”Атака” скочи срещу допитване към турци

Шуменската организация на „Атака" излезе с декларация, в която се обявява против допитване сред българските турци, организирано от изселническата организация "Бултюрк".

Обратно в новината

Коментари - ”Атака” скочи срещу допитване към турци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1.Живот - озъбен и свиреп... Живот - потиснат и ограбен... Живот на демокрация и гнет... Живот плачевен и страдален... 2. Излъжеш ли - ще бъдеш Бог... Ограбиш ли - ще бъдеш вечен... Почтен ли си - ще бъдеш скот - животът ти ще е обречен... 3. Мечтай, когато ти не спиш от глад, умора или болка... Мечтай, проклинайки, и току-виж животът ще направи клопка 4. на всичките крадци, лъжци и други, които те докараха до тука - да им работиш робски ти без думи, за да поддържаш тяхната сполука... 5. Сега поспи... Опитай да мечтаеш за дъхави градини, за дъгата... Или за утре да си пожелаеш да си нахраниш и жената, и децата...!

Ех, братя болгаре...! Язък, че имате 1300 - годишна държава - не можахте да го разберете тоя свят и това си е...! Докога като шарани ще се хвърляте на кукичките, а не ще поискате да разберете кой е "въдичаря"...? Умен човек го е казал: " Не етносите, а класите създават раздорите и войните!" Я помислете малко - ако българският народ ( "българи, турци, цигани, арменци" , както мечтаеше Левски) имаме сигурни хляб и работа, безплатно образование и здравеопазване, нима ще има причина да се делим и да се мразиме, или както едно време, ще си пием заедно ракийката и ще си ходим по сватбите...?!?! Още ли не разбра, мили мой народе, че докато не запеем пак "ИНТЕРНАЦИОНАЛА", докато не проумеем, че "демокрацията", която ни наложиха в сегашната форма е една зверска експлоатация и беззаконие - ще си останем "бели роби" и ще търсим "врагът", на който да си изкарваме натрупания гняв и безсилие...???

Хареса ми!

Някой ,целенасочено си играе с тази струна.Една анкета на неправителствена организация и хоп палим.Веднага уточнявам аз съм българка.Обаче тези заигравания не са в полза на България.По няколко очевадни причини.Първо телевизиите дето излъчват турски сериали са частни ,но бтв е американска ,нова -гръцка,това е повод за размисъл.Второ това ,че американския посланник има влияние в нашата държава това е очевидно.Трето Турция винаги е била с много силна армия и просто е глупаво дори да си мислим ,за създаване на конфликт с етническа или верска основа,защото Сърбия я надробиха. И никой не доказа нищо ,освен зачернините семейства от всички етноси ,защото войната не носи добро никому.Четвърто давайки повод с тези измислени пропаганди вече непрекъснато се говори за това ,а нали знаете че това не е добре,защото се раздухва жарава с цел да лумне огън.Може членската маса на Атака да си мисли ,че ръководството и е за България ,но дефакто ,ако се замислите реално ,ръководството на Атака обслужва чужди интереси.Какво спечели Сърбия и дали Европа ще разреши военни и всякакви други ,конфликти.Нима целукупния български народ не разбра ,че тези сериали ги излъчват ,за да покажат модерна и богата духовно Турция.Плюенето по форумите ,не е като реалния живот .И нека не се забравя ,че по време на възродителния процес България беше ,членка на организация военна ,която се противопоставяше ,на НАТО така наречения -Варшавски договор ,в който членуваха всички бивши социалистически страни и СССР и те и бяха ,зад гърба на България. Този който рови - не го прави за България.Искате да има Косово ,в България?Разберете истината е ,че трябва да вървим заедно по пътя.Не плюйте управниците за всичко.Международната политика ,не е такава каквато я виждаме с комшията на чаша ракия.България има трудно местоположение и разума винаги е за предпочитане пред фанатизма във всичките му форми.мир.

Ами нали сега сме с НАТО, ЕС и САШ те би трябвало да са ни зад гърба. Или ще се окаже, че по-добре си бяхме с руснаците?

Ами и Турция е член ня НАТО ,а и не виждам ,защо изобщо трябва да се създава конфликт.Мирното съжителство винаги е за предпочитане.

Ами тези турски сериали, които ги дават нон-стоп по всички телевизии. Нямам нищо против да дават турски сериали, ама то се превърна в тотално промиване на мозъци. През 2 часа по два епизода нон-стоп. И после медиите не били контролирани? Точно поради такива причини разни държави разработват ядрено оръжие, за да показват среден пръст на разни други, които се опитват да им се мешат в политиката. Има една дума и тя е СУВЕРИНИТЕТ, вижте значението в речника.

