Коментари - Нови близо 1600 заразени с коронавирус у нас за денонощие, 16 са починали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Носете си новите дрехи.

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

от какво по-точно са починали?

В европа има надбягване кой е по заразен и е истина навпреварват се като във формума 1

Много си тъп бе!

Не само този вирус ,но и други като него ще се разпространяват по една елементарна причина ! Още има работни места ,без тоалетни или вода. За обществени тоалетни и чешми (взеха се за тях милиони от евро-програми) Или са затворени или изобщо ги няма .За болниците , курортите (зимни и летни ) или обществените места да не говорим ! Кой където намери пишка или ака ,но не и във тоалетни.

И това в комбинация с маските става такова мазало... ЗАБРАНЕТЕ МАСКИТЕ, УБИЙЦИ !!!

Тва го писа от жмирисаното си кухне, от където не си излизал половин год......

Забрана на маските и задължително носене на страпон.

Логок логик логик ... това което цитираш има логика и е доста полезно. Това за маските и как се ползват... логик. То е като описание за ползване на презерватив. Ако го дупчиш или позлваш по пет пъти като го обръщаш всеки път ... то не работи ... А твоето мнение под написаното за начин на употреба на маските е абсолютно загубено и невалидно. Жал ми е за теб. Трабва да намериш начин да се лекуваш. И да се образоваш.

Кое точно е невалидното не разбрах, за " за начин на употреба на маските" ??? Че никой не спазва тези правила ли ? Останалото са цитати. "Здравните експерти са категорични, че здравите хора нямат нужда от маски. Нещо повече – ако не бъдат използвани правилно, те самите могат да бъдат източник на инфекция. Маските са задължителни за болните от Covid-19, за да предпазят здравите."

Близо сме до 5000! Скоро! И тогава пак ще ни затворят! Малко ще е късно, но...какво да се прави, толкова са умни управляващите ни! Тези мерки дето ги въведоха от вчера, почти никой не ги спазва, масово или не носят маски на открито или са под носа!

Тъпо е вярно да не носят маски... Ама на фона на работещите училища и дискотеки и какво ли още не защо да се напъват хората. Тези големи възможности за разпространение на вируса обезмислят в голяма степен други мерки.

проблем, а начина на мислене.

На тебе ти е прОблем .... липсата на трета гънка....

Ма разбира се че управляващите са виновни. Ние като сме маса овце ... не ние сме маса плитко-празни-ци и някой трябва да ни каже как да мислим. Нали бе. Кат видиш маска не се ли чудиш как се ползва? Или вече знаеш по рождение? Кат видиш новините не се липоташ аджеба ка ли да се опазиш. Щот реално на никой не му пука за теб. А?

Четиво за любители на конспирации (и не само) Повечето хора вече са чували за "Event 201". Това е симулация на пандемия, която се е провела през октомври 2019. Събитието е организирано от центъра "Джон Хопкинс" и фондацията на Бил Гейтс. Името "Събитие 201" идва от това, че всяка година по света се случват около 200 епидемични "събития". Тази симулация не е първата по рода си. През 2001г. във военната база Андрюс, Мериленд, се провежда симулация с кодовото име "Operation Dark Winter", организирана от центъра "Джон Хопкинс". Сценарият на симулацията е неконтролируемо разрастваща се епидемия от дребна шарка, причинена от биотерористична атака. Симулацията показва, че САЩ не са готови да посрещнат подобна епидемия, като проблемите включват претоварване на болниците, недостиг на медицински персонал, невъзможност да бъдат осигурени достатъчно лекарства и ваксини и т.н. Фактите около двете събития са публично достояние и могат да бъдат проверени във Уикипедия и други източници. Оставям на любителите на конспирации сами да преценят дали определени хора предвиждат подобни епидемии или помагат за разпространението им (или може би дори ги предизвикват). Интересното в случая е последния президентски дебат между Джо Байдън и Доналд Тръмп. Байдън обвини Тръмп в неспособност да се справи с пандемията и обяви, че САЩ ги очаква... "dark winter". Дали изразът е просто съвпадение, оставям сами да прецените.

Да включиш и Дискавъри чанъл в конспирацията. Пък колко филми има с подобен поглед към бъдещето... То и за падане на астероиди има. Ужас! Ще вземат да докарат някой скоро и край! Аман от болни глави!

"Центърът" "Джон Хопкинс" , вЪсъщност е УНИВЕРСИТЕТ , медицински и е по реномиран и от Харвард(мед.департамент).

реалисте ... обучение ти трабва. Знеш ли как деиства на мозъка? Кара го да мисли. А ти реалистично не мислиш като ги пишеш тия мнения.

Я стига с тази лъжи ,че всички са урлели от корона вирус. Доста хора си умират от друго, на вие ги пишете за корона зарази пътеките. Глупаци. Скоро ще сме на първо място в Европа по смъртност.

Земи се цъкни в уи тубата и намери клипчета обясняващи как да се предпазиш от корона вирус. Може поне малко да помогне... и пак се съмнявам.

