Обама към UK: Не напускайте ЕС! Ще останете на опашката.

Ако Великобритания напусне ЕС, тя ще отиде накрая на опашката в търговските отношения със САЩ, предупреди американският президент Барак Обама.

Обратно в новината

Коментари - Обама към UK: Не напускайте ЕС! Ще останете на опашката. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи Обама е убеден, че ЕС ще подпише договора за безмитна търговия със Северна Америка, унищожаващ европейската икономика.Колко далновидно решение на Великобритания да останат на опашката в това унищожение!Те винаги са били печелившите дипломати, политици и колонизатори на света.

Засега, поради зимните стачки на германците срещу договора е спряно подписването му. Немските монополи изкараха работниците и служителите си на бунт. Вероятно това е причината Великобритания да иска отцепване от ЕС, от бъдещата криза на ЕС.

За Протокола : - Вонята Се доОвонява.

someone

мнозинството британци не искат ес. ако нямаше тероризъм по-добре вътре, но заради тероризма по-добре вън. англичаните са велика нация и са 60 милиона, и без ес ще процъфтяват. ние да му мислим, дето се топим всяка година. тази година само около 50 000 абитуриенти, около 10 000 по-малко от предишна година - докато стигне 0.

Тероризъм в Англия е имало винаги мой човек, още Гай Фокс пробва да взриви Камарата на Лордовете, но няма опита на българските комунисти дека взривиха църквата Св Неделя. В по-ново време Русия захранваше ирландските терористи с АК 47 и експлозиви. Така че излизането от зоната едвали ще прекрати терора. Но определено ще направи продажбата на британски стоки по-трудна.

Това са борци за независимостта на Ирландия,защото северната и част е под английска окупация.За другото съм съгласен.

Айде кажи си чесно Обама на Заповедите щото Англичаните станаха като Проповедници на лъжите ви . Имаше ли Садам бомби , разрушихте ли на хората Държавите Англичаните най-много лъгаха и сега да нямате влияние в Е.С и да изгубите най-големите си Ортаци в лъжите и Демагогията . Айде стига с Маймунски номера !

"чесТно " произхожда от "ЧЕСТ" , а не от "чесън"- "чесно"

Сега пак раздувайте тъпата кремълска лъжа, че САЩ искали да разединят Европа.

Поверва ли?

Стоял шопа пред жирафа в зоологическата градина и издумал- Не мо.е да бъде! Нема такова живиотно... Та и твоята преценка :)

САЩ иска да подчини икономически Европа и да изнася безмитно стоките си, завладявайки хранителните ѝ вериги и целият ѝ пазар. Тогава ще се сринат всички европейски монополи. Потребителите трябва да набъбнат като се вкарат бежанците от Африка и Азия и имат същите проблеми и разнородност на демографията като отсрещния северен американски континент. ПРОСТО И ЯСНО.

плъховете първи напускат потъващия кораб май и ние трее ги последваме

Човек трябва да е отговорен към себе си и наследниците си поне, да чете, да се образова, да осмисля нещата и да се опитва да решава САМ кое е полезно (или пък не е) за него. А не да оставя ДРУГИ да взимат решения, които касаят СОБСТВЕНИЯ му живот и този на близките му. Така че позицията ви е меко казано - СТРАННА.

Търговското споразумение с "Mutanto" не трябва да се допуска на никаква цена. За ENG не ми пука те си знаят.

Или не разбирам, или е грешка в превода. Когато даваш съвет обикновено искаш да помогнеш на този, когото съветваш, а не поставяш на първо място своите интереси.

Е каква стана тя сега? Май само Русия е за разпад на Е С. Ясно е кой праща имигрантите и защо се меси в Сирия.

Вие от турските партии ще пукнете от страх само като чуете Русия. И сте готови да напишете всяка простотия по адрес на Русия ако да е лишена от грам логика. Ами не, тя не е за разпад на ЕС, защото иска да си продава газта в Европа. А имигрантите ги праща Турция и даже рекетира Европа с тях.

Логика - тип простестърска :))))))

Щом се налага О'Бонго във Великобритания - известна като американския пудел, да държи толкова остър и безпардонен тон, значи ЕС хич, ама хич не е застрашен от разпад.

