнеш на място. Не че искам да кажа, че един български патриот и воевода не знае как се пие юнашката, де! Ама ей сега ще го погнат джурналистчето, че пак се опитва да припише на Джамбазки повече, отколкот е пил, а кръвният тест недвусмислено доказа, че това не е така поне с половин промил.

Човекът се пише патриот и ето - всичко стана по изконно български, както се полага на патриот. Насвяткал се както си знае, седнал да шофира въпреки това (и без талон), после след втория тест се оказва, че не бил все пак чак толкоз пиян - той първоначално човекът сам си казал, че не е съгласен, че е пил чак промил и половина, а само един, абе като истински български воевода си знае Джамбазки как да пие и до капка, до десетки от промила е наясно колко е пил! Нямало е как да не бъде сигурен, че кръвният тест ще покаже по-малко. И накрая, съвсем закономерно, се размина със символична глоба и едногодишно ползване на услугите на държавния си шофьор. Как няма да е патриометър на такава блага държава! Той даже сам Ботев е писал за такива патриоти в едно късичко произвденийце с думичката "механа" в заглавието.

На господарите всичко им е простено, дори и човек да убият. Джамбаза не успя този път, но кой гарантира следващия?

pompai

Така ли народа не разбра ,че народа никой не го защитава а политиците,съдии и прокурори сами се защитават от народа. Да ги изметем на следващите избори хора.

Лелееее,направо го унищожиха този човек! Как ще плати такава колосална глоба,пък и пари за такси ще трябва да набутва сега 1 година...Горкия,предлагам да съберем помощи за човека!

Джамбазки ще се отблагодари подобаващо на хората от лабораторията.

Пак добре, че кръвния тест не е показал и бременност;) Че още се носи градската легенда за един "виден гражданин", хванат преди време и той кьор кютюк пиян - човекът се оказал и бременен, поради "разсеяността на лаборанта";)

Я па съм удивен, че разсеяният лаборант не се оказа като разсеяния следовател, който "забрави" Тефтерчето на Златанов (ТМ) в колата си и го гепиха. Тефтерчето, не следователя. Но пък за щастие така имаме неопровержимо доказателство, че ето, Джамбазки е бил прав да не е съгласен с тоя тест, който е показал половин промил повече, отколкото той е бил сигурен, че е изпил (човекът явно прецизно си брои чашките), вместо ако разсеяният лаборант беше "изгубил" или "унищожил поради служебна грешка" пробата патриометърска кръв. Чудя се само дали на ампулата е пишело "ZA TEBE PLA4A S KARVAVI SALZI KLETA MAIKO BALGARIQ".

Не знам какво е пишело на ампулата джамбазка кръв, Джак, но на лаборантската проба е имало "послание": айде, този промил ти върши работа - да се отървеш само с глоба и липсата на книжката за малко време! Сега аз на тебе, после - ти на мене..., после двамата заедно - основен принцип в шуробаджанашката ни територия!

Мда. Както обикновено като има замесени несправедливо обвинени лица, чиято заплата идва от данъците ми, и напълно в хармония със ситуацията, ще завърша цялата история с едно средноголямо от Джак Даниеловото Старо номер седем. За по-малко от 1 промил, честна пиянска! Не че се глася да шофирам след като съм пил, ама аз не съм евродепутат все пак и избягвам да служа за пример на народа. Само за едно съжалявам - че и на този наш глас за въставане на юнака балкански не му друснаха да лъска паметници като на друг виден наш патриометър с вежди, оскубани на воевода, че да мога да си направя удоволствието да го наблюдавам, докато консумирам въпросното средство за опосредстване на осмислянето на българската реалност.

Абе какви глоби направо на Смърт за го осъдят тоя Рецидивист

Аз не се съмнявах, че кръвната проба ще бъде под 1.5 промила, живеем в Булгаристан все пак !

Това добре , бързи действия и съответстващо наказание . Друго ми е чудно ? Защо детеубиеца местан все още е не само на свобода а и книжката даже си е в него ?

