назад

19 сателита на Мъск прелетяха над България в събота, след 21,15 часа

22:31 | 18 април 2020 | Редактор: Калина Петрова 352 43194

Коментари 352

Какъв космос на 500 км височина, те пълзят малко над земната повърхност и облъчват - 12000 сателита ще има по този проект. А всеки краен клиент трябва да си инсталира на балкоа чиния с размерите на пица. Ами ако всяка по-голяма конкуретнтна фирма си изстреля по 12000 сателита в небето какво правим тогава - нан какво ще заприлича тази планета?

Всъщност вече са няколко фирмите които се подготвят да изстрелват сателити за да конкурират Мъск

Да, над 40 бяха. Аман от тъпи статии

Не бяха 19. Над 40 преброих и не само в събота, но и в петък се виждаха.

Изобщо не бяха 19. Наблюдавахме ги около 15 минути. Минаваха над нас на 10 секунди. След това се прибрахме.

а по телевизията ни облъчват че е пясък от Сахара

Иначе последните години дървените философи му се смееха. Няма даминат и 10 години и част от светките ни за интернет и изобщо коминикации ще отиват в неговия джоб. Пък нека му се смеят какъв глупак е. Те 'щото българските бизнесмАни са колоси на световния бизнес...

Не е глупак, хитър пачелбар, който си играе с овцете, а и печели от това.

,че това са руски сателити произведени от руская фирма "Транстехноложи" приступила производства руский спутникам

