Синдикатите искат повече дефицит и удар по сивата икономика

Бизнес и синдикати остро разкритикуваха предложения бюджет за 2013 г. Те обаче останаха на различни позиции по съответните мерки, които трябва да се предприемат.

Обратно в новината

Коментари - Синдикатите искат повече дефицит и удар по сивата икономика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В производствено предприятие съм главен счетоводител. Заплата - над 6000,00 лева. Ако случайно правите разлика между номенклатура, ченге и пр.то не пишете комплексарски алабализми за хората с високи доходи.

Ами да. И при комунистите от ГЕРБ, "справедливостта" не дойде и се загуби някъде по предизборното трасе.

Няма аккво да се поглежда и глаголства, таварищ. Не става въпрос -защо и вие биете негрите, а за това, кое население на ЕС , Евростат е обявил за бедстващо. Тук няма място за политическа окраска, освен виновността на политическата класа и назначения елит за сегашното състояние на България. Включително и на това управление. Спори с Евростат и цифрите им и им кажи, че - "нашенецът не е чак толкова зле, колкото обича да се оплаква.", таварищ.

със въведеното средно компенсиране на пенсиите. По кой закон го правят ? Безобразие. Къде са синдикатите, къде се намират от финансиите???

Трябва еднакъв процент на компенсация на пенсионерите, не е редно да се прави уравниловка, ние сме работили на по- големи заплати, защото сме били с висше образование и сме се осигурявали с по- високи пари. Срам ме е пред децата ми, а и те не искат вече да учат висше, като виждат как то не се цени тука!!!Но кой от политиците предложи различен процент на компенсация? Не ви ли е срам да ни позорите ???

Да повторим, за да незабравим. Ние чакаме от всичките тези умни приказливи мъже, да ни покажат как да не бедстваме с този бюджет, защото Евростат възприема като бедстващи онези граждани на Общността, за които важат поне две от следните условия - да имат просрочвания или забавяния в сметките си за битови нужди, за наеми или за банкови кредити; да не могат да си позволят разходи за поне една седмица отдих в годината; да нямат възможност да се хранят поне веднъж на всеки два дни с ястия, приготвени от червено месо, пилешко или риба; да не са в състояние да посрещат непредвидени харчове; да не могат да поддържат нормална стайна температура в студените месеци; домакинствата им да не могат да си закупят лека кола, цветен телевизор или пералня и да нямат възможност да си позволят стационарен или мобилен телефон. Ча-ка-ме!

Разни прегърнали се с правителството организации да дават разнопосочни съвети, за да разделят обществото, като на един му си привидяли и пари в инвалдите. Драги организирани другари и говорители на такива. В заменките отлежават 8 милиарда народни пари. Поискайте такъв закон, че тези пари да се върнат в държавата и тогава може да фантазирате на воля как да се харчи.

За да не си кътат парите в банките,по богатите,направете им по висок данък,така ,че да почнат да си харчат парите, да ги влагат я в бизнес,я в покупки, я да повдигнат малко заплатите в бранша който държат. А не да събират милиони и милиарди в банките и да се правят ,че нямат,а вие да се чудите как да вземете от мизерния народ,той вече няма какво да ви даде, освен една по дебела тояга!

