Бюджетният дефицит на САЩ достигна $702 млрд.

Белият дом заяви, че влошената ситуация с постъпленията от данъците ще наложи бюджетният дефицит през тази година да нарасне до 702 милиарда долара.

Обратно в новината

Коментари - Бюджетният дефицит на САЩ достигна $702 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами ето от къде ще си намалят дефицита: "Предвижда се да бъдат увеличени поисканите от Пентагона средства за въоръжените сили " - у нас те живеят безплатно, като у дома си и ще трябва дори да им плащаме за безсмислена защита от нападения.

Какъв е проблема? Ще си напечатат колкото им трябва и всичко е ОК . Това е практика от десетилетия, откакто приеха закона за бързите печалби на фондовите борси - генерират се кухи печалби и печатницата не смогва.

на все едно каква държава да й дадат 700 милиарда за да харчи свободно??? Ще има златни пътища и безплатни къщи за всички! А вие тук ми разправяте, че там било много богато и хубаво, то всяка една държава да живее на кредит, такъв размер - ще е богато и хубаво, ама...

Това е около 3,7% от БВП /брутния вътрешен продукт/ на САЩ.

Сто милиарда ПОВЕЧЕ само за два месеца!!! Какво ли ще е след още два месеца??? Милите те. Не могат да свържат двата края и това си е.

За това много народ изтрепаха,много проспериращи държави бастисаха,за да наваксат с......кражби.

Не е луд този който яде баницата. Хората са на минус от десетилетия и пак са най-наглите. Що да не са, като им се позволява.

Много отдавна

Печатницата не смогва?

Скоро, като премахнат парите в брой, не 700 милиарда, а 700 квинтилиона ще стане бюджетния им дефицит. А робите ще теглят ли теглят хомота.

това е без значение - пак са светлинни години пред българия.

Един за всички и всички за САЩ.

Хм, джобни пари - аз по толкова давам на децата като тръгнат на кино , и понякога не им стигат ! Що пуканки и сок изпиват тия дяцаааа !

Перуката като понаобиколи още някоя друга колония да рекетира и ще пооправи равновесието малко.

Ще , ще , даже ще ви повтори като през 90 те...

Бедните те.

Доларът умре. Нашите се стискат, вземайте заеми бе! Никой няма да ги връща.

И затова искат 3 война -изяли са златния резерф и са на 0000.

ФАЩ фалира

ама забрави тоя път да се изцепиш: долу демонокрацията, горе балканската федерация!

За ФАЩ не знам, но САЩ са на път да ви фалир рассийката за втори път само за 30 години ;))

Хе хе хе хе хее ....

Военния бюджет на САТ които е около 600 милиарда е равен на дефицита им Следователно тоз бюджет се финансира от глупаци като руснаци и китайци които купуват като луди държавен дълг на САЩ...

ЩЕ СИ ПРИЗНАЯТ В ЕДИН МОМЕНТ ЗА ФАЛИТА И КУХИЯ ДОЛАР,ПРЕД НОВИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ ГИГАНТ КИТАЙ!!!

И като фалира САЩ, китайците ще започнат да правят ориз от безполезните си трилиони долари за да се изхранят , понеже долара ще е една безполезна хартия. Напред , другарЕ, към светлото бъдеще! Или по- точно към гладното бъдеще...

бе това само дефицита им. а колко ли им са парите та да си позволят такъв дефицит?

ами около минус 40 триона

СЕГА ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ВОЕННИ ОГНИЩА ОТ МРЪСНИЦИТЕ. ТАКА ТЕ СТАБИЛИЗИРАТ ИКОНОМИКАТА СИ. ТАКА ТЕ ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА НАРОДИТЕ.

Всеки с мръсотията си, според своите традиции. Едните- най-вече с директни конфликти, другите- най-вече с подмолна подривна дейност. мръсници, сър...

явно говорите за американците и британците. Такива са си наистина!

Нещо Форсмажорно за васЛично, Домакини/Дир.бг ! : - снапшотОценката от Независими наблюдатели, Домакини/Дир.бг : а. Имате Фундаментален Проблем с Много 'имена' от Един&Същ коментиращ б. Имате ВсеОще Проблем с т.нар. +/- генератори .. Да ! - Отчетоха Подобрението-ви . в. Броячите (четения) които Се отчитат са Завишени г. Езикът и Съдържанието - продължават да са Проблем НомерЕдно.

