назад

Борисов: 51 млн. лева даваме за българските пенсионери

19:48 | 20 ноември 2019 | Редактор: Виктор Стефанов 241 7930

Коментари 241

Давате ги господин Борисов. Не мислите за хората с пенсии близки до минималните - тях и средните пенсии кучета ги яли. Най-ниските пенсии са с най ниски осигуровки към тази държава. В останалите страни от Европейски съюз се дават допълнителни надбавки на вскички пенсии. С най-ниските пенсии ли искате да си спечелите изборите. Да, хората с най-ниски пенсии най-лесно се управляват, манипулират и лъжат, и може би залагате и на това.

51 млн. са нищо,самолетите са най-важни.по 130 млн.долара дадохме за един самолет,докато словаците ги купиха за 57 млн.долара парчето при същите условия като нас.

Абе бай ганьо,абе Пинокио,колкото лъжи изпляска носът ще ти стигне Луната.

А колко бонуси ще получат държавните служители, особено онези, които са предани на ГЕРБ? А?!? Безочлив тип. Пфуууу!

Всеки човек, който има съвест, би го било срам да признае, че при неговото "успешно" управление има хора с пенсии от 250 лв. А той даже се похвали преди това да е станало. Отпускали се над 51 млн. лева допълнително по бюджета на Държавното обществено осигуряване, които са необходими за еднократно изплащане на допълнителните суми към пенсиите за декември. А каква сума се отпуска за неговото шляене насам-натам за едното потупване по рамото, без това да допринесе нещо за БЪлгария.

На колко пенсионери се равнява добавката 40 лева отнесена към годишнатапремия на един депутат? ОТГОВОР: 150 . В фалирала Гърция получават по 800 евра . Ами г- н премиер фалирайте тази държава че и ние да вземем някой лев .

Айде стига с това увеличаване предимно на минималната пенсия и с тези бонуси за най- ниските. Да се преизчислят пенсиите с нов осигурителен доход , така че най-ниската пенсия да е над прага на бедност и да спрат с това делене на бедни и богати пенсионери.Колкото си внасял, толкова и ще получиш. Защо не излезе един от НОИ и не сметне каква пенсия си заформя един земеделски производител, като досега се е осигурявал на 350 лв.Някъде към 60-70 лв.И сега държавата му дарява още 180 лева до 250 всеки месец,че и 40 лв за празници.Не казвам,че лесно се вадят пари от земеделска работа , но това е като банкова сметка- внесъл си малко, малко получаваш.А какви имоти си накупил през това време,колко си спастрил в дюшека, колко си хвърлил през терасата , никой не пита. Може това преизчисление да струва по-скъпо на бюджета, но ще е справедливо.Иначе да отиваме да се регистрираме като земеделски производители , все ще се намери някоя наследствена земя. От какъв зор да се осигуряваме на 2600 , като може и на 600.И накрая не може да ти дадат пенсия по-малко от 250-300.

Това раздаване на пари не променя нищо, тъй като липсва ясна визия за повишаване на доходите на народа. Необходимо е да се увеличат минималните заплати и минималните пенсии до размер близък на европейските, като се повишат данъците върху печалбите на едрия капитал.

Близо 1300000 българи ще получат по 40лв. понеже получават пенсия,която е под прага за бедност от 363лв.Дава ли си някой сметка колко хора в България живеят с доходи под този праг? При всички случаи са над два милиона.И България е страна член на ЕС и сме в 21 век.Това го няма дори в много от африканските и латиноамериканските държави.Давате ли си сметка в каква държава живеем,след като повече от една трета от хората в тази държава имат подобни доходи?Това е страшно и нечовешко.

А какво ще кажеш за парите,които откраднахте от Сребърния фонд с онзи пицата! Май бяха близо 2 млрд. Сега,,дава,, Боклук лъжлив си Тикво

все едно си ги вади от задния си джоб, от личните спестявания !!!!!!!!!!

Нищо не даваш, просто отделяш от ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, запомни този израз.

Ама то останаха ли толкова пенсионери живи?