Престанете с този обикновен грип Ковид 19 ,бе...Коментирайте под статията за дебата между Тръмп и Байдън....Това ще бъде най-важното събитие в Света... Защото..ако Тръмп спечели...Ковид 19 изведнъж ще изчезне... Но ако спечели Байдън...жална ви майка...Целият свят ще потъне в кървави войни...и всички ще се бият маскирани и "ковидясали"...

толкова мъдрост а продавач на банички!

Нов "антирекорд" за България... Заболелите от Ковид 19 в България са 8 милиона ... при направени 7 милиона тестове... върху 6 милиона население...:)

Бате много си тъп, кой е той на снимката?

Орлин Данев

до Ал Бънди (нерегистриран) На него ли говориш ,бате? На той от снимка ли говориш? Защо обиждаш на него бате? По добре оди апни трима фафли и пийни двама швепса...Какъв швепс искаш да давам на тебе бате-бел,или жълт...или нема смисъл?....:)

Интересното е, че малко българи коментират какво ще стане в САЩ след изборите за Президент на 3-ти ноември. Което показва колко много са заблудени и колко много са изкривени техните представи... Значи какво ще стане с целия Свят след изборите в САЩ слабо ви засяга, а се вълнувате от откровени български простотии, какво бил казал Тулупа,или някой смахнат ковид-идиот... Ами тия последните, са едни дребни и жалки слугинажи на Световната Дълбока Държава... и техните "действия",или бездействия зависят именно от това как ще се развият нещата след само десетина дни в САЩ. Целият Свят го засяга това...без вас мишки такива... Я отивайте да коментирате под статията за дебата между Тръмп и Байдън... кой ще бъде следващият Президент на САЩ и какво ще се случи в самата Америка,както и в целият Свят- това е най-важната тема! А "ковчезите" и "чувалите с трупове" ще ги броите след 3-ти ноември... И те ще бъдат много повече, отколкото тези предизвикани от обикновения грип Ковид-19 !

Приятели у фейса ли

направете тест на произволно избрани 10% от населението, екстраполирайте! ставате жалки и досадни!

Да, и после започва чуденето - кой се е нагушил от тези тестове :)

Тестове има само за болните, за контактните и за тези, които желаят да се изследват. И никой не се интересува от това, кой ти е жалък и досаден, друг е въпросът, че такива като теб са жалки и досадни.

при разгърната епидемия няма смисъл - днес си здрав , утре си болен. Масови тестове имат смисъл само в началото.

Ползата от масово тестване е само в информацията, която след седмица е вече стара и тестове трябва да се правят наново. Иначе не е необходимо чак 10%. 1% е предостатъчен, дори 0,5% стигат.

ще кажете

".... починалите от К-19 у нас вече са колкото в три държави на Балканите взети заедно - Гърция, Хърватия и Словения " Общо население на 3-те-11+4+2=17 млн. България-около 6 млн. Браво! "Добра" работа на българската здравна система...!!!! Нека Щаба да анализира и да даде обяснение-различно от вечните придружаващи заболявания! Много здрави тези гърци, хървати и словенци...!!!

Логично е , че и при тях има придружаващи заболявания! Тогава защо мрът по-малко от българите?

В Холандия и Германия започват съдебни процеси за престъпление срещу човечеството свързани с налагане на ограничение върху хората без фактическа причина!!! Вие разбирате ли, че предишния такъв процес беше в Нюрнберг!!! НАЯСНО ЛИ СТЕ КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА!!!!

Да наясно сме, но ти живееш в България. И е редно да си гледаме нашата кочина, защото нито сме на данъците на германците и холандцине, нито сме им на стандарта на живот. Погледнете колко плащат за здраве германците ( в проценти) и си напревете извода за тяхната здравна система и за нашата.

Ти кого питаш дали е наясно какво означава това?

Световната Здравна Организация препоръчва болестта COVID-да се чете и произнася в България като BOKOVID-2009 , като всички, които са имали досег с нея(него) oт 2009 година насам да се изолират на тъмно и студено - в килия.

Наясно сме, че хапчетата си забравил

НЕ Е КОВИД ПАНДЕМИЯ, ТОВА Е PCR ПАНДЕМИЯ...

Погледнете само статистиката. Там където ромската общност е най - голяма , съответно и най-високи са стойностите. Това е като партийните избори!

Ми да, те и хамериканците така, в NY бума беше в гетата.

Ха

В NY не беше само в гетата. Натръшка и доста "бели якички" в офисите. Познати го преболедуваха.

Не зная колко е достоверна информацията, но за мене вече не е. В службата 2 колеги су оказаха с К19, а аз с грип и отпицателен РСR. Първият колега още не е потърсен от РЗИ, вторият, да. А за мене карантина няма. Ако отчитат всичко такаь то инфото не е истинско

Много сте неграмотен , Вие ром ли сте?

съм! НА ДВА РЕДА- ПЕТ ГРЕШКИ!

Набират доброволци за работа в Ковид отделенията. Там няма опасност да се зарази човек от Ковид, те медицинските работници са се изпоразболяли от други болести, пък и вирус НЯМА, не е нужно медицинско образование, достатъчно е компютърна грамотност на ниво Интернет, по-точно Фейсбук. И най-важното - ще дават много пари.

защото аз го преболедувах и не се страхувам?