Би трябвало да споменем че Англиа е силен съюзник на САЩ и винаги е била.Как Америка ще контролира Европа ?Това е заложено в тях.

Има интересно допълнение към тази "новина"-на пресконференцията журналистка от bbc пита Значи вие ни казахте за какво да гласуваме г-н президент Обама. А известно ли ви е че как ще гласуваме НЕ Е ВАША РАБОТА. И още- защо включвате в дебата за Англия и Европа кенииския произход на г-н Обама според кмета Борис Джонсън"? Та моя въпрос е защо медиите не коментират тези атаки срещу намесата на Обама във вътрешните работи на УК?

Ама той О'Бонго неведнъж е доказвал, че е не просто отчайващо слаб политик, а обикновен глупак. Изказването му определено е издразнило честолюбивите британци, които продължават често да наричат САЩ бивша колония, а жителите им - простаци и селяндури.

Америка има сметка ЕС да е обединен за да може да го завладее наведнъж. Затова са толкова заинтересовани и се облизват апетитно. Америка има много сериозни проблеми и се чуди кой ще й ги реши. Въпреки всички опити Русия все отказва засега да участва във война на предлаганите й условия и отказва отново да плати за поредния Западен Разцвет. А Щатите, освен дългът от над 40 трилиона, имат пенсионни фондове в беда като някои експерти признават, че "дупката" отива към 100 трилиона, което е една фантастична сума. US армията въпреки огромния бюджет не успява да се модернизира, всички нови проекти са изключително скъпи и се провалят, инфраструктурата в Щатите овехтява, деиндустриализацията бавно настъпва в полза на Китай. А доларът рано или късно ще свърши, защото Русия, Китай и други играчи по света вече решиха, че тази хегемония трябва да спре, защото Америка злоупотребява с нея. Където стъпи само кръв и разруха, други начина за решаване на проблеми Америка уви не владее. Затова Китай, Русия и Индия увеличават златните си запаси, Холандия и Австрия си прибраха златото от Щатите, Германия активно прави също опити да си го върне. И сега Обама, като един "загрижен" приятел съветва британците да не излизат от ЕС щото да не пропуснат Великото Парти наречено Трансатлантическо Споразумение. Мен най- ме интересува къде сме ние... А ние сме безволна държава на периферията от чийто народ нищо не зависи - за никой за нищо не ни пита и няма да ни пита, защото такъв е изборът ни - предателски да емигрираме от родината си и да бягаме, бягаме, бягаме...

ако ВЕЛИКОбритания излезе от ЕС то това означава че разпада му е задействан от най-високо ниво,след като той изпълни целта си-вноса на "мигранти"-исямисти,които ще задействат съответните събития свързани с тях.....например като "патрулите на шериата" по центъра на Лондон съставени от брадати,безработни примати на социални помощи налагащи своя начин на живот на тези около тях които им заработват социалните

пич, дали острова ще се отцепи това няма никакво значение, се едно Монако да се дръвчи на Франция. Основата на Евросъюза е Френско-Германският съюз. Това е гръбнака. Всички останали кралски финтифлюжки са като украсата на коледната елха.

Събуди се бе, тапир заспал. Сега тази опорна точка ли ти спуснаха отгоре, колко е корав френско-германският гръбнак? Великобритания излиза от еврогейския съюз, Турция влиза. Много европейско звучи гейчо, нали така, много европейско. Хахахахаха...

Обам(ът) (хубав-грозен, бял или чер) - знае най-важното - КОЕ Е ДОБРО ЗА БИЗНЕСА!ЗА ТЕХНИЯ БИЗНЕС! За родните тикви кое е най-важно - гъзът на България винаги да е отпред...!

Идеята на Путин е да разбие ЕС, защото много по лесно може да прави каквото си иска, ако няма срещу себе си единна позиция. Но ЕС ще оцелее, въпреки надеждите на другарите с червени кратуни.

Съвсем прав си, ако не се сещаш да ти припомня и , че Путин започна войни в Африка и целия близък и залечен изток с цел пингвините да нахлуят в Европа и отново, ако не се сещаш той ги натъпка с долари и модерни GSM-ми, за да се ориентират по-лесно и ги изрита собственоръчно от собствените им страни, за да разрушат Европа.

я, си помисли коя държава е мулти-култи и желае същото на Европа. И пак се обади!