СЪБРАХТЕ ЛИ СЕ НА ПРАЗНИНАТА ТРАПЕЗА ХА СЕГА ПРОЕТЕТЕ ЗА ДА ЗНАЕТЕ КАКВИ БОКЛУЦИ СТЕ ГОНЕХТЕ ГО ИЗДЕВАТЕЛСТВАХТЕ НАД НЕГО И МУ СЕ ПРИСМИВАХТЕ СЛЕД ТОВА ГО ЗАЛОВИХТЕ И СМАЗАХТЕ ОТ БОЙ И КОГАТО ТОЙ ЕДВА СЕ КРЕПЕШЕ НА КРАКА ОБЛЯН В КРЪВ ТОГАВА РЕШИХТЕ ЧЕ НЕ ВИ Е ДОСТАТЪЧНО И ГО ПРИКОВАХТЕ С ГВОЗДЕИ ЗА ДЪРВЕН КРЪСТ И СЕ ТЪЛПЯХТЕ ДА ГЛЕДАТЕ СТРАДАНИЕТО МУ КОЕТО ВИ ДОСТАВЯШЕ УДОВОЛСТВИЕ А КОГАТО УМРЯ В МЪКИ РЕШИХТЕ ДА ГО НАПРАВИТЕ БОГ И ДА МУ СЕ КЛАНЯТЕ ВИЕ ГОВНА МРЪСНИ БОКЛУЦИ ЗАРАЗЕТЕ СЕ И УМРЕТЕ ПСИХОПАТИ ЗЛИ ЛОШИ СЛАБОУМНИЦИ ВИЕ НЕ СТЕ ЧОВЕЦИ А ДЯВОЛИ МРЪСНИ СЕГА СЛЕД ТОЛКОВА ГОДИНИ МУ СЕ МОЛИТЕ ДА ОПРОСТИ ГРЕХОВЕТЕ ВИ И СЕ ПОЗДРАВЯВАТЕ ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ НО СТЕ СЪЩИТЕ ЛАЙНА КАКВИТО БЯХТЕ И ТОГАВА И ТОГАВА СЪЩО "ДУХОВНИТЕ" ВОДАЧИ КОИТО ВИ НАСЪСКВАХА СРЕЩУ НЕГО СА СИ ЛАПАЛИ ПИШКИТЕ ЕДИН НА ДРУГ СЛЕД БОГОСЛУЖЕНИЕ И СЕГА ПОПОВЕТЕ СЛЕД КАТО СЕ ПРИБЕРАТ В КВАРТИРИТЕ СИ И В МАНАСТИРИТЕ СЕ СНОШАВАТ ТАКА КАКТО ЖЕНА И МЪЖ МРЪСНИ ЛАЙНА СТЕ ВИЕ ПСИХОПАТИ ЗАРАЗЕТЕ СЕ И УМРЕТЕ КУРВАТА Е ОТ ДАНС КУРВО ЗАРАЗИ СЕ И УМРИ ПОВЕЧЕ НЕ ИСКАМ ДА СЕ ЗАПОЗНАЯ С ТЕБ АТИЛА ПАЗИ СЕ ИСКАТ ДА ТЕ СМАЧКАТ НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПРЕДСТАВИШ КОЛКО ГЛУПАВИ СА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ ГДБОП НА ЕДИН ОБЛАСТЕН ГРАД ТАКИВА ГЛУПАЦИ СА И В ПАЗАРДЖИК СИГУРЕН СЪМ ЗАРАЗЕТЕ СЕ ДЯВОЛИ ПСИХОПАТИ МРЪСНИ НА ХОРАТА НЕ СЕ ПРАВИ ДОБРО ЗАЩОТО ОТВРЪЩАТ САМО СЪС ЗЛИНИ И ЛОШОТИИ ЗАЩОТО СА ПСИХОПАТИ ЗАРАЗЕТЕ СЕ И УМРЕТЕ МРЪСНИ ДЯВОЛИ ЗАЩО СЕГА НЕ ВИ Е ВЕСЕЛО КАКТО КОГАТО МЕ БЛЪСКАХТЕ ПСУВАТЕ ОБИЖДАТЕ ПРОВАЛЯТЕ НАВСЯКЪДЕ ЗА ДА СИ ДОСТАВЯТЕ УДОВОЛСТВИЕ А АЗ СЕ ОПИТВАМ ДА СЕ ОТКЪСНА ОТ ВАС ОТ ДЪНОТО БОЛЕШЕ МЕ КОРЕМА ОТ ГЛАД НО ПРОДЪЛЖАВАХ ДА СЕ БОРЯ ЗА ДА НЕ СЪМ ЗАВИСИМ ОТ ВАС ПСИХОПАТИТЕ МРЪСНА ИЗМЕТ КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ СЕГА КОГАТО ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ОТ ВАС ЩЕ БЪДАТ УВОЛНЕНИ И ЩЕ ГЛЕДАТЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКВО Е ГЛАД ЗАЩЕ СЕГА НЕ СЕ СМЕЕТЕ ПСИХОПАТИ МРЪСНИ УМРЕТЕ ОТ ГЛАД ЗАРАЗЕТЕ СЕ И УМРЕТЕ ВСИЧКИ ДЯВОЛИ МРЪСНИ КАКВО ПРАВИТЕ В ЦЪРКВАТА ЗАЩО ЦЕЛУВАТЕ РЪЦЕТЕ НА "СВЕЩЕНОСЛУЖИТЕЛИТЕ" КОИТО СЕ СНОШАВАТ В МАНАСТИРИТЕ КВАРТИРИТЕ И ДОМОВЕТЕ СИ А ВИЕ ЦЕЛУВАТЕ РЪЦЕ НА ТАКИВА "МЪЖЕ" И ГИ МОЛИТЕ ДА ПОСРЕДНИЧАТ МЕЖДУ ВАС С БОГ КОЙТО ДА ОПРОСТИ ГРЕХОВЕТЕ ВИ ТАКА ЛИ БОКЛУЦИ МРЪСНИ ЗАРАЗЕТЕ СЕ И УМРЕТЕ ЗАРАЗЕТЕ СЕ И УМРЕТЕ УМРЕТЕ УМРЕТЕ УМРЕТЕ ЗАРАЗЕТЕ СЕ ВИЕ СТЕ ЖИВОТНИ ЗАРАЗЕТЕ СЕ УМРЕТЕ ЗАРАЗЕТЕ СЕ ЗАРАЗЕТЕ СЕ УМРЕТЕ

Абе моля ти се, тия хапчета или ги пий редовно, или ги спри!

Е, Мъск, та Мъск. Айде по-кротко - не е Мъск, а Пентагонът. Глобалната мрежа, за която са платили на Мъск е с две основни военни предназначения - първото е покриване на бойното поле в глобален мащаб с достъп до/от необходимата информация на/от всеки един военнослужещ и ворото - създаване на глобално наблюдение, което до голяма степен ще замести РЛС наблюдението, особено зад хоризонта. Системата е необходима на Пентагона и ако не беше Мъск, щеше да бъде някой друг.