Най големият длъжник в света, сътворил и най жестокият и голям геноцид на коренното население на на континента Сев. Америка, си позволява да учи света на бизнес икономика и демокрация!

Наскоро гледах един американски филм,при който огромни стоманодобивни заводи в Питсбърг и Детройт са затворени и производството е принесено в Китай.Американската действителност заприличва все повече на нашата и глобализацията се отразява зле и на тях.Преди 20г,ако САЩ направеха огромни дългове не беше проблем за процъфтяващата икономика, но днес това ще е проблем.Едва сега разбирам дилемата пред Тръмп--Как да върне заводите в САЩ?Не бива да ви радва това--всяка криза в американската икономика се отразява пагубно за Европа и България..

Да, кризата е повсеместна. Разликата: кризата на Запада е хоризонтална, а на Изтока- вертикална.

Истината е,че китайската икономика води до срив в САЩ,Япония и Зап.Европа.А Китай е Изтока.Лично съм виждал в Амстердам-най-голямото пристанище на Европа--стотиците китайски контейнери-те са нашата икономическа смърт.

пак се обръщам към Стив Х.: Човече, ти би ли избягал точно с, тия, да правиш нови колонии в Космоса, за да спасиш човечеството? Аз - НЕ!!!

уса изпитва дефицит за хартия? там, където от всичко има в преизобилие? но най-първо от тлъсти идиоти, които са наследници на престъпници?

Абе тоя Тръмп не ви ли спря парите,тролчета? Вие сте просто един безмислен разход,ориентирайте се да подмивате чичо Ви Ердоган. Дано по-скоро да идва,че да ви донесе шериат

тук некав баламурник >>> пише тъпотии на корем. заменянето на една идеология (комунизъма) с друга (капитализъма) не е решение на основният проблем, а именно БЕДНОСТТА! в световен мащаб! и защо БЕДНОСТТА ЩЕ Е ВЕЧНА? много просто! ПАРИТЕ СА СТОКА! тея дето пичатат доларете, вечно ще искат парите им да ТЪРСЕНА СТОКА! отделно, те притежават всичко, което може да се купи с пари, дори и това, което все още седи закопано и неоткрито...

Чудесно прозрение. Пръв дай пример за спасителната алтернатива-започни да живееш без пари!

За сащ 700 трилиона долъръ са само няколко десетки тона памук за направата на хартията. А за тези дето ползват долъра са стотици години унижения!

ще си изненадан ли ако ти кажа че FRS които печатат долара не принадлежът нито на правителството на сащ , нито на американците ?

Аз лично НЕ. Държавният резерв е частна организация основана от бандити. Сега целия свят си плаща заради тия дебили долни, а продажните им управляващи са гоови да вкарат във война всичко и всеки само за да продължи безпрецедентното печатане на долари

Аз излизам, че нивото падна твърде много! Непоносимо много!

Добро решение - та да се вдигне малко!

При 132 трилиона пазарна цена на ВСИЧКИ активи, държавния дълг, държан от чужди държави е 7 трилиона. Това означава, че 5,3% от ВСИЧКАТА собственост на говедата ВЕЧЕ Е СОБСТВЕНОСТ на чужденци. При това става дума за най- апетитните имоти и фабрики, защото те са най- търсените на пазара!! И забележете дефицитът на федералното правителство е точно толкова, колкото е бюджетът на военните ненормалници в Лудницата!! Ама ако си отрежат военните, Лудницата се разпада - защото тя произвежда само оръжие, внасяйки всичко друго от Германия, Япония и Китай!!

Ще те разочаровам с общоприложим пример от реалния живот: гошо имаше кафе, печелеше добре. пешо имаше пушка. взимаше пари назаем от гошо. пак. пак и пак. на гошо му писна и един хубав ден си поиска парите от пешо. познай, дали си ги получи. приятна вечер и хубави сънища

Не си измисляй подобни глупости, защото ВСИЧКИ ИМАТ ПУШКИ!

Искаш да кажеш, че САЩ са недосегаеми :)

В пазарната икономика една стока струва толкова, за колкото може да бъде продадена ! Когато обявиш фалит това което струва 1 000 000$ може да бъде продадено за 1$.