Шило

А колко е "таксата" за промяната на показателите на пробата?

Кофичка кисело мляко и час разходка

И два литра минерална вода, а 15 минути преди пробата - по малка нужда.

Имам една мечта-смитата да престанат да ме облъчват с измислени герои!

Не трябваше да го наказват човека. Всеки греши. А толкова много направиха неговата партия за държавата. Помагат на Правителството и купиха Ф 16.

А твоя шеф дето помля хората на кръстовището още не е осъден. Да живее руско-турската дружба.

Ако визираш Местан, той е евроатлантик от ДОСТ филиала на ГЕРБ.

и твоите шефове Хр Бисеров, Масларова и Р. Овч. още не са осъдени..

К'во греши бе брат 1, 5 промила са ПОНЕ две големи ракии!? Може ли да гаврътнеш 200гр спирт и да се качиш да караш. За затвора си е момчето, ама нали е от нашите.......

Всички за някакви самолети говорят, къде са като са купени ?! Онзи ден, снимки на летци как тренират с новите ни самолети ... къде са тия самолети ?!

що му е книжка, нали си има шофьор. И това за хилядарката муха го ухапала.

Къде има шофьор!!!

Глупак, няма шофьор, но явно сега ще му се наложи да има.

Така трябва,законът за всички трябва да е еднакъв,нооо.... За този г-н 1000 лв са джобни пари! Затова глобата му трябваше да е по висока! Законът трябва да е еднакъв за всички,но при глобите трябва да е в проценти от доходите на извършилия престъплението. Тоя трябваше да отнесе поне 20 000 лв глоба за да му дойде акъла,така се прави на запад,така трябва да стане и тук.

Ама ти да не си помисли, че ще ги плати? Знаем колко е събираемостта та и 200 бона да беше глобата все тая. И да не си помисли, че наистина ще му вземат книжката? Сега едно обжалване в съда, на закрити врати, актът пада... Ще му дадат един от НСО да го вози и след месец като забравим пак ще си кара.

че не си шофьор. Сега КАТ са се юрнали с едни лаптопи, веднага те гепват и ако не платиш - книжката вземат. Си евало май.ата!

Мене ще ме гепнат. Него... не ми се вярва.

Само че тия хубавци, ще се изкарат социално слаби половината ...

на чужд гръб и 100 тояги са малко

Дрегерите да се бракуват!

мхм ,и да се заменят с такива, които като им покажеш депутатска карта и/или партийна книжка, и автоматично показват правилните стойности.

На патреотарите от МВРО някой да им беше казал преди да встъпят в "коалиция" на голото хоро на боко, че до края на 3-тата години един от тях ще го арестуват, друг ще го накарат да си подаде оставката, трети ще го осъдят, четвърти ще го направят рекламно лице на била... пети ще го млатят в къщата с часовника... Направо нямаше да се хванат на това хоро. Изводът какъв е? Изводът е, че МВРО-то си изигра ролята на пешкира, с който за пореден път се обърса боко свинаря.

Знаеха много добре какво ги чака, но пак се хванаха на хорото, защото са много лакоми.

Не са гледали "Столичани в повече", за разлика от Баце!

Да ги подменят тия дрегери щом дават 40% грешка. С такъв "гадаещ" дрегер много хора, които са били близо до /но под/ границата, са били обявени за пияни.

Бате, дрегерите са си ок, сигурно дават грешка, спрямо кръвните тестове, но тя не е толкова голяма. Обаче има значение времето. Сещаш се, че милицията не ти взима кръв, отиваш в болницата, като разбира се изтичваш две обиколки около нея, че да си ускориш метаболизма малко, помоткаш се колкото е възможно, влизаш чакаш да ти вземат кръв и накрая пробата излиза по-малко отколкото на дрегера, понеже е взета час, два след това. Дори милицията лично да те кара на теста, което не е така, сам си се довозваш, представяш ли си, пак докато ти вземат кръв ще мине поне час, което вингаи е в полза на употребилия.

