Шулц: Съкращенията в Сименс са антисоциални

Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц заклейми като "антисоциално" решението на технологичния гигант Сименс (Siemens) да съкрати 6900 работни места

Обратно в новината

Коментари - Шулц: Съкращенията в Сименс са антисоциални | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЩО ДА КУПУВАМ ФИТТИНГИ ОТ СИМЕНС КАТО СЪЩИТЕ ФИТИНГИ ОТ ТОШИБА ПРИЗЕВЕДНИ В КИТАЙ СА 3 ПЪТИ ПО-ЕВТИНИ ?:))

Логиката и смисъла на капитализма е печалбата ! Хората са консуматив ! Социални капиталисти и вълци вегетарианци няма ! Да му мисли стадото , като гласува за вълча система !

роботите ще работят, а ние само ще купуваме и ще продаваме

На безработните ли ? Капиталистическия гений в действие !

Пак социалистическа демагогия, като у нас. Тоя Шулц е милионер а се бори за работниците, направо абсурд. Нека евро социалистите да се наговорят и да спретнат една пролетарска революция, щом са за пролетариата, или да млъкнат, да си затворят гадните червени уста.

а Путин е доказан немски агент! и това е антисоциално! и кво?

мнението ти показва пълна неграмотност по отношение на това какво е кгб и какви методи имат.

това е защото сименс е 75 % на газ с доставки от русия. големите концерни в германия свирят по гаjдата на руснаците, а руснаците искат само едно - конфронтация. така те печелят вече 101 години от европа.

русия 1917 година е 96 % само крепосни селяни и 4 % армия. в момента те са водеща индустрия. русия винаги участва във всички воjни в европа и винаги печели, за сметка на европа. не ви ли е ясно, че наj-голям кяр от IIWW имат руснаците. сметнете раzодите на немците по плащане на загобите и 4 те милиона немци убити...вярно е за холокоста, но руснаците са преcукали з0 милиона души покраj воjната.

за всичко е виновна Русия - и за комунизма и за капитализма и за демокрацията и за каквото се сетиш. Сигурно не е лесно да ти е толкова промит мозъкът, направо ти съчувствам.

А ние тогаз защо ручахме жабетата? Нали си съсипахме държавата щото била социална? С други думи, ние откъдето се връщаме, тия натам отиват! С тая разлика, че някои наши активисти се сдобиха с имоти и капитали за сметка на баламите (като онези 80% дебили).

Капитализма не е социална система.Само държавата чоже да бъде социална.Когато обаче капитала си сложи държавата в джоба народа пада по феодално робство.

Като ближат американските задници и загубиха руския пазар заради санкциите, така се получава.Руския пазар го усвои Китай или вече се самозадоволяват.

Нали за това отворихте пазарите?!? За да могат големите концерни да прозивеждат евтино в Азия и да внасят без мита в Европа. Това Ви е глобализацията. Сега зщао ревете, че в Европа хората остават без работа. Вие докарахте това положение. Не е само Сименс. Всички големи го правят това от години. Малките гълтат вода и изчезват. Глобализация и либерастия ще затрият Европа. Очаквайте скоро сериозни сътресения.

работете и в европата евтино, кой ви пречи

Регулациите и законите пречат уважаеми. Искам да построите завод в Европа и същия в Китай и да видим къде ще стане по-лесно и евтино. Само екологичните изсквания в Европа ще Ви откажат. Условията и средата в Европа са коренно различни, спрямо Азия.

дааааааааааа... европата е антисоциално и туморно образование! да се утрепе

Е Сименс да не е държавна бюрокрация? Като може да работи с 6900 човека по-малко защо да ги държи и да им плаща заплати, осигуровки и други разходи? Няма логика ако можеш да си намалиш разходите без да си намаляваш приходите - що да не го правиш?

политиците могат да ги ругаят и ако решат да им резнат държавните поръчки. Та и едните и другите могат.

А смеят ли? Щото тогава ще излетят не 2%, а 72% и тогава политиците ще я втасат.

Ако Сименс ги раждаше, отглеждаше, възпитаваше, учеше (и т.н.) тия работници, можеше да постъпва както си ще, но в крайна сметка ги взема от някъде наготово за да ги използва, а това "някъде" е държавата, та ще ги държи и хоро ще играе.