Какво ли разочарование е изпитал , когато Хилъри загуби? Припаднал е! Също като СНН! До последно, вече бяха излезли резултатите, а те още търсеха от къде хиларио , ще добави още гласове!

"Бюджетният дефицит на САЩ достигна $702 млрд." На кого му пука? Who cares? It doesn't matter! Доналд Тръмп.(Дони, Тръмпи, Най-великият бознесмен на Вселената,..., Перуката), който е МНОГО ДОБЪР ПРИЯТЕЛ с Путин (още ПутКин, Путъи, ботоксовия герой, мъника,...,КГБ МАНИАКА) ПУБЛИЧНО ОБЕЩА, ЧЕ ЩЕ НАПРАВИ АМЕРИКА ВЕЛИКА (ОТНОВО), ако се излъжат достатъчно много американци да го подкрепят и Путъо му удари пак рамо. И СЕ НАМЕРИХА НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ИДИОТИ, ТЪПАЦИ ИЛИ ПРОСТО(И) НАИВНИЦИ) - ха, каква изненада! - сред американците, които СЕ ХВАНАХА! И сега честните и почтените, свестните сред тях хледат като препиканк мушкати и с един познат поглед АЛА "КОЙ МИ СТА В ГАЩИТЕ!"

Ти остави, ами сега ще почнат да клецат дедовците на соросоидите и кокаляците им ще изгният в припиканите от мирикански комунисти гробове, че и в интернет ще им се смеят.

Аз отдавна изпитвам само насмешка над суетата и мадовите лъжи с хипнози над маситс:) Само че Перуката много си е повярвал и ще бутне масаъа, ще разесли играта на ГОЛЕМИТЕ БАТКОВЦИ, затова очаквам или да направи много големи завои на 180 градуса по основни въпроси, или да се наложи друг спешно да поеме президентския пост по някакви причини, които нямат особено значение. Но ми се струва, че май наблюдаваме комбинзция - този се върти като пумпал, и онези, които го лансираха все пак ще го разкарат.

Колко е миналогодишният дефицит на САЩ? Питам защото САЩ е още там където трябва да бъде и въвежда още санкции на руската орда.

Дефицитът е без значение. Единствено важно в момента е числото 40. На барел.

Да, така е, обаче е нож с две остриета: В Сауди Араби намаляват приходите, респ. не могат да купуат много американски ценни книга. Резервът им е намалял от 600 млрд. до 300 млрд., щото оказва се, че имат много социални програми. Очаква се да въведат ДОД и ДДС, което може да предизвика революция. Шистовите компании в КАШ почнафа да фалират. Ще повлекат банки!

Е около 1 200 милиарда $

Нека да поясня! НАй търгуваната валута означава, че има голямо търсене на тази валута. Щом има голямо търсене, то има какво да се купува с нея!

Нещо става с теб. Взе да се повтаряш и запецна на юан

Има два момента в тази новина: Или ниска събираемост на данъците, или забавяне на икономиката, и по малко данъци!

Или- големи разходи.

В статията пише, че заради по-малкото постъпление на данъци, ще има дефицит. Може би трябва не само да четем, но и да осмислим прочетеното!

Ху кеърз? -Парите са отживелица. - Просто знаци, че ти дължа едно колело и ще ти го дам- след време. :) Щом е отменена златната/сребърна монета от едни шаренки биляшки- дотам с разплащането по сметките.

пардон- ще се коритирам- даже и шарени биляшки вече не са, а цифрички-картинки на екранчета. Натискаш бутончето-има картинка, пак натискаш-няма я...

Страните от Брикс, вече изпреварват САЩ и Европа ,взети заедно, по дял от световното производство.

За първи път в историята, през 2016 та, на търгуваната валута на Азиатските пазари е юанът. Амер долар от първа става четвърта.

Стигна ли юанът 3 % от паричната маса в света?

Не я е стигнал, защото не се печата на поразия!!

Не се сърди! Върни се в темата! Разправи ни за руския рай. Има ли още билети за Сибир? Колко се пътува до Колима?

Няма какво да ти разправям, защото докато си жив и без това ще го гледаш САМО през крив макарон!!