! Прави ли ви впечатление как равномерно, дифузно, във всички области се увеличиха рязко последния месец случаите? Все едно във всяка област има няколко десетми инкубатора които бълват зараза! Да помислим, какво е това? Магазините не са. И преди там хората се научиха да се пазят, на пазарите също, също и на работните места, фитнесите, ресторантите.... Тогава кое се прмени последния месец? ЕВРИКА!!!! УЧИЛИЩАТА!!!!!! Идеалните условия!!! Много хора в затворено помещение за дълго време! Децата са си деца, няма как да искаме от тях дисциплината на възрастния! Безсимптомно разнасят заразата, така, че не влизат в никаква дебилна статистика на НОЩ или Мин. На Образованието!!!! ВЪПРОС:Тия горе не знаят ли, тъпи ли са, слепи!? ОТГОВОР: Знаят, но идват избори!!!!! И всички ние и децата сме заложници, хвърлени сами да се оправяме, па който оцелее..... Да ходи после да им гласува!

Джордж Оруел написа: „Революционно действие е да казваш истината във времена на всеобща измама.“ Това са мрачни времена, в които пропагандата на измамата засяга живота на всички нас. Сякаш политическата реалност е приватизирана, а илюзията узаконена. Информационната ера е ера на медиите. Налице са медийна политика, медийна цензура, медийна война, медийно надмощие, медийно отвличане на вниманието – една сюрреалистична производствена лента на клишета и грешни предположения. Удивителната технология се превърна едновременно в наш приятел и враг. Всеки път, когато включим компютъра или повдигнем дигиталното устройство – нашите светски залъгалки – ние сме подвластни на контрол, изразяващ се в надзор на ежедневието и навиците ни, както и на лъжи и манипулации. СТИГА С ТЕЗИ ПЛАШ СТАТИСТИКИ, НЕАДЕКВАТНИ И НЕПОСЛЕДОВАТЕЛНИ МЕРКИ, ИЗСМУКАНИ ОТ ПРЪСТИТЕ ГРАНИЧЕНИЯ, ГЛОБИ И ХОКАНЕ. ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА И ДА ВИДИМ КАКВО НЕ ВИ КАЗВАТ ЗА КОВИД. ПРЕДОСТАВЯМ ВИ ТОП СЕКРЕТНО КОВИД ИНФО С ПРОВЕРИМИ ФАКТИ И ДОКУМЕНТИ! ИСКАТЕ ЛИ ДА ЗНАЕТЕ ЗАЩО И КАК ДОКТОРИ УБИВАТ ДОКТОРИ И ПАЦИЕНТИ С КОВИД, КАК ТОЧНО СЕ ЛЪЖЕ С ТЕСТОВЕТЕ И СТАТИСТИКИТЕ, КАК И КАКВО ГО ЛЕКУВА РЕАЛНО, КАК 100% СЪВСЕМ ЗАКОННО ДА ОТКАЖЕТЕ БЕЗПОЛЕЗНИТЕ И НАПРАВО ВРЕДНИ ЗА ЗДРАВЕТО ВИ НАМОРНИЦИ ИЛИ КОИ ПЕЧЕЛИ И КАКВО ЦЕЛИ С ВСИЧКО ТОВА? - ЕТО ВИ ВСИЧКО НА ЕДНО МЯСТО КОЕТО ЩЕ БЪДЕ АКТИВНО ДО 1:45ч на 24-10-2020 Всички материали са преведени и 100% фактологически доказани с дукументи и видеа базирани на лесно проверими източници, и донесени за вас от непродали се на БигБрадъра доктори, професори, изследователи, разследващи журналисти от точните специалности + видео от събития показващи всичко за секретната страна на Ковид и игрите на задкулисните кукловоди с нас. Инфото ми е за всички хора с уважение към интелекта и интуицията Ви! (Заб: За да видите съдържанието в линковете ми си копираите целият им ред и го поставете в адресното поле на барузъра си и клик за старт) Коронавирус – “експертите“ знаят, но няма да ви кажат, какво може да ви спаси живота https://tr.im/k19en К19 - липсващата част от пъзела. Бъдещият тоталитарен нов световен ред (ВИДЕО) https://tr.im/K19mp Ако предните материали са ви били полезни то ето и линк към всички останали по и около Ковид и игрите на задкулисните ни кукловоди. http://gns.io/K19chao

Много са ти съмнителни линковете. Познай дали ще ги отворя :)

Видяхте ли рекламата на Check Point Cardio? :) Поредният тест - сега по желание, скоро - задължително...

И още двама от катастрофа. Всеки ден загиват хора при катастрофи или от домашно насилие. Но понеже тяхната смърт не застрашава другите - няма проблем. Ние ще подкрепяме с кретенските мерки ситуациите така че колкото се може повече хора да загиват И от други болести, а пък тези от корона - те са ясни. Преди няколко месеца загинаха няколко журналисти при странни обстоятелства и всички викаха - ами няма проблем, всеки ден умират хора, включително и журналисти. Пребити, премазани, изнасилени. Ок си е, какво. Обаче сега за лекарите.... Неее, умират само от корона. лекар починал наскоро от друго да сте чули? Не. Само и единствено от корона. Статистиците на тази "пандемия", която се надявам да се превърне едипн ден в панделия и да лежат в затвора всички кретени, които ни причиниха това, са дяволи и ще врат в казана един ден.