Ti si pulen idiot

провокатор!?

Простестър - мекокитковец.

Дрън дрън та пляс. говориш глупости, на които и сам не си вярваш. Какво стана с Вавилонската кула, я кажи, или си дърт комунист и не си чел Библията. Хахахахаха. Прочети я, чук парен безмозъчен еврогейски такъв, прочети я, за да видиш какво става с богоборците, животецът им се стъжнява. Хайде лек ден. П.С. И да си смениш ника да не цапаш името на Москва с глупостите си. Нали знаеш какво пише Маяковски: "Бих желал да живея и да умра в Париж, АКО НЯМАШЕ ТАКАВА ЗЕМЯ МОСКВА". Хайде чао тикво.

и какво прави Путин? чисти след Запада в Сирия и спасява Европа? Путин защитава интересите на Русия, при това в съответствие в международните и демократичните норми, Русия не е заплаха за никой който не иска да я заграби Русия е в Сирия по покана на местните власти каква сила е НАТО? това което свърши НАТО и Щатите в Сърбия, Ирак, Афганистан, Либия ако не ти е отворило очите значи си идиот или продажен соросоид

СССР , ВЪРШАВСКИЯ ДОГОВОР И СИВ ПКАЗАХА И НА ТЕОРИЯ И НА ПРАКТИКА ЧЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗПАДНАТ ..... ТОВА НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА НАТО И ЕС ЗАЩОТО АКО БЪЛГАРИЯ РЕЧЕ ДА ИЗЛИЗА ВЕДНАГА НАШИТЕ РЕЙНДЖЪРИ ОТ БАЗИТЕ НИ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕВЗЕМАТ СОФИЯ И ЩЕ СЛОЖАТ НЯКОЙ БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ ЗА ЧУЧЕЛО :))

от тебе по-подходящо чучело надали ще намерят, ама па ти не си служил в армията, та не могат и нашивки да ти курдисат

Чучела вече си имаме, чучело което не пази границите ни и допуска да имаме ислямски нашественици и да се регистрират партии на етничиска основа. Трябва да се отървем от него и друго не ни трябва.

Спирам да купувам УСА-стоки, за да срина икономиката на Обама! Не искам БГ да се подпише под Трансатлантическото споразумение, защото е вредно за БГ и за цяла Европа! Няма да ползувам и Фейсбук! Не искам и долари!

че ти манга ква Щатска стока си купил бре, на тебе и Уйндолса ти е пиратски

Що ще пълни гушите на УСА...

назови едно ценно нещо в жалкия си живот, което да е предизвикано от "хуманната" политика на краварите! Цялата им философия и политика е деструктивна и вредна за целия свят!Нещо повече: планират геноцид над 6 МИЛИАРДА двукраки като теб!

Докато се вземе решение дали Великата Британия ще остане или излезе от ЕС, този палячо Обама ще е блед спомен, още един портерт в коридорите на белия дом. А за доброто на Европа,пък и голяма част от света, е добре да не се приема никакво търговско споразумение с САЩ.

Много се радвам когато има вой от Позитано и Врабча. Мурзилки, не ще се разпадне ЕС колкото и да ви се иска.

А тези, които не сме от Позитано и Врабча, които не сме мурзилки, а имаме СОБСТВЕНО мнение?? За нас какво ще измислиш? Или с двете си мозъчни гънки не можеш да включиш, че има хиляди такива хора у нас и в Европа - с НЕЗАВИСИМО МНЕНИЕ.

Този няма мозъчни гънки!

Не е важно какво мислиш ти другарко, а какво мисли по-голямата част от БГ населението, а то е че иска да има обединен ЕС.

Съдбата на всеки съюз е да се разпадне по една или друга причина. Съюзите се създават, за да се претопят различните части в една еднородна, безлична маса. Ако това не стане по време на съществуването на съюза, винаги идва време когато външните условия се променят и силите съединили първоначално частите, вече не са способни да ги задържат. Така че ЕС ще се разпадне. Дали ще е след една или 50 години, няма значение.

брикс ще го бъде ! сега британия , като напусне ес , ще иде в брикс вместо бразилия! израел ще е вместо индия, кувейт вместо китай сащ вместо южните тъмни! само тогава има шанс за русия!