Турските сериали в последно време са със същата цел.

Ще ми вземе химикалката ли или ще ми държи хартията?

Въпросите са с повишена чувствителност за нас, но ми приличат на свързани с Възродителния процес. Освен това доколкото знам у на сима етническа бедност. Има политика диаспорите да изучават езика си..И ние даваме рамо на школата в Западните покрайнини, Бесарабия. Андите са малко далечко, но и Памир не го знаят във всяко село. Скандинавия - защо не? Норманите са викинги. Когато има диаспора в една държава, а комшийската е "майката" на тази диаспора аспирациите за сближаване не са изключение.....Анкети не могат да бъдат провеждани в стил: "събиране на ръководството на организацията... въпросите уточнени..разпратени по интернет...ще пътуват хора". Не може да няма организация, която да проверя етичността на въпросите по отношение на личността, религията, етническа принадлеждност, расизъм и пр. Този "Бултюрк" не е нито Евростат, нито българска агенция за проучвания. Дори студентите като си правят дипломната работа, ако има анкета въпросите трябва да бъдат одобрени от академична институция. А националната кохерентност ако случайно е на аджендата на държавата, то трбява да е като "открий фигурата" в онези ребуси с многото черти дето трябва да залепиш око до страницата за да видиш кошничка. Националната кохерентност се гради чрез жизнен стандарт и целеви инвестиции в икономика, образование и култура. От трите не виждам нито едно.

Абе я не ми разправяй смешки :) Това че си лягал и ставал е било заради господарите ти комунаги:) а не заради Турция:)

Много е просто, ако се смяташ за турчин отиваш си в Турция. Но не се опитваш да превърнеш България в част от Турция!

И коя точно територия искаш?:)

А ти коя искаш? И защо не вземеш да си напишеш името? Ама истенското, не някое измислено.

прав си имената са важни дори много бг турци го разбраха ,като виждат че с турски имена в европа ги гледат като арабски терористи

И коя точно територия искаш?

господа,защо оставяте някой да си разиграва коня,като в разграден двор.

И какво искаш точно да направят, да отидат и да арестуват "лидера и професорът по ортопедия в болницата "Чапа" Хаяти Дурмаз"?:).

Оставете намира турците, да си правят каквито искат допитвания, стига това да не излиза на яве. Те за момента не са заплаха за нас. Вярно е, че са особена порода, но какво да се прави, всеки има право на различност. Раждаемостта им не е много по-висока от българската, проблемите им са сходни с нашите. Като цяло усилията трябва да са насочени към приобщаването им, а не към мачкане, което не води до нищо добро. Достатъчно е да се поддържа тезата, че Турция не трябва да влиза в ЕС, което е факт. Прекалено голяма е и има още дълъг път да извърви. Пък и е друга цивилизация. Уважаваме я, но не е европейска. АТАКА да си спомнят какво искаха преди години, да си припомнят с каква програма печелеха гласове. Несъстоятелниса, и те и ВМРО...ако бяха истински щяха да приказват за приватизацията и обявяването и за нищожна.

Това е анкета, а не гласуване за промени. Не виждам къде е проблемът. Ако има наистина подобни настроения, е по-добре те да са изкарани наяве - никой нищо не е променил като си е криел главата в пясъка. Или от Атака ги е страх, че може настроенията след турците може да не се окажат чак толкова радикални и това ще противоречи на демагогията им? Има провокация тук, но това не е анкетата.

Атака определено не е цвете за мирисане. Но тази анкета е безумие. Как би ти се струвало да се пусне подобна анкета относно Турция сред наследниците на Римската империя, Византийската империя, Латинската империя и Никейската империя? Или как би ти се струвало кръстоносен поход в 21 век? Дори да съм христянин би ме било страх.

С или без анкета настроенията са си едни същи. АНКЕТАТА НЕ Е ГЛАСУВАНЕ, не знам защо хората слагат знак за равенство между двете. Дори напротив - подобни анкети за полезни - вадят скритите чувства на показ. Аз лично предпочитам да съм наясно какъв е проблемът, вместо да си крия главата в пясъка и да се преструвам, че не съществува. Кои точно са наследниците на Римската империя, например? Да не мислиш, че са съвременните италианци?! Примерите ти са съвсем не на място. Един по-подходящ пример е пускане на анкета сред етническите българи за отношението им към турците. Там също ще излязат доста грозни неща, но това съвсем не значи, че актът на самата анкета е нещо лошо.

Тези глупаци от Атака, тъй като вече губят почва под краката си заради продажният си лидер, пускат такива фантасмагории, за да си повишават имиджа.