Ти още малко ще изкараш регулациите за движение по пътищата като регулациите за Ковид. Всеки ден на наша територия транспортът спестява време колкото за около 10 човешки живота. Дори само тази полза от него е по-голяма от вредите, дори да игнорираме всичко останало. А Ковид време за колко живота спестява и до какви ползи води всеки ден?

Забранено ли е вече да се боледува от настинка и грип или всичко вече е корона? Спрете да се тествате, смисъл няма. Искаме не искаме короната ще зарази целия свят.

Наистина се удивявам какви неща се пишат по Facebook и разните форуми. Как така изведнъж всички започнаха да разбират от инфекции, от епидемиология, че дори от вирусология. Слагате в малкия си джоб дългогодишния труд на лекари и специалисти. С такава ли цел си жертват времето всеки ден и четат денонощно, за да може после някой “специалист” прочел две статии в интернет да обяснява невероятните си теории където му падне? Но по-невероятното, е че има хора, и то много, които вярват на всичко това, а не на специалистите, които наистина си разбират от работата.

Това изказване генерализира и обобщава и е тотално популистко. Не е престъпление да се замисляш и да четеш. А факта, че има толкова много такива хора, за които се чудиш е прекрасно мерило затова колко са големи дългогодишните специалисти и как се справят. Недоверието в тях е абсолютно логично. Всекидневно си противоречат и се балтавят и копират мерки от където им скимне, без дори да се замислят за резултата. А той се вижда всеки ден. Нито аз съм измислил КПП-тата нито аз съм разхлабил мерките. Решенията ги взимат те и контрола по изпълнението също е в техни ръце. Защо да е отговорен обикновения човек?

Всеки има право да чете, но да чете от сигурни източници - такива източници са само научните издания, а това са специализирани четива, които се четат от специалистите в съответната област. Няма как човек, който не е наясно с терминологията да разбере какво чете.

Казах, че изказването е общо и популистко. И не мисля че специалистите четат. Защото при минимално усилие може да се намери достоверни източници в които е описан и споделен целия опит до момента. Аз ги намирам и разбирам. Но не чувам от тях нито дума. От това което прочитам. Само се повтаря, че хората са недисциплинирани и не спазват мерките, което не е така. Дори клошаря пред нас рови кофата с маска и какво от това. Това ли ще ни спаси!

Няма как тия специалисти да си останат по местата след изборите. За първи път след изборите ще се сменят и шефа на РЗИ и на Института по ЗПБ и на ВМА. Защото те си заложиха имената и се съгласиха да участват в тоя щаб. Днес започнаха да се чуват гласове, че взимал решенията си под политически натиск. Но вече е късно. Като не им е харесвало да са си подали оставката навреме. Както направи шефа на БНР например.

Кейт Бейкинсдел с червилото и бутилките кокакола да се готви за България. Тя най добре знае кой ще живее и кой ще мре.

Според пожарникаря, най-големия проблем на държавата е, че на пенсионерите не им достигат 50 лева да си купуват лекарства и храни оскъпявани с 20% заради ДДС. И че ще фалират кръчмарите, хотелиерите и автобусните фирми. А не, че младите хората работещи в тях ще останат без доходи и децата им ще гладуват. На пенсионерите по 50 лева всеки месец. Ами младите семейства с безработни и с деца защо нищо не дават, 0 лева.

На безработните дават помощи за безработица. Ако въобще някога са били осигурявани.

Тикви, ако се сбъднат най- лошите ни прогнози и избухне ВЗРИВ на епидемията в България, днешната картинка ще ви се стори песен! Ще се наложи ТРИАЖ на постъпващите в болниците. Лекар на входа ще решава кой да бъде приет! Ще се приемат хора по критерии, но ще има и СУБЕКТИВИЗЪМ! Постарайте се да вникнете в последното, ако можете де! Днешният ви рев ще е смешно хленчене в сравнение с това, което ви чака!

Внимавай какво си мислиш , защото може да те стигне !

Първо аз пуснах само това. И второ не става въпрос за същата статия. И, ако можете да я прочетете и разберете щеше да ви имам някакво уважение. Сега оставате едни без пардонни дървени философи, който не си заслужава вниманието камоли да си губя времето за да дискутираме нещо и да бъдем полезни. Достатъчно безполезни драскачи има но това не помага на изтерзаната ни държавица. И за ваше сведение има хора, които пишат повече от една статия, колкото и невероятно да ви изглежда. Материала е полезен и разбираем и заради нагледните материали, които са точно за широки специалисти като вас които няма как да разберат текста. За съжаление вашата работа е "Толупа вика дръжте толупа", Сър! ПС. И няма нужда да доказвам нищо, просто предоставям материали от достоверни източници и се опитвам да помогна, а не да бръщолевя.

Зомбиран ИДИОТ!

forever_young

Не е важно кой какъв е! Важното е кой познава! И то ПРЕДИ събитията, а не след тях!

"Добре ето ти друг. Така лека полека може да се научиш и да ги интерпретираш тия резултати а не само да се тюхкаш кой колко е тъп. https://www.bmj.com/content/bmj/369/bmj.m1808.full.pdf Не е възпитано някак си!" ПС. Четете внимателно и не обиждайте. И не подвеждайте хората, вкл. и за ваксините.