На американците зора им е роднините им от острова да не оттърват кожата от ТТИП и СЕТА! Народа има приказка "пораснали пилците наи.... квачката!" Така англичани вашите пиленца са ви взели мерника!

Хаха! По-откровен рекет от това - здраве му кажи!

БРИТАНИК Е ПОДХОДЯЩ ЗА МЮСЮЛМАНСКО ГЕТО - ВСИЧКИ НАШЕСТВЕНИЦИ ЕВРОМЮСЮМАНИ ДА СЕ ИЗСЕЛЯТ В НЕГО :))

Разбрахме защо камерън беше замесен в Панамския гешефт. Толкова е тъпо, че няма място за коментар. САЩ трябва да се разпадне, ако светът иска да съществува.Иначе те ще съдействат на исляма и еврейщината да затрият в 21 век нрмалния свят

разбрала си ти само че трябва да ограничиш белият хляб- повече от една филийка дневно йок, че нов кантар ще се купува

Щом сорос казва: Не излизайте, разбирай Излизайте ако искате да сте добре... ЛОША "УСЛУГА" прави обама-сорос брюкселските си слуги...

в крайна сметка и да се скъсаш дирника да драскаш, решението за това няма да се вземе на събрание на партииният актив в Москва

4 колко минуса ти трябват за да си получиш дневния хонорар? От дни не съм влизала в дир, чета коментари, но ти си на всеки продупчен похлупак .Това означава - под въздух си . Всяко събитие има логика, но ти си зомби. лек ден. Днес Лазар е възкръснал, но ти нямаш сиво за такъв живот

ХАРЕСВА ИМ НА С.А.Щ. Е.С. ДА СЪЩЕСТВУВА И ДА Е ПОДЧИНЕН НА С.А.Щ. СПОРЕД МЕН БРИТАНЦИТЕ ЩЕ НАПУСНАТ СЪЮЗА И ЩЕ СЕ ЛИШАТ ОТ ЕВРОПЕИСКИТЕ "ЦЕНОСТИ" БЪЛГАРИЯ КАТО НАИ-ГЛУПАВА СТРАНА ЩЕ ОСТАНЕ ПОСЛЕДНА ДА ОБЛИЖЕ ТИГАНА НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ "ЦЕНОСТИ"

тата така дечко, напускат Еврозоната и се присъединят към Евразийският съюз между Беларус Русия и Казахстан.

Абе кой слуша тая маймуна?

В думите на Обама, англичаните ще видят опит за извиване на ръце. Англичаните няма да се стреснат от от заплахите на Обама. Напротив, САЩ ще претърпи огромни загуби ако загуби Великобритания като съюзник. И не знам, не му ли е ясно на тази чернилка, че една държава да излезе от ЕС и той рухва?! Въпрос на още малко време е дали Русия ще го предизвика или Великобритания!!!

чичка, тука не става въобще на въпрос Англия да излезе от НАТО, та Щатите да инкасират някакъв тип загуба, било тя малка или голяма. Става въпрос, че Обама съвсем тактично им подсказва, че френско-германският съюз е определящ за европейското бъдеще и с Лондон и без него е все тая.

Ами хайде да излезе Великобритания и да влезе 80 милионна Турция и да видим дали е все тая. Много големи отворковци се извъдихте промити мозъци еврогейски такива. Затова чалмите ще ви нахлузят фесове и потури такива като вас това си търсят, но жалко за мислещите хора.

Роднинската ти! Всичко превърнахте в бизнес, болни мозъци. Затова осрахте и целия свят. Не ни водите към нищо добро.

e ти кво искаш? Партията пак да те дундурника и води за ръчичка ли? Към мавзолея на Ленин?

Има и други ценности, освен пари. Осрахте България с "демокрация", т.е. с безогледно крадене на всяка цена. Разходи се из страната!

black_mask79@abv.bg

Че западно европейците имат най-добре развитата социална система бе, за която ние можем само да си мечтаем въпреки, че са ни "братя". По време на комунизма не си спомням някой да е бил лишен да ходи по няколко пъти на черноморието ни, а сега се посещава от дъртофелници от Англия и Германия!!! Кой кого води за ръчичка?

Искам да ме водят към задния двор на майка ти!