Тоя човек, освен че е циничен, но и прави хората на малоумни. Лошото, че сме такива, и си траем. На 2,1 милиона пенсионери, от 50 милиона лева , се падат по 25 лв на човек, и то еднократно.! Та с тия пари да се нахраниш ли, да се снимаш ли, или да ги скъташ за черни дни? Само икономиите, които прави държавата от неизплащане на пълният размер на високите пенсии, е много по-голяма от 50 милиона. Тоест на практика, държавата нищо не е дала, и не дава на пенсионерите! Просто взема от парите на хората с високи пенсии, и ги раздава като надбавки, на хората с ниски пенсии!

А знаеш ли, че има пенсионери които получават над 1000 лв. пенсия? Те дали имат нужда от коледни добавки? Горе цитираната сума е само за тези с най-ниските пенсии. Друг е въпроса, че не ги дава нито тиквата нито герб.

Москва, може и да им плати, но на вас САЩ нищо няма да даде!!!!!!!!!!!!!!!!!!

тоя рано сутрин ми идва малко байгън

"Комунистите имат един проблем, винаги им свършват парите, и това са парите на другите...." Маргарет Тачър

Явно, призракът на комунизма не ти дава покой, ден и нощ.

Вие нищо не давате, вие само РАЗПРЕДЕЛЯТЕ това, което ние сме дали!!!

Как някакъв цар наредил на се изтребят старците, защото била гладна година и само го подяждали и пречели. Но съветникът му тайно спасил баща си, който му дал ценен съвет да разровят мравуняците и да засеят намерените житни зърна. Страната се спасила, а когато царят го попитал откъде е научил това, той си признал, че баща му е жив. Засрамил се владетелят и наредил оттогава насетне старите хора да се почитат и т.н. Е, това е в общи линии.На всичкото отгоре всички остаряваме и не пропуска никой, който и да било.Въпросът е ще креем ли или ще се прави нещо.Гледам ги по пейките в болниците как не могат ни зъб да си оправят, ни сърце, ни нищо и поне ми става жал. Какво ли ядат, с какво ли са облечени. Ужас. Пестят и от вестниците и пак без ефект. Щерев, не му се сърди, той не е разбрал иронията ти за ваканциите и комплексите....

Интересно тиквун колко точно "дава" от тези 51 млн., ама много дащен този човек бе.

при грубо 2 милона пенсионери, това прави по 25 лева... не разбрах само премиера хвали ли се с това или се срамува... май 1е първото

Комунист и коза наядане нямат, няма икономика в света, която комунделите да не успеят да съсипят, комунистите=социалисти и Сахара да управляват, там ще има недостиг на пустинен пясък...

Какво могат да си купят пенсионерите с 40 лв? 10 килограма месо, 40 кг банани, 35 кг. портокали, 174 кофички кисело мляко, 200 хляба.... да възможно е но по времето на бай Тошо....

оди при бай си тошо... а стига с тоя бай тошо бе, ходи се прегледай накрая, то те търпим и те съжаляваме тука, ама все някой трябваше да ти го каже! за твое добро го правя!

при бай Тошо нямаше банани и портокали, а и всички стоки бяха дефицит. За хляб се чакаше по опашки, картофите и лещата бяха внос от Полша...И ток нямаше, бяхме на режим. по- късно дойдоха и купоните. Айде нмайната ви рубладжийска жалкарска!

Нещо май си се объркал с началото на "демокрацията" след 89! При бай тошо нямаше купони и недостиг на храна! Защо лъжеш! Нямал бил той! Сигурно и трийсет години нямаш, ам а пишеш за социализма! Смешник!

Аре сега, бебо, шибни си един тупаник в носа да се събудиш, че си напълнило гащите! От там са кофтите ти сънища-

ненаядохте се бе! той човекът ви дава, вие сте гракнали! орджоба си ги вади и раздава...

ОЛИГОФРЕН!

Циник !!

Това е то - лошотия и простотия. Някой да коментира нещо за състоянието на пенсионните пирамиди наречени НОИ и ДЗПО , м ? Някой да коментира пълната мъгла в пенсионната система ? Само някакви кукунделски изцепки............