Ха

Статията, към която си дал не казва нищо ново. Това, че PCR тестовете дават около 5-20% фалшиви отрицателни резултати е известно отдавна. Това че практически не дават фалшиви положителни също е известно отдавна. Това, което статията не казва (поне не го видях в статията) са причините поради, които има толкова много фалшиви отрицателни резултати, а това е че медицинският персонал не винаги взема теста правилно. Методите за справяне с проблема също са ясни - медперсоналът трябва да се обучава да взема тестовете правилно.

Казва си всичко, но толкова Ви е капацитета. За вас явно ще е ново и затова си правя туда да го обясня. Правилно сте се зачели в начина на отбиране на пробата, но отново много повърхностно. По-скоро се отнася за типа на пробата, а не кой как я взима. Това е чисто емперично определено. Та взели са от различна част на лигавицата, от носа, гърлото и пр. и са ги сравнили при определена таргетна група(например 500 пациенти), като сравняват резултатите от различните проби с резултатите от референтни повторения на същите пациенти. Така се установява т.н. сенситивност на теста. Защо сензитивност - защото поради недостатъчен абсолютен бр. РНК на вируса върху тампона, от който се екстрахира в последствие не е достатъчен и бр. на амплифицираните след PCR така, че те да бъдат доказани в последствие по др. метод. Но това не значи, че пациента няма да развие болестта, което се установява процетно при повторенията - т.е. това са фалшиво отрицателните резултати. Затова е от значение и времето, което е необходимо след контакт със заразен. Когато ти казва Кунчев след 4-5 дни също съображенито е това, но и той като теб е прочел отгоре отгоре и повтаря като папагал. Сега ясно ли е дърдорко? На база 500 пациента са установили сензитивност 75%. Ама то не трябва само това да прочетете, а още два вагона книги, които ни разделят с вас. Поздрави и не спирайте да четете, ама и да мислите.

И да те накарат да млъкнеш най-после, защото всяваш паника? Ако не се пробвя в скоро време някой, ще взема аз ше се пробвам. И това, което ти е в момента е нищо в сравнение с това, което те чака

Спокойно ганьовци, няма такъв вирус! Всичко е конспирация. Само ви умолявам да не идвате в болницата, лекувайте се в къщи, правете каквото искате! Само не ни занимавайте ако сте зле, с пневмония и не може да станете от леглото!

с тия парцали по лицито всякакви инфекции ще си докараш, ама всичко е от тоя вирус извънземен, дори да си счупиш тиквата празна, пак там ще е тоя зомбиращ вирус.

Парцал си ти! Мизерник! По 40-50 ст има маски! Много ли ти е бе, цървул!

Много ли е, малко ли е не е твоя работа боклуко. Това ли е една от целите, да се купуват маските? Боклуци долни.

Ха

За всяка маска съответният производител си дава инструкции за това как да се носи, колко пъти по колко часа да се носи, как да се дезинфекцира (ако е за многократна употреба). При спазването на инструкциите от маската не може да хванеш инфекции. Всъщност колониите бактерии и плесените по маските растат достатъчно бавно, така че и да нарушите правилата за дезинфекция и да я стерилизирате всеки втори ден вместо всеки ден, то най-вероятно няма да хванете зараза. Друг момент е, че в една стая във въздуха има толкова много бактерии и плесени, че в маската най-вероятно няма нищо такова, което вече да не дишате и без маската :-) НЕ препоръчвам да пропускате стерилизацията на маските или да я стерилизирате през ден, а просто го казвам, за да не се стряскате толкова от глупостите за инфекции, които пишат идиотите във фейсбук).

това е вследсвие на 5G на хуями вей и разпространения създаден от китайчугите вирус

Оф, колко си тъп! Дано поне да си добре платен.

Какво става със сумата от милион лева всеки ден за хилядите тестове по 130 лв. всеки?!? Фокус-мокус и я няма... Или отива по едни гардероби и чекмеджета на разни щабни плъшоци и премиери-слънце, при другите суми, идващи от другаде.

Следва: Пускаме слух, че ще затворим стадионите и заведенията - стадото блее по форумите. Пускаме слух, че "Възможно е обаче затварянето на квартали или няколко къщи." - стадото блее по форумите, а масово всеки си вика "то на мен няма да се случи".... Пускаме още един слух, че "ограничаването на събирането на хора - в баровете, на стадионите, дори и по политически причини." - стадото пак си блее... Слухът става реалност. Стадото продължава да блее. По форумите, естествено. И във фейсбук.

пропускай, че живееш в общество. Ако не ти харесва, грабвай си багажа и отивай някъде където няма такова, няма ток, вода, магазани, пътища, интеренет. В обществото има правила. Има такива, които ги опрделят.

Да, най-некадърните обикновено. Но ти си ги харесваш гледам.

Такива фиткала като теб и друг път сме виждали.

В България има само една болест - Ковид. Болните от други болести не ги лекуват !

Тъпотии!

forever_stupid, още ли ни дишаш въздуха, плъшок щабен???