Кольо, Кольо. Американците са хищници, които разбират от бизнес. Те преговарят с ЕС за безмитна търговия, за да направят най- големия и най- силен пазар на капитали и стоки. Ако англичаните излязат те ще бъдат един наблюдател, който си плаща за гледането. В този пазар на капитали някои ще изчезнат, други ще забогатеят. Държавите ще съществуват формално защото няма да са заплашени. Тези по- големи интереси изключват твоите понятия за капиталови пазари, защото измамниците ще останат по кьошетата, където никой няма да ги "бръсне за сливи".

Камерън какво е казал това е отделен въпрос, но с трансантлантическия договор се целят няколко неща -Първо краварите да отложат поне за малко фалита си / подписват подобен и с азиатско тихоокеанските страни/, второ той ще обслужва най вече големите корпорации а не малките и средни фирми.И най важното той ще обезличи отделните държави, той договора ще има сила над всичко което се приема в отделните държави, ще има арбитражи, и ха познайте кого ще обслужват те.Цели се обезличаването на отделните държави, цели се Нов световен ред, ще ви предложат и глава на НСР, ха познайте кой ше бъде той, това е крайната цел, към която се стремят от векове, писано е за това, и който е чел достатъчно знае за какво иде реч.

Кого ще ни предложат за глава на НСР? Антихриста разбира се. Писано си е в Библията. Властта му ще продължи точно 7 години. За туй е цялата битка. За 7 години власт. Аз от римското право знам: Нещо, което е порочно от самото начало, не може да се иизправи с течение на времето.

ЕС е образуван, за да няма войни между европейските държави и само това да е - перфектно е! А фактът, че няма мита, граници, може лесно да си намериш работа, че може да пътуваш за удоволствие е чист бонус. От мира няма по- важно и това дразни страшно много продавачите на оръжие. Техния живот е изграден върху продажбата на смърт. Погледнете разорената Сирия! Това е военна база и това е значението 'и. Ако Асад беше направил икономически съюз с някого наоколо и се беше кооперирал, това нещастие нямаше да го застигне. Ако Сирия беше направила съюз с Ирак за свободно движение и бяха построили високоскоростни пътища с подходящи места за почивка и атракции, те щяха да са притегателен център за всякакъв бизнес наред с туристическите дестинации. Можеха да направят свободни зони, но бяха уговорени да се затварят и да не пускат хора и най- вече враговете Израел, които щяха да гледат и нищо повече, защото всяка война струва пари, а вместо това евреите щяха да искат и те да участват в един по- голям пазар. Ако сирийците можеха да прибавят и Йордания, тогава турците щяха да видят една огромна част от империята си как забогатява и щяха да искат да участват. Да ама Сирия опазва две руски бази, което нямаше да е проблем за никого в друга ситуация. Но Сирия не ще да се кооперира и днес е в руини. Забележете иракските военни направиха ИДИЛ и опитаха да унищожат свой и на руснаците съюзник, а не нападнаха Йордания или Израел!

Колко години се води войната в Сирия,а вие не сте разбрал въобще причините за нея и търсите под вола теле.

Никой няма да напуска нищо! Това е само поредното изнудване на Камертон, за да изврънка още нещо ако може. Едно излизане ще ги запрати в историята като мил носталгичен спомен за славно минало, с което явно живеят и днес. Винаги са били шовинисти и въобще не им пука за останалия свят! Вижте само как се отнасят към другите - на Ламанша му казват "Каналът", и то Британски, имат британска закуска и европейска там някаква си закуска, англоговорящите страни и бившите им колонии за "останалия свят", карат напук вляво /уж идвало от едновремешното рицарство/, обиждат пршимерно италианците и испанците, а ходят лятос именно там на евтин курорт да си пекат бледите задни части, и т.н. Но никога няма да си признаят, че са окрали латинския, оттам френския и немския езици, само са променили тук-там някое ударение и произношение и...ето ти нов бритиш език! Дори не са се посвенили и от нас да гепнат към 230 думи с прабългарски корен - знаете вече за "йогърт", демек нашто кисело мляко, добавете и "пейгън", т.-е. пагане - пророк и пророчица, племенен шаман, и всичко, свързано с передвижния степен живот на кон и самата конска сбруя..... Абе-еее, няма що - велика нация отвсякъде. На тяхно място един нормален народ щеше да си мълчи тактично и да си сърба кротко редкия чаец....