Даа, пие разни напитки, разграждащи алкохола, мота се, ПОДМЕНЯ пробите и готово, всичко е точно:)

Този трябваше да е в дрънголника!

Джамбазки: Бил съм се бил напил! Не бе ли на кръвната 1.5 промила? Докараха го под 1.2 за някакви наказания. Как може да кара кола за 50 метра! Дори да е вярно оправданието му. Дори само за това е виновен. Спринтьори бягат 100 метра за под 10 секунди. той ще кара кола за 50 метра. После защо ставали дебели и не можели да ходят.

От 1.55 няма как да падне до 1.08 в периода от "надуването" до вземането на кръв! Няма шанс поросто. Пак са го измъкнали.

Според мен си съобщиха за кръвна проба от 1.5 . Но може да са го посъветвали. Може би процедура с обезводняващи и пиене, например на зелев сок. Не знам дали може да отиде на повече от едно изследване и да си направи последваща проба. Да избере по-малкият резултат след някаква процедура.

Пълни глупости! Пробата от дрегера ВИНАГИ е по-висока от кръвната. ВИНАГИ.

С 40% по-висока???? То то гава ако ме спрат с 0.8 - отивам на проба, показва 0.3, и си ме пускат живо-здраво?

Си мисли че си е купил индулгенция за 1000 лв. Друг е въпросът, че има голяма разлика в показанията на дрегера и кръвната проба. Явно нагласено е. Но няма голямо значение. Важни са фактите- Джамбазки кара пиян. Доказано И това човекът, който е на всяко гърне мерудия. Който търчи от телевизия на телевизия , да раздава морални оценки за кого ли не. Пръв радетел за " традиционните ценности", а си няма ни жена, ни деца. Живее на стария принцип: " не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря" ДЕМАГОГ!

Напълно съм съгласен, само ще уточня, че има някаква жена и дете с нея, иначе е много нагло и тъпо парче морализатор. Най-добре е да замлъкне, защото е супер дразнещ, поне веднъж да беше реализирал на яве казаното в интервю или социална мрежа, ПОНЕ ВЕДНЪЖ...

Някой неосъден от управляващата коалиция остана ли?

Малко са. Мен обаче ми е интересно от опозицията защо няма осъдени. Не са по-големи светци от управляващите. Примерно един дето блъсна кола с дете вътре. Там какво стана?

Този е от ГЕРБ/ДОСТ никаква опозиция не е.

Така трябва !

Друго си е да си във власта.

ВЕРВАМ ТИ БЕ!

Не е единичен случай дрегерите да показват нагоре от кръвните проби. меродавни са показателите на кръвните проби.

Как шъ е пиян бре ? Нали във Военната Болница му направиха кръвна проба ,която показа само 1,19 промила ... Амчи чиляк може ли да е "пиян с толкова малко ? Та това са две "чашки" с ичкия бре ... Ази толкова ги вземам само в първото полувреме на загрявката ... Слаба ракия е тоя паткан дребен...Ни пищов може да носи , ни на пиьене носи ...па се главил и за "македонски революционер" ...та и за байрактар на четата даже :)))

Брей, от 1,55 промила на дрегера станало 1,08 промила на кръв. Добре, че не са го догодили до 1,19 промила, че тогава вместо на будала, мат'ряла щяха да го направят хептен на будала както обикновено. Минава си с административно наказание и му дреме на шапката. Тия 1000 лв. ги изкарва за една обедна почивка в БрюкселЯ.

Ми дай да го гръмнем за една рикия сега! Не са пали толкоз, аркадаш.

а ромските лидери на какво мнение са? За тези патриотични подвизи.

нормално е да му манипулират пробата да е под 1.2 промила за да не ходи в затвора въпреки, че дрегера е отчел 1.55 промила. Все пак български политик не трябва да ходи в зандана