Те и от ковид не лекуват, който оцелее е не заради лечение, а заради здрав организъм. При този недостиг на медицински сестри у нас, на 2-ма лекари се пада една медицинска сестра. Дали има кой да се грижи за пациентите?

колкото и да е здрав организмът като падне сатурацията под 6 75-80% умираш.Лечението е кислород.Такъв има само в болниците.В болниците места вече няма.Затова в Италия измряха толкова хора.Няма болници.Докторите решават кой да приемат.Нарияа се триаж.Бъдете здрави.дано обяснението ми ви е помогнало

Всички, които отричат реалната опасност от Ковид, да подпишат декларация, че се отказват от лечевие от същото заболяване!

тази реплика ви е дежурна... Ама. ОК: къде да отида, за да се подпиша под тази декларация? Моментално, още днес я подписвам! А ковид идиоитите обаче - ще искам да са под доживотна самоизолация.

ЕГН-то и трите имена а пък ние ще те запишем, и за донор ще те запишем.

Някой да е виждал Слави и Мангъра на живо?

студиини герои далече от заразата. Самия Мангъров каза че почти не е лекувал Ковид19'

....

България няма капацитет, за да направи толкова много тестове за един ден. Нали излезе информация, че сертифицираните лаборатории в цялата страна са само 36. Е, как те за ден ще направят в рамките на работното време, 9038 теста?

Бе както Германците едно време са намерили 6 милиона Еврей, сещаш ли се?

Някой по долу беше написал, че на младо момче му направили 2 теста поред. Единия отрицателен, другия положителен. Като няма капацитет, лабораторията да не луда да изпусне 100 лева за теста. Шефа гледа в тавана и сле кратък размисъл пише "отрицателен тест".

Ами хората ти обясниха, че лабораториите са много повече и че почти всяка има по няколко клона в един и същи град и че във всяка лаборатория има по няколко сайта , които работят само с К 19, ама тулупът е прост и не вдява!

заразени дали е свързан с мургави граждани, които от ранни зори висят по опашки пред някои лаборатории, и които впрочем висят без маски? Подобни видеа бяха показани в някои медии.

Нее, няма такова нещо човек, тва са фейк нюз, трябва да слушаш само квото Светият Щаб каже, само то е вярно. Тва че реално, истинско обяснение за тоя луд скок в бройките не е било дадено досега също не го мисли.

Дори да е вярно, какво променя това- мургавите не живеят ли в България, не разнасят ли зараза, не се ли возят в градския транспорт и т.н.? Какво всъщност казваш, тикво?

Фен на тиквата обижда на тиква... Затваряй се в психиатрията и не излизай!

Ти щатен коменататор ли си? Всеки път като влезе човек в този форум се натъква на твоите глупости? Нямаш друга работа, ясно. Н поне си сменяй ника, та да излезе все едно е от различни, че така ставаш подозрителен. Не сте професионалисти и в троленето, мързи ви.

"След три часа чакане на линейка, Георги вече е в безпомощно състояние. След като пристига екип и го качва в линейка, тръгват да търсят легло в някоя клиника. Такова място има във Втора градска болница, но там кошмарът продължава, защото се оказва, че не е ясно с какви документи Георги е приет там. На следващия ден много рано сутринта на младежът отново е направен PCR тест и той е отрицателен, следва още един – трети тест, който пък е положителен. " Дано не жертват това дете за ковид пропагандата си!!! Прочетете статията: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Poreden-opasen-absurd-u-nas-Onkobolniyat-Georgi-ot-Plovdiv-se-okaza-zatv-1013530 И нека наблегнем на това: "На следващия ден много рано сутринта на младежът отново е направен PCR тест и той е отрицателен, следва още един – трети тест, който пък е положителен. "" Значи - положителен, отрицателен, положителен.... кое е вярното? И трябва ли да оставят 20 годишен човек с левкемия без адекварно лечение... заради някакъв си тест със съмнителна достоверност?????

За пореден път на всички интернет експерти всичко им е лесно, ясно и просто че и звучи атрактивно, НО реалността е друга. Да прибереш инфекциозно болен при пациенти с левкемия дето са с отслабен имунитет... По добре ги застреляй всичките да не се мъчат поне. Затова се внимава толкова.

тестът не е сигурна мярка. Ако смятате Ковида за пропаганда, това може да убие младежът. Оставете на лекарите да преценят какво да гледат, тестът не е вълшебната пръчица. Пожелавам на момчето здраве! Надявам се да се вземат мерки за онкологичното му заболяване, за целта има предпазни средства. И дано не се съчетаят двете заболявания, за това се молете.

Планът е спуснат отдавна и трябва да се изпълнява! Електоратът съвсем ще се стресне, ще повярва на "мъдрите" указания на кликата около ББ и ще стане кротък и послушен, очаквайки да бъде преведен през "пандем(ан)ията" от актуалния нашенски Моисей. От друга страна - много заразени, болни, починали = много милиони евро от Брюксел. А както е тръгнало може и изборите да се отложат поради "извънредно положение".

