Окупираха БНБ за новите монети

Стотици любители на нумизматиката чакат на опашка пред БНБ, за да се сдобият с безценната монета от 10 лева, пусната в чест на Българското европредседателство.

Обратно в новината

Коментари - Окупираха БНБ за новите монети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей осемдесетпроцентовите, стига с тези европедераски истерии бе! Погледнете в сайта на БНБ! Февруари месец ще излезе монета по повод 140 годишнината от Освобождението от турско робство! Това е по-интересно, това е по-важното историческо събитие ! Какво европедалско, какво еврогейско председателство ви е разтресло бе зомбирани мърши!

Поредната българска простотия ! Едва ли не преспали пред банката ! Ужас !

За 66 лв. ще си купуваш монети на стойност 10 лв! Тия нещо не са наред. Ако си падат по нумизматиката, да взимат стари монети. Аз без да съм нумизмат, имам останали сребърни от по 30-70 години. Дори такива които не съществуват, като марки, дори източногермански, унгарски и какви ли не монети. ;)

Всички иманяри на едно място!

Ей, гадна държава!Поне да бяха изчакали 9-10 число , да дадат пенсиите, та и ние да си купим по една с половината пенсия!

щрак-щрак за Историята -"нумизмати" бурно ръкопляскат на други "нумизмати"-хаха.Това са едни чиновници под строй да купят монетета и да я лъскат от сутрин до вечер.

moket1

Спекула е, че след като 1000 бр. пуснаха или 1/3 от тиража пуснаха за МБПСЕС, останалите 2000 ги пуснаха по 1 бр. на калпак. Вместо да сложат тираж 5000.

Хайде малко да поработим днес, че така и така сме дошли на работа . . .

Че аз какво правя?

СПЕКУЛА Е И ТО ДЪРЖАВНА ЧРЕЗ БНБ. Цената е 10 лв. А продажната от 60 лв. НЕ Е ОПРЕДЕЛЕНА ОТ ПАЗАРА, а пак от БНБ. Затова е спекула и то държавна. За колко ли други неща н дерат по този начин.

moket1

Спекула е, че след като 1000 бр. пуснаха или 1/3 от тиража пуснаха за МБПСЕС, останалите 2000 ги пуснаха по 1 бр. на калпак. Вместо да сложат тираж 5000.

Нали някой трябва да плати тези монети който ще са за подарък. Няма да се минат за това са сложили цена от 60лв.

кажи, че народът нямал пари.

Здравейте и от мен! Благодаря Ви за това, че ме разсмивате и сте толкова естествени в писанията си! Да, както по-долу и друг е написал, понякога има и злоба в тях, но като цяло сте страхотни и създавате настроение с разнообразните си компетенции по какви ли не теми. Благодаря!

Ако нещо има стойност 10 лв, а го продаваш за 66 не е ли спекула?

Спекула беше мръсна дума преди десетилетия! Стойност е цената на която го купуваш или продаваш. Себестойсност е нещо друго!

зная какво е стойност и какво е себестойност! Нонетата има СТОЙНОСТ 10 лв.Написано е с хубави, ясни букви на български език! Себестойността й може да е и 40 стотинки, зависи от какво и как е изработена! И да те светна-стойност и цена не е едно и също...!Справи се със съответната литература!

Спекула винаги си е била "мръсна дума".По простата причина, че означава нечестна търговия!И в миналото и сега нечестното си е нечестно.Отделен въпрос е, че сега 90% от търговията си е все нечестна.

Щом стойност и цена са едно и също нещо, то тази пуста монета , щом е "безценна", значи излиза, че е "безстойностна", демек няма никаква стойност?!!

а ДЪРЖАВНА СПЕКУЛА. К'во да ви кажа държава и тя гледа да изкара некой лев, щата на БНБ е сигурно 1000 души, а колко банкови фалита минаха през тях по време на прехода . . . Абе нужна си е и такава администрация :0

бе то и Тициан за ЖЕНА ПРЕД ОГЛЕДАЛОТО да е платил някой и друг грош за боите, платното и на шаврантията дето му позира, ама колко струва сега ??? Спекуланти мръсни :)

какъв пример да дадеш!Цялата търговия с произведения на изкуството е огромна спекула, това е всеизвестно!