живея в САЩ- вчера бях в парка и завъртях 12 км в гората. Трафик от хора....спортуващи. Преди 2 дни се върнах от 1 месец пътуване по работа из щатите. Хората навсякъде пътуват и няма ограничения. Личен избор е да си стоят в къщи или да са навън. Съответно моловете и ресторантите не работят. Затова пък в Русия, когато Светът бе в пика на пандемията, ресторантите в Русия пращяха от клиенти, Путин протриваше ръце за НУЛИРАНЕТО на "избирането" за президент на "референдум" на рожденият ден на ЛЕНИН - 22 април. Изведнъж пандемията подкоси Русия и в момента там е страшно. Изведнъж Путин и ФСБ решиха да арестуват гражданите слезли до входа на блокът си, милиционери да проверяват ръчно документите на московчани на входовете на метрото създаващи тълпи от хиляди руснаци. Нямат пари, нямат право да отидат да пазаруват, тотално следене с камери. Затова пък НЯМА нито 1 камера в районите на мутлоолигарсите на Путин. И ти ще ми словоблудстваш за Пентагон и Мъск? Аз имам нужда за моята работа от 24 часа високоскоростен интернет. И съм готов да плащам на Мъск за този интернет. Плащам си 20г редовно данъците, кредитната ми история е перфектна, имам собствен бизнес. Следенето в САЩ ще започне, когато доходите ми ще станат повече от заработката. И не чекисти с бухалки ще дойдат а - Данъчна полиция. И ако не мога да докажа доходите ще ме вкарат в затвора за това. Другарю, България е имала ДАНЪЧНА ПОЛИЦИЯ преди САЩ, още в края на 19-ти век. На човек с имот и състояние, каквито са били българите, не можеш да диктуваш и следиш живота. На Девети 1944г чекистите всичко унищожиха, чрез РЕВОЛЮЦИЯ(пладнешки грабеж).

Не знам кого си нарекъл трол в поста си , но съм убеден в едно : Никой, който се занимава сериозно с бизнес няма да си губи времето да пише или чете постове в ДИР-а

Високо скоростен интернет 5G за нас хората няма да има, защото ние разлика няма да осетим никаква. Този 5G е за артифишъл интелект каквито са роботи, за по-добра връзка между машините. За следене на хората, дори след чипирането 5G може директно да те убие. Защото се води оръжие А.

Благодаря за добрият коментар! Кратък и коректен! Но ... няма да те разберат. Не и болшинството от умниците които не могат да намерят САЩ на картата , но иначе "знаят всичко" за тази страна!

Глобалното следене се задълбочава чрез марионетката Мъск Балона

Братко ,междужведни войни явно започва! Една облагородена планета имаше,но се намериха киборги да я унищожат.Все още сме повече!

много глупости изчетох като коментари на болни мозъцил.Eдин не си зададе този въпрос,защо и е на пентагона да налива милиарди за високоскоростен нет и ало 42 000 сателита за бърз нет е много повече от необходимото.

сам си си отговорил бе мушморок.

За повечето несведущи тук, че като гледам има доста. Телевизионните спътници са геостационарни, демек висят над един район над земята, на около 36000км и така покриват този район с телевизионни програми. GPS спътниците,, военните и шпионските, както и тези за интернет и следене на позицията на телефоните , каквито са и тези от проекта на Мъск, летят доста наблизо и се движат постоянно, за да не паднат на земята.Всичките тези летят на приблизително 2 пъти по висока орбита от тази на МКС. Сега този проект на Мъски, е по точно проект на тези, дето са зад него.И разбира се, трябва да има някаква приятна стръв за зомбираната голяма част от хората, не можещи за миг без телефоните си.И тази стръв е интернет навсякъде.Колко сладко!Напомня ми за сръбската приказка С една ръка дупце глади, с друга...:-))) Е, основните им функции са други, една от които е пълно следене на на всеки телефон с точност до 50см. А с вируси от спътниците не можете да се заразите.Няма и нужда да го правят, като има по-лесни начини да бъдете неутрализирани. Тепърва ще видите много по-впечатляващи неща когато прогресът се комбинира с безмерна алчност и желание за контрол, всичко под сладките приказки за демокрация!

В общи линии съвсем реалистичен и разумен коментар. Само това "Всичките тези летят на приблизително 2 пъти по висока орбита от тази на МКС." не е вярно. Заявената височина на мъсковите хлебарки е 550км, а МКС се движи 403-418км. Но финалът "Тепърва ще видите много по-впечатляващи неща когато прогресът се комбинира с безмерна алчност и желание за контрол, всичко под сладките приказки за демокрация!" е убийствено точен и ОТЧАЙВАЩ за мислещите хора...

В общи линии,коментар достоен за дир.бг.

Поздравления за коментара ! Бъди здрав :)

Лошите американски сателити пак бъркат по дупките на нашите рублофили. Много ги дразнят. УжасТ!!!