Ultra tap si !!

a ti si kreten s izmit mozuk

Не наускайте ЕС за щото сме харесали вашето злато,ресурси и независимост,а и ние отдавна живеем на гърба на целия свят.Ако не сте съгласни ще спретнем война .

Нашата военна кампания ще продължи, защото се ръководим от стратегията за окончателно и безвъзвратно премахване на православно-славянската хегемония на Балканите и в Централна Европа. Деструкцията на Сърбия и трайното присъединяване на Албания, Македония и България към мюсюлманските ценности ще създадат нова обстановка на Балканите и в Европа. ЕС и САЩ трябва да унищожат докрай т. нар. национални икономики на държавите от региона, за да станат те неделима част от новия световен ред. Бил Клинтън. ПИСМОТО НА БИЛ КЛИНТЪН ДО КОСОВСКИТЕ ТЕРОРИСТИ ПРЕЗ 1999 Г

Дреме ми на саксофона :)

Българино !! Внимавай и се оглеждай се за БОЛНИ луди крави! Опасни са! Това е болест която ходи и се предава по еврогейските животни! Защото болеста на лудата крава е силно заразна! И единственото което може да направиш, е да и теглиш един куршум в челото.>За да и спестиш мъките от олигофренското мучене!.>След което спокойно да я транжираш, и направиш на чеверме или сръбска плескавица! Само така може да се оползотвори една луда еврогейска крава:)

скоро във фес ще остане само бг и ще бъде много забавно , ще налагаме най-яките санкции на русия без да ни мигне окото !

БРИТАНИК - АМЕРИКАНСКА ХИЕНА В ЕС КОШАРА :)))

това не е предупреждение , а заплаха към съюзник ...важното е на англичаните да не им пука !

Зомбирана тикво, "хората от народа" може да не са специалисти по всичко, но са добри психолози и имат доста добре развит усет за това, на кого от твоите "специалисти" да вярват и на кого - не! На швейцарците зле ли им е като решават всички важни въпроси с допитвания?! Нали "специалистите" се избират тъкмо от "простия" народ - как?

Ако Великобритания излезе ,ще се появят и други ,които мечтаят за свобода! От това се страхува САЩ, да не му се разпадне играчката ,за която все пак са инвестирали милиарди за подкупи ,подслушвания и т.н

Извинете, Дир.бг ... - абе Тук ли Е ...Центр 'наших' Зад Унаевшиков ?!

Куросмукачът !

...ли Сте ?!

Английската кралица и американската и колежка Мишел Първа, заедно с принцовете Филип и Барак, ядоха борш. След това си поприказваха малко за Световния ред, поиграха Не се сърди човече и пиха бренди. Елизабет Втора и Мишел Първа плетоха терлици - благотворително, попяха и решиха да оставят Кралството на мястото му.

:)А познайте къде е смешката-Там където Обама е казал,че Англия да не излиза от ЕС или там,че е обядвал с кралицата

Дали на Кралицата не и е дошло в повече обяда и то точно с ООбама

Сигурно. Такива като него преди години са ги стоварвали на синджири в Ливърпул, Бристъл. Тъжно, но....история!

Колкото и назад на опашката да отидат Англичаните - Нас няма как да ни задминат ! Ако пък това все пак стане - Това е добре за нас , значи ние минаваме едно място напред ...! Може пък Обама точно това да цели - да ни помогне на нас - Нали сме братя !!!

Струва ми се,че американците ги е страх да не изгубят влиянието си върху англия ако напуснат европейския съюз.

По скоро американците ги е страх да не изгубят влиянието си над ЕС, ако Англия напусне съюза.

Така като ви чета ,започвам да си мисля ,че в Лондон сте заминали само кухари ? Ако пък си само на екскурзия се извинявам на живеещите там Българи.

От командированите на 'наште' ще да Е...

Правилото е следното:Щом САЩ напъват нещо да стане в друга страна, то няма да е добре за тази страна, а ще е добре основно за САЩ и техния бизнес.Правете си сметката!

Дончо, те ората са си направили сметката, щото има кво да смятат и да отмятат в сейфовете, ми ти кат не си сложил нищо в кесията кво ще смяташ? На Обама сметката ли ще заверяваш?

възможно ли е да има нещо което е взаимноизгодно?