трябва да не ги закачат много. Мен повече ме притеснява, че в Бг разни голтаци така са повярвали на капитализма, който ни продаваха през 90-те, че още не могат да схванат, че са ги преметнали.

Вижте,вижте много добре,какви са заплатите на немска фирма за производство на автоелектроника,предназначена за половината марки коли,за които се сещате в Божурище.И за да ви спестя търсенето ви казвам:710 лв бруто!

Мирише на нова революция?!!

сименс от доста години работи на загуба. и нищо не може да я спаси. освен държавата да я субсидира. но и това няма да помогне.

В статията друго пише.Споменава се за 6 милиарда чиста печалба

А ние си прееахме социализма и тепърва ще се учим гладно дуе как се*е.

Немските бюргери да свикват на постни бургери.

белите европейски работници да свикват да работят за по-малко пари, ако не им изнася, да се преквалифицират на капиталисти

Шулц да си гледа неговата копанка, защото сега като се прегърне пак с Анджела(по Бойко) да я утеши и подкрепи , на следващите избори е Реформаторски блок. Ще гледа Бундестагът от към отсрещната страна.

В Германия от двайсетина години има консенсус, че нарастването на продуктивността ще изпреварва заплатите, с което синдикатите се съгласиха, за да подпомогнат конкурентноспособността на немската икономика. Така че не е лошо бизнесът да не се прави на умряла лисица и да поеме своя дял от социалния договор.Защото тия огромни печалби са резултат именно от горното + подцененото евро спрямо евентуалната немска марка. А Шулц просто отбива номера по задължение: неговата и подобните им партии отдавна са абдикирали от защитата на наемния труд и затова на избори записват негативен след негативен рекорд.

Не е редно да се нахвърляте само срещу компанията. Скъпата електроенергия, високите екологични изисквания, високите заплати и данъци все повече правят Европа непривлекателна за производителите. Няма как при тези условия да устоят на китайските и други подобни производители, налага се да съкращават. Затова казвам, че не трябва да се прекалява с Екология и скъпа екологична електроенергия. Ами като докарат и прескъпата американска втечнена газ, какво ще стане с индустрията, кой ще купува тази прескъпа стока, произведена при тези условия? Потъването на Европа ще се задълбочи.

Аз

Сименс, като всяка компания, има само едно социално задължение - да плаща заплатите и осигуровките на работниците си според закона и договорите. Толкоз.

И, бре, всичките големи капиталисти се навъдихте. Да ви видя на по 70 години с никаква пенсия какви ще ги говорите тогава.

Жалки печалби ..... ами от какво да се интересува една частна компания? При положение, че работят законно и си внасят всички данъци и осигуровки, какво повече може да се иска от частна компания? Лошият пример на Борисов заразява Европа! Ще започнат и там да искат "суджуци"!

Мениджърът на компанията много хубаво му е казал, въпреки че можеше просто да покани Шуц занапред да заплаща на хората заплатите щом настоява да работят в Сименс. И у нас така говорят властниците и нито един от тях не се е бръкнал да плаща запати. Едно време гърбеха КТБ да пълни дупки и грабеха с пълни шепи, От простотия я опоскаха и фалираха, а после запяха, че някой им бил виновен видите ли! По същия начин се намират подобни лидери , които много знаят но сметка не плащат. Като Радан Кънев, Христо Иванов и и Москов- сега гледат като руски танкисти, дошли от Далечния Изток.

Нека да ги съкращават в Германия и Щатите, а пък в Англия да открият нови работни места. Siemens обявиха че ще инвестират още 39 милиона евро в завода в Линкълн! Знаят къде да инвестират и ще се възползват от Брексит.

Ами това не е благотворително дружество. Капитализмът си има свои принципи и те не са социални. Нали и ние към това се стремяхме?

със сугурност са закъснели ,като се има предвид тяхната представителка и изпълнителна директорка г-жа Манолова,която само се занимава с личните начинания на съпруга си (за справка в гугъл. бг),и ако и другите им служители я карат само представително а получават големи възнаграждения без никаква работа ,с право деистват антисоциално.

Принципите на капитализма са охолство за едни, за сметка на други, които робуват :)

Ами как няма да съкращават? И те си изнесоха производството в Китай! Това е то глобализацията: мор за белите европейски работници и още по-дебели банкови сметки на работодателите!