Ама разбира се, не ви трябва онлайн гласуване, то може да се манипулира... Опа да, заради вирОса няма да има избори, чак като спаднат случайте под 1000 (което няма как да стане докато те самите казват колко да са "заразените"

Добре, ако приемем че бройките са горе-долу верни (което ме съмнява много) и че единственото изменило се от лятото е отварянето на училищата, тоест от там идват тия повишени бройки, какво ни казва това че управляващите също го знаят и не действат? Значи те не искат да предпазят народа, искат да го тролят и сплашват, за да е послушен и добричък, да не ходи по протести, да не задава въпроси, да си тура намордника и да ходи с другите овце.

Това не са протести, това е сране по Обществени сгради и Паметници на културата!

и знаеш, както и много други неща. Основен фактор е времето - влажно и студено! Чети!

Добре пич, ако приемем това за вярно, значи други сезонни грипове и настинки няма, всичко е ковид?

Горе долу ма не точно така. Това с училищата е каквото те могат и трябваше да направят. А това с маските е като препоръките да се храним здравословно, да спортуваме редовно и да не пушим. Хубави препоръки ама кой ги спазва? И ги знае тези неща правителството. Знае и че сте слаби в главите много хора и ще ги омесите по този начин нещата. Онзи ден като издадоха идиотската и на практика невъзможна за контрол заповед за маски на открито колко викнаха долу маските и колко долу правителството? Имаше и кретени дето палиха маски викайки долу правителството. Пука му на онзи с джипката дали си я палиш маската или си бършеш гъза с нея. Накрая ще ти каже не съм аз виновен да беше я носил като хората нямаше да береш ядове пък те има сниман как я палеше какво иска в този случай.

Признай си, че не ти стиска!

Откак отвориха училищата всичките са болни един след друг и второкласничката , и майката и момчето от детската градина и таткото ! Това е реалната полза от училището . С Ковид или без Ковид училищата и детските градини са развъдник на болести , които се пренасят в семейството !

Ама ти си ходил на училище, нали? Сега искаш да сдухаш децата, да ги затвориш вкъщи, щото ти си си изживял своето и не ти дреме за децата. Искаш да си спасиш кожата. Ебати егоистите смотани дето сте. Старостта не прощава дори и на 50-годишните. Жертват детството на децата веднага.

Ке се мре...яко ке се мре...ама от смех

А-ама човек, ти не разбираш, моля те носи си маската (нищо че цяло лято всеки си правеше каквото си иска и проблеми нямаше), н-не искаш някой от ТВОЙТО семейство да умре, нали (нищо че щеше да е станало досега ако щеше да става) Е тва са им тъпите аргументи на тия мръсни продажни овце

Днес ходих с маска на пазара да си купя ябълки...ДДДД ми предложи по 1.2 лв. За кг. Харесах,поисках. Човекът ДДДД си плю на ръцете за да разтвори плик и със същите наплюти ръце започна да пипа плода!!! Тръгнах си а той се развика. Това е! Без "бой" няма управия.

Можеше като го видиш че е без маска и ръкавици отдалеч да си спестиш целия скеч.

да си плюе и на ръкавиците! Аз не пазрувам от места, за които имам съмнение за хигиената.

Маската как точно ще плюе?

Бях на концерт на Минчо Минчев и Людмил Ангелов. Имаше една жена, която обръщаше партитурата на Людмил. В началото беше с маска на носа, по някое време смъкна маската на брадата, а върхът беше, когато взе да си плюнчи пръстите, че да обръща по лесно нотните листи! Седеше на лакът от Лщдмил!

Отиди на концерт на нормални певци или музиканти и няма да имаш такива грижи - Азис,Фики и др.

Какви концерти, бе.... Стой си в къщи със скафандър, хипопондрик!

Да не си на мястото на Борисов. От една страна са възрастните и пенсионерите, от другата са учениците, студентите и активно работещите. А всички са граждани на Милата ни Татковина и на всички се полагат медицински грижи.

Някой да му е сложил пистолет до главата и да го заставя да седи мин.председател? Напротив-хората го мразят,а той се натиска да "управлява"...

които дори не влизат в статистическата грешка на представителната извадка.

впечатление, че саркастичните коментари, отричащи мерки, вирус са в пъти повече. Сякаш не са сигурни в гледната си точка, искат да го внушат на останалите, за да са повече. Искат да чуят мнението и на другите. Неувереността, страхът винаги поражда такова поведение - затваряме си очите пред лошото.

А на мен ми прави впечатление друго...,че с мерки и без вируса си върви..тея дето бяха с най-стрпги мерки сега са най-зле..Испания ,Англиа... В Швеция никога не е е имало такива мерки,а нещата са по-добре от гореспоменатите Така,че и ти почни да мислиш малко вече това мерки против вируса ли са или просто искат да станем овце?!?

може да има, но как се спазват, случайно да знаеш мислейки? Това са голословни твърдения. За Китай да кажеш нещо? За държави, където има не само драконовски мерки, а и такъв контрол. А за Швеция, не мерките са основни, а хората, стилът им на живот! Така, че когато правиш анализ, наистина трябва да мислиш!

Приказката за щрауса който си заравял главата в земята та барем лошото отмине.

така. Голяма част от коментиращите по този начин наистина са насрани от страх. Колкото повече се затяга ситуацията толкова повече ги е страх. И толкова по-отчаяно се мъчат да убедят и себе си и другите че проблем няма.