А това,че редовно съм докладван е потвърждение на думите ми.

Не вземайте ваксините.Те са специално създадени за пенсионерите на България. Ако ви се живее не искайте безплатни ваксини.

Кенеф 16 ще дойде през 2030 г.

Не вземайте ваксините.Те са специално създадени за пенсионерите на България. Ако ви се живее не искайте безплатни ваксини.

ОСТАВКА ... БОЧЕ

Пенсионер да си в България! Пари, бонуси, индексации, евтини карти за рейса и влака, коледни и великденски надбавки, евтини екскурзии! Магазини за дрехи за 1 лв. Безплатно здравеопазване. Промоции в Кауфланд всяка седмица! Достоен наследник на Тато -Бойко Методиев! Какво още да иска човек!

тия пари кратун баши ще ги избие от 2-3км асфалт!

Да ВИ еба и утрепаното управление, качили се на клона и само цоцат хората!!! Да ВИ пропаднве и изгнилото правителство и насраните Ви герберски политики!!!! ДАйте на народа повече пари иначе ще ви затрием като партия и управление, с багерите ще Ви изринем, продажници политици......

"Царят" дава.

Много колеги(моряци-офицери-механици) са пенсионери, но взимат заплати... Бивши военни и т.н. Други са реститути, арендатори и т.н. Но,има пенсионери, които разчитат само на пенсия, ако е 300-400 лева... Мъка и болка

по-лошо е . някои хора бачкат за 400 лв

Еми дава да . Няма режим на тока и еднакви пенсии както в комунизма . Днешните млади не знаят какво е режим . Какво се оплаквате само :) ....Ония в Перник с водата не се броят :) :)

Цифрата може да стои добре 51 млн.,но разделено на милиони нуждаещи са едни 20 евро за коледни и новогодишни празници , прекалено несериозно.Щом прага на бедност се увеличава всяка година трябва пропорционално да се увеличат и добавките.Ако провери другите лидери по колко отпускат на човек за празниците ,ще се увери че техните цифри са много различни и много нагоре.То ясно ,че хиперифлацията на Виденов и деноминацията на Костов реализираха геноцида ,с махането на 3 те нули МРЗ падна 150 лв.и после постепенно пи малко до 200-220лв.,но това е праг за пенсия,при Станишев МРЗ -260лв.,та чак сега 560 лв.,а от 2020 - 610 лв.Но тези 18-19 години задържаха ниските пенсии ,заради малките постъпления върху ниска база.Хубаво е по сериозно да се погледне на добавката,ако иска да зарадва пенсионерите особено при излишък,да се отусне двойно,не 51,а 102 млн. за тези под прага на бедност.

Борисов, преизчислете пенсиите с осигурителния доход за 2018 г. Не се подигравайте с пенсионерите, т.к. този отгоре гледа. Не може работещи в една фирма на едно и също работно място пенсионирани преди 10 години и сега да имат 2 /два/ пъти разлика в пенсиите. Вижте как решават този проблем в Германия, за да не се налага в бъдеще преизчисляване на пенсии. Когато пенсията ти е изостанала по размер 300-400 лв. тези 6,7% увеличение са меко казано подигравка. По отношението към възрастните хора се съди за цивилизационния напредък на страната.

Е ти не разбираш ли защо е така,сега и преди?Какъв е бил средния доход преди 10 години и какъв е сега?Бил е два пъти по нисък,а този доход е определящ за пенсият.Освен това НОИ се дотира от републиканския бюджет близо 50 %.,защото вноските не са достатъчни и съотношението между осигурени работещи и пенсионери е едно към едно,а не 2 към 1.Ако успеят да вдигнат минималната пенсия от 01.01. на 250 лв. пак е нещо ,не че кой знае какво.