Амъ накуп ли прелетеха! И що бре, така. Значи понеже бръзо минават Интернето ше е бръз, ама на всеки 24 часа по 10 минути, или да.

Дебилчета продължават да се кефят на един измамник. Купихте ли си билет за Марс бе, БАЛАМУРНИЦИ? И ако не знаете тоя ИЗМАМНИК го изгониха от Гогъл!!!

Рогозин е друга бира, нали? Какъв мъж само, а?

Която да поеме контрола,на това какво и колко се разполага в космоса,защото в един момент космически боклук може да замърси околоземното пространство.

И американците няма да подпишат никакви общи изявления, договори, конвенции и пр. на тази организация. Както не подписаха протокола от Киото за климата. Не им пука, че тровят и замърсяват, важното е да си преследват целите за контрол и манипулация. На каквато и да било цена.

Мъск се опитва да скрие китайския сателит Но той пак ще мине и ще мери аналната температура. Всички членове на ГЕРБ да си събуят гащите и да насочат задниците си към сателита.

Този експеримент с 5G сателитите от космоса, най-накрая ще затрие Земята и всичко “живо” по нея!!! Само че, това което тези НЕЩАСТНИЦИ не знаят е, че точно ЖИВАТА МАТЕРИЯ, която живее по Земята ѝ помага, чрез гравитацията към ядрото ѝ да стои на разстояние и да не бъде ПОГЪЛНАТА от Слънцето!!! Така че, “ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД’”, който си мисли, че ще си живее ЦАРСКИ, без НАС, също ще е “пътнико свиден”, тъй като няма да може да подсигури нужната ГРАВИТАЦИЯ към ядрото на нашата планета, наречена Земя и да я предпази от слънчевото притегляне!!! Има хиляди планети в нашата Галактика, които свидетелстват за този процес, Астрономите и Физиците прекрасно знаят това и по този повод са против!!!

Братле, спри да го пиеш този бояришник! Не ти е добре от него и не те слуша главата!

Спокойно,бай руснак ще започне да ги сваля по групи.Откъде накъде това нищожество мъск ще пуска сателити?

Путлерастската воняща сган направо се насира да храчи като чуе за Тесла и Мъск. И няма как да е друго, след като Спейс Х изхвърли Роскосмос от бизнеса с телекомуникационни сателити и тотално засенчи гордостта им, като направи руснаците смешни. Тази година нито един контракт за пияндетата и как като Протоните им дават 10% провали при двойно по-висока цена, двойно по-малка товароносимост от Фалкън 9 и отровно гориво. Затова вече и руснаците открито заговориха за пенсионирането на Протон, само че нямат ракета заместител щото нещо Ангара се бави. Скоро се очакват и пилотирани кораби, което ще ореже и последните приходи на Роскосмос, а сганта ще изгуби основен си аргумент за величаенето на Путлеристан. В Норвегия Теслите нямат проблем, обаче разни боклуци обясняват как в Москва Тесла била минавала едва 8 км. Мъск направи основното - задвижи колелото и всички почнаха да правят електромобили и то лавинообразно. Може да е решил вече да се насочи основно към Космоса, а може и арабелите да са му дали картбланш да прави нещата както реши без да бъде постоянно притискан от алчни акционери.

Разликата между Ракетите на Маск и Рогозин е много малка. 1. Ракетите на Маск се приземяват като балерина в океана на платформа с кръг 10 метра. 2. Ракетите на Рогозин се приземяват като боклук в океана с кръг от 1000 колометра… и поемат към дъното.

Червените фашисти Вече нямат договори - Маск им отне всичко - по-евтини полети, благодарение възвръщаемите степени на ракетите и използването им по няколко пъти... Професионална изработка и управление на целият процес. По-добрите и икономични двигатели на метан. Старши вицепрезидент SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - само 15). Плановете за следващата 2018 година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). Скоро ватния скот ще бъде фалирал и вписан в червената книга на изчезвашите алкохолици. На ватенките им остана да подскачат само на батута на Рогозин. Наскоро имаше и Нов пуск на тежката ракета на Маск и брилянтно кацане на трите части - първите два странични блока на сушата, третата - централната на платформа в океана. Като поздрав заа ватният празник на космонавтиката - 12 април... на горките им остана само да гледат напредналите с десетки години американци само по телевизията. Старший вице-президент SpaceX сообщил, что компания завершила 2013 год с 10 процентами рынка (у России — 60 процентов, ЕС — 20), а в текущем 2017-м ее доля достигнет 45 процентов (у ЕС останется около 40 процентов, а у России — всего 15). Планы на следующий год — 60 процентов мирового рынка коммерческих пусков (у ЕС — 30 процентов, у России — менее 10). Алкаши ватники КАПУТ.