ДЪРТ ТЪП ТРОЛ

lu4ka

Темата е американския рай. Върни се ти!

Това не е проблем. Ще си напечатат $. А и имат доста скрап за продаване.

Според комунисти, комуноиди и колониални роби не е честно в Америка да живеят в разглезено охолство , да се возят по магистрали и да пият уиски, а в Русия да живеят в мизерия, да се предвижват в кална безпътица и да пият Бояришник. Зад живота на амерканците стоят труд и ум, докато зад живота на руснаците стои милиционерска орда и колхозници.

Когато говеда си купят 500 000 имота в България и всяко лято почиват по три месеца на Черноморието, тогава пиши за "мизерни" руснаци, кретенче!!!

А може би когато най-сетне получиш квалифицирана помощ, ще се свестиш, примат.

правят всичко това с 115 евро МРЗ от 01.07.2017г. и то с Указ на най-великото жуже на Света ??? В България се пазарува с ЕВРО, ЕВРО, ЕВРО,..., ЕВРО, а не с рубли !!!

Ясно е сега защо руската икономика е закъсала (и то при заплати по-ниски и от китайските) - ми те почивали по 3 месеца! :) А на теб искрено пожелавам руско здравеопазване и на децата ти - руско образование.

Имаше едно много интересно изказване на Путин: Ние не можем да станем първа икономическа сила, но ще помогнем на Китай да станат такава.

най-големият ужас за русия е китай да са най-мощната държава те имаха война за земя през 1969г. в момента китай взе на аренда огромни земи от русия лавров е казал: най-много ме притеснява че от руската страна на границата живеят хиляди а от китайската страна - милиони китай са хилядолетна империя няма да се съобразяват с русия

Лавров НЕ Е КАЗВАЛ ТАКОВА НЕЩО, ДРИПЪЛ!!!! Ако носехте отговорност за лъжене, ВСИЧКИ соросоидни предатели отдавна да сте нахранили свинете!!!

Как руснаците в ущърб на собствените си интереси продават в Китай газ на безценица, харизаха 'под аренда' езерото Байкал и чинно си предадоха най-модерните си оръжия - Су35 и С400. И за какво? За да помогнат на дракона в задния им двор да израстне и евентуално да ги налапа.

:)))) американските дългови книжа са най-безрисковата инвестиция китай и япония и русия ги купуват все едно са злато я изпиши малко и за китайския дълг или това не влиза в схемата на пропагандата от москва???

lu4ka

Китай, Япония и Русия ги няма в статията. Твоят коментар по правилата, трябва да бъде квалифициран, като спам ... ама като не знаеш какво да пишеш, пишеш глупости.

с ниоткуда, как мина пазара в Лондон и защо пренебрегна любимата ви масква, все пак на нея генетични посредственичета като теб, дължат социалния си статут след 9.9.44-та, такава черна неблагодарност едва ли ще ти простят ???

Нещастни, русофилчета и българомразчета, знае ли някой от вас защо се търси и купува американски дълг, а руски никой не търси и никой не иска да купува?

Русия Англия се съгласяват амер валута да стане резервна, тъй като има златно покритие и обещават да не печат много пари.

не трябва да си ДОБЪР (лош)в нещо,за да започнеш,но трябва да започнеш ,за да станеш ДОБЪР(лош).

изобщо не рабирате какво е сащ сащ е европа избягала от феодализма след това сащ срутиха империите затова са мразени от диктаторите а вие сте просто едни безмозъчни разпространители на пропаганда

Аха, "вие". А ти си Божа Кравичка, нищо, че си платена.

ако имаше поне малко реална преценка и възможност да анализираш отдавна щеше да си преценил че съм много над нивото на платените тролове

а пък ние го смятахме за сатанинската кравичка ,която" ненавижда " феодалите и диктаторите ,само гдето не вижда диктата на кравария и разбойничеството им по света ,ех !демократично разбойничество в името на бай USD!

Къде е спамът, питам??? От 10-те най- големи фирми на говедата в началото на 20-ти век, до края на века оцелява, без да продава активи и да се трансформира в по няколко фирми, само една - "Тексако Ойл". Всички останали са изчезнали, свили производството си, изнесли производството си, или са се раздробили!!

И какво от това. Трансформират се акциите. Какво ли се занимавам с....