Кажи ми една причина бюджета на НОИ да не се дотира от републиканския бюджет, щом има недостиг, моля! Че то в последния влизат пак нашите пари, не идват от Марс! Това са най-вече ДДС - 20% ОТ ВСИЧКО, ДОД - 10% ОТ ДОХОДИТЕ, акцизи - 50% ОТ ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА, АЛКОХОЛА И ЦИГАРИТЕ и т.н. Та тези пари ги превеждат в бюджета търговците, но те ги взимат ОТ НАС, не от Бойко Борисов, не от Луната или от САЩ! А отношението на плащащите осигуровки работещи към пенсионерите не е 1 към 1, а 1 към 2. Питай защо любимеца си, да се свети Името Му

Борисов, преизчислете пенсиите с осигурителния доход за 2018 г. Не се подигравайте с пенсионерите, т.к. този отгоре гледа. Не може работещи в една фирма на едно и също работно място пенсионирани преди 10 години и сега да имат 2 /два/ пъти разлика в пенсиите. Вижте как решават този проблем в Германия, за да не се налага в бъдеще преизчисляване на пенсии. Когато пенсията ти е изостанала по размер 300-400 лв. тези 6,7% увеличение са меко казано подигравка. По отношението към възрастните хора се съди за цивилизационния напредък на страната.

Tova e manierut na Partiqta or 1944 nasam. Dava.

Борисов, преизчислете пенсиите с осигурителния доход за 2018 г. Не се подигравайте с пенсионерите, т.к. този отгоре гледа. Не може работещи в една фирма на едно и също работно място пенсионирани преди 10 години и сега да имат 2 /два/ пъти разлика в пенсиите. Вижте как решават този проблем в Германия, за да не се налага в бъдеще преизчисляване на пенсии. Когато пенсията ти е изостанала по размер 300-400 лв. тези 6,7% увеличение са меко казано подигравка. По отношението към възрастните хора се съди за цивилизационния напредък на страната.

Nego go e mnogo strah ot onq gore deto gleda.

Хайде сега да помолим бат' Бойко, бащицата наш, отче наш, господ наш , да раздели тея уж много 51 млн на 2,5 млн пенсионера. БОЙКООООО.... ПО 20 ЛВ НА КАЛПАК СЕ ПОЛУЧАВА !!! СМЕШЕН СИ БРЕЕЕЕЕ !!!

Оставете го този дебил Боко Тъпото. Заради такива идиоти като него, руснаците ни имат за зомбирани тъпанари:"....настоящие болгары совершенно ни при чём...просто верхушка у власти сейчас не болгарская и специально всё делает для вражды с Россией...они такие же как и мы, как и простые украинцы - захваченные и зомбированные..."

И защо вместо да давате подаяния, ня вдигнете минималната пенсия на 500 лева, а минималната заплата на 1000 лева ? Нали такива бяха предизборните обещания на някои, които днес са сред управляващите ? Ама не можете,иска защото харчите пари за оръжие . А новия заем от 2.2 милиарда, предвиден за следващата година, пак за сметка на пенсии и заплати ли ще бъде ?

Не ги "давате" вие! Даваме ги ние, данъкоплатците. Вие просто ги разпределяте (това което остане в хазната след злоупотребите ви).

Жалки подаяния и големи приказки. Повишаване на минималната ПЕНСИЯ? Реално това облагодетелства най - малко работилите и оставя отново без реално увеличение старите пенсионери, независимо, че имат много стаж. Ако техните пенсии стъпят на по- висок осигурителен доход, ще има реално увеличение, и то на база положен стаж и доход. Това е посоката, без излишен популизъм.

те са подложени на геноцид и умират в бедност а вие отделяте милиардиза бюджетен излишък и непотребни стадиони по селата

На пенсионерите се Връща частица от изработеното от тях ! При ГЕРБ върнато е достатъчно за живот в мизерия и подобна смърт

Боко, Тикво.Правешка ти и бандата ти лапачи и държачи на шлифера ти лично нищо не давате, не ги вадите от джоба си тези пари, те не са твой и да не се мислиш че си Факира МикиМаус или си си нещо като св.Граул.Крал.Неубран, нещо като Буда, а?

да пият водата от легена дето си е мил краката!Ей ШМЕКЕР ОДИ У ЛЕВО!

Към новината