Вижте как след изпращането наведнъж на 60 спътника за интернет и след кацането си на платформа в океана се прибира първата степен на ракетата SpaceX, за нейното многократно използване. Докато руските батутни боклуци в по-голямата си част падат на дъното на Тихия океан. https://www.youtube.com/watch?v=0Yfk939awkc https://www.youtube.com/watch?v=1YdF1nMy71o Огърлица от 60 спътника. Каква красота. SpaceX Starlink satellite train at dusk. https://www.youtube.com/watch?v=T6v47CmRA7A На ватните мърши само им остава да гледат и да цъкат с език. Да завиждат. И да пикаят газ от злоба. Разбира се и да използват американски безплатен интернет някъде в сибирската пустош… както използват и американски Уиндоус, процесори, лаптопи, смарт телефони.

баси приказката за изтерзаните рублофили....... 1/ след 5 години.......ЩЕ видим , много съмнително ( както и някои зададени дати от Мъск , за марсианските му мечти говоря ) 2/ зададени 20 курса ( използвания ) на капсула......айде малко по-полека 3/ ниска цена.....ми то щом е за многократна употреба , май най-много зависи от ракетата-носител , а ? 4/ СЛЕД ПЕТ ГОДИНИ , какви ли ще са цените на СПЕЙС ЕКС , как смятате ? Да не говорим , че ще има усъвършенстван Спейс Дракон , а и товароподемността не е за подценяване в крайна сметка руснаците какво ново са изкарали последното десетилетие , освен проекти които се бавят ? Ракети , космически кораби , двигатели , какво ? Мъск им разката фамилията....... Рыгозин и Пуночет уже 15 лет космодром достроить не могут, а 15 лет назад spaceX даже не существовал ахахахахахахахах. Ватаны скрепные, как там дела? Руски нещастници, путиноидни фенове, гледайте как грациозно се връщат и кацат американските ракети. А алкашния мусор-боклук пада на дъното на Тихия Океан: Crazy crowd reactions to twin Falcon Heavy booster landing. https://www.youtube.com/watch?v=VUFwR364Hq8 Завиждайте , пикайте газ и бегом в руското блато.

Нашите Освободители могат до ползват въздушното ни пространство когато си поискат! А не като комунистите да ни взривяват църквите и да хвърлят поповете в белене, християни сме все пак!

Проектът "Скайнет". нататък.... справка в Терминатор филмите :)

Хахахах мен ме кефи как разби врачки, астролози и други кукундрили веднага казаха как това било знак :)

Аз ги преброих много повече,мислех,че това е учение на НАТО

Всяка нощ седя на балкона за да приветствам спътниците. Преди това ходя на фризьор и си слагам най-новия костюм с вратовръзка.

Забрави да кажеш, че преди фризьор ходиш на клизма.

А маска срещу Мъск-а слагаш ли си или си с имунитет.

Ех и ние да имахме такива предприемачи, къде щяхме да сме, а при нас какво, Шиши, Миши, черепи, кости.

Пълен некадърник.

Аз видях прелитащи в една редица много спътници още на 9 април вечерта, малко преди 22.00 ч. Тогава се загледах първо в единия, после видях веднага, че идва друг, трети и така преброих 12. Само че не знаех от кога съм ги хванала, може да съм изпуснала няколко. Движеха се на малко разстояние един след друг в една линия. Понеже нито един от семейството ми не пожела да излезе да ги види, се обадих на една позната да споделя и тя ми каза ,че най-вероятно са спътниците на Мъск. Сега като прочетох, че били минали в събота, т. е онази вечер, поне ми се потвърди нейното предположение, но иначе не са минали само в събота вечерта, защото ги видях с очите си още на 9-ти.

" Движеха се на малко разстояние един след друг в една линия" На разстояние от два метра!

Всичко това от една страна абсолютно незачитане на международната общност и мнението на останалите специалисти, а от друга страна неприкрит стремеж за тотален международен монопол над комуникациите. По същество тези "сателити" не представляват нищо повече от космически боклук, задръстващ околоземното пространство. Той няма да носи нищо полезно за хората отдолу по земята, а ще бъде използван от военните в даден момент. Създаването на "фонов шум" е една от стратегиите за противопоставяне на МКБР. Смятат, че по този начин ще са в състояние да отклоняват ракетите от целта им.