Не съм краен националист като тези от Атака. Не само защото техния вожд е с психични отклонения и блясък в очите, а защото не приемам да връщат държвата ни 2 века назад и да връщат географски наименования в България от средата на ХV и ХХ век. Предлагам на тези родоотстъпници да върнем наименованията от времето на траките, славяните и одрисите, които най-вече имат право да претендират за географски наименовния "по давност". Недоумявам и съм възмутен от въпроса мюфтиите да се одобряват и назначават от Истанбул!!! Защо да не ги назначава Рияд?!? Така или иначе светите места на т.нар. права вяра са там? На който български гражданин не му харесват правилата и законите, приети от представители на мнозинството граждани (т.нар. демокрация) да се качва на рейса или на влака и да отива там където му харесва. Точно така постъпиха и доста български граждани, които не харесаха ставащото в Родината ни и емигрираха. Зная, че звуча крайно неприятно на доста хора, но мисля, че вече е дошло времето да напомним на някои наши съграждани, че демокрацията не е слободия.

Прав си. Цялата история обаче е, че се цели откъсване на бившата Източна Румелия и присъединяването и към днешна Турция. Това е част от плана за Великата пантюркска държава, който се възобнови с нова сила след ясния завой на Турция към ислямизма. В основата на усилията им в България е да идентифицират мюсюлманите и турскоговорящите с Турция. За да се види колко е смешно това би могло да го сравним например с Португалия, която да претендира, че една португалски говоряща католическа Бразилия е част от тях. На практика това си е продължение на колониалното мислене отпреди повече от век, защото България беше дефакто колония на Турция. И тази държава твърди, че има място в Европа?!?!

А защо Българската Патриаршия е под шапката на Ортодоксалната Патриаршия в Истанбул, И в Гърция мюфтиите се избират от местното население но се подвърждава от Истанбул

Прегледах коментарите но не забелязвам някой да е обърнал внимание че само от Шумен са реагирали . Къде са останалите градове? Къде е Сидеров биеше по гърдите че е патриот. Какво всъщност представлява Атака сега?

Нали ти харесваше турското?!?!

Явно политиката на Израел е най-правилна,явно не става цивилизовано.Ти го пускаш под кревата,то ти се качва на главата. Щом искат да налагат насила религията си и начина си на живот да отидат в Родината си Турция.

И какво толкова стана та хванахте пушките и започнахте да трепете "цивилицовано". Някой, някъде решил да прави анкета? И ти ми се заканваш да ме трепеш? За това, че евентуално мога да попълня анкета? И да ми говориш, че моята Родина не е България? И това през 2010 година? Едва ли носиш чак такива "мъжки" панталони да го направиш. Тренирай си пръстчетата с нещо друго .

Денис, не се виждат никакви закани, освен в твоето съзнание. Ако се смяташ за българин значи твоята родина е България. Като заговори за цивилизованост тази анкета струва ли ти се нормална? И сега ми отговори на кой българин би му се струвала нормална?

Аз съм етнически турчин,но съм български гражданин и тук България е моята Родина,тук се родих израсъх изучих,тук е семейството ми,майка ми баща ми и не съм привърженик на ДПС!Учудвате ли се?Ами чудете се и такива като мен са много,аз обичам своята Родина и милея за нея и ако днес или утре трябва да я защитавам ще я защитавам с нокти,зъби,пушки пищови,камани дърве и квото ми падне,от всеки враг дръзнал да дойде тук,независимо кой е той турчин,грък,американец,сърбен,руснак и прочие!Защото врага не пита какъв си а първо стреля!Да,скъпи ми псевдопатриоти докато вие ще се изпокриете из мишите си дупки аз ще браня родния край и с мен ще са много още турци,цигани и българи.Защото етноса си е етнос,а нацията е една БЪЛГАРСКАТА.Ето това е което имам да ви кажа!

Приветствам мнението ти.

Така е Мурат. Я в такъв случай кажи струва ли ти се нормална тази анкета? И ти най-добре от всички би трябвало да знаеш за какво става на въпрос щом не си привърженик на ДПС. Все едно си нямаме достатъчно проблеми, та постоянно да ни занимават и с такива глупости. Или може би и идеите на братя Юзеирови за учредяване на тяхната партия Отоман и т.н. също са нормални? Всеки луд си прави партия в България. И до кога? Във всяка една нормална и развита държава има по 2 партии. Мурат, ти желаеш ли да живееш нормално и спокойно в една нормална и развита държава, където да не те занимават ежедневно с простотии? Аз желая, вярвам, че и ти желаеш. Нека всички да работим за една по-добра България, а не за интересите на разни хора и да бъдем техни пионки.

Родината на Турците родени в БГ е България, няма къде да ходят те са пълноправни граждани на БГ...