Проблем няма. От какво да ме е страх,маска не съм и няма да сложа никога - ходя си където искам,протести мачове.Същото се отнася и за семейството ми Та мен ли викаш ме е страх?

Ако не те е страх, то е защото се надяваш другите да те пазят, че ще ти се размине, че някой ще ти помогне, ако се разболееш. Не страхлив, а глупав!

Отново значителен ръст на показателите, които следим- броят на новооткритите- това е най- базовият показател , активните случаи, хоспитализациите за дни нараснаха много, заразените медици растат с бързи темпове. Тези показатели определят тежестта и скоростта на инфекцията. България се намира в бързо надигаща се втора вълна, която заплашва да се превърне в цунами! Както предупреждавахме- мерките са неизбежни! Голяма трагедия е , че смъртните случаи също растат, но трябва да знаем, че от гледна точка на епидемията тези случаи са приключени. Това е голяма драма за близките! Стаден имунитет няма! Биологичният резервоар на епидемията са основно здравите заразоносители и леко симптомните. Те са основните разпространители! Избухващите тук там огнища вече не са основен рисков фактор, както беше при платовидния стадий на епидемията! Те биват изолирани, а епидемията отдавна е дифузна! Няма значение колко ПСР теста са направени, този показател вече не е водещ! Правят се толкова теста, колкото желаещи за тях има. Повече тестове означава повече хора със симптоми, контактни , съмнение и т.н. Процентът на новооткритите също няма значение! Всеки ден ще е различен!

Тролче Че боцнеш някое левче от далаверата Гледам много си активен...Работа от дома

Тихо бе, боклук

Хахахахахаха можеш ли да кажеш колко са новооткритите случай защото в тези 1600 души влизат и тези на който има се прави 2 или 3 контролен тест дали са излекувани!!!!!!!!!! Или викаш много важно че едни хора се броят втори трети или четвърти път важно е бройката да се вдига!!!!!!!!!!!!!1

!!!

абе Кунчев ти си поредния пудел на Боко, страх те е да му кажеш в очите че изтърва ситуацията. Поне бъди мъж и го кажи в медиите. Бах ти изридите

Искам да се оповести статистика за средно починалите по месеци в минали години и сега. При толкова починали от ковид, би трябвало и средностатистическия брой починали да е нараснал. Защото за първо пполугодие 2020 той бе по- нисък от предходните години.

Няма такава корелация, стига с тая глупост!

желание няма да бъде признак за нищо. Хората започнаха да живеят по-здравословно заради Ковида и другите болести намаляха, следователно и смъртността от тях. Средно починалите да гледаш е глупост. Ако целта ти е да сравняваш опасността на вируса с други болести, да ни доказваш колко той е безобиден, гледай болест по болест от времето преди него и го сравнявай с него!

я публикувана тази информация в сайта на НСИ. А защо да те питам второто полугодие е по-голяма? А защо расте? А до къде ще порасне? Не че нещо ама сме второто полугодие, та ми е по актуално някак и повече ме вълнува...

Създава се усещането , че до този година никой в България не е умирал в болница. Беше трик лицето да се изписва от болницата, за да не се отчита, че е умрял в нея и съответна черна точка за болницата. Ами дайте и другата статистика, каква е общата смъртност за ден освен тази, обявена от НОЩ или такава няма? Всички умират от вируса и то в болниците?!

Не знам от страх, от твърдоглавие или политически нарочно, но на практика Борисов ще фалира държава след изборите март-април следващата година! Помнеме ми думата!!!

Това , което засяга нормалните хора в държавата е, че заради тулупи, мангъровисти, антиаксъри и друга неграмотна тълпа, отново се въвеждат карантинни мерки! Заради простотията на едни, сега ще страдаме всички! И , забележете кои са най- силните ревльовци пак- същите тия тулупи! Новите мерки се въвеждат постепенно и целят да не попречат много на икономиката, но без ограничаване на заведения, хотели, публични мероприятия и обществени сгради няма да стане! Най- добре е тези наизбежни мерки да не се проточват дълго във времето, за да има шанс за някакъв ефект от тях! Ако епидемията се взриви, както се очаква, ще се наложат още по- тежки ограничения. Мерките предполагат използване на СИЛА И ПРИНУДА! Това да е ясно на тулупите! Ако властта не принуди тулупите да спазват мерките, отново потърпевши ще са нирмалните граждани, както и до сега! Никой няма да носи маска на открито, ако всяка вечер Отровното трио, въстаниците , Мангъров и прзидента се разкарват без маски! Това пък да е ясно на властта! Правителството допусна голяма грешка с досегашното си поведение и не е ясно как ще принуди тулупите да спазват правилата!

Батка...ти за кой бачкаш...тулуп?!?!? Я си кажи без да те е срам...щото ми писна да ти чета идиотщините...та всичко да си стане ясно...

Не изглеждат нещата добре в България- пред ВЗРИВ на епидемията сме, властта е неспособна да наложи контрол на мерките, общественото пространство е заето с полуобразовани тулупи, които бълват дезинформация и конспирация.

Завинаги прост, стига си грачил. Ако не си ял още днес кажи си ще съберем толкова да те нахраним, но престани с тези простотии.