Кво става русофилче бъркат ли ви в жопите тия работи -фонов шум , РЕБ , ранно засичане на "страшните" руски ракети и веднага почва кански рев и писък в русофилските орди .Гадни сателити маааму д.....ба .

Това е стратегия на американците бе про стак. Въпросът е че не могат да я пробват. Ще разберат дали работи, чак когато завалят ядрените бойни глави над тях. Схващаш ли? Като да си покриеш празната манерка с домакинско алуминиево фолио...

В американската преса излезе че основния спонсор на Мъск за тази програма не е НАСА а Пентагона...А за програмата му за пилотирани полети вече 10 години ЩЕ,ЩЕ,ЩЕ вози хора ама май нито еди не е закарал... поправете ме де и кажете кой ги вози и връща...АМА ЧЕСТНО ДЕ А НЕ ПОЛИТКОРЕКТНА!

Първите, които ЩЕ се качат на бангията на Мъск, ЩЕ бъдат герои на Америка. Засега не е ясно дали наградата ЩЕ им бъде връчена посмъртно, но е твърде вероятно.

За герои не знам, но ще бъдат светци, защото ще светят като "астронавтите" от совалката Чаленджър.

43 000 броя. А като им свърши жизнения цикъл и започнат да падат не ми се мисли какво ще става, ако не успеят да изгорят в атмосферата!

Спокойно, ще изгорят.

10 кТн водородна бомба взривена на подходящо изчислена височина между 125-300 км височина ЩЕ ДОВЕДЕ до ЗАГУБА на 90% от СПЪТНИЦИТЕ на ниска орбита за 1 месец,. Като подмяната ще струва м-у 100 - 200 МИЛИАРДА $ Ако няколко месецс Руснаците взривяват по1 10кТн това ще доведе до ФАЛИТ САЩ и Световната икономика

то пък една Световната икономика- чудо и приказ

само10% са богаташи- останалите...... всякя година да затягат коланите.....

Първо ще доведе до срещи на високо равнище и ще спрат, а ако неще има ограничена война с конвенционални заряди и руснаците ще я загубят. Те разчитат единствено на ядрено оръжие като последен изход разбира се и край на света!

В руската военна докттрина е записано че ако се сговнят нещата (а при руснаите в началото докато се организират винаги нещата се сговняват ) употребата на ядрено оръжие е задължително. И тънкият момент при тях е че имат огромна територия която може да поеме много ядрени взривове, Докато в Западна европа и двете крайбрежия на САЩ пиратка да метнеш ще направиш мазало. Само 100 мегатона на траверса на Антверпен, навътре в Северно море ще удави цяла южна Англия и 1/4 от Европа - Белгия и Нидерландия ще приключат на 100%, а Германия до Бон и Хановер и тя. Франция и тя приключва почти до Париж. А 100 меганонни бомби се правят в Русия от преди 60 години

добре сме (все още) защото магазините не са празни. Видях по телевизията американски фермери да унищожават огромни площи със зеленчуци (заради блокадата на обществения живот......) . Какво сте взели да коментирате модерните комуникации??? - ако няма какво да ядете - за какво са ви комуникации!?

Явно бързак те е правил и бързачка те е раждала. По бръзата процедура, шъ знайш.

Заради тях ли ни изпозатворихте в къщите ни?! Да не би да сте се страхували да не ни облъчат или пък да паднат като "Скайлаб" едно време?!

Всичко що лети в космоса рано или късно пада на земята. Въпроса е да успеят да го насочат към океаните, ако е по голямо и не може да изгори!

Като е по-голямо и не може да изгори просто си го гръмват с някоя ракета!

Трябваше да купим РУ "Тамара", вместо самолети и подводници, знаех си.

Ам неразбрах кой им е дал разрешение да прелитат над страната ни и мен що неса ме питали искам ли 5 G или неискам ,имали още програми де за тях незнаем явно баце продаде и небето

Извинете, те не са "прелетяли" през българското контролирано въздушно пространство, а на много по-висока в километри височина, но фактически са минали и над наша територия. Това преминаване не изисква "разрешение" от България или съответно на коя и да е страна. Въздушното простравство над определение кимолентри над земята все още е общо или т.н. космос е общ. В този "космос" всеки може да си "закачи" по един или колкото си иска сателити или други подобни боклуци и никой не може да му каже "копче". В космическото пространство циркулират много отдавна вече излезли от употреба космически уреди, които се казват "космически боклук" и който боклук не може да бъде върнат на земята обратно защото се изискват много средтва, а е възможно и да е заразен, но той също така не може за излезе от земната атмосфера и си седи така. Сомомон Паси имаше идея този боклук да бъде почистен и всеки, който изпраща нещо в космоса да има разрешение за това. Но докъде се стигна с това не знам.