val55

От НАП, кога най после ще се усетят, че ДДС трябва да се премахне в сегашният си вид. С него да оперира само ПРОИЗВОДИТЕЛ и ДЪРЖАВА. Що се отнася до това, че някои не дават документ за извършена услуга, и това може да се реши без проблем. НАП да отвори в сайта си възможност, по специална таблица, която се попълва, каква услуга е извършена, от кой, какво, и каква цена е платена за нея. Може би, е по правилно това да става анонимно на първо време. Ако зад съобщенсието, което се пуска до НАП има име, и адрес на подателя, то тогава НОИ, е най правилно да върне на подалият данните от 9% до 12% от стойността на услугата, при която не е издадена касова бележка или фактура. Трябва да се въведе данък лукс, а също така да се обложи с 50% данък всички трансакции от и към ошфорки и офшорни зони. Това, да се обложи с дънък лихва 10% всички депозити е правилно, но тогава трябва да има една минимална граница примерно: от 100 000 лева, над която да се плащат тези 10% върху лихвата на депозита. Постоянно пишат, че спестяванията са над 34 млр. лева, но това са пари за черни дни при повечето вносители, а те са по голямата част. Трябва да се обложат тези, които внасят, за да печелят от лихви, използвайки пропуски в законите, и по този начин не допринасят с нищо за развитието на икономиката в България. Е, сигурно ще имам много опоненти в случая, но нали всеки от нас иска да живее добре, а без ред това няма как да стане. Трябва спешно да се направи реформа в НОИ и НЗОК. До сега нито едно правителство не пое тази отговорност, и затова нещата вървят от зле на по зле. Всичко добро на всички!

Не е работа на синдикатите да съобщават неща, с които управляващите пробват почвата. Нито пък е работа на синдикатите, да нареждат откъде да се вземат пари. Това излиза извън рамките на синидкалната дейност според мен. На някой си експерт от "Подкрепа" му се привиждат пари в най-слабата част от обществото - болни и инвалиди. Нека другарят Николов знае, че инвалидна пенсия не покрива разходите за лекраства. Или иска да обремени с негативи правителството или да унищожи част от болните и инвалидите. Нека синдикатите да си гледат панаирите по площадите и екскурзиите с автобуси. Това най им се отдава.

да,прав е данев,да се загубят 100000 работни места и да се говори за растеж...изглежда този показател,които важи в цял свят не е валиден за бг!

Тзи бюджет не запазва макроиконочическата стабилност на страната, той е " безвремие " . ние от 20 г. живеем в него. Бюджета е такъв за да ни държи в страх и подчинение, за едни трохичка и всички започват да цъкат, леле колко сме зле трябва да стиснем коланите, бахти теориите на финансовия екип на премиера, пълне блякавици. И да вземе да му каже някой, че магистрали и метро може да се строят и без да се замразяват доходите.

България ще се оправи,тогава и само тогава,когато ченгетата и корумпираните вождове на профсъюзите бъдат изхвърлени от политическата сцена.Нагли и крадливи копелета,освен да крадете и подстрекавате народа ,нищо друго не знаете.Къде бяхте каТО сТАНИШЕВ,дОГАН И КОМПАНИЯ КРАДЯХА?И защо ли питам,като съм сигурен,че заедно крадяхте.Но робския ни народ си трае.А вашите деца и семейства,отдавна не са в България.И интересно не къде да е ,а в Америка.Защо не ги изпратите в Русия,като толкова милеете за нея?

Така, това с крадците, ченгетата и комундетата се изтърка! Питам: Синдикатите - могат ли да бъдат фактор, по предназначение у нас?

Чакахме ГЕРб да дойде на власт и да гласува против лустрацията ни. Това и се случи. Дочакахме го.

Които иска да не плаща данъци, няма да ги плаща. - Има законови методи за това: 1. Граждански договор 2. Работа собствена през фирма , плащане само на данък печална 10% - насилственото плащане на данъци може да доведе до огромни недоволства и бунтове.

Не се ли пише Разтеж, а не Ръстеж ?

Нито едното, нито другото... Пише се "растеж"...

Наемаш майстор , взема ти 100 лв.на ден без никакъв данък и след години този същият ще ти вземе и от пенсията защото ти внасяш и зарад него .Къде са данъчните толкова са много а нищо на лице.

Наемаш тогава фирма с каски, билборд пред къщи, начална дата и крайна дата на ремонта и ..... те ти вземат по 350 лв/ден. Щото - проект, работно облекло, оценка на риска, инструктажи, па някой се разболее, работно време 8 часа и накрая гаранция франция - същият продукт.

досега обръснаха овцете до голо, сега ще ги заколят- е после откъде стадо.

Благодарение на Андрешко, България е съществувала, съществува и ще съществува векове напред!

хванете автомонтьорите

за оная работа