А ти виждаш ли какво си написал? Няма как да си турчин роден в България. Това е все едно да съм Българин роден в Китай и произлизащ от пето поколение китайци. Но можеш да напишеш, че си българин, роден в България, но произлизащ от турско семейство, ако това ще те накара да се чувстваш по-добре. Турци са тези, които са родени в Турция. Когато се родиш в САЩ в паспорта ти пише Американец, а не Пакистанец. Провери какво пише в твоя паспорт!

а къде е ДАНС Шумен.

За съжаление няма да става по-добре.Където има турци има разделение асимилация и всичко друго но не и интеграция в обществото в което живеят и исползват.Трудностите предстоят...

Не на Турция в ЕС! Който иска - е му Анадола, близо е..

Ето за това евреите поизбиха малко гадове.Опитаха се да им направят същото,но при тях за разлика от България не става.

Точно обратното трябва да стане. Където са останали турско-гаджалски имена в България трябва незабавно да се сменят с Български, да не говорим за градовете Кърджари и Хасково. А фесовете например от БТВ, а и други джурналя - ирикчии упорито продължават да наричат Прохода на републиката с турското му име Хаинбоаз.

Е та Хаин боаз е:)) Прохода на предателите.

Искате ли да се върнат в пределите на България земите до Истамбул?

И като ги върнем какво става? Ще прокопсаме и ще станем много "вървежни"? Или ще станем по-богати. Или и тази територия ще я направим най-бедната и най-бандитска територия в Европа?

Ти ли си заместника на Муратчо? По-умничък си и по-културен, но идеите, които защитаваш са същата боза!

Същите въпроси си ги задай и на себе си Гост.

Абсолютно!

...за ползата от смяната на имената!!!!

И каква е тя?

Ползата е, че тия малоумници ще разберат че такова понятие Български турци , както американски французи - няма! Има едно неграмотно ислямизирано племе което трябва да бъде спасено от турски икономически и про-ислямски интереси. С християнско име най-малкото няма да влизат по джамиите да им пълнят главите с простотии.

Прав си! Ако има хора с памет, ще си спомнят, че още преди "възродителния процес", турските специални служби създаваха напрежение точно по жътва. Тогава заблудените мюслюмани обсаждаха турското посолство с молби за визи, стояха там денонощно, не получаваха нищо и се прибираха, щом съберехме реколтата...

Абе я не ми говори панорамаджийскаи думи от преди 25 години.

Защо пък да не го правят - така, стъпка по стъпка. Щом няма кой да защити националните ни интереси и ни управляват продажници и чужди слуги. А това народът го вижда, пък и достатъчно проблеми му се струпват в ежедневието, за да мисли за нещо друго, освен да оцелее... Просто вървим към закриване...

Атака да не скача срещу разни смешници, ами да се хваща на работа. Сега са във властта, никой не им пречи, какви са оправданията сега? Или не искат да си развалят достлука с турските ибрикчии от ГРОБ? Откакто ГРОБ са на власт, някой да е притеснявал сопола доган? Даже не му бутнаха барбекюто! Да са спрели незаконната сеч или безобразията на депесарските фирми? Не са! Явно пак интереса клати феса!

Вътрешни войски - това е начинът!

:) абе брат, то "външни" няма, ти искаш "вътрешни". И кого ще пратиш да служи там? Сегашните 20- годишни?

Нека си питат.Ние пък да помним какво да отговорим на въпроса :"Турция в ЕС?"

Ей, не спират да ровят тия, по-досадни са от мухите. А тази организация трябва да се даде на съд за антидържавна дейност. Навремето с подобни "невинни" неща се стигна до възродителния процес. Ще стане като с "хуманитарната" акция - ние го направихме защото вие после ни набихте.

Ти пък какво знаеш за възрозителния процес, та си на всяка манджа меродия. Я си гледай работата. Аз съм потърпевш от това ти какъв си?

И аз съм потърпевша и помня как турските тайни служби разпалваха етническото напрежение тогава, как изпращаха терористични групи и как и тогава се искаше откъсване на източната част на България. Тогава бяхма в студена война, а сега?

Поредната глупост, за да се пишат актив нещастните атакисти. Вземете и питайте първо боса си- Сидеров за кого работи в България парламент, преди да се пишете" атакисти"! Станахте за смях!

Егати ти провокациите !!! Няма ли кой да ги забрани тия идиоти и да ги прати там дето им е мястото ?

Ама кой вече им обръща внимание на тези примати, няма ли нещо по-разумно да правят и то по време на жътва?

Ей писна ми да чета за поредните терористи опитващи се да разпалват конфликти. Да бъдат арестувани и съдени за разпалване на етническо напрежение. Да си питат в Турция!