Там е космос приятел. Той е ничии! И наче веднага си заплювам Слънцето и започвам да събирам такси от всички като топлофикациите!

дяволщина!

Като изгърмялата негова тенджера на един космодрум.

Не знам кой ще вярва на тия глупости за сателитите. Те не могат да стоят на едно място с часове, да се движат по различна траектория, да променят посоката си на летене и да се джижат със такава огромна скорост. Защо пак се опитват да заблуждават хората. Не виждате ли, че вече 2 дни подред има огромно присъствие на НЛО по всички точки на земното кълбо. Само нашите журналисти и управляващи не са разбрали за това. Пресата мълчи за най-значимото събитие от 100 години насам. Жалко е това!

Гениално! Не съм очаквал че пораженията от коронавируса Ковит-19 може да има такива пагубни последствия върхо човешкия вид. Или може би тук COVID-19 не е замесен - просто има хора на който идиотизма им е хоби. Или са тежко болни по рождение. не е лесно с майка алкохоличка и баща наркоман. За цял живот е.

Тези сателити са в движение, но те помежду тях си подават-обменят информация, а полдвателя на информацията "дърпа" от този сателит, който е най-близо (най-удачно) до него. Те са мрежа, който щяла да има 42 хиляди сателита или точки, и незамисимо, че се движат, тази точка, който в момента е по-близо до теб, от нея ще теглиш информацията. То е като реката, независимо, че водата в нея тече, ти ще "пиеш" от тази вода, която е най-близо до теб, няма да ходиш до съседното село-

ако няма кой да произведе и достави храна до близкия магазин - защо ще ми е нужна толкова много информация?!

ама ще знаят че си гладен ,и ще ти пускат картинки с печено агнешко

Тези сателити ще бъдат свалени от тези които ги писнаха в орбита.Но след като доста хора погинат.Естественият подбор,хора с подходящи имунни системи ще останат,останалите ...

Имунната система не може да ви защити от всичко - четете бе хора!

Трябва да се мисли и за чистотата на космоса,осветеност от изкуствени спътници, извеждането им от експлоатация... Космоса не е даденост, а отговорност, както океана и моретата. Трябва да мислим, че небето над България е част от България! През нощта астрономи, любители наблюдават космоса в тъмнина и тези ненужни на нас, спътници може са са проблем... Иначе, става дума за пари.

Ало, коневръза! Оня с Червените ескадрони. И с червените бащини будьоновки. Нахлузени на червени чугунени глави. Без мозък. Как ще ползваш Интернет, бе нещастни? Да пишеш глупости тук. как ще пол;зваш комуникация с мцелия свят? как ще ползваш навигация, бе Груйо? Не, наистина идиотизма на червените кратуни, мразещи всичко американско няма граници.

Ние например ползваме оптично влакно. на село. Няма прекъсвания, няма магнитни бури, картината не трепка, сигнала не пада. А такива борсуци като тебе с жи-пи-еси вече 10-тина се натаралянкаха в долището под наше село. Модерни глупаци, дето си мислят че жи-пи-еса кара вместо тях, а не се научили да разчитат особеностите на терена. Моят мъж, артилерист във ВСВ все със жи-пи-еси е стрелял. Даже египетските пирамиди са ги построили благодарение на американските жи-пи-еси! Утре като ти спрат тока и опразнят магазина жи-пи-еса и банковата пластмасова карта ще те хранят, да!

Извършвам изграждане на фарадееви ковчези. Ако не ви кефи идеята имам и обикновени.

Само. че не е ковчег а кафез! А за такъв става и всеки таралясник от улицата!

Милиметровите вълни преминават през тялото ни. Какво ли правят в него и какво става след това? Дано русофилите и русофобите го осъзнаят най-накрая, ако въобще разбират за какво става дума. Някои говорят едва ли не какво ще стане след 10-20-50 години - пълни простотии. Защо ли ???

Те действат най-силно на мозъчните клетки. Ама ти не се притеснявай. Нямаш такива.

Благодаря, че поне ти имаш в излишък и ще ми дадеш - защото аз ти плащам!

според теб най-застрашени са тези имат повече мозъчни клетки?!

Всъщност през тялото ти минават и други вълни - рентгенови, гама-лъчения и т.н. Но всеки студент 2-ри курс специалност "Радиотехника" в ТУ ще ви обясни нещо простичко - интензитета на облъчването е право пропорционален на корен квадратен от мощността на излъчвателя, и обратно пропрционален на квадрата на разстоянието до излъчвателя. И за да бъде по-ясно за членове и симпатизанти на БСП-то ще се опитам да им го обясня още по-просто. Ващия мобилен телефон дето си го носите в джоба ви облъчва над 10 000 ( десет хилади пъти) повече от антената на най-близката базова сътанция разположена на 100 м. За 42 хил километра не ми се смята - сигурно е десетки милиони пъти по-ниско. Просто защото в Космоса не можете да изнесете нещо ( а и няма смисъл), което излъчва над 1000 вата ( по-скоро до 100 вата). Това е истината. И ако студента 2-ри кърс в ТУ не го знае просто ще го скъсат на изпита по "Разпростъранение на ЕМВ". Всъщност няма да го допуснат до изпит - ще го одрусат още на упражненияъта. А за всички други "велики" специалисти по радиокомуникации ще им кажа да не се занимават с неща дето не ги разбират.

времето ще покаже дали правилно оценяваш фактите. Хиледи години човеците са се адаптирали към природните катаклизми , но нищо не се е случвало толкова бързо и в такъв глобален мащаб на какъвто сме свидетели в момента. Докато не минат десетки години (да се съберат достатъчно статистически данни ) за да се оцени въздействието на новите технологии за здравето ни.

За какви 42 хил километра бълнуваш ?

Сателитите дето ги пусна вчера, са на 500 километра височина и официално работят в Ка и Ки банд. Аз не бях в час и също се опулих кто ги видях, понеже ги помислих за балистични ракети и реших че се почна голямата веселба, ама и викам чакай да видя какво става в Москва, ама то нищо.

С това ли остана да се гордеем-че някакви спътници минават над България? А някога бяхме 6-та космическа държава в света. Бяхме и много друго , но всичко остана в миналото.

И ще си остане в миналото, 45г ви хранихме, стига ви толкова!

Кого си хранил ти бе нещастник.

Това с 6-тата космическа сила си е елемент от руско-съветската пропаганда. А какво имаме реално. Един неуспешен полет с първия космонавт и един рутинен полет с втория. За кето сме си заплатили скъпо и прескъпо с 45 години руско съветски строй. И какво ни даде това като бяхме 6-та космическа сила? Трябваше да чакаме по 15 години за една скапана Лада. А Германия и Япония без да са космически сили бълваха Марцедеси БМВ-та Аудита (Опелите не ги броим), Тойоти Хонди Субару и какво ли още не. И можеш да си ги купиш веднага. Трябваше да живееш на едно място - като заточеник. Вярно, в България няма места като Сибир, но да не можеш да се преместиш от Варна в София (то пък един келепир) е все пак някаква форма на идиотизъм. А комундетата продължават да ни манипулират. Още сърбаме тази каша.

купуваш си трета употреба коли

Но коли, не Лади!

Е, кой се гордее? Информация и тревога от астрономи.

ами ако са прави?! - то не е само визуално смущение - има излъчване, което не е доказано как влияе на здравето.....

всеки сателит който не е российскоправославнохристиянски е заплаха за духовния скреп на русолюбците!

Обиколката на планетата Земя е около 40 000км по екватора , 42 000 сателита вече няма къде да се скрием. Големия брат ще е постоянно над нас .

Къде ви намериха такива идиоти бе?

Който търси ,намира.

Правителството кво чака да поръчват четери броя С-500 а НАТО да продължават със шампанското и брюлето у Брюксел и да си следват геополитическите-корпоративни интереси а ние собствената доктрина за отбрана и сигурност увеличаванае на кадровият състав на БА и незабавно модернизиране на армията ни.НА ГРАНИЦАТА НИ ПОЛОЖЕНИЕТО Е КРИТИЧНО ГЪРЦИЯ Е В СЪСТОЯНИЕ НА БОЙНА ГОТОВНОСТ ОЧАКВА СЕ АГРЕСИВНА ПРОВОКАЦИЯ ОТ СТРАНА НА ТУРЦИЯ МЕДИИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ СЛЕПИ ЛИ СТЕ ГЛУХИ ЛИ СТЕ ИЛИ СТЕ СИ ЗАВРЕЛИ ГЛАВИТЕ КАТО ЩРАУСИ?????

Значи тези 42000 сателита ще да са техническото средство за втория етап на проекта Син лъч.

Към новината