Ей, коментиращите. Не можах да се стърпя и да не напиша благодарността ми към вас, че ме разсмивате искрено всеки ден и под всяка статия! Денят ми няма да е същият, ако не прочета дежурен злобен, отричащ всичко коментар и последвалите след него компетентни мнения на всякакви теми. Неизчерпаема е енергията ви! Хвала на такЪви българи!

работим с материали на клиента. Ако ти е харесал трудът ни, дай 50 лв за него. Ама не на нас, ами на Кури- да си оправи яхъро на Бузлуджа да не се срамим пред евросоциалистите

ПЕС-овете ли става дума?

ама и ти искрено ме разсмя с отричането си на всякакви мнения, освен съвпадащите с твоето!

Що не пуснат монети с лика на светата БГ троица: Борисов, Пеевски, Цацаров Ще се 'арчат като топъл 'ляб. Ще напълним хазната!

май по-добре тоалетна хартия

Баси откачените!!!!!!

овце, първо чакат на опашки да изсекат пирин, за да се качат един път на лифтовете на офшорковците от групата на партиеца-лобист- комисинер-концесионер - симеонов , после пък се редат пред бнб за неква тъпа като тях и винету монета....дебил до дебила

Абсолютно си прав - а и оня с 80 % също е прав ! Кухи лейки и тъпи оффци - 90 % ! еуропаричка щели да си купят хахахахаха

"...безценната монета от 10 лева..." Ма тя една от най-безценните бе!

Супер! Колко хора, събрали се да чакат на опашка, за да си купят нещо свързано с тяхното хобо и страст! Едно време се чакаше на опашка за хляб!

Грозна картинка, която ми напомня как преди 10 години от Ментел ни караха да се редим на опашките на студа и дъжда навън, за да си платим сметките. Салонът на БНБ може да събере всички тези хора, а не да ги карат да се редят на опашки като добитък пред кланица. Ще оберат БНБ ли, какво?!

добре си са вън. Вътре един с грип да има и всичките ще ги натръшка. Слънчице грее, бройкат ламбадките, идилия.

мисълта ми е, че не е кат да чакаш за 200 000 пред офис на Цв Василев

А монети от 50 лева кога ще пускат?

през 1997 ще я пуснат. Търпение, скоро ще я гепиш.

Да не се окаже, че монетите са менте!

Много сте изостанали бе! Ще чакате 1000 години да им се вдигне цената, ако не ви ги откраднат цветните българи де. Ние отдавна минахме на вирту-койни и сега се къпем в облаги.

Къпете се къпете се, с нетърпение чакам денят X, в който всички къпещи се ще извиете на умряло, а той не е далеч.

Когато приключи нашето председателство Европа ще пусне монета от 50 евро че са се отървали най после.

Ха-ха-ха!

Народът няма пари, хората измират от глад по улиците, а гражданята се наредили да колекционират златни пендари.

то се от нещо трябва да умреш, да няма да я караш с карталите?

...това е шанс да направиш всичките си десет лева на хилядарка..

хи хи хи или да ги направиш 3лв., ако изобщо някой ти даде толкова за тенеке с позлата... :)

Поне да се оси,,т са се научиливластващите за толкова години...Едно ротационно председателстване тия го направиха едва ли не чудото на света и голямото 'признание'' на България...Стига вече защото това се прави от много години насам ама никой не е биел така тъпана като боко и сие..Най бедната държава ще хрантути и обгрижва един куп евроидиоти и боко седнал да се хвали без да му пука че бедните българи дават левче за болни деца защото той за такива ''разхищения'' пари няма:(((

Само ми кажете. С лика на Бойко ли е монетата?

да с неговият е. Ти да не искаш да е с на Симов?

Ужас,ужас , ужас!!!

Никога няма да си купя каквото и да е, свързано с членуването ни в ЕС ! България - вън от ЕС !

купи си матрьошки, има бая китайски пред Ал Невски. Има и ушанки. Ся са на далавера. Кат дойдат лятото на Путака вълците цената на ушанките скача

Има си и матрьошки, и ушанки и валенки и калашник - така че, мен не ме мисли ! А ти какво си имаш ?

За кво да ви купувам еурогейщините ?! Безценните бутикови пеерасии ? Може би като ЕС се разпадне - ще са ценни..

Паспорт имаш ли?

Хора бе работа и проблеми...

БНБ да се оглеждат да не фалира пак някоя банка под зоркия им мониторинг...."безценни